Номер повідомлення:#120
Доктор ZAZ
» 01 грудня 2010, 16:11
Начальнику головного УправлінняЮстиціїЗадериногучереззаборенко І.І.Проживаю:Центральний регіон УкраїниЗ А Я В А Мною, ….. року, була видана загальна довіреність на розпорядження будь яким належнім мені рухомим і нерухомім майном на ім’я Souvenir О. А. Ця довіреність була посвідчена …. нотаріусом …. за реєстровим № 111 (копія на 1-му аркуші додається).30.11.2010 року нотаріус Якийсьнотарь Б. Т. за реєстровим № 222 посвідчила довіреність в порядку передоручення за якою пані Souvenir О. А., від мого імені, уповноважила гр. Трьохяйцєго Х.У. продати належний мені автомобіль марки ЗАЗ 965, кузов…, двигун, реєстраційний номер ОГО 3-62 з правом зняття з обліку в МРЕВ ДАІ зазначеного авто, одержання на це авто транзитних номерів (копія на 1-му аркуші додається).У відповідності зі ст. 240. ЦКУ представник зобов'язаний вчиняти правочин [B]за наданими йому повноваженнями [/B]особисто. Він може передати [B]своє повноваження [/B]частково або в повному обсязі іншій особі, якщо це встановлено договором або законом між особою, яку представляють, і представником. Згідно ст. ст. 1003,1004 ЦКУ у договорі доручення або у виданій на підставі договору довіреності [B]мають бути чітко визначені юридичні дії[/B], які належить вчинити повіреному. Дії, які належить вчинити повіреному, мають бути правомірними, конкретними та здійсненними. Повірений зобов'язаний [B]вчиняти дії відповідно до змісту даного йому доручення[/B]. П. 153 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України передбачає, що [B]довіреність, видана в порядку передоручення, не може містити в собі більше прав, ніж їх передано за основною довіреністю.[/B] Як вибачається з тексту основної довіреності посвідченої …. за реєстровим № 111 у Пані Souvenir Олени Анатоліївни відсутні повноваження на здійснення від мого імені наступних дій - зняття авто з обліку в МРЕВ ДАІ, одержання транзитних номерів відповідно і відсутнє право на видачу довіреності в порядку передоручення на здійснення вказаних юридичних дій.Слід також зауважити, що автомобіль, це майно, яке підлягає обов’язковій державний реєстрації відповідно до ЗУ «Про дорожній рух» та ПРАВИЛ державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок.Довіреність, яку я видав пані Souvenir О. А., [B]не передбачала прав на представництво мене в органах ДАІ МВС, на зняття будь яких належних мені автівок з обліку, на отримання транзитних номерів[/B] тощо. Як передбачено законодавством, продаж авто неможлива без попереднього зняття власником (або його ПОВНОВАЖНИМ представником) авто з обліку. Тобто [B]відсутність відповідних повноважень в довіреності юридично унеможливлює відчуження представником належних мені ТЗ.[/B] [B]Видавши довіреність саме в такій редакції (без повноважень по ДАІ) я і мав на увазі відсутність для представника Souvenir О. А. можливості розпорядження належними мені ТЗ і відповідно передоручення на здійснення цих дій[/B]. Але, всупереч наданим повноваженням, довіреність в порядку передоручення була посвідчена нотаріусом Якийсьнотарь Б. Т. за реєстровим № 222 і[B] містить в собі більше прав, ніж їх передано за основною довіреністю[/B].Виходячи з наведеного нотаріус Якийсьнотарь Б. Т. не мала права посвідчувати довіреність в порядку передоручення на зняття з обліку в МРЕВ ДАІ, одержання транзитних номерів, тобто при посвідченні передоручення нотаріус Якийсьнотарь Б. Т. порушила вимоги закону, а саме – ст. 240, 1003, 1004 ЦКУ та п. 153 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.Дії нотаріуса Якийсьнотарь Б. Т. привели до того, що представник по передорученню гр. Трьохяйций Х.У. зняв з обліку а ДАЙ належний мені автомобіль марки ЗАЗ 965, кузов…, двигун, реєстраційний номер ОГО 3-62, отримав транзиті номери та продав автівку до США за 1 500 000 $. Гроші за продане авто мені не передані. Зазначені збитки виникли з вини нотаріуса Якийсьнотарь Б. Т., яка посвідчила довіреність в порядку передоручення з значним перевищенням прав, ніж їх було передано представнику за основною довіреністю.На підставі викладеного,ПРОШУ:Розірвати на ......., ....... нотаріальною діяльністю ......... разом з відповідним ........Якийсьнотарь Б. Т. та ............, ще ...... та заставити зазначеного нотаріуса ............ці шматочки ....... і схавати на чергових зборах нотаріальної спільноти регіону.
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли