Номер повідомлення:#1
Allaрan
» 20 лютого 2010, 00:39
Іванов помер 5 місяців тому. В нього залишається родина: дружина (обов’язкова доля) і дві дочки дорослі Тетяна і Ольга і майно: одна друга частина квартири (приватизована), земельна ділянка (приватизована) і гроші на рахунку 40000 гривень. За місяць до смерті Іванов робе заповіт на Ольгу на одну другу частину квартири. Дружина відмовляється від усього в т.ч. і обов’язкової долі. Як я розумію: Ольга приймає одну четверту частину квартири по заповіту, одну другу частину зем. ділянки, одну другу частину грошового вкладу. Тетяна приймає одну другу частину зем. ділянки, одну другу частину грошового вкладу. Потім дочки домовились про те, що вони не хочуть дробити майно, а хочуть його отримати повністю, а саме: одну четверту частину квартири, яку Ольга отримує по заповіту - передає Тетяні (вона має свою одну четверту і її син теж має одну четверту частину цієї ж квартири, в подальшому дружина Іванова збирається подарувати Тетяні свою одну четверту частину квартири, щоб у них була у власності ціла квартира. одну другу частину зем. ділянки, одну другу частину грошового вкладу Ольга приймає по закону. Тетяна передає одну другу частину зем. ділянки, одну другу частину грошового вкладу, яке їй надежить як спадкоємиці по закону – Ользі. І виходить, що у Ольги буде ціла земельна ділянка і 100% грошового вкладу. До чого я веду: Чи можна такий перерозподіл спадкового майна вирішити шляхом укладення між ними Договору про розподіл спадкового майна? Буду дуже вдячна за ваші відповіді