Форум

Інформаційний ресурс

Земля для ведення садівництва.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Русалка » 11 червня 2010, 16:04

При посвідченні договору купівлі - продажу земельної ділянки для ведення садівництва, яка розташована в садовому товаристві, подаються такі документи:державний акт, витяг про обмеження обтяження, експертну оцінку, довідку про відсутність забудови(якщо є незавершений будівництвом садовий будинок- то посвідчуємо договір купівлі продажу об/[qoute]єкту незавершеного будівництва), довідку про те,що земля не пайова, копію рішення про приваизацію(звільнення від податку). Чи потрібно брати якусь довідку з садового товариства. Дякую за допомогу.
Русалка

Повідомлення: 408
Дякував (ла): 10 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення НЮТА » 11 червня 2010, 16:14

а витяг з державного реэстру?
НЮТА

Повідомлення: 1940
Дякував (ла): 60 раз.
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення fabi » 11 червня 2010, 16:16

0
Наші спогади – це прапори, які ніхто не опускає,
не зважаючи на те, що влада
давно і надовго змінилась.
С. Жадан

Сльози в очах і біль у серці
Інший Майдан і інші уже ми
Небесна сотня що загинула за волю
Змінила нас вже назавжди
fabi

Повідомлення: 614
Дякував (ла): 37 раз.
Подякували: 649 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Гюльчатай » 11 червня 2010, 16:20

довідку про те,що земля не пайова - в садовом товаристве - зачем? Мы не требуем по с/т, если в границах норм, т.е. до 12 соток
Гюльчатай

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Русалка » 11 червня 2010, 16:37

При купле продажи не нормативно - грошова, а звіт про експертну оцінку. Я писала що витяг з держ. реєстру про обмеження та обтяження
Русалка

Номер повідомлення:#6

Повідомлення VITAminka » 11 червня 2010, 16:40

[QUOTE]При посвідченні договору купівлі - продажу земельної ділянки для ведення садівництва, яка розташована в садовому товаристві, подаються такі документи:державний акт, витяг про обмеження обтяження, експертну оцінку, довідку про відсутність забудови(якщо є незавершений будівництвом садовий будинок- то посвідчуємо договір купівлі продажу об[qoute]єкту незавершеного будівництва), [B]довідку про те,що земля не пайова[/B], копію рішення про приваизацію(звільнення від податку). Чи потрібно брати якусь довідку з садового товариства. Дякую за допомогу.[/QUOTE] что скажете о выделенном?
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Русалка » 11 червня 2010, 17:05

В прикінцевих положеннях Земельного кодексу:15. До набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель, але не раніше 1 січня 2012 року, не допускається: б) купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, [B]земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, [/B] .....ст. 22 ЗК України 3. Землі сільськогосподарського призначення передаються у власність та надаються у користування: а) громадянам - для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, сінокосіння та випасання худоби, ведення товарного сільськогосподарського виробництва
Русалка

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Русалка » 11 червня 2010, 17:08

Можливо я не правильно зрозуміла, і мараторій відноситься не до всих підкатегорій земель сільгосп. призначення, вказаних в п. а) ч.3 ст 22 ЗК України.
Русалка

Номер повідомлення:#9

Повідомлення notDen » 11 червня 2010, 17:18

Стаття 130. Покупці земель сільськогосподарського призначення.... 2. Переважне право купівлі земельних діляноксільськогосподарського призначення мають громадяни України, якіпостійно проживають на території відповідної місцевої ради, дездійснюється продаж земельної ділянки, а також відповідні органимісцевого самоврядування.
«Ветер яростно плюнул в лицо, тому, кто плевал на ветер» В.І. Герасименко (мій дід)
notDen

Повідомлення: 1811
Дякував (ла): 845 раз.
Подякували: 2277 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення VITAminka » 11 червня 2010, 17:26

Мери Ли, вы меня не поняли. я не про мораторий. я про то. что для продажи садоводческой НЕ нужны такие справки, т.к. такая земля не может быть пайовой.
VITAminka

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Русалка » 11 червня 2010, 17:30

Спасибо, я теперь поняла, что такую справку брать не надо.
Русалка

Номер повідомлення:#12

Повідомлення fabi » 11 червня 2010, 17:33

на №10некоторые земельные участки, которые сегодня относятся к целевому использованию для ведения садоводства, некогда ранее являлись земельными с целевыми использованиями как для ведения ЛКХ (паевые), так и для ведения ТСП....ну и как это выяснить можно? только через такую справку
С. Жадан

Змінила нас вже назавжди
fabi

Номер повідомлення:#13

Повідомлення VITAminka » 11 червня 2010, 18:00

если на землю выдан гос.акт, в котором указано целевое назначение и адрес, то как вы думаете: откуда можно узнать,что земля не паевая???? или я что-то пропустила и паевой земле может быть выдан кад. номер и гос.акт с цел. назначением - садоводчество
VITAminka

Номер повідомлення:#14

Повідомлення fabi » 11 червня 2010, 18:15

[QUOTE]если на землю выдан гос.акт, в котором указано целевое назначение и[U] адрес,[/U][/QUOTE]и много таких актов выдано? зачем не перестраховатся (не путать с параноей)
С. Жадан

Змінила нас вже назавжди
fabi

Номер повідомлення:#15

Повідомлення VITAminka » 11 червня 2010, 18:59

а что есть гос.акті без адресов? у меня все гос.акты по [B]СТ[/B]: имеют такую фразу про розташування: мысто такое-то, район такой-то, у межах земелекористування СТ Пупкин, дылянка № такая-то.
VITAminka

Номер повідомлення:#16

Повідомлення fabi » 11 червня 2010, 19:15

[QUOTE]а что есть гос.акті без адресов? [B][U]у меня[/U][/B] [U]все[/U] гос.акты по СТ: имеют такую фразу про розташування: ...[/QUOTE] но у Вас тогда нет повода утверждать что у ВСЕХ должны быть такие ГА как у ВАС :І тем боле еще много-много старых ГА МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ Л И С Т 13.04.2009 N 4596-0-26-09-23 Щодо роз'яснення деяких положень законодавства Щодо застосування постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2002 р. N 449 ( 449-2002-п ) [qoute]Про затвердження форм державного акта на право власності на земельну ділянку та державного акта на право постійного користування земельною ділянкою[qoute] та повідомляє наступне. Згідно зі статтею 7 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ) (далі - Закон) нотаріуси або посадові особи, які вчиняють нотаріальні дії, у своїй діяльності керуються законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, а на території Республіки Крим, крім того, - законодавством Республіки Крим, наказами Міністра юстиції України, нормативними актами обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Відповідно до частини третьої статті 47 вищевказаного Закону ( 3425-12 ) д[U]ля вчинення нотаріальних дій не приймаються документи, які не відповідають вимогам законодавства[/U]. Неподання особою необхідних належним чином оформлених документів є підставою для відмови у вчиненні нотаріальної дії. Також, частиною четвертою статті 49 Закону ( 3425-12 ) передбачено, що на вимогу особи, якій відмовлено у вчиненні нотаріальної дії, нотаріус або посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії, зобов'язані викласти причини відмови в письмовій формі і роз'яснити порядок її оскарження. Про відмову у вчиненні нотаріальної дії нотаріус протягом трьох робочих днів виносить відповідну постанову. Нотаріальна дія або відмова у її вчиненні, нотаріальний акт оскаржуються до суду. Право на оскарження нотаріальної дії або відмови у її вчиненні, нотаріального акта має особа, прав та інтересів якої стосуються такі дії чи акти (стаття 50 Закону ( 3425-12 )). Разом з тим, повідомляємо, що пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2002 р. N 449 ( 449-2002-п ) [qoute]Про затвердження форм державного акта на право масності на земельну ділянку та державного акта на право постійного користування земельною ділянкою[qoute] Державному комітету по земельних ресурсах доручено забезпечити виготовлення та зберігання бланків державного акта на право власності на земельну ділянку та державного акта на право постійного користування земельною ділянкою. Враховуючи викладене та керуючись частиною першою статті 126 Земельного кодексу України ( 2768-14 ), якою встановлено, що форми державних актів затверджуються Кабінетом Міністрів України, питання щодо використання та чинності бланка старої форми може бути розглянуто органом, до компетенції якого віднесено це питання, та врегульовано відповідним нормативно-правовим актом. Заступник Міністра А.Й.Богдан
С. Жадан

Змінила нас вже назавжди
fabi

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Oksi-F » 11 червня 2010, 19:37

чи обов[qoute]язково брати копію рішення про приваизацію(звільнення від податку)??? А якщо в самому рішенні написано, що державний акт виданий на підставі рішення.......
Oksi-F

Номер повідомлення:#18

Повідомлення VITAminka » 11 червня 2010, 19:47

на №16, а вы простите по такому г.а. сделку сделаете??? мы с вами по моему на разных языках разговариваем. когда я сказала [QUOTE]у меня все гос.акты по СТ: имеют такую фразу про розташування: мысто такое-то, район такой-то, у межах земелекористування СТ Пупкин, дылянка № такая-то.[/QUOTE] то говоря слова [qoute] у меня[qoute] имела в виду те,акты,по которым я делала сделки. а по другим (без номера и адреса) я бы сделку НЕ сделала!!![QUOTE]но у Вас тогда нет повода утверждать что у ВСЕХ должны быть такие ГА как у ВАС :І тем боле еще много-много старых ГА [/QUOTE]от этого я просто [qoute]радуюсь[qoute] - что значит у вас или у меня. требования к гос.актам,[B]которые мы можеи принять в работу [/B]ОДНИ ДЛЯ ВСЕХ!!!!
VITAminka

Номер повідомлення:#19

Повідомлення fabi » 11 червня 2010, 19:47

треба вимагати таке рішення(розпорядження), оскільки рішення може бути і про зміну цільового призначення (наприклад, з ОСГ на садівництво), і про обєднання(поділ) земділянок (наприклад, власник має дві ділянки поряд однакового цільового призначення і вирішив їх обєднати і отримати держакт як на ціле і це не означає, що там була приватизація, він їх міг і купити).
С. Жадан

Змінила нас вже назавжди
fabi

Номер повідомлення:#20

Повідомлення fabi » 11 червня 2010, 20:12

[QUOTE]мы с вами по моему на разных языках разговариваем. когда я сказала[/QUOTE]спавді на різних мовах спілкуємось. садівницто не обмежується тільки садовими товариствами, за якими дуже просто багато чого приховати, повірте мені на слово... [QUOTE]от этого я просто [qoute]радуюсь[qoute] - что значит у вас или у меня. требования к гос.актам,которые мы можеи принять в работу ОДНИ ДЛЯ ВСЕХ!!!![/QUOTE]а у ВАС є кокретна мотивация відмови вчинити дію по старому ДА де НЕМАЄ фраз[QUOTE]мысто такое-то, район такой-то, у межах земелекористування СТ Пупкин, дылянка № такая-то.[/QUOTE], можливо крім листів держкомзему про [qoute]обовязковість[qoute] заміни ДА старого взірця на новий Ви маєте ще якусь нормативку, яка ВАС до цього схиляє(та опосередковано бє по кишені людей які до ВАС звертаються, бо змушені [qoute]міняти[qoute] на ті [qoute]нові[qoute] по яким ВИ робите), досить ПРОГРЕСИВНИЙ метод аналізу що земля не пайовано якщо[QUOTE]если на землю выдан гос.акт, в котором указано целевое назначение и адрес,...[/QUOTE]без коментірів
С. Жадан

Змінила нас вже назавжди
fabi

Номер повідомлення:#21

Повідомлення VITAminka » 14 червня 2010, 15:00

[QUOTE]можливо крім листів держкомзему про [qoute]обовязковість[qoute] заміни ДА старого взірця на новий Ви маєте ще якусь нормативку, яка ВАС до цього схиляє(та опосередковано бє по кишені людей які до ВАС звертаються, бо змушені [qoute]міняти[qoute] на ті [qoute]нові[qoute] по яким ВИ робите)[/QUOTE] да. я такую нормативку имею - это требование указать кадастровый номер в договоре (надеюсь статьи перечислять не надо???). видимо вы с этой нормативкой не знакомы, и работаетет со старыми г.а.... о отказ мой основан не на [QUOTE]у ВАС є кокретна мотивация відмови вчинити дію по старому ДА де НЕМАЄ фразмысто такое-то, район такой-то, у межах земелекористування СТ Пупкин, дылянка № такая-то.[/QUOTE] а на отсутствии кад. номера. а[B] в новых г.а. ВСЕГДА есть адрес[/B] и основание выдачи. а вот этот подход: работа со старыми актатми без номера и целевого назначения, ну и с соответственными ситуациями [QUOTE]садівницто не обмежується тільки садовими товариствами, за якими дуже просто багато чого приховати, повірте мені на слово... [/QUOTE] это и правда ОСОБЫЙ (далеко не прогрессивный) подход... ну-ну, удачи в работе!
VITAminka

Номер повідомлення:#22

Повідомлення fabi » 15 червня 2010, 18:46

"певно і забули про що йшла мова -про те чи земля пайована чи ні, а хто по яким ДА працює - і які бере, а які ні - інша справа[QUOTE]да. я такую нормативку имею - это требование указать кадастровый номер в договоре (надеюсь статьи перечислять не надо???). видимо вы с этой нормативкой не знакомы, и работаетет со старыми г.а....[/QUOTE]Форми державних актів затверджені Постановою Кабінету Міністрів України № 449 від 2 квітня 2002 року (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 2008 р. N 1019). У затвердженій формі державного акту указується кадастровий номер земельної ділянки. У старих державних актах кадастровий номер земельної ділянки не указувався. Власник земельної ділянки, право власності, на яку підтверджується державним актом, що виданий до 2002 року, може зіткнутися з труднощами при відчуженні земельної ділянки або при передачі його в іпотеку.Згідно 132 Земельного кодексу України угоди про перехід права власності на земельні ділянки укладаються в письмовій формі і нотаріально посвідчуються. Частиною другою цієї ж статті визначено, що угоди про перехід права власності на земельні ділянки, обов’язково мають містити кадастровий номер земельної ділянки. У ч.6 ст. 120 Земельного кодексу України, вказано, що істотною умовою договору, який передбачає набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, є кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв’язку з набуттям права власності на ці об’єкти.[QUOTE]..[U]а на отсутствии кад. номера.[/U] а в новых г.а. ВСЕГДА есть адрес и основание выдачи.[/QUOTE]-це просто вирішується довідкою про присвоєння кадастр.номеру зем.діл.[QUOTE]а вот этот подход: работа со старыми [U]актатми без номера и целевого назначения[/U], ну и с соответственными ситуациями[/QUOTE] як контр-аргумент [QUOTE]если на землю выдан гос.акт, в котором указано целевое назначение и адрес,...[/QUOTE]???, щось про номер і цільове призначення не пригадую щоб була мова або запитання, або ВИ забули. Законодавство не передбачає обов'язковості для громадян заміни державного акта на право власності на земельну ділянку старого зразка на державний акт нового зразка. Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2002 № 449 (із змінами) раніше видані державні акти на право власності на земельну ділянку залишаються чинними і підлягають заміні у разі добровільного звернення громадян.http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=449-2002-%EFЗрештою я ВАС не намагаюсь до чогось схилити (в конкретному випадку мова йде про те щоб витребувати довідку що земля непайована і все). А дискутувати хто що робить і як це робить - марна справа доки не буде справді [qoute]єдиної[qoute] практики.[QUOTE]или я что-то пропустила и паевой земле может быть выдан кад. номер и гос.акт с цел. назначением - садоводчество[/QUOTE]Кадастровий номер - унікальний (не повторюється на всій території України) номер, який присвоюється при формуванні земельної ділянки і зберігається за нею на весь час її існування.Кадастрові номери присвоюються земельним ділянкам усіх форм власності. При переході прав на земельну ділянку від одного власника до іншого кадастровий номер земельної ділянки залишається без змін.для колекції нормативкиДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ІЗ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВН А К А З14.05.2010 N 370 Про скасування наказів На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 29.04.2010 N 22171/1/1-10 до листа Мін'юсту від 20.04.2010 N 24/03-45 НАКАЗУЮ:1. Скасувати накази Держкомзему від 22 червня 2009 року N 326 [qoute]Про деякі питання реалізації положень Закону України [qoute]Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що посвідчують право на земельну ділянку, а також порядку поділу та об'єднання земельних ділянок[qoute], від 20 листопада 2009 року N 602 [qoute]Про упорядкування обігу бланків державних актів на право власності на земельну ділянку форма яких затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 02.04.2002 N 449[qoute], від 15 лютого 2010 N 168 [qoute]Про затвердження Порядку присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам[qoute].2. Голові Рескомзему АР Крим, начальникам Головних управлінь Держкомзему в областях, містах Києві та Севастополі, генеральному директору державного підприємства [qoute]Центр державного земельного кадастру[qoute] забезпечити неухильне виконання цього наказу.3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.Голова О.М.Кулініч"
С. Жадан

Змінила нас вже назавжди
fabi

Номер повідомлення:#23

Повідомлення VITAminka » 15 червня 2010, 19:00

спасибо за пополнение коллекции. уточнаю возникший вопрос - нужно ли брать справку о том,что земял не паевая, при отчуждении земли для садоводчествля я отвечаю,что НЕТ потому что:1. право собственности подтверждает гос.акт. в нем должно біыь указано целевое назначение, кадастровій номер, адрес, и др.-[QUOTE]це просто вирішується довідкою про присвоєння кадастр.номеру зем.діл.[/QUOTE] отсутствие кад. номера НИКОГДА не разрешалось такой довидкой. если вы имеете противополжную НОРМАТИВКУ, то поделитесь ею для коллекции. поэтому.если нет в гос.акте кад.номера, то идут и получаю новый г.а.2. из такого соответ. требованием действующего з/д-ва акта я вижу, что земля НЕ паевая и справку не требую. надеюсь все изложила четко и на это раз повода выискивать неточности как здесь[QUOTE]а вот этот подход: работа со старыми актатми без номера и целевого назначения, ну и с соответственными ситуациямияк контр-аргумент если на землю выдан гос.акт, в котором указано целевое назначение и адрес,...???, щось про номер і цільове призначення не пригадую щоб була мова або запитання, або ВИ забули[/QUOTE] не будет,т.к. когда я писала это [QUOTE]если на землю выдан гос.акт, в котором указано целевое назначение и адрес,...[/QUOTE] то именно назначение и адрес имели значение. я не думала,что может возникнуть вопрос о наличии в г.а. кад. номера
VITAminka

Номер повідомлення:#24

Повідомлення notDen » 15 червня 2010, 19:20

а если просто извлечение из ГЗК попросить в котором отображается собственник, целевое назначение, кадастровый номер и сведения о наличии или отсутствии сервитутов и ограничений.Да и как каждый для себя разрешает вопрос отмеченный в пост.№9?
«Ветер яростно плюнул в лицо, тому, кто плевал на ветер» В.І. Герасименко (мій дід)
notDen

Повідомлення: 1811
Дякував (ла): 845 раз.
Подякували: 2277 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення БВІ » 15 червня 2010, 19:50

байка нібито сумна,а мораль весела:Коли взявся цитувать - знай пешоджерела.(Павло Глазовий)
БВІ

Повідомлення: 205
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 7 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів