Форум

Інформаційний ресурс

спадщина: майно приватизоване в період перебування в шлюбі

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Ljana » 16 березня 2010, 19:55

Чоловік помер в 2008 році. В 2009 помирає дружина. Після неї заводиться спадкова справа. Спадкоємці - за заповітом, не є родичами спадкодавиці, але проживали з нею. З їхніх слів - спадщина після чоловіка не приймалась. До складу спадкового майна входить земельна ділянка, надана у власність на підставі рішення сільської ради та житловий будинок - теж набутий у власність в результаті приватизації. Документи оформлені на ім/[qoute]я померлої дружини, рішення виносились та документи видавались в період перебування подружжя у зареєстрованому шлюбі. Оформляється спадщина після дружини. Чи вважається, що в складі спадкового майна є частка, яка належить померлому раніше чоловікові (на праві спільної сумісної власності)?
Ljana

Повідомлення: 425
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Busechka :) » 16 березня 2010, 20:05

а жена с мужем была зарегистрирована на день его смерти? Если да, то она приняла после него наследство, но не оформила своих прав.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ljana » 16 березня 2010, 20:17

Так, були в шлюбі. На його ім[qoute]я майно не було зареєстровано. Все [U][B]приватизовано[/B][/U] на дружину.
Ljana

Повідомлення: 425
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Nezvezda » 16 березня 2010, 20:24

ні
Nezvezda

Повідомлення: 580
Дякував (ла): 27 раз.
Подякували: 27 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Lilu Dallas » 16 березня 2010, 20:30

Яка ж тут спільна сумісна власність? Все майно є особистим майном дружини оскільки набуто нею шляхом приватизації
Lilu Dallas

Номер повідомлення:#6

Повідомлення нона » 17 березня 2010, 01:57

приватизована - особиста власність, не є спільним майном подружжя. Якщо чоловік на момент приватизації був прописаний в будинку, а його в число співвласників не включили, то це порушення.Хай звертаються в суд. У нас приватизовуються в основному квартири. Будинки в селі,-частіше це бувший колгоспний двір.
нона

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів