Номер повідомлення:#101
Всем повезет!!!
» 24 листопада 2010, 23:38
[B]zagoruiko[/B], завдяки Вам я ще раз повернулась до питання №424 і подивилась на нього іншими очима.Зараз треба звернути на такі ключові слова цього тесту, які показують нам, що тест старий і, що потрібно шукати відповідь десь в старій нормативці, що я і зробила:424. За несвоєчасне подання або не подання [B]звітів!!![/B]про використання спеціальних бланків діяльність приватного нотаріуса [B]призупиняється!!![/B], а до державного нотаріуса застосовуються заходи дисциплінарного впливу за поданням:Тепер дивимось, що пише в нашій нормативці, яка зараз діє:[B][qoute]Про організаційні заходи з постачання, зберігання, обігу, обліку спеціальних бланків нотаріальних документів і звітності про їх використання[qoute]: [/B]2.9. За несвоєчасне внесення або невнесення [B]відомостей!!![/B] про витрачання бланків або недійсні бланки, втрату або викрадення бланків, що сталося з вини державних та приватних нотаріусів (далі - нотаріуси), порушення пунктів 9.2 та 10.5 цього Порядку відповідне Головне управління юстиції відповідно до пункту 3 частини першої статті 29-1 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ) [B]зупиняє!!! [/B]діяльність приватного нотаріуса або притягує до дисциплінарної відповідальності державного нотаріуса. Я не знайшла ніде, що [B]хтось[/B] повинен повідомляти ГУЮ про вищевказане порушення.[B]Але я знайшла відповідь на це наше тестове питання [U]у старій нормативці:[/U][/B][B]Наказ Міністерства юстиції України від 29 червня 1999 року N 36/5 [qoute]Про здійснення заходів щодо захисту нотаріально оформлюваних документів[qoute] [/B](втратив чинність):6.6. За несвоєчасне подання або неподання [B]звіту[/B] про використання бланків управління юстиції, на підставі відповідного подання Держінформ’юсту, [B]призупиняє[/B] діяльність приватного нотаріуса або притягає до дисциплінарної відповідальності державного нотаріуса.Держінформ’юст- державне підприємство [qoute]Інформаційний центр[qoute] Міністерства юстиції України [URL=[qoute]www.minjust.gov.ua/0/8549[qoute]]www.minjust.gov.ua/0/8549[/URL]Тому відповідь на тест [B]№424 - б)[/B] - [B]ДП [qoute]Інфоцентр[qoute] МЮУ[/B]Дякую [B]zagoruiko[/B] :))[B]461. Договір про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя укладається:а) у письмовій формі[/B][U]б) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідчений[/U]в) має бути нотаріально посвідчений.Вірною буде, відповідь б), оскільки:обов’язкова нотаріальна форма договору передбачена ч.4 ст. 372 ЦКУ відносно поділу [B]НЕРУХОМОГО МАЙНА[/B] і ст. 69 СКУ, в якій також зазначено, що договір про поділ [B]НЕРУХОМОГО МАЙНА[/B] підлягає нот. Посв, тому відповідь в) не підходить, бо у нас питання не поставлено відносно нерухомого майна, а питання є загальним, а відповідь а) - буде неповною, а відповідь б) - відповідає та не суперечить закону.