Форум

Інформаційний ресурс

Чи можна по генеральному дорученню на все майно видати генеральне передоручення на автомобіль

Номер повідомлення:#91

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 20:10

[QUOTE]в данном случае я и предлагаю коллегам не уподобляться БТИ, там конкретно часть не указали, здесь конкретно слово [qoute]дубликат[qoute] нету...но под сбор и получение всех необходимых для продажи и реализации документов этот дубликат ну [qoute]никак не подходит[qoute]....[/QUOTE]знаете, как говаривали ленинградские психлоги: мухи отдельно - котлеты отдельно... тупость отдельных работников БТИ и отсутствие полномочий в доверенности - это разные понятия...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#92

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:11

СолнцеМореКрасотато же самое БТИ им говорило о нотариусах, будучи 100% неправыми...и хорошо если сейчас по предъявлению претензий клиентов нотариусы смогут что-то им доказать!
Куница

Номер повідомлення:#93

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 20:12

[B] Сувенир, ответьте: [/B] [B]при удостоверении доверенности нотариус проверяет принадлежность имущества??? и если человек не дает праустанавливающий на имущество - является ли это основнием отказа в удостоверении доверенности?! [/B]
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#94

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:14

[QUOTE]за кордоном уже все никого из нотариусов нет, никого из консулов нет, никого нет.[/QUOTE]Есть конечно, и дорого, все за евро! Но зачем, если человек позаботился об этом заранее, оставив такую доверенность. Попробуйте еще консула заставить его доверенность в ЕРД зарегистрировать!Если так - то зачем вообще институт доверенности существует, если каждому нужно, чтобы было написано то, что он хочет лично видеть. А это же не возможно!
Куница

Номер повідомлення:#95

Повідомлення Veдьмо4ка » 30 листопада 2010, 20:15

как страшно жить (с) )))))
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#96

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:18

[QUOTE]вопрос скользкий и неоднозначный. я знаю, что многие не видят проблем и вопросов с такими генералками при выдаче дубликатов, передоверии на машины и пр.[/QUOTE]Вот этого я с самого начала дискуссии не отрицала!№ 89,схитрили, да еще мне и авторство приписали, что говорит о том, что выше мои аргументы так, глазами пробежали, абы було...
Куница

Номер повідомлення:#97

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 листопада 2010, 20:21

Souvenir, хорош отлынивать, Вы передоверие со своей генералки делаете? А то постанова скоро будет
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#98

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:23

Silver Spiritэто генералка не моя, но с нее я бы сделала. А почему Вы только часть ее взяли? Эта часть, я ж выше написала, относится к тем вариантам, где указаны выше все полномочия!
Куница

Номер повідомлення:#99

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 листопада 2010, 20:27

Souvenir, да господи, сделайте с любой общей генералки которая Вам нравится, я потерплю
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#100

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:31

OLNIK,несколько раз читала Ваш № 91,еще раз перечту, но это же то же самое [qoute]держали в уме..., не имели в виду[qoute]..., что БТИ недавно людям талдычило про 1/3 часть..., они тоже никакие части не имели ввиду, а если имели, то не могли их иметь, потому как их и в помине, этих частей, даже в правоустанавливающем нет. Вот путь потом они в суде доказывают, что они там такое при выдаче доверки имели ввиду??! Так любую доверенность и волеизъявление можно под сомнение поставить.ну когда ж я уже по полномочиям отмены представителем передоверия дождуся, особенно если это право тоже в основной не предусмотрено и представителем доверителю не передавалось???
Куница

Номер повідомлення:#101

Повідомлення Stonehenge » 30 листопада 2010, 20:33

:))Льолік!А куда Вы обычно за попкорном ходите?
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#102

Повідомлення Ынотио » 30 листопада 2010, 20:35

а мне интересно читать мнения умных людей - для себя многое можно подчеркнуть и становится интересно кто докажет истину - ведь вопрос с двумя концами
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#103

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:36

Silver Spirit,шото Вы сегодня терпеливый как никогда, аж страшновато!Шо там делать:доверяю Петрову распоряжаться, а именно продать, принадлежащее Иванову авто марки и т.д........, зарегистрированное на имя Иванова на основании свидетельства о регистрации ТЗ серия, номер.........., видано________тем то.Для выполнения этого полномочия представляю ему право снять автомобиль с учета, получить транзитный номер, подписать договор купли-продажи на сумму (цену) и на условиях по его усмотрению, получить принадлежащие собственнику деньги, в чем расписаться за него... и т.д............
Куница

Номер повідомлення:#104

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:39

Stonehenge :)та никуда уже никто не бегает.Я ж обещала Вам и всем, - больше никаких ссор! Я слово сдержу любой ценой! Оставайтесь!:)Вы как считаете, можно передоверие делать или нет?
Куница

Номер повідомлення:#105

Повідомлення Stonehenge » 30 листопада 2010, 20:39

[QUOTE]ведь вопрос с двумя концами[/QUOTE]:)Ынот, а Вы заметили, что у вопросительного знака [qoute]?[qoute] на одном из концов всегда есть [B]точка[/B]Символично? :)

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#106

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:41

Stonehenge,ой ржунимагу :))))))))))))),не увиливайте от ответа:)))))))))
Куница

Номер повідомлення:#107

Повідомлення Stonehenge » 30 листопада 2010, 20:52

та я не увиливаю - я умышленно не принимаю активного участия в разговореМоё мнение - с 01.01.2004 [qoute]генеральные доверенности на всё моё...[qoute] оформленные по законодательству Украины, не имеют права на существование. Аргумент - ст. 1003 ЦК. Принимаю такие доверенности, только если они выданы за границей.Передоверие - только [qoute]в пределах текста основной[qoute], т.к. опять же согласно ст. 1003 ЦК в доверенности [qoute]мають бути чітко визначені юридичні дії[qoute]. Вот как они уже [qoute]визначені[qoute] в основной доверенности, так и есть, а ёщё более уточнять(конкретизировать) дії, які належить вчинити повіреному[qoute] - это уже за межами повноважень повіреного, який видає довіреність в порядку передоручення. За жуткую смесь русского и украинского языков выбачаюся :)

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#108

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 листопада 2010, 20:52

Souvenir[QUOTE]доверяю Петрову распоряжаться, а именно продать, принадлежащее Иванову авто марки и т.д........, зарегистрированное на имя Иванова на основании свидетельства о регистрации ТЗ серия, номер.........., видано________тем то.Для выполнения этого полномочия представляю ему право снять автомобиль с учета, получить транзитный номер, подписать договор купли-продажи на сумму (цену) и на условиях по его усмотрению, получить принадлежащие собственнику деньги, в чем расписаться за него... и т.д............[/QUOTE]пестня, снял шляпу! Только вот нет текста основной доверенности. Дайте, а? А то постанова неполная будит
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#109

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 20:54

Stonehenge,Вас понял!Silver Spirit,полный текст изложен выше! Не увиливайте, давайте постанову.
Куница

Номер повідомлення:#110

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 21:02

Мне токо интересно,кто решение будет по незаконной постанове принимать и какая его юридическая сила?
Куница

Номер повідомлення:#111

Повідомлення Куница » 30 листопада 2010, 21:07

Silver Spirit,Все, Ваше время истекло! Как в боксе.Сегодня я нетерпеливая!Будет постанова, дали будэ!А пока, не пора ли нам пора?До свидания, коллеги. Дом - это святое, пора, всего доброго!
Куница

Номер повідомлення:#112

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 листопада 2010, 21:10

Souvenir,пока фабула. Завтра решта. Я же не мессершмит Вам стрчить как с пулемётуПОСТАНОВАПРО ВІДМОВУ В ВЧИНЕННЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ДІЇМісто Ларнака, тридцятого листопада дві тисячі десятого рокуЯ, 777, приватний нотаріус Ларнакського районного нотаріального округу, ознайомившись з поданими мені вельмишановною пані Souvenir Оленою Анатоліївною, що мешкає в Центральному регіоні України, вул. Кравченка, буд. 4, документами, для посвідчення довіреності в порядку передоручення з довіреності, посвідченої …. за реєстровим № 111, ВСТАНОВИВ:що вельмишановна пані Souvenir Олена Анатоліївна є довіреною особою пана Задериногучереззаборенко І.І. за довіреністю, посвідченою …. за реєстровим № 111. Зазначеною довіреністю вельмишановна пані Souvenir Олена Анатоліївна уповноважена від імені пана Задериногучереззаборенко І.І. розпоряджатися всіма дозволеними законом способами всім належним йому рухомим та нерухомим майном (у тому числі продати, або обміняти, передати у найом, позичку, оренду, іпотеку будь-якій банківській, кредитній чи іншій установі України так і фізичній або юридичній особі, як забезпечення виконання моїх власних, так і третіх осіб зобов’язань, як майновий поручитель) придбаним на ім’я пана Задериногучереззаборенко І.І., у тому числі і за цією довіреністю, визначаючи ціну, строки, і всі інші умови договорів за своїм власним розсудом. Пані Souvenir Олена Анатоліївна прохає посвідчити довіреність в порядку передоручення з зазначеної довіреності на право продажу, зняття з обліку в МРЕВ ДАІ, одержання транзитних номерів, автомобілем марки ЗАЗ 965, кузов…, двигун, реєстраційний номер ОГО 3-62.
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#113

Повідомлення S.P.Q.R. » 30 листопада 2010, 21:16

[QUOTE]Принимаю такие доверенности, только если они выданы за границей.[/QUOTE]Stonehenge, а не много ли Вы на себя берёте?Если потребовать постановление об отказе в принятии украинской генеральной доверенности, Вы не найдё законных оснований для отказа. Зачем же так подставляться?
S.P.Q.R.

Номер повідомлення:#114

Повідомлення Stonehenge » 30 листопада 2010, 21:33

к № 114:)похоже, мне следует поблагодарить Вас за заботливое предостережениеВсё проще.Это у Вас в ведомстве каждый день кто-то подставляется или кого-то подставляют, а мы - просто работаем.

Иосиф Бродский
Stonehenge

Номер повідомлення:#115

Повідомлення Куница » 01 грудня 2010, 14:52

Silver Spirit?[QUOTE]пока фабула. Завтра решта. Я же не мессершмит Вам стрчить как с пулемёту[/QUOTE]так я ж этого и не прошу, экономя Ваше время. Меня вполне устроит только мотивировочная и резолютивная часть кратко, как я доверенность написала - самое основное.Так что Вы зря на описательную часть время тратили, хотя Вам виднее.
Куница

Номер повідомлення:#116

Повідомлення Доктор ZAZ » 01 грудня 2010, 15:11

Souvenirя тут ещё жалобу, [B]от которой коллеги отбивались [/B]нарыл. Вам и жалобу эту дать?
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#117

Повідомлення Куница » 01 грудня 2010, 15:48

Дак Вы по очереди, что ж Вы все сразу-то? Прямо щедрый Вы сегодня. А что за жалоба-то на коллег, кто писал?
Куница

Номер повідомлення:#118

Повідомлення Доктор ZAZ » 01 грудня 2010, 15:56

ПОСТАНОВАПРО ВІДМОВУ В ВЧИНЕННЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ДІЇМісто Ларнака, тридцятого листопада дві тисячі десятого рокуЯ, 777, приватний нотаріус Ларнакського районного нотаріального округу, ознайомившись з поданими мені вельмишановною пані Souvenir Оленою Анатоліївною, що мешкає в Центральному регіоні України, вул. Кравченка, буд. 4, документами, для посвідчення довіреності в порядку передоручення з довіреності, посвідченої …. за реєстровим № 111, ВСТАНОВИВ:що вельмишановна пані Souvenir Олена Анатоліївна є довіреною особою пана Задериногучереззаборенко І.І. за довіреністю, посвідченою …. за реєстровим № 111. Зазначеною довіреністю вельмишановна пані Souvenir Олена Анатоліївна уповноважена від імені пана Задериногучереззаборенко І.І. розпоряджатися всіма дозволеними законом способами всім належним йому рухомим та нерухомим майном (у тому числі продати, або обміняти, передати у найом, позичку, оренду, іпотеку будь-якій банківській, кредитній чи іншій установі України так і фізичній або юридичній особі, як забезпечення виконання моїх власних, так і третіх осіб зобов’язань, як майновий поручитель) придбаним на ім’я пана Задериногучереззаборенко І.І., у тому числі і за цією довіреністю, визначаючи ціну, строки, і всі інші умови договорів за своїм власним розсудом. Довіреність видана з правом подальшого передоручення.Пані Souvenir Олена Анатоліївна прохає посвідчити довіреність в порядку передоручення з зазначеної довіреності на право продажу автомобіля марки ЗАЗ 965, кузов…, двигун, реєстраційний номер ОГО 3-62 належного пану Задериногучереззаборенко І.І., зняття з обліку в МРЕВ ДАІ зазначеного авто, одержання на це авто транзитних номерів.У відповідності зі ст. 240. ЦКУ представник зобов'язаний вчиняти правочин [B]за наданими йому повноваженнями[/B] особисто. Він може передати [B]своє [/B]повноваження частково або в повному обсязі іншій особі, якщо це встановлено договором або законом між особою, яку представляють, і представником. Згідно ст. ст. 1003,1004 ЦКУ у договорі доручення або у виданій на підставі договору довіреності мають бути [B]чітко визначені юридичні дії[/B], які належить вчинити повіреному. Дії, які належить вчинити повіреному, мають бути правомірними, конкретними та здійсненними. Повірений зобов'язаний вчиняти [B]дії відповідно до змісту даного йому доручення[/B]. П. 153 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України передбачає, що довіреність, видана в порядку передоручення, не може містити в собі більше прав, ніж їх передано за основною довіреністю. Як вибачається з тексту довіреності посвідченої …. за реєстровим № 111 у Пані Souvenir Олени Анатоліївни відсутні повноваження на здійснення наступних дій від імені пана Задериногучереззаборенко І.І. - зняття з обліку в МРЕВ ДАІ, одержання транзитних номерів тобто і відсутнє право на видачу довіреності в порядку передоручення на здійснення вказаних юридичних дій.У зв’язку з чим нотаріальна дія, на якій наполягає вельмишановна пані заявниця, суперечить закону, а саме – ст. 240, 1003, 1004 ЦКУ, п. 153 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України .На підставі викладеного і керуючись статтею 49 Закону України «Про нотаріат»,ПОСТАНОВИВ: ЗАЯВНИКУ-1. Схаменутися.2. Регулярно проводити тренінг дуже необхідного для кожного нотаря інстинкту самозбереження.3. Любити себе більш ніж гроші.Постанова може бути оскаржена в відповідний місцевий суд м. Ларнаки згідно з правилами розділу ІІІ Цивільного кодексу Кіпру.Приватний нотаріус 777
Доктор ZAZ

Номер повідомлення:#119

Повідомлення Куница » 01 грудня 2010, 15:59

спасибо,прочту.Это наверное единственный экземпляр в Украине. Если спор проиграю, не сомневайтесь, признаю это.
Куница

Номер повідомлення:#120

Повідомлення Доктор ZAZ » 01 грудня 2010, 16:11

Начальнику головного УправлінняЮстиціїЗадериногучереззаборенко І.І.Проживаю:Центральний регіон УкраїниЗ А Я В А Мною, ….. року, була видана загальна довіреність на розпорядження будь яким належнім мені рухомим і нерухомім майном на ім’я Souvenir О. А. Ця довіреність була посвідчена …. нотаріусом …. за реєстровим № 111 (копія на 1-му аркуші додається).30.11.2010 року нотаріус Якийсьнотарь Б. Т. за реєстровим № 222 посвідчила довіреність в порядку передоручення за якою пані Souvenir О. А., від мого імені, уповноважила гр. Трьохяйцєго Х.У. продати належний мені автомобіль марки ЗАЗ 965, кузов…, двигун, реєстраційний номер ОГО 3-62 з правом зняття з обліку в МРЕВ ДАІ зазначеного авто, одержання на це авто транзитних номерів (копія на 1-му аркуші додається).У відповідності зі ст. 240. ЦКУ представник зобов'язаний вчиняти правочин [B]за наданими йому повноваженнями [/B]особисто. Він може передати [B]своє повноваження [/B]частково або в повному обсязі іншій особі, якщо це встановлено договором або законом між особою, яку представляють, і представником. Згідно ст. ст. 1003,1004 ЦКУ у договорі доручення або у виданій на підставі договору довіреності [B]мають бути чітко визначені юридичні дії[/B], які належить вчинити повіреному. Дії, які належить вчинити повіреному, мають бути правомірними, конкретними та здійсненними. Повірений зобов'язаний [B]вчиняти дії відповідно до змісту даного йому доручення[/B]. П. 153 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України передбачає, що [B]довіреність, видана в порядку передоручення, не може містити в собі більше прав, ніж їх передано за основною довіреністю.[/B] Як вибачається з тексту основної довіреності посвідченої …. за реєстровим № 111 у Пані Souvenir Олени Анатоліївни відсутні повноваження на здійснення від мого імені наступних дій - зняття авто з обліку в МРЕВ ДАІ, одержання транзитних номерів відповідно і відсутнє право на видачу довіреності в порядку передоручення на здійснення вказаних юридичних дій.Слід також зауважити, що автомобіль, це майно, яке підлягає обов’язковій державний реєстрації відповідно до ЗУ «Про дорожній рух» та ПРАВИЛ державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок.Довіреність, яку я видав пані Souvenir О. А., [B]не передбачала прав на представництво мене в органах ДАІ МВС, на зняття будь яких належних мені автівок з обліку, на отримання транзитних номерів[/B] тощо. Як передбачено законодавством, продаж авто неможлива без попереднього зняття власником (або його ПОВНОВАЖНИМ представником) авто з обліку. Тобто [B]відсутність відповідних повноважень в довіреності юридично унеможливлює відчуження представником належних мені ТЗ.[/B] [B]Видавши довіреність саме в такій редакції (без повноважень по ДАІ) я і мав на увазі відсутність для представника Souvenir О. А. можливості розпорядження належними мені ТЗ і відповідно передоручення на здійснення цих дій[/B]. Але, всупереч наданим повноваженням, довіреність в порядку передоручення була посвідчена нотаріусом Якийсьнотарь Б. Т. за реєстровим № 222 і[B] містить в собі більше прав, ніж їх передано за основною довіреністю[/B].Виходячи з наведеного нотаріус Якийсьнотарь Б. Т. не мала права посвідчувати довіреність в порядку передоручення на зняття з обліку в МРЕВ ДАІ, одержання транзитних номерів, тобто при посвідченні передоручення нотаріус Якийсьнотарь Б. Т. порушила вимоги закону, а саме – ст. 240, 1003, 1004 ЦКУ та п. 153 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.Дії нотаріуса Якийсьнотарь Б. Т. привели до того, що представник по передорученню гр. Трьохяйций Х.У. зняв з обліку а ДАЙ належний мені автомобіль марки ЗАЗ 965, кузов…, двигун, реєстраційний номер ОГО 3-62, отримав транзиті номери та продав автівку до США за 1 500 000 $. Гроші за продане авто мені не передані. Зазначені збитки виникли з вини нотаріуса Якийсьнотарь Б. Т., яка посвідчила довіреність в порядку передоручення з значним перевищенням прав, ніж їх було передано представнику за основною довіреністю.На підставі викладеного,ПРОШУ:Розірвати на ......., ....... нотаріальною діяльністю ......... разом з відповідним ........Якийсьнотарь Б. Т. та ............, ще ...... та заставити зазначеного нотаріуса ............ці шматочки ....... і схавати на чергових зборах нотаріальної спільноти регіону.
Доктор ZAZ

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів