Номер повідомлення:#7
Per se
» 08 жовтня 2010, 16:58
trew, та статья, которую Вы привели, говорит немого о другом ( на мой взгляд)я эту тему пыталась для себя выяснить 2 года назад, Цитирую, то что я писала на малом форуме ( потому что знаю – Вы там не зарегистрированы) Дане питання – трудові відносини з працівником, для мене є актуальним и досі залишається не вирішеним..Мій помічник працює зі мною з самого початку моєї нотаріальної діяльності (навіть раніше). Нас влаштовують наші цивільно-правові відносини.- вона зареєстрована як ФОП,- сама сплачує єдиний податок - сама здає звітність до податкової та ПФ- запису у трудову не потребуєв її обов’язки входить – попередній прийом громадян, друк нотаріальних документів, ведення вхідної (вихідної) документації та систематизація й опис архіву, в її права входить - послати мене, зробити мені каву….. я в свою чергу – забезпечую її належним робочим місцем, роботою, оргтехнікою….Між нами укладено договір підряду та договір позички частки нежитлового приміщення.нас влаштовує такий «цивільний шлюб», навіть податкову влаштовують наші відносини але….. тут у мої цивільно-правові стосунки пхає носа МЮ й вимушує мене та мого помічника укласти «офіційний шлюб» - заключити трудовий договір. Насамперед я маю на увазі уті дебільні вимоги, що містяться в правилах ведення нотаріального діловодства, а саме 3.7. Ведення нотаріального діловодства може бути покладено приватним нотаріусом на особу, яка перебуває з ним у трудових відносинах. 3.8. За невиконання вимог, встановлених цими Правилами, приватний нотаріус несе відповідальність, передбачену чинним законодавством. Аби не писати багато тексту – в мене є конкретне питання :Яка робота у конторі приватного нотаріуса не пов’язана з безпосереднім або опосередкованим процесом вчинення нотаріальних дій? (мені на думку спало тільки – прибирання приміщення , і то це під великим знаком питання) 2.4. Нотаріальне діловодство складається з: ведення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій відповідно до вимог порядку, установленого Мін’юстом, книг, журналів реєстрації (обліку), передбачених номенклатурою, у яких реєструються нотаріальні документи і документи, на підставі яких вчиняються нотаріальні дії зберігання, обліку, видачі і використання нотаріальних документів і документів, на підставі яких вчинені нотаріальні дії складання, оформлення, реєстрації, обліку і виконання конторою, архівом, приватним нотаріусом документів по витребовуванню і наданню відомостей і (або) документів, необхідних для вчинення нотаріальної дії, у тому числі передбачених міжнародними договорами, у зв’язку з наданням правової допомоги реєстрації, обліку, зберігання та передачі конторою, архівом, приватним нотаріусом довідок, документів і відомостей про вчинені нотаріальні дії, у тому числі відомостей, переданих до органів державної податкової служби про посвідчені договори, видані свідоцтва про право на спадщину тощо порядку і строків розгляду звернень фізичних та юридичних осіб з питань вчинення нотаріальних дій тимчасового зберігання документів у конторі, у приватного нотаріуса, їх підготовки для передачі до державного нотаріального архіву. і навіщо тоді в законі «Про нотаріат» (ст. 24) зазначено, що приватний нотаріус вправі мати контору, УКЛАДАТИ ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВІ та трудові договори, відкривати поточні та вкладні (депозитні) рахунки в банках? І навіть приславута ст. 8 начебто не забороняє Стаття 8. Нотаріальна таємницяОБОВ'ЯЗОК ДОТРИМАННЯ НОТАРІАЛЬНОЇ ТАЄМНИЦІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ТАКОЖ НА ОСІБ, яким про вчинені нотаріальні дії СТАЛО ВІДОМО У ЗВ'ЯЗКУ З ВИКОНАННЯМ ними службових обов'язків ЧИ ІНШОЇ РОБОТИ, на осіб, залучених для вчинення нотаріальних дій у якості свідків, та на інших осіб, яким стали відомі відомості, що становлять предмет нотаріальної таємниці.І навіть держава щось там мені гарантує … Стаття 8-1. Гарантії нотаріальної діяльностіДЕРЖАВА ГАРАНТУЄ І ЗАБЕЗПЕЧУЄ РІВНІ УМОВИ доступу громадянам до зайняття нотаріальною діяльністю ТА РІВНІ МОЖЛИВОСТІ НОТАРІУСАМ В ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ЗДІЙСНЕННІ НИМИ НОТАРІАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.і вимоги про моє робоче місце дозволяють мати технічний персонал Стаття 25. Робоче місце (контора) приватного нотаріусаРобоче місце (контора) має відповідати таким умовам:…. 6) бути пристосованим для роботи технічного персоналу з документами у відокремленій від нотаріуса кімнаті.Доречи, Ви не знаєте хто такий «технічний персонал» і чому (на підставі чого) йому можна працювати з документами ( і чиїми?) у відокремленій нотаріуса кімнаті? Все так було добре, але…. МЮ вважає, що тільки трудові відносини гарантують збереження таємниці нотаріальної дії…. та пхає свого носа, куди не треба… ПОРЯДОК перевірки організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодства 1. Основними завданнями перевірки організації нотаріальної діяльності та виконання правил нотаріального діловодства є: 1.1. ПЕРЕВІРКА ОРГАНІЗАЦІЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ державної нотаріальної контори (далі - контора), державного нотаріального архіву (далі - архів), приватного нотаріуса (далі - нотаріус), у тому числі дотримання вимог до робочого місця приватного нотаріуса (далі - робоче місце), страхування цивільно - правової відповідальності, до організації прийому громадян і режиму роботи контори, архіву, нотаріуса, ПРАВИЛЬНОСТІ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН З ПРАЦІВНИКАМИ НОТАРІУСА ТОЩО. Це, знаєте, вже схоже на якісь неадекватні дії та вчинки… Я уявляю ситуацію – чоловік та жінка проживають разом, а їм кажуть – без реєстрації шлюбу жити не можна, це аморально та не узгоджується з загальними нормами моралі в суспільстві, тоді вони реєструють офіційний шлюб… а згодом приходить якась служба типу «поліції нравів» й каже – шлюб – це звісно добре, але ви маєте укласти ще й шлюбний контракт, в протилежному випадку ваш шлюб буде анульовано……