Форум

Інформаційний ресурс

Подготовка к экзамену (продолжение)

Номер повідомлення:#901

Повідомлення ELKA » 15 вересня 2009, 17:15

НЕНУАШО, на пост 897. Не придирайтесь к словам. Это [qoute]рыба[qoute], которую надо корректировать, и не только по поводу [qoute]стажора[qoute].
ELKA

Номер повідомлення:#902

Повідомлення ртл » 15 вересня 2009, 17:20

0
ртл

Номер повідомлення:#903

Повідомлення НЕНУАШО » 15 вересня 2009, 17:23

DarynaEva. Пленум сюди не підходить, бо в пленумі написано:[QUOTE] разі неприйняття спадщини чи відмови від неї одним із спадкоємців за заповітом [/QUOTE], а якщо хтось помер до свого (потенційного) спадкодавця, то він йому аж ніяк не спадкоємець, бо НЕ ЖИВИй (в нужний момєнт :-). А Ваша фраза [QUOTE] Це увипадку коли заповіт складений на одну особу, яка і померла до відкриття спадщини. А коли на декілька спадкування буде за ЗАПОВІТОМ. [/QUOTE] ніде ОФІЦІЙНО не написано, це Ваше припущення, тому.... Якщо хтось з потенційних спадкоємців за заповітом ПОМЕР, то ТРЕБА ПЕРЕРОБЛЯТИ ЗАПОВІТ :-)))).ELKA. Та я шучу, хоча........ нотаріат, це саме та галузь права, де [qoute]ПРИДИРАЮТСЯ[qoute] саме до СЛІВ (термінів, формулювань) і саме тлумачення термінів може дуже дорого коштувати.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#904

Повідомлення DarynaEva » 15 вересня 2009, 17:24

Вікторія на пост 898ПВСУ [qoute]про практику розгляду судами справ про спадкування від 24.06.1983 року. Часом відкриття спадщини визначається день смерті спадкодавця. З цього випливає те, що [qoute]особи, які померли в один і той же день (незалежно від часу смерті), не спадкують одна після другої[qoute] (абз.2 п. 5 зазначеної постанови.Отже неповнолітня не спадкує, спадкують брат і сестра
DarynaEva

Номер повідомлення:#905

Повідомлення nata-m » 15 вересня 2009, 17:24

ртл, але вони є в ЦК -Довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування і розпорядження транспортними засобами. Довіреності, посвідчені зазначеними посадовими особами, прирівнюються до нотаріально посвідчених.{ Частина третя статті 245 в редакції Закону N 1055-VI ( 1055-17 ) від 03.03.2009 }
nata-m

Номер повідомлення:#906

Повідомлення ртл » 15 вересня 2009, 17:29

вибачте. У мене щось з компом.[B]DarynaEva[/B], скажіть, будь-ласка, [B](заповітом охоплена лише частина спадщини)[/B]яка тоді [I]частина спадщини[/I] охоплена заповітом, якщо [QUOTE]Це увипадку коли заповіт складений на одну особу, яка і померла до відкриття спадщини. А коли на декілька спадкування буде за ЗАПОВІТОМ. [/QUOTE] якщо у заповіті декілька осіб, за вашою логікою?
ртл

Номер повідомлення:#907

Повідомлення ртл » 15 вересня 2009, 17:40

[B]nata-m[/B],Дякую. Я справді не додивилась зміни. Але все-таки ЗУ Про нотаріат теж не Фількіна грамота.
ртл

Номер повідомлення:#908

Повідомлення DarynaEva » 15 вересня 2009, 17:46

"ртл 15.09.2009, 14:29Я не зрозуміла питання.Він зробив заповіт на все належне йому майно(1/3 частину квартири) на трьох. Дружина помирає. Від того що вона померла заповіт не робиться ні нікчемним ні нечинним. Спадкувати мають Двоє за заповітом. А ваше посилання на статтю 1223 ЦКУ не проходить в даному випадку, бо після смерті заповіда є живі спадкоємці за заповітом. А в статті розгялядається варіант, що спадкоємців за заповітом не лишилось з різних причин.Отже спадкування буде відбуватися за ЗАПОВІТОМ.Втій самій статті пишеться ж що право спадкування мають особи, ВИЗНАЧЕНІ в ЗАПОВІТІ. А у разі [B]відсутності[/B] ЗАПОВІТУ право на спадкування мають спадкоємці за ЗАКОНОМ. Черговість же прописана. Це і суд тлумачить в постанові."
DarynaEva

Номер повідомлення:#909

Повідомлення ртл » 15 вересня 2009, 18:03

Погодьтеся, що [I]Постанова пленуму ВСУ від 30.05.2008 №7 про судову практику у справах про спадкування.У разі неприйняття спадщини чи відмови від неї одним із спадкоємців за заповітом застосовується норма частини першої ст. 1275 ЦК, відповідно до якої частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за заповітом і розподіляється між ними порівну[/I]не може стосуватись померлої дружини.Крім того, у заповіті вказується, що майно (на 3 осіб) у рівних частках. Тобто заповідач вже передбачив частку кожного. А відмовлятись нема кому. Тому третя частка залишається неохоплена заповітом.
ртл

Номер повідомлення:#910

Повідомлення dostalo_vse » 15 вересня 2009, 18:35

А может быть в тесте не один а два правильных ответа??? Например... В якому випадку нотаріус, чи інша посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії відмовляє у їх вчинені???1.до нотаріуса звернувся громадянин іншої держави, або особа без громадянства?2. дії підлягають вчиненню іншим нотаріусом чи іншою посадовою особою?3. до нотаріуса звернулася за вчиненням нотаріальної дії його племінниця.Подходит 2 и 3.На мой взгляд. Есть мнения???
dostalo_vse

Номер повідомлення:#911

Повідомлення ртл » 15 вересня 2009, 18:44

[
ртл

Номер повідомлення:#912

Повідомлення Васса » 15 вересня 2009, 19:07

В данном случае ответ Б так как он из этих самый исчерпывающий
Васса

Номер повідомлення:#913

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 19:09

на пост 910 :В якому випадку нотаріус, чи інша посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії відмовляє у їх вчинені???1.до нотаріуса звернувся громадянин іншої держави, або особа без громадянства?[U]2. дії підлягають вчиненню іншим нотаріусом чи іншою посадовою особою?[/U]3. до нотаріуса звернулася за вчиненням нотаріальної дії його племінниця.Правильній ответ 2, тут и гадать не надо ст.49 ЗУ [qoute] про нотаріат[qoute]...... а племянница тут не при чем, к близким родственникам она не относится, ст.9 Зу [qoute]Про нотаріат[qoute]
vesta

Повідомлення: 147
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#914

Повідомлення Васса » 15 вересня 2009, 19:09

Большое спасибо Всем, кто откликнулся и скинул на электронку. Хочется пообщаться и на форуме , но не хватает времени.
Васса

Номер повідомлення:#915

Повідомлення vikylja » 15 вересня 2009, 19:14

Подскажите, пожалуйста, кто был на ВКК на собеседовании, что именно там спрашивают всё подря д или только по моим ошибкам в тестах?
vikylja

Номер повідомлення:#916

Повідомлення Busechka :) » 15 вересня 2009, 21:07

"Друзья, добрый вечер! Скажите, пожалуйста, Форма договору лізингу:а) обов'язково нотаріально посвідченийб) укладається у простій письмовій формів) форму договору обирають стороникакой вариант б или в будет более правильным? "
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#917

Повідомлення Busechka :) » 15 вересня 2009, 21:24

"И еще вот этот вопрос меня мучает: Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонами в) державної реєстрації договору г) нотаріального посвідчення та державної реєстраціїдоговору."

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#918

Повідомлення Кет11 » 15 вересня 2009, 21:26

вариант б Стаття 6. України [qoute]Про лізинг[qoute] Договір лізингу 1. Договір лізингу має бути укладений у письмовій формі
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#919

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 21:26

Busechka :), на пост 916 вірна відповідь б), ст. 6 ЗУ [qoute]Про фінансовий лізинг[qoute]
vesta

Номер повідомлення:#920

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 21:29

на пост 917 : відповідь в, ч.3 ст.640 ЦК
vesta

Номер повідомлення:#921

Повідомлення Кет11 » 15 вересня 2009, 21:38

відповідь в
Когда жизнь дает тебе сотни причин чтобы плакать, покажи ей, что у тебя есть тысячи причин чтобы улыбаться.
Кет11

Повідомлення: 167
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 64 раз.

Номер повідомлення:#922

Повідомлення Busechka :) » 15 вересня 2009, 21:42

Кет, vesta, спасибо! По лизингу я с вами согласна, а вот по момент укладеня договору - все пишут, что у них в ключе стоял Г как правильный ответ. Вот я и сомневаюсь .

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#923

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 21:50

Busechka :) ,я уже поняла, что очень много ошибок в ключах....так что правильно делаете что сомневаетесь.
vesta

Номер повідомлення:#924

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 22:18

таке питання:Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюється за наявності:А) згоди батьківБ) згоди органів опіки та піклуванняВ) згоди батьків та органу опіки та піклування. я думаю , що а), тому що від органу опіки та піклування потрібен дозвіл ст.71 ???
vesta

Номер повідомлення:#925

Повідомлення НЕНУАШО » 15 вересня 2009, 22:25

"Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонами в) державної реєстрації договору [U]г) нотаріального посвідчення та державної реєстраціїдоговору.[/U]Комісія ПРАВА, коли каже, що тут Г, ЦЕ НЕ ПОМИЛКА! Форма чітко встановлена ЦК - Стаття 657. Форма окремих видів договорів купівлі-продажу [B] 1. Договір купівлі-продажу земельної ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає [U]нотаріальному посвідченню та державній реєстрації[/U].[/B]"
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#926

Повідомлення НЕНУАШО » 15 вересня 2009, 22:31

[QUOTE]таке питання:Посвідчення договорів щодо поділу або обміну житла, здійснюється за наявності:А) згоди батьківБ) згоди органів опіки та піклуванняВ) згоди батьків та органу опіки та піклування. я думаю , що а), тому що від органу опіки та піклування потрібен дозвіл ст.71 ???[/QUOTE]Правильно В. Окрім всього іншого Є ТАКА НОРМА - Для здійснення будь-яких правочинів стосовно нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, потрібна попередня [U][B]згода органів опіки та піклування[/B][/U]. Посадові особи органів опіки та піклування несуть персональну відповідальність за захист прав і охоронюваних законом інтересів дітей при наданні згоди на вчинення правочинів щодо належного дітям нерухомого майна. Стаття 12 З А К О Н У К Р А Ї Н И Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#927

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 22:33

НЕНУАШО, ніхто не спорить ,що Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.Питання стоїть з якого моменту договір вважається укладеним. ч.3 ст.640 прямо говорить про те, що в такому випадку - [B]з моменту державної реєстрації[/B]
vesta

Номер повідомлення:#928

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 22:37

НЕНУАШО, а як же ст.71 ЦК....там написано чітко - дозвіл
vesta

Номер повідомлення:#929

Повідомлення НЕНУАШО » 15 вересня 2009, 22:46

vesta, не звертайте уваги, я, ( а також КК і ВКК:-))))) помиляємося :-)))))
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#930

Повідомлення vesta » 15 вересня 2009, 23:45

НЕНУАШО, к сожалению мне не понятен Ваш сарказм... вы думаете также как КК и ВКК???хотелось узнать мнение других форумчан по этим двум вопросам
vesta

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів