Номер повідомлення:#20
Куница
» 27 січня 2011, 19:57
OLNIKя так понимаю, раз скопирована моя фраза, значит вопрос ко мне.Не нужно сердиться, Вы одна из тех тех немногих здесь, чье мнение я очень уважаю, в подтверждение чего вот порылась чтобы Вам ответить:З А К О Н У К Р А Ї Н И Про державну реєстрацію актів цивільного стану Стаття 9. Державна реєстрація актів цивільного стану 1. Державна реєстрація актів цивільного стану проводиться з метою забезпечення реалізації прав фізичної особи та офіційного визнання і підтвердження державою фактів народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті. 2. Державна реєстрація актів цивільного стану проводиться шляхом складення актових записів цивільного стану. 3. Актовий запис цивільного стану - це документ органу державної реєстрації актів цивільного стану, який містить персональні відомості про особу та підтверджує факт проведення державної реєстрації акта цивільного стану. А[U]ктовий запис цивільного стану складається у двох примірниках. Інформація, що міститься в актовому записі цивільного стану, є конфіденційною і не підлягає розголошенню. Актовий запис цивільного стану є безспірним доказом фактів, реєстрація яких посвідчується, до спростування його в судовому порядку. [/U]Стаття 17. Державна реєстрація смерті 1. Державна реєстрація смерті проводиться органом державної реєстрації актів цивільного стану на підставі: 1) документа встановленої форми про смерть, виданого закладом охорони здоров'я або судово-медичною установою 2) рішення суду про встановлення факту смерті особи в певний час або про оголошення її померлою. 2. Заява про державну реєстрацію смерті подається не пізніше трьох днів з дня настання смерті або виявлення трупа, а в разі якщо неможливо одержати документ закладу охорони здоров'я або судово-медичної установи, - не пізніше п'яти днів. 6. [U]Державна реєстрація смерті проводиться за заявою родичів померлого, представників органу опіки та піклування, працівників житлово-експлуатаційних організацій, адміністрації закладу охорони здоров'я, де настала смерть, та інших осіб. [/U] Стаття 19. Повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію акта цивільного стану 1. Повторна видача свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, оригінал якого було вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено, та повторна видача свідоцтва у разі внесення змін до актового запису чи його поновлення здійснюються відділами державної реєстрації актів цивільного стану, дипломатичними представництвами і консульськими установами України на підставі актового запису цивільного стану за заявою особи, щодо якої складено запис, батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, представника закладу охорони здоров'я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування. [U][B] 2. Свідоцтво про смерть повторно видається другому з подружжя та близьким родичам померлого на підставі їх заяви та представникові органу опіки і піклування у разі виконання ним повноважень з опіки та піклування стосовно осіб, які мають право на отримання такого свідоцтва. [/B][/U][QUOTE]В договоре таком , как правило, записывается условие о захоронении умершего [qoute]ухажером[qoute], это захоронение наверняка тоже нужно подтвердить или не? [/QUOTE]В подобном договоре мало еще что записывается, кто там кого должен похоронить и другие пункты имеются…это не нам судить и обсуждать – в связи с необходимостью снятия ареста, на что приобретатель по такому договору тоже имеет право по закону (в нем тоже это записано) в связи со смертью отчуждателя…и точка!!!! Если законом будет предусмотрено установление и этих фактов нотариусом при снятии ареста - будем исполнять закон – а куда деваться??? Или не? [QUOTE]Человек решил получить сегодня и сейчас, и государственный нотариус, где испокон века такие договора удостоверялись, просто до такой степени [qoute]глупый[qoute], что сам о запросе не догадался.[/QUOTE]Этого мы тоже не знаем, может и не догадался, а может догадался, просто как с моей родственницей было – ждет пока соточку на стол положуть, тогда и нарочный в РАГС побежит и все буде сделано как положено… Говорит же автор темы сколько он контор обошел и со скольких его футбольнули...Я надеюсь, я аргументировала свое утверждение, что юридически неродственник не вправе получать повторное свидетельство о смерти. Так вот, мне в подобной ситуации с моим родственником, который так же бегал из конторы в контору как автор этой темы, и которого достали уже сил нету как, - пришлось без названия своего имени в кабинете с этим «коллегой» с жирным лицом и золотым зажимом на галстуке и джипом под его окном закрыться и сказать ему пару ласковых слов…иначе ..он все твердил, что это не его проблемы…. После промывания ему мозгов – он все сразу и сделал, и зарегистрировал, и все спрашивал кто я по образованию, думаю, если б соточку положила – с перепугу и не взял бы, наверное в УЮ за зарплатой уже дано не ездил…….[QUOTE]Пусть не действия нотариуса в суде обжалует, а действия ЗАГСа, например, что свидетельство не выдает. Нотариальное действие совершается в день, когда поданы необходимые документы и произведена оплата- или это положение закона в правовом государстве касается только нотариуса, а для гражданина -не обязательно?[/QUOTE]Тут и обжаловать нечего, РАГС прав. Правильно, - нотдействие совершается в день, корда поданы все необходимые документы, по сему, когда ответ на запрос из РАГСА прийдет (Вы же не выдаете наследство в день подачи части документов, а ждете ответы на запросы), нотариус преспокойно нотдействие и совершит, причем в сроки, установленные законом и оплаченное до его совершения. Надо наперед техуслуги по запросу в РАГС оплатить – оплатит человек, нарочного тоже. Что еще нужно оплатить соточкой??? В чем Ваше возмущение, и что касается нотариуса и не касается обязательно тут гражданина????Ну а если нотариус не знает ни законов, ни своих обязанностей, ни прав – пусть не мучает людей, не плачет на рабочем месте и не мучается сам…каждому по способностям….Честное слово, из мухи слона раздули…