Форум

Інформаційний ресурс

аліментний договір

Номер повідомлення:#1

Повідомлення sat » 04 грудня 2008, 19:32

прошу поділитися практикою, які ще треба документи при посвідчення аліментного договору на дитину, крім св-ва про народження, паспорті та коді, св-ва про шлюб батьків??
sat

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Natalja » 04 грудня 2008, 19:47

свідоцтво про шлюб не потрібне
Natalja

Номер повідомлення:#3

Повідомлення indigo01 » 04 грудня 2008, 20:39

Согласно ст. 190 СК Украины, нужно есче согласие органов опеки и попечительства.
indigo01

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Андрій » 04 грудня 2008, 21:33

дозвіл потрібен коли укладається договір про припинення права на аліменти а взамін дитина набуває нерухоме майно, що є власністю того з батьків хто повинен сплачувати аліменти (назва статті яку вказали). В даному випадку дозвіл не потрібен.
Андрій

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Danna » 05 грудня 2008, 15:04

Згодна з Андрієм - дозвіл не потрібний. Оскільки утримання дитини - це обов'язок батьків, то який же дозвіл може бути на виконання такого обов'язку???
Danna

Повідомлення: 290
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення sat » 06 грудня 2008, 17:55

чи підлягає оцінці такий договір, якщо аліментні зобовязання у твердій грошовій сумі??? (1%) за весть період, до досягенню дитини повноліття? є якість думки?
sat

Номер повідомлення:#8

Повідомлення sat » 06 грудня 2008, 17:59

якщо підляє сплаті % відсоток, а батьки потім будуть вносити зміни до цієї суми, як тоді будемо вираховавути %, з різниці?
sat

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Светлана59 » 07 грудня 2008, 16:16

У нас БТИ не регистрирует такие договоры, ссылаются на то, что их нет в перечне документов, подтверждающих право собственности на надвижимое имущество. Я как-то хотела оформить такой договор, мне из БТИ позвонили и сказали, что не зарегистрируют его. Какая практика в других областях?
Светлана59

Повідомлення: 30
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення sat » 08 грудня 2008, 12:50

шановні, річ йде про аліментий договір із встановленням твердої грошової суми в якості аліментів на дитину до 18 років. (майно не передається в рахунок сплати аліментих платежів), це інше. Тому виникло питання буде цей договір підлягати оцінці???
sat

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Ellia » 08 грудня 2008, 13:36

Н А К А З N 15 від 22.04.93 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 травня 1993 р. за N 50 Про затвердження Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита 51. За посвідчення договорів, платежі за які провадяться періодично (наприклад, за договорами оренди майна), сума, з якої обчислюється і сплачується державне мито, визначається виходячи із загальної суми платежів за договір за весь час його дії. Якщо договір укладено на невизначений строк, то мито обчислюється і сплачується виходячи із загальної суми платежів за договором, але не більше, ніж за три роки. 52. За посвідчення договорів, сума яких визначена виразом [qoute]від - до[qoute], державне мито обчислюється і справляється виходячи з більшої суми.Виходячи з цього - підлягає. Ставка держмита 1%
Ellia

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення sat » 08 грудня 2008, 14:29

дякую, Ellina, я також була такої думки, але думаю, як буде вираховуватись д/мито, якщо вони до договору внесуть зміни в подальшому (про розмір аліментів та +додаткові витрати на дитину також в твердій грошовій сумі, т.я зараз із цією сумою не можуть визначитись). Як тоді ми будемо 1% вираховувати з різниці? ніде нема роз'яснень, заздалегідь вдячна за роздуми з цього питання
sat

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Ellia » 08 грудня 2008, 14:36

Подивіться в тому ж наказі. п.58: За посвідчення угод про продовження строку дії або збільшення суми договору державне мито справляється, залежно від характеру договору, за тими ж ставками, що застосовувалися при оплаті митом первісних договорів.
Ellia

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення sat » 10 грудня 2008, 15:01

дякую!!!
sat

Номер повідомлення:#15

Повідомлення S.Wetochka » 17 березня 2009, 19:11

У мене нарисувався аліментний договір, знайшла цю тему, начебто все зрозуміло, але у мене клієнти з своїми заморочками : в аліментному договорі хотять вказати не помісячну суму аліментів, а зразу у вигляді 100тис. грн. до повноліття дитинияк вважааєте, чи можливо таке робити в договорі? і як записати це в договорі?не кидайтесь помідорчиками, але ніколи не приходилось з ним працювати, тому і сумніви.....
S.Wetochka

Повідомлення: 2703
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 516 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення dordy » 08 липня 2009, 20:30

кто определяет размер алиментов? Сами родители?
Ключ к открытию своего потенциала не в силе или интеллекте, а в постоянстве усилий» - Уинстон Черчилль
dordy

Повідомлення: 667
Дякував (ла): 159 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення celena » 08 лютого 2011, 18:41

Добрый день.Помогите пожалуйста. Три года назад я с отцом детей подписала договор об их алиментном содержании (в твердой денежной форме)На сегодняшний день, полгода как мои дети этих алиментов не наблюдают.Есть все выписки движения денежных ср-в по моему счету.Скажите ,куда обращаться и каковы шансы [qoute]увидеть[qoute] алименты.И еще один вопрос,я не разу за 3,5 года не индексировала алименты ,стоит ли это делать и опять же ,есть ли малейший шанс получить индексацию.Заранее всем благодарна.
celena

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів