Форум

Інформаційний ресурс

Помічник приватний підприємець. Зразок договору.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення korolchuk » 06 жовтня 2010, 17:53

Потрібен зразок договору для оформлення помічника-приватного підприємця. У кого є допоможіть:-)Хто має досвід роботи з помічником в такій формі. Які плюси/мінуси. Оформляти просто як найманого через ЦЗ не хочу, тим більше, що документи пп всі є.Як на це дивиться управа?
Нотариус
korolchuk

Повідомлення: 3
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення OLENA » 06 жовтня 2010, 18:16

управа на це дивиться суровим поглядом
Работай, как будто тебе не надо денег;Люби, как будто тебе никто никогда не причинял боль;Танцуй, как будто никто не смотрит;Пой, как будто никто не слышит;Удивляйся, как будто вчера родился;Живи, как будто на земле рай...
OLENA

Повідомлення: 862
Дякував (ла): 337 раз.
Подякували: 708 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Жи » 08 жовтня 2010, 15:28

Давно уже так не оформляем. Только ЦЗ.
Жи

Повідомлення: 68
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Клер. » 08 жовтня 2010, 16:01

складаєте договір в довільній формі, прописуєте, що він має виконувати і ст. 8
Клер.

Повідомлення: 1381
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 254 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Кот » 08 жовтня 2010, 16:10

Виконавець ----------------, зобов’язується неухильно виконувати вимоги ст.8 Закону України „ Про нотаріат” щодо додержання таємниці відомостей, одержаних при здійсненні нотаріальних дій Замовником і про які йому (Виконавцю) стало відомо у зв’язку зі здійсненням ним своїх обов’язків.На Виконавця, так само як і на Замовника, поширюється відповідальність в разі порушення таємниці вчинювальних нотаріальних дій.Підтвердженням прийнятих на себе зобов’язань по додержанню таємниці вчинювальних нотаріальних дій, буде особисте підписання Виконавцем ____________ цього договору. и тп. и тд.
Кот

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Marmyletochka » 08 жовтня 2010, 16:22

наше управление говорит [qoute]НЕТ[qoute] такой форме работы
Marmyletochka

Повідомлення: 187

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Per se » 08 жовтня 2010, 16:58

trew, та статья, которую Вы привели, говорит немого о другом ( на мой взгляд)я эту тему пыталась для себя выяснить 2 года назад, Цитирую, то что я писала на малом форуме ( потому что знаю – Вы там не зарегистрированы) Дане питання – трудові відносини з працівником, для мене є актуальним и досі залишається не вирішеним..Мій помічник працює зі мною з самого початку моєї нотаріальної діяльності (навіть раніше). Нас влаштовують наші цивільно-правові відносини.- вона зареєстрована як ФОП,- сама сплачує єдиний податок - сама здає звітність до податкової та ПФ- запису у трудову не потребуєв її обов’язки входить – попередній прийом громадян, друк нотаріальних документів, ведення вхідної (вихідної) документації та систематизація й опис архіву, в її права входить - послати мене, зробити мені каву….. я в свою чергу – забезпечую її належним робочим місцем, роботою, оргтехнікою….Між нами укладено договір підряду та договір позички частки нежитлового приміщення.нас влаштовує такий «цивільний шлюб», навіть податкову влаштовують наші відносини але….. тут у мої цивільно-правові стосунки пхає носа МЮ й вимушує мене та мого помічника укласти «офіційний шлюб» - заключити трудовий договір. Насамперед я маю на увазі уті дебільні вимоги, що містяться в правилах ведення нотаріального діловодства, а саме 3.7. Ведення нотаріального діловодства може бути покладено приватним нотаріусом на особу, яка перебуває з ним у трудових відносинах. 3.8. За невиконання вимог, встановлених цими Правилами, приватний нотаріус несе відповідальність, передбачену чинним законодавством. Аби не писати багато тексту – в мене є конкретне питання :Яка робота у конторі приватного нотаріуса не пов’язана з безпосереднім або опосередкованим процесом вчинення нотаріальних дій? (мені на думку спало тільки – прибирання приміщення , і то це під великим знаком питання) 2.4. Нотаріальне діловодство складається з: ведення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій відповідно до вимог порядку, установленого Мін’юстом, книг, журналів реєстрації (обліку), передбачених номенклатурою, у яких реєструються нотаріальні документи і документи, на підставі яких вчиняються нотаріальні дії зберігання, обліку, видачі і використання нотаріальних документів і документів, на підставі яких вчинені нотаріальні дії складання, оформлення, реєстрації, обліку і виконання конторою, архівом, приватним нотаріусом документів по витребовуванню і наданню відомостей і (або) документів, необхідних для вчинення нотаріальної дії, у тому числі передбачених міжнародними договорами, у зв’язку з наданням правової допомоги реєстрації, обліку, зберігання та передачі конторою, архівом, приватним нотаріусом довідок, документів і відомостей про вчинені нотаріальні дії, у тому числі відомостей, переданих до органів державної податкової служби про посвідчені договори, видані свідоцтва про право на спадщину тощо порядку і строків розгляду звернень фізичних та юридичних осіб з питань вчинення нотаріальних дій тимчасового зберігання документів у конторі, у приватного нотаріуса, їх підготовки для передачі до державного нотаріального архіву. і навіщо тоді в законі «Про нотаріат» (ст. 24) зазначено, що приватний нотаріус вправі мати контору, УКЛАДАТИ ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВІ та трудові договори, відкривати поточні та вкладні (депозитні) рахунки в банках? І навіть приславута ст. 8 начебто не забороняє Стаття 8. Нотаріальна таємницяОБОВ'ЯЗОК ДОТРИМАННЯ НОТАРІАЛЬНОЇ ТАЄМНИЦІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ТАКОЖ НА ОСІБ, яким про вчинені нотаріальні дії СТАЛО ВІДОМО У ЗВ'ЯЗКУ З ВИКОНАННЯМ ними службових обов'язків ЧИ ІНШОЇ РОБОТИ, на осіб, залучених для вчинення нотаріальних дій у якості свідків, та на інших осіб, яким стали відомі відомості, що становлять предмет нотаріальної таємниці.І навіть держава щось там мені гарантує … Стаття 8-1. Гарантії нотаріальної діяльностіДЕРЖАВА ГАРАНТУЄ І ЗАБЕЗПЕЧУЄ РІВНІ УМОВИ доступу громадянам до зайняття нотаріальною діяльністю ТА РІВНІ МОЖЛИВОСТІ НОТАРІУСАМ В ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ЗДІЙСНЕННІ НИМИ НОТАРІАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.і вимоги про моє робоче місце дозволяють мати технічний персонал Стаття 25. Робоче місце (контора) приватного нотаріусаРобоче місце (контора) має відповідати таким умовам:…. 6) бути пристосованим для роботи технічного персоналу з документами у відокремленій від нотаріуса кімнаті.Доречи, Ви не знаєте хто такий «технічний персонал» і чому (на підставі чого) йому можна працювати з документами ( і чиїми?) у відокремленій нотаріуса кімнаті? Все так було добре, але…. МЮ вважає, що тільки трудові відносини гарантують збереження таємниці нотаріальної дії…. та пхає свого носа, куди не треба… ПОРЯДОК перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодства 1. Основними завданнями перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства є: 1.1. ПЕРЕВІРКА ОРГАНІЗАЦІЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ державної нотаріальної контори (далі - контора), державного нотаріального архіву (далі - архів), приватного нотаріуса (далі - нотаріус), у тому числі дотримання вимог до робочого місця приватного нотаріуса (далі - робоче місце), страхування цивільно - правової відповідальності, до організації прийому громадян і режиму роботи контори, архіву, нотаріуса, ПРАВИЛЬНОСТІ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН З ПРАЦІВНИКАМИ НОТАРІУСА ТОЩО. Це, знаєте, вже схоже на якісь неадекватні дії та вчинки… Я уявляю ситуацію – чоловік та жінка проживають разом, а їм кажуть – без реєстрації шлюбу жити не можна, це аморально та не узгоджується з загальними нормами моралі в суспільстві, тоді вони реєструють офіційний шлюб… а згодом приходить якась служба типу «поліції нравів» й каже – шлюб – це звісно добре, але ви маєте укласти ще й шлюбний контракт, в протилежному випадку ваш шлюб буде анульовано……
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Per se » 08 жовтня 2010, 16:58

И все работаю – по договору подряда… знаю, что может быть получу, но не хочу я трудовой договор заключать! Не хочу!!
Per se

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Кицюня » 08 жовтня 2010, 17:18

Per se вот вы умничка прямо в точку ну просто мысли мои озвучили.... цьом цьом и с праздником.
Кицюня

Повідомлення: 378
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 68 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Per se » 08 жовтня 2010, 17:29

Кицюня))) пожалуйста))
Per se

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Пасічник » 08 жовтня 2010, 18:37

Уважно прочитав тему, важко непогодитись з trew тай Per se має раціональне зерно. Можливо як варіант помічника зареєструвати як ФОП для податкової а для управи та інших оформити з ним трудові відносини через центр зайнятості, затратно, но приципиться буде важче. Ваші думки?Зі святом.
Пасічник

Повідомлення: 134
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Per se » 08 жовтня 2010, 18:40

trew, [QUOTE]но тогда оплату за эти услуги должны проводить ВЫ, а не Ваши КЛИЕНТЫ.[/QUOTE]а я и провожу оплату. предварительный прием -это не консультирование, а ответ на вопрос [qoute]нотариус на работе?[qoute] [qoute]до какого часа вы работаете? и т.д. [QUOTE]точно так же для них не могут быть набраны проекты документов СПД это задача нотариуса либо лица уполномоченного нотариусом,[/QUOTE]так она мной и уполномочена, но не трудовым договором, а гражданско -правовым ...trew, Вы все правильно делаете. я пока не хочу регистрировать в ЦЗ.
Per se

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Per se » 08 жовтня 2010, 18:44

[QUOTE]затратно, но приципиться буде важче.[/QUOTE]Пасічник, я и так не очень много плачу - в среднем 1500-1800 грн в месяц, больше просто нету!почему я должна выбрасывать деньги на ветер, чтобы ублажить кого -то там?? Я лучше эти деньги отдам своему помощнику... Да ну их! Приостановят - тогда может быть зарегистрирую!
Per se

Номер повідомлення:#14

Повідомлення korolchuk » 08 жовтня 2010, 19:09

Per seЗразок договору киньте, будь-ласка :-)Имееться ввиду договор про співпрацю.
Нотариус
korolchuk

Повідомлення: 3

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Dali » 09 жовтня 2010, 02:23

Ось що є в нашій інструкції:[QUOTE]Копії (фотокопії) подаються заінтересованими особами або на їх прохання виготовляються нотаріусом [B]чи іншим працівником нотаріальної контори [/B] [B]або особою, яка перебуває у трудових відносинах [/B] з нотаріусом. На таких копіях нотаріус робить напис [qoute]згідно з оригіналом[qoute], ставить дату і свій підпис, які скріплює печаткою. { Абзац третій пункту 27 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції N 1062/5 ( z0518-09 ) від 15.06.2009 }[/QUOTE]Хто такі інші працівники?
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Повідомлення: 22192
Дякував (ла): 40106 раз.
Подякували: 39138 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Dali » 09 жовтня 2010, 02:29

Насправді я шукала цей пункт:[QUOTE]37. Документи, у яких викладено зміст правочинів, що нотаріально посвідчуються, подаються [B]нотаріусом[/B] не менше ніж у двох примірниках, один з яких залишається у справах державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса. { Абзац перший пункту 37 в редакції Наказу Міністерства юстиції N 1062/5 ( z0518-09 ) від 15.06.2009 }[/QUOTE] - це теперішній варіант.А раніше було:[QUOTE]29. Документи, в яких викладено зміст угод, що посвідчуються в нотаріальному порядку, подаються [B]нотаріусу[/B] не менш ніж у двох примірниках, один з яких залишається у справах державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса (стаття 59 Закону [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ).[/QUOTE]Я тільки зараз звернула на це увагу.
"Порядочность и честность – слишком дорогие подарки. И не стоит их ждать от дешёвых людей." Вуди Аллен.
Dali

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Сана » 09 жовтня 2010, 04:21

Что-то мне кажется, что подтекст [qoute]нотаріусом[qoute]/[qoute]нотаріусу[qoute] - это поиски черной кошки в комнате, где, как известно, ее нет. :-)И что авторы пункта просто не заметили различий в окончаниях...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Dali » 09 жовтня 2010, 19:30

Просто, коли [B]нотаріусу[/B], то це значить що гр-н може прийти до нотаріуса з готовим проектом договору чи довіреності, а ми переносим на бланк і дописуємо посвідчувальний. Виготовити проект документа він може сам, або хтось йому допоміг. Цей хтось може бути і підприємець, який сидить в сусідньому кабінеті. Між іншим, це не ми придумали. Ці підприємці сиділи в державих конторах, коли приватних нотаріусів ще не було. У нас в державній конторі на 3-х нотаріусів були: консультант, секретар і підприємець. Секретар і підприємець сиділи в одному кабінеті. Я так думаю, що до цих пір вони там так і сидять.
Dali

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Violetta » 09 жовтня 2010, 21:17

Природа ділових відносин між нотаріусом і його помічником чи секретарем не може регулюватисятрудовим законодавством. Нотаріус не має можливості надати своєму працівнику всі ті гарантії, які передбачені трудовим законодавством. Наприклад, нотаріус захворів, іде у відпустку по догляду за дитиною...
Violetta

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Сана » 12 жовтня 2010, 02:37

[QUOTE]Наприклад, нотаріус захворів, іде у відпустку по догляду за дитиною... [/QUOTE]Так, особливо - якщо врахувати, що нотаріус в цей час сам не має різноманітніх гарантій, які передбачені і Конституцією, і трудовим законодавством...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів