Форум

Інформаційний ресурс

Дарування приміщення що передане в іпотеку

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Lucky » 16 червня 2010, 13:52

В мене така ситуація. Особа має у власності нежитлове приміщення (магазин в багатоквартирному будинку, перероблений з квартири), яке передане в іпотеку в банк. На даний час він збирається подарувати його матері (перекинути :) )Кредит не погашений. Заборону знімати не будуть, але банк дає дозвіл на дарування. Мене в цьому договорі смущає два питання. Перше трохи більше.1) чи можу я оформити дарування приміщення, яке перебуває в іпотеці. Суть договору дарування - безоплатність, а так виходить, що на маму разом з приміщенням падає ще й обовязок у випадку чого гасити кредит. І я ж в договорі буду прописувати, що квартира знаходиться в іпотці в банку з чим ознайомлений Обдаровуваний2)і друге питання: кадастровий номер та розмір земельної ділянки я не вимагаю. Це є приміщення в багатоквартирному будинку, а в кодексах іде мова про будинки, будівлі - споруди.Підкажіть будь-ласка ваші думки. Найбільше турбує питання дарування, чогось. Може і накрутила сама себе:)
Lucky

Повідомлення: 686
Дякував (ла): 76 раз.
Подякували: 118 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Semiramida » 16 червня 2010, 14:08

а чому не посвідчити договір про заміну боржника/переведення боргу? Дарування тут явно не підходить!Тим більше банк дає добро...
Каждому человеку кажется, что он не каждый.
Semiramida

Повідомлення: 666
Дякував (ла): 160 раз.
Подякували: 206 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Мэм » 16 червня 2010, 14:16

п. 47 Инструкции, в вашем случае должно быть согласие кредитора на изменение должника, я так понимаю, т.е. вы делаете договор дарения, с обязанностью в будущем для сторон поменять должника в огбязательстве, т.к. поменялся собственник. Вы не обязаны за этим проследить, но в согласии банка должно быть это четко оговорено. Почитайте этот пункт и сами приймите решение.а по поводу 2-го вопроса, у вас помещение где бы оно ни было это не СТРОЕНИЕ, а только помещение внутри строения, какой кадастр?
Мэм

Повідомлення: 591
Дякував (ла): 43 раз.
Подякували: 54 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Юлианчик » 16 червня 2010, 14:19

З А К О Н У К Р А Ї Н И Про іпотеку Стаття 9. Володіння, користування і розпорядження предметом іпотеки Іпотекодавець має право володіти та користуватись предметом іпотеки відповідно до його цільового призначення, якщо інше не встановлено цим Законом. При користуванні предметом іпотеки іпотекодавець повинен не припускати погіршення стану предмета іпотеки та зменшення його вартості понад норми його звичайної амортизації (зносу). [B] Іпотекодавець має право виключно на підставі згоди іпотекодержателя: [/B] зводити, знищувати або проводити капітальний ремонт будівлі (споруди), розташованої на земельній ділянці, що є предметом іпотеки, чи здійснювати істотні поліпшення цієї земельної ділянки передавати предмет іпотеки у наступну іпотеку [B] відчужувати предмет іпотеки [/B] передавати предмет іпотеки в спільну діяльність, лізинг, оренду, користування.( Частина третя статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3273-IV ( 3273-15 ) від 22.12.2005 ) Іпотекодавець має право заповідати передане в іпотеку нерухоме майно. Правочин, який обмежує право іпотекодавця заповідати передане в іпотеку нерухоме майно, є нікчемним.
Юлианчик

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Lucky » 16 червня 2010, 14:24

Вирішила дочекатись згоди банку, бо по телефону банк працівники говорять багато, а потім центр офіс їм частенько крилишки обскубує. Принесут вичитаю і тоді буду думати. Але мабуть у будь-якому випадку робити дарування не буду, бо визначення договору дарування за ЦК і взагалі розуміння цього договору з такою дією в мене не стиковується
Lucky

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Ынотио » 16 червня 2010, 14:24

[QUOTE]т.е. вы делаете договор дарения, с обязанностью в будущем для сторон поменять должника в огбязательстве, т.к. поменялся собственникСтаття 717. Договір дарування [/QUOTE] 1. За договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов'язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність. 2. [B]Договір, що встановлює обов'язок обдаровуваного вчинити на користь дарувальника будь-яку дію майнового або немайнового характеру, не є договором дарування. [/B]
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Veдьмо4ка » 16 червня 2010, 14:25

вопрос: а будет ли замена должника в обязательстве?!, либо просто меняется собственник недвижимости?!..если 2-ой вариант - то делаете договор дарения, в котором в пунктике где гарантирует что не находится в аресте, запрете прпоисываете что он в ипотеке по договору и ипотекодержатель дал согласие, а также надо прописать то, что к новому собственику переходят все права ипотекодателя по данному договоруа если 1-ый - то возникает вопрос: а дарение ли это?!...
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Lucky » 16 червня 2010, 14:26

АидаСаме це [QUOTE]2. Договір, що встановлює обов'язок обдаровуваного вчинити на користь дарувальника будь-яку дію майнового або немайнового характеру, не є договором дарування.[/QUOTE] мене і турбує
Lucky

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Lucky » 16 червня 2010, 14:30

0 Аркан Змінюється власник, який як і попередній встає майновим поручителем
Lucky

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Veдьмо4ка » 16 червня 2010, 14:32

[QUOTE]Змінюється власник, я[U]кий як і попередній [/U]встає майновим поручителем[/QUOTE]так, а кто должник по кредиту: сын или третье лицо?! ..
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Lucky » 16 червня 2010, 14:42

[QUOTE]так, а кто должник по кредиту: сын или третье лицо?! ..[/QUOTE]Третя особа. Взагалі забагато запитань виникає в мене. Як карусель якась. Я докінця не можу зрозуміти кому необхідна ця [qoute]перекідка[qoute], як банк може піти на таке і ще багато ????? А розмовляти на мігах важко. Бо банк поки документи на руки не дає. Мені тільки кусок принесли в копіях. Треба дочекатись документів і всіх дозволів може тоді стане ясніше ситуація. Хоча і тоді я думаю дарування - не дуже добра ідея
Lucky

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Stonehenge » 16 червня 2010, 14:49

Fistashka!При наличии надлежащим образом оформленного письменного согласия ипотекодателя я бы спокойно оформила договор дарения. п.47. Инструкции говорит о согласии кредитора на замену должника. У нас есть 2 обязательства:1) кредит - в нем должник - заёмщик2) ипотека - в нём должник - ипотекодатель Так вот, если банк даёт согласие на отчуждение предмета ипотеки, то он даёт согласие на замену должника - ипотекодателя. Замена заёмщика по кредиту не обязательна.Мама-одариваемая получит подарок, обременённый ипотекой. При такой норме закона [qoute]Про іпотеку[qoute] Стаття 23. Наслідки переходу права власності на предмет іпотеки до третьої особи [QUOTE] У разі переходу права власності (права господарського відання) на предмет іпотеки від іпотекодавця до іншої особи, у тому числі в порядку спадкування чи правонаступництва, іпотека є дійсною для набувача відповідного нерухомого майна, навіть у тому випадку, якщо до його відома не доведена інформація про обтяження майна іпотекою. [U]Особа, до якої перейшло право власності на предмет іпотеки, набуває статус іпотекодавця і має всі його права і несе всі його обов'язки за іпотечним договором у тому обсязі і на тих умовах, що існували до набуття ним права власності на предмет іпотеки.[/U] Якщо право власності на предмет іпотеки переходить до спадкоємця фізичної особи - іпотекодавця, такий спадкоємець не несе відповідальність перед іпотекодержателем за виконання основного зобов'язання, але в разі його порушення боржником він відповідає за задоволення вимоги іпотекодержателя в межах вартості предмета іпотеки...[/QUOTE][B]одариваемая, действительно, становится [qoute]запасным должником[qoute], т.к. ипотечный договор наверняка содержит право ипотекодержателя получить удовлетворение своих требований из иного имущества ипотекодателя, если стоимости предмета ипотеки будет недостаточно. [/B]Если бы мать заключила договор ипотеки как имущественный поручитель, то она отвечала бы перед банком только в пределах стоимости предмета ипотеки (ст. 11 ЗУ Про іпотеку).В любом случае, ей решать, принимать ей такой подарок или не принимать. Наше дело - всё разъяснить.По поводу [QUOTE]Договір, що встановлює обов'язок обдаровуваного вчинити на користь дарувальника будь-яку дію майнового або немайнового характеру, не є договором дарування.[/QUOTE]полагаю, что такой [qoute]проблемки[qoute] не возникнет, т.к. мать будет обязана не перед сыном, а перед банком.
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Veдьмо4ка » 16 червня 2010, 14:49

тогда я вообще не понимаю, что смущает Вас....меня больше смущает действия банка: они и шага не ступят, чтобы себя любимых не застраховать, что они собираются делать с договором ипотеки, каким образом там менять ипотекодателя: внесения измений, новый договор?!
Зображення
Veдьмо4ка

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Lucky » 16 червня 2010, 14:57

Stonehenge [QUOTE]Договір, що встановлює обов'язок обдаровуваного вчинити на користь дарувальника будь-яку дію майнового або немайнового характеру, не є договором дарування.полагаю, что такой [qoute]проблемки[qoute] не возникнет, т.к. мать будет обязана не перед сыном, а перед банком.[/QUOTE]Даа, тут ви прави:)) очень хорошо, что есть такой форум.А то иногда как зациклит на одной мысли:))0 Аркан[QUOTE]меня больше смущает действия банка: они и шага не ступят, чтобы себя любимых не застраховать, что они собираются делать с договором ипотеки, каким образом там менять ипотекодателя: внесения измений, новый договор?![/QUOTE]Меня они тоже смущают. Вот и начала доковыриваться в чем подвох:)
Lucky

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Stonehenge » 16 червня 2010, 15:02

Если должник по кредиту - третье лицо, то сын - имущественный поручитель. Мама, получив в собственность квартиру, ничем не рискует, т.е. вот это вот [QUOTE]одариваемая, действительно, становится [qoute]запасным должником[qoute], т.к. ипотечный договор наверняка содержит право ипотекодержателя получить удовлетворение своих требований из иного имущества ипотекодателя, если стоимости предмета ипотеки будет недостаточно. [/QUOTE]ей не грозит :)Хотя... надо внимательно читать договор ипотеки. Иногда с имущественными поручелями такие [qoute]перлы[qoute] попадаются...
"...Если выпало в Империи родиться,
лучше жить в глухой провинции, у моря..."

Иосиф Бродский
Stonehenge

Повідомлення: 8606
Дякував (ла): 2454 раз.
Подякували: 5659 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів