Форум

Інформаційний ресурс

Відчуження ¼ будинку

Номер повідомлення:#1

Повідомлення grenouille » 08 лютого 2011, 13:07

Є 4 співвласники (мати, син, дочки) житлового будинку (правовстановлюючі документи договори дарування 2007 р.) мати є власником земельної ділянки (ДА отримано 2008 р. на підставі рішення) мати хоче подарувати дочці свою частину будинку, відповідно до ст. 120 ЗК укладення договору, який передбачає набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що пов'язане з переходом права на частину земельної ділянки, здійснюється після виділення цієї частини в окрему земельну ділянку та присвоєння їй окремого кадастрового номера. Колеги, які у Вас є думки, в кого яка практика такого відчуження??? Поділіться) В мене є два варіанти, один в процесі))) другий такий...- ст. 120 ЗК 4 у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду кількома особами право на земельну ділянку визначається пропорційно до часток осіб у праві власності жилого будинку, будівлі або споруди.- ст. 87 ЗК виникнення права спільної часткової власності на земельну ділянку 1. Право спільної часткової власності на земельну ділянку виникає:г) за рішенням суду.В рішенні буде визнано право спільної часткової власності, на підставі цього буде отримано ДА з зазначенням всіх співвласників. Після цього укладення договору дарування уже з таким державним актом. Буду всім вдячна за Ваші думки, та за відповіді)
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Liza » 08 лютого 2011, 13:47

Да, возможно...
Liza

Номер повідомлення:#3

Повідомлення 601160 » 08 лютого 2011, 14:07

не вижу в чем проблема?Мать владелица земли и владелица части дома дарит часть дочке, которая также является владельцем части этого дома… так пусть дарит… зачем лишние телодвижения… в ст.120 ЗКУ говорится о целом доме…[QUOTE]Укладення договору, який передбачає [U][B]набуття права власності на жилий будинок[/B][/U], будівлю або споруду, що пов'язане з переходом права на частину земельної ділянки, здійснюється після виділення цієї частини в окрему земельну ділянку та присвоєння їй окремого кадастрового номера. [/QUOTE]
601160

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Lilit » 08 лютого 2011, 15:39

А якщо зробити так: 1.мати дарує дочці свою частку будинку. 2. Я так зрозуміла, що ЗД належить повністю матері, бо ДА був отриманий у 2008 році вже після укладення договорів дарування 2007 р, бо ЗД повинна належати всім співвласникам (ст 120). ст. 87 - Право спільної часткової власності на землю виникає : б) при придбанні у власність ЗД двома чи більше особами у власність за ЦП угодами. Нехай дарує також ЗД пропорційно часткам у праві власності на будинок двом дочкам та сину.
Lilit

Номер повідомлення:#5

Повідомлення grenouille » 08 лютого 2011, 17:39

Спасибі вам за те що «вникли» в цю ситуацію та допомагаєте) Якщо я правильно зрозуміла Вашу думку...Будинок побудований та поділений так, що зробити поділ земельних ділянок пропорційно частинам цього будинку, як вимагає законодавство не можливо.Щодо мого першого повідомлення, буде доцільніше якщо замінити ст. 87 на ст. 89 спільна сумісна власність на земельну ділянку 1. земельна ділянка може належати на праві спільної сумісної власності лише громадянам. в) співвласників жилого будинку.
grenouille

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Lilit » 08 лютого 2011, 18:57

grenouille, я так розумію, що якщо будинок в спільній частковій, то і ЗД повинна набуватися в часткову. А ст 89 має на увазі співвласників будинку - в спільній сумісній. Так правильніше буде, адже частки нв будинок вказані, тому повинні бути такі самі частки на землю. Принаймні державні акти теж так видаються - якщо в сумісній - то в сумісну, якщо в частковій - то в часткову...
Lilit

Номер повідомлення:#7

Повідомлення grenouille » 08 лютого 2011, 19:33

Ви праві 100%...
grenouille

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів