Форум

Інформаційний ресурс

Решаем задачи с экзамена?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Skoda L » 06 листопада 2008, 13:24

[B]Надін[/B] можете дословно как в билете написать свою задачу, если помните, и ко всем кто сдавал экзамен, к сдавшим и к несдавшим просьба, кто помнит, напешите свои задачи, пожалуйста, давайте попробуем их решить!!!На нашу же общую пользу.
Skoda L

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Skoda L » 06 листопада 2008, 13:27

Громадянин К.склав заповіт на все майно на ім[qoute]я свого племінника у 1999 році у Сільскій раді, у 2002 році громадянин К. склав заповіт у приватного нотаріуса на ім[qoute]я громадянинки Д. на квартиру, у 2003 році громадянин К. померає, у громадянки Д. є рішення суду про те що вона із громадянином К.-спадкодавцем,проживала однією сімьєю,також у спадкодавця ще є рідний син який також претендує на спадщину і :)))))) в цього сина є рішення суду про те що його батько з 2001 року був недієздатним!!!! Визначте коло спадкоемців та їх частки у спадщині.
Skoda L

Номер повідомлення:#3

Повідомлення esta » 06 листопада 2008, 14:25

Племянник во время обратился с подачей заявления в нот. контору? У сына обязательной доли нет? В судебном порядке отменено завещание 2002 г.? (Ведь оно уже не имеет силу). Я так думаю, что все племяннику, если срок не пропущен и нет у сына обязательной доли. гр.Д по старому законодательству (как прожив. одной семьей) наследство не достается.
Ветер жизни иногда свиреп…В целом жизнь,однако,хороша… И не страшно, когда черный хлеб, страшно, когда черная душа…
esta

Повідомлення: 480
Дякував (ла): 369 раз.
Подякували: 469 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Nataly » 06 листопада 2008, 14:31

Громадянин Н. укладає з банком договір іпотеки, в забеспечення іпотечного договору передає свій будинок разом із земельною ділянкою (що належать йому на праві приватної власності), однак у день оформлення іпотечного договору у нотаріуса з'ясовується, що громадянин Н. не встиг вчасно зробити оцінку земельної ділянки і вирішив, що це він зможе зробити потім. Які дії нотаріуса у цьому випадку?1. Відмовити у вчиненні нотаріальної дії. Відповідно до ст.6 Закону [qoute] Про іпотеку[qoute] будівля (споруда), що передається в іпотеку розташована на земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на праві власності, така будівля (споруда) підлягає передачі в іпотеку разом із земельною ділянкою.2. Грошова оцінка земельної ділянки при посвідчені договорів іпотеки є обов'язковою відповідно до закону України [qoute]Про оцінку...[qoute]3. Посвідчити договор іпотеки будинка, а після грошової оцінки земельної ділянки посвідчити зміни до договору іпотеки.Був ще і 4-й та 5-й варіант відповіді, але в такому дусі як і 2, 3. Я їх не пам'ятаю.[B]Правильна відповідь перша. Передається будівля із земельною ділянкою разом.[/B]
Nataly

Повідомлення: 153
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Skoda L » 06 листопада 2008, 14:38

[B]Надін[/B] я тоже сидела думала думала на экзамене!!! [B]Поднимала руку, просила подойти-обьяснить что они тут имеют ввиду-фиг там!!![/B]-)))))) (Инка я знаю что ты посмеешся)...Надін отак: http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=10297
Skoda L

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Льолік » 06 листопада 2008, 14:47

Больше всего мне нравится в этой задаче то, что недієздатний громадянин склав заповіт у [B]приватного [/B]нотаріуса!
Льолік

Повідомлення: 13872
Дякував (ла): 3688 раз.
Подякували: 13263 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Skoda L » 06 листопада 2008, 14:49

[B]Льолік[/B] это детская песочница!)))[B]Надін[/B] помоему что то очень похожее было у МГ.
Skoda L

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Nataly -77 » 06 листопада 2008, 15:50

Моя задача з іспиту: Громадянин Н. звернувся до нотаріальної контори через 4 місяці після смерті батька із заявою про прийняття спадщини. Нотаріусом було відмовлено у прийняття заяві на підставі того, що гр.Н не надав свідоцтво про смерть батька і документи, які підтверджують склад спадкового майна. Чи вірно вчинив нотаріус?1. Вірно, оскільки надання цих документів вимагається при заведенні спадкової справи.2. Невірно, оскільки надання цих документів вимагається при видачі свідоцтва про право на спадщину.3. Вірно, але повинен був встановити строк для надання відповідних документів - 1 міс.4. Вірно, без надання цих документів заява не приймається.5. Вірно, але повинен був винести постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії в 3-денний строк.Вірна відповідь 2, задача за результатами оцінювання була вирішена вірно. Акцент було зроблено на розрізнення моментів подання заяви ПРО ПРИЙНЯТТЯ спадщини і заяви ПРО ВИДАЧУ свідоцтва.
Nataly -77

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Nataly -77 » 06 листопада 2008, 16:53

Надін, щодо Вашої задачі, я б відповіла А). Неможна [qoute]не брати до уваги[qoute] заяву сина.Так, обов[qoute]язкова частка є особистим правом, яке пов[qoute]язане з особою, тому не може передаватися. І зобов[qoute]язати прийняти обов[qoute]язкову частку сина не можна. Тому (з практики!)вважається, що відмова відбувається взагалі. А як оцінили Вашу відповідь, як вірну?
Nataly -77

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Nataly -77 » 06 листопада 2008, 18:39

А ще у моєї колеги по іспиту була така задача: Петренко прийшов до нотаріуса і написав заяву про згоду на усиновлення, нотаріус заяву передав. Петренко через 3 дні прийшов і сказав, що передумав давати згоду. Дії нотаріуса? Всіх варіантів відповідей я, нажаль, не знаю, але була вибрана відповідь: Відкликати заяву неможна. Нотаріус повинен запропонувати передати наступну заяву, яка у собі містить заперечення щодо усиновлення дитини. В кого які думки? :-) Результат: задача вирішена невірно.
Nataly -77

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Elis » 06 листопада 2008, 19:55

[B]Nataly -77[/B], нотаріус повинен запропонувати Петренку подати [B]заяву про відкликання своєї згоди на усоновлення[/B], оскільки дана норма міститься в ст.217СК. Відкликання ж заяви, складеної раніше не передбачено нотар.зак-вом.
Elis

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Nataly -77 » 06 листопада 2008, 22:01

Надін, возможно в данном случае имелось ввиду, что принять обязательную долю -это право (не обязанность!) наследника по закону. Получается, что если сын не может отказаться от обязательной доли в чью -либо пользу и при этом не претендует на неё (т.е. не подал заявление о принятии), то вывод напрашивается такой, что он её не принял вообще! Следовательно наследство будет выдаваться племяннице по завещанию и матери обязательная доля по закону. Возможно, у Министерства такое мнение :-)
Nataly -77

Номер повідомлення:#21

Повідомлення stv » 06 листопада 2008, 22:12

Надин,В вашем случае однозначно ответ 1. (1/6 - жене (обязательная доля), и 5/6 - племяннице (по завещанию).
stv

Повідомлення: 25
Подякували: 24 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Nataly » 06 листопада 2008, 22:20

Надін, Вы не расстраивайтесь. Есть возможность перездать экзамен в ВККН, я вот еду 18 ноября повторно сдавать. Дело в том, что при выборе ответов нужно идти по меньшему сопротивлению. Выбирать ответ который меньше всего может нам навредить при сдаче экзамена. Вопросы и ответы формализованы и судя по результатам очень формализованы, чье-то мнение на экзаменах МЮ мало интересует. Поэтому не расстраивайтесь, готовтесь к перездаче и всё будет хорошо!!! Желаю всем удачи!
Nataly

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Nataly » 06 листопада 2008, 22:21

Кстати, по задаче Надин я тоже считаю ответ а).
Nataly

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Слава » 06 листопада 2008, 23:13

У Івано-Франківську з 10 здало 2.
Слава

Повідомлення: 632
Дякував (ла): 799 раз.
Подякували: 557 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Dali » 07 листопада 2008, 02:02

Питання ще в тому -а хто вчить. В нас одна баришня стажирувалася у колишньої держнотаріуса, яка в деждконторі нічого, крім спадщини і довіреностей не бачила (контора в спальному районі міста). Тепер вона приватний, але крім довіреностей в неї знову нічого не має, просто демпінговою ціною зібрала всіх торговців подержаними авто. Тепер ця баришня звернулася до знайомої, досвідченого нотаріуса, каже покажи мені що небудь, бо крім довіреностей нічого не бачила. І що це за стажування, і як тепер цій людині здати екзамен, не кажучи як працювати з практично нульовими знаннями.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Skoda L » 07 листопада 2008, 12:34

[B]О.Я.[/B] нанять себе репититора!!!!А это тема кстати::: Репититор-для стажиста!!! Репититор-для нотариуса!!!))))
Skoda L

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Nataly » 07 листопада 2008, 13:00

Люди, так что там про задачи?... Есть ещё что-нибудь интересненькое, скоро экзамен. Поделитесь пожалуйста задачками!!!
Nataly

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів