Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2010

Номер повідомлення:#91

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 14:17

kalina поздравляю!
IrCh

Номер повідомлення:#92

Повідомлення Ксюня » 07 грудня 2010, 14:21

kalina, поздравляю!!!!!
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20554 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#93

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 14:22

на пост 84 [B]Всем повезет! [/B]Просто мене трошки заплутало те що син зареєстрований в квартирі батька з 1999 року? З вашої відповіді (та ще раз перечитала статтю) я зрозуміла що потрібна не просто реєстрація, а факт постійного проживання разом з спадкодавцем. Дякую!
IrCh

Номер повідомлення:#94

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 14:37

[B]IrCh[/B][QUOTE]Просто мене трошки заплутало те що син зареєстрований в квартирі батька з 1999 року? [/QUOTE]Раніше до прийняття ЦКУ (до 01.01.2004 року) не треба було проживати за одною адресою із особою для того щоб успадкувати її майно після її смерті, тоді було таке поняття як ФАКТИЧНЕ ПРИЙНЯТТЯ спадщини, т.т. наприклад достатньо було того факту, що людина (спадкоємець) проживала сама в будинку померлого, який спадкується, сам померлий міг проживати хоч в Африці. Тому до тих осіб, які померли до 01.01.2004 року застосовувалось це положення, що я написала вище, а до тих, які померли після 01.01.2004 року існує ЗОЛОТЕ ПРАВИЛО, їх спадкоємці спадкують спадщину [qoute]Фактично[qoute] (без подання заяви про прийняття спадщини) тільки в тому випадку, якщо вони постійно проживали за однією адресою з померлим до смерті померлого [B][U]не менше[/U][/B] ніж 6 місяців. І це все.Т.т. якби наш померлий по задачі помер до 01.01.2004 року, то його син успадкував би спадщину фактично по старому ЦК, а так як він помер 17.06.2005 року, то тут діє новий ЦК, а саме ч. ст. 1268 ЦКУ.Тому думаю тепер Вам стало більш зрозуміло, і раджу ще раз після цього перечитати пост 84, а також на сторінці 339- 345 Тому 12 Спасибо -Фатєєвої.
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#95

Повідомлення mechtatel » 07 грудня 2010, 14:40

Всем привет! У меня все получилось! 45 из 50!!!Хочу выразить огромную благодарность всем форумчанам и поздравить Харьковчан!Тесты и задача были с форума, задание-шлюбный договыр (ошибки явные)Всем удачи! Всем повезет!
Богатый нотариус - неприлично, бедный - опасно.
mechtatel

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 221 раз.
Подякували: 448 раз.

Номер повідомлення:#96

Повідомлення Всем повезет!!! » 07 грудня 2010, 14:43

[B]mechtatel[/B], УРААААААА!!!!!!!Боже, сколько радости сегодня и вчера :))))))) Поздравляю!!!!!Я же говорю, форумчане все сдают. Золотое правило - [B]хочешь сдать экзамен, дружи с форумом. [/B]
Всем повезет!!!

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 103 раз.
Подякували: 65 раз.

Номер повідомлення:#97

Повідомлення mechtatel » 07 грудня 2010, 14:52

это очень верно подмечено!без форума там делать нечего....
Богатый нотариус - неприлично, бедный - опасно.
mechtatel

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 221 раз.
Подякували: 448 раз.

Номер повідомлення:#98

Повідомлення Graal » 07 грудня 2010, 15:06

mechtatel, дуже рада і за Вас. З Перемогою!!!kalina, із за Вас практично ночь не спала, та з 7 ранку чекала Вашого результату та тільки нарешті спокійно перевела дух. Дуже, дуже за Вас рада!!! Молодчинка!!!
Graal

Номер повідомлення:#99

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 15:07

"Неповнолітня гр. Е перебувала на утриманні протягом 9 років у гр. З., з якою спільно і проживали.Гр. З помер 23 травня 2007 року, не склавши заповіт.Із заявами про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину за законом до державної нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини звернулись:- тітка гр. З- гр. Р., з якою гр. З проживав однією сім‘єю до квітня 2007 року- гр. Л, яка заявляє, що є матір‘ю ще ненародженої дитини гр. З- гр. Ц, відносно якого гр. З був позбавлений батьківських прав- гр. Щ, який є зведеним братом гр. З- гр. У, яка є двоюрідною бабцею- гр. Ж, яка після розірвання шлюбу (червень 2005 року) із гр. З стала непрацездатною в квітні 2006 року- гр. І, яка перебувала в зареєстрованому шлюбі із батьком гр. З.- гр. Е.Дайте правовий аналіз ситуації.Визначте об’єкти спадкування та розмір частки кожного із спадкоємців у спадковому майніМені все про всіх зрозуміло:)), крім неповнолітньої Е, мене виникає питання вона буде відноситись до спадкоємців 4 черги, в задачі написано [qoute]спільно і проживали[qoute], слово сім’я не має, а в 1264 ЦКУ написано [qoute]однією сім’єю[qoute], чи вона буде спадкувати в 5 чергу як утриманець спадкодавця? На мою думку Е є спадкоємцем 4 черги, може я помиляюсь?"
IrCh

Номер повідомлення:#100

Повідомлення Kate Rina » 07 грудня 2010, 15:08

Все сдавшие, молодцы!!!! Своими знаниями и результатами на экзамене вы показали, что достойны высокого звания НОТАРИУС. Очень за вас всех рада! Особенно хочу выделить Всем повезет!!! Вы большой человек! Вы переживаете за судьбу каждого на этом форуме. [qoute]Разжовываете[qoute] всё по полочкам.Спасибо вам!
Kate Rina

Номер повідомлення:#101

Повідомлення cendis » 07 грудня 2010, 15:20

[B]Пчелка Нуся[/B], в пості 85 у вас золоті слова. всі починали з того, що були пасивними користувачами. я теж більше півроку була такою. але форум затягує. від нього отримуєш позитивні емоції, віру в себе, і в майбутнє. навіть якщо неудача, то з форумом легше.[B]Всем повезет!!!! , Graal[/B] - ви ДЛЯ МЕНЕ ВЗІРЕЦЬ!ВІТАААААЮ ВСІХ ІЗ ЗДАЧЕЮ. У ВАС БУДЕ ЕМОЦІЙ НА ВСЕ ЖИТТЯ. [QUOTE]Громадянин С. помер 20 листопада 2003 року, а в 2002 році від його імені було складено заповіт на все майно на користь жінки С., з якою перебував у фактичних шлюбних відносинах 4 роки. Також на ім’я матері, якій 75 років, в 2000 році було складено заповідальне розпорядження на грошові внески у банківській установі. В грудні 2003 С. подала заяву на прийняття спадщини. В січні 2004 року мати подала заяву на прийняття спадщини.[/QUOTE]Моя відповідь: мати отримує 2/3 за законом на об частку, С. - 1/3 за заповітом. заповіт 2002 року відмінив дію в 2000 році заповідального розпорядження.ДАВАЙТЕ ОБГОВОРИМО!
cendis

Номер повідомлення:#102

Повідомлення cendis » 07 грудня 2010, 15:23

ПОСТ 85[QUOTE]Гр. С. помер в 2003 році. В 1999 склав заповіт на все майно на племінника. В 2002 на квартиру склав заповіт на дружину К.(именно дружину), з якою перебував в фактичних шлюбних відносинах. Звернулися племінник, К., у якої на руках рішення суду про встановлення факту проживання однією сімєю протягом 5 років та син, який прожива з батьком, став непрацездатним через 3 міс. з дня відкриття спадщини та надав рішення суду, що батько з 2001 року був визнаний недієздатним.Завдання було, майже слово в слово, як у Всем Повезет!!! Навіть ті ж дати та реєстровий номер. Єдине, що ссилка на пункт договору в якому вказувалась сума була вірною, але позичав гроші в гривнях по курсу до доллара, а віддавати по курсу евро.[/QUOTE]Думаю, що заповіт 2002 р не діє, а відновлює дію заповіт 1999 р. Все отримує племінник за заповітом. Новими у мене були: 1.Нотаріуси державних нотаріальних архівів:А) видає дублікати документів, що зберігаються в архіві, за письмовою заявою фізичних та юридичних осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна дія[B]б) видає дублікати документів, що зберігаються в архіві, за письмовою заявою фізичних та юридичних осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна дія видає архівні довідки [/B]в) видає архівні довідки2. Порядок легалізації офіційних документів за кордоном А) [B]Закордонні дипломатичні установи України приймають на легалізацію офіційні документи, складені і засвідчені на території держави перебування або консульського округу органами державної влади, до компетенції яких входить проведення процедури консульської легалізації, для їх подальшого використання в Україні.[/B]Б) тоже самое + якась-там відмітка консула
cendis

Номер повідомлення:#103

Повідомлення kalina » 07 грудня 2010, 15:48

Хочу прежде всего отметить, что уровень знаний у стажеров действительно очень высокий. По тестам результаты у многих больше 45. Ошиблись лишь в задаче или задании, понятно что просто не повезло.Ну, не отчаивайтесь, Вы все равно молодцы, знания у Вас есть, еще чуть-чуть и [B]Вам тоже обязательно повезет!!![/B] От всей души этого Вам желаю!
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#104

Повідомлення cendis » 07 грудня 2010, 15:53

пост 99[B][B]IrCh[/B][/B]. звідки у вас така задача? це з іспиту?я її перший раз бачу. раніше таку не викладали.без кодексу я все наплутала. тому після того як підгледіла в кодекс дійшла такого висновку.Ц . - є спадкоємцем 1 черги. тому і спадкує все сам.Ті, хто належать до черг відносно померлого, але не мають права на майно -Тітка – 3 чергаЕ. – утриманець. 5 черга У. – 5 чергаТі, хто взагалі не мають права на спадок (чужі)Р. – не є спадкоємцем, бо приживав лише до квітня.Л. – мати ненародженої дитини - ні мати ні дитина не є спадкоємцями,Щ – зведений брат не є спадкоємцем Ж - не є спадкоємцем, бо колишня дружина. І. – не є спадкоємцем бо мачуха.для мене задача дуже складна
cendis

Номер повідомлення:#105

Повідомлення kalina » 07 грудня 2010, 16:04

Спасибо большое за поздравления! Понимаю, что это слова от сердца. Мне перед оглашением было уже не страшно не сдать, знания есть, нужно немного их [qoute]расставить по полочкам[qoute] и тогда, как говорила Всем повезет!!!, -хоть самому Президенту!Страшно было сообщить это родным и близким (в т.ч. имею ввиду Вас, формучан)), которые так за меня болели и помогали. И рада до слез, не потому, что здала, а что это СООБЩИЛА!!!
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#106

Повідомлення umka » 07 грудня 2010, 16:15

Привет всем присутствующим! сижу перечитываю [qoute]счастливые билетики[qoute] и у меня вопрос к [B]Всем повезет!!![/B]. Вам на экзамене попался 533 тест[B].) Припинення приватної нотаріальної діяльності можливе:а) в разі припинення права власності чи права користування приміщенням, яке є робочим місцем нотаріусаб) коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу для забезпечення відшкодування шкоди, або не поповнив страхову суму до встановленого розміру.[/B]на форуме была пометка, что вопрос составлен некорректно, т.е. ПРИПИНЕННЯ перепутали з ПРИЗУПИНЕННЯМ.Как вы справились с этим вопросом?
umka

Повідомлення: 109
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#107

Повідомлення Berizka » 07 грудня 2010, 16:17

Всем повезет!!! на пост 79, а что уже внесли изменения в закон [qoute]О нотариате[qoute] по поводу ВКК? Я ничего не нашла.
Berizka

Номер повідомлення:#108

Повідомлення umka » 07 грудня 2010, 16:33

И еще такой вопрос к [B]Всем повезет!!! [/B][B][B]Нотаріус вчиненяє акт про морський протест згідно поданої заяви капітана та наданого:а) суднового журналу , копія виписки з суднового журналу засвідченої капітаном та заяв двох опитаних свідків, для того щоб в майбутньому пред’явити майнові вимоги до судновласника.в) суднового журналу та копія виписки з суднового журналу засвідчена капітаном. (п. 304, п. 305 ІнстрПВНД)[/B][/B]а пункт б) там не помните?
umka

Номер повідомлення:#109

Повідомлення Elena » 07 грудня 2010, 16:54

Всім привіт! Я теж здала іспит на ВКК. Тести практично всі з форуму і задача теж про іпотеку нотаріальний документ-договір іпотеки.Хочу привітати всіх форумчан із здачею іспиту та побажати успіхів і натхнення у роботі!І ще хотіла запитати тих, хто здавав на ВКК в які терміни треба подати документи до Міністерства для отримання свідоцтва.
Elena

Номер повідомлення:#110

Повідомлення Graal » 07 грудня 2010, 17:06

elena ВІТАЮ!!! Поділіться будь-ласка зі своїми задачами, які були на іспиті та на ВКК
Graal

Номер повідомлення:#111

Повідомлення Graal » 07 грудня 2010, 17:09

umka, на пост 106 - це питання по ЗУ ПН в старій редакціі ст. 30.на пост 108 відповідь В. Про свідків я запам[qoute]ятала, що вони ПО МОЖЛИВОСТІ 4-х...
Graal

Номер повідомлення:#112

Повідомлення IrCh » 07 грудня 2010, 17:23

на пост 104 Так ця задача с форума, cendis, дуже вам вдячна!!! Я така неуважна! Про [qoute]Ц[qoute] я все перекрутила, неуважно прочитала. Дякую
IrCh

Номер повідомлення:#113

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 17:28

[B]Всем повезет!!! ДЯКУЮ[/B]
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#114

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 17:51

Будьласка, скиньте ссилку про зміни до ВКК
tori

Номер повідомлення:#115

Повідомлення umka » 07 грудня 2010, 17:57

[B]Graal[/B] Спасибо!!! но я просила вариант б) на пост 108 - его нигде нет ни в постах ни в билете, которій написала ВСЕМ ПОВЕЗЕТ!!!
umka

Номер повідомлення:#116

Повідомлення Mirabelka » 07 грудня 2010, 17:57

переглядаю задачі з форума, пише, що - правильні)[QUOTE] У серпні 2008 року помер громадянин П. На день його смерті залишилось майно, що складається з автомашини, земельної ділянки та #189 частини квартири. Спадкоємцями до майна померлого є четверо осіб: двоє синів, дочка та дружина. Ним було складено у 2005 році заповіт на двох синів, а у 2008 році складено новий заповіт тільки на одну дочку. Заповіт 2008 року був визнаний судом недійсним. Майно являється спільною сумісною власністю подружжя. Яке свідоцтво буде видано нотаріусом? Хто буде спадкувати і в яких частинах? Майно визначено як спильна сумісна власнисть подружжя, тому визначаємо долю дружини- вона будє складатися із: 1/ 2 машини, #189 земельної дилянки та #188 квартири. Оскільки рік дружини та доньни невидомо і ми не можемо іх ураховувать як спадкоємців, що мають право на обовязкову частку, тому майно померлого гр. П успадкуть 2 сина по заповіту в рівних частках кожен:#189 машини- по #188 кожен#189 земельної дилянки- по #188 кожен#188 квартири- по 1/8 кожен [/QUOTE]тут мабуть вирішення не те, заповіт, визнаний недійсним, і не відновлює попереднього,спадкоємцями мають бути за законом - двоє синів, дочка і дружиначи не так?)
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232

Номер повідомлення:#117

Повідомлення Mirabelka » 07 грудня 2010, 18:11

umkaзнайшла в тестах[QUOTE]790. Для вчинення акту про морський протест нотаріусу подається:а) судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаном ст. ЗУ ПН, п. 305 Інстр.б) заява капітана, судновий журнал та заяви чотирьох свідківв) заява капітана, судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаном.[/QUOTE]
Зображення
Погладишь- замурлычу, обидишь - укушу
Mirabelka

Повідомлення: 232

Номер повідомлення:#118

Повідомлення umka » 07 грудня 2010, 18:12

[B]Mirabelka[/B] Огромное спасибо!!!
umka

Номер повідомлення:#119

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 18:13

[B]Будьласка, скиньте ссилку про зміни до ВКК, що іспити тепер тільки у Київі[/B]
tori

Номер повідомлення:#120

Повідомлення tori » 07 грудня 2010, 18:19

790 відповідь В
tori

Поперед.Далі