Форум

Інформаційний ресурс

ЗАПОВІТ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Номер повідомлення:#1

Повідомлення светлячек » 11 березня 2011, 20:09

до мене звернулась знайома по спадщині і предявила дубликат заповіту посвідчений с/радою при заведенні спадкової справи в реєстрі ні заповіту ні дублікату не виявилось.Коллеги будь ласка допоможіть розібратись:1. В який термін с/рада повинна внести відомості про заповіт в реєстр?2. Посвідчувальний напис на дублікаті заповіту повинен відповідати нашому чи за їх інструцією????Це моя перша спадкова справа я жіночої статі. Хоча імя тут мого покійного батька нотаріуса.......СПАДОК
светлячек

Повідомлення: 14
Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Doroty » 11 березня 2011, 20:30

ПОЛОЖЕННЯпро Спадковий реєстр1. Загальні положення1.5. Реєстраторами Спадкового реєстру (далі - Реєстратор) є:державні нотаріальні контори, державні нотаріальні архіви, приватні нотаріуси, які уклали відповідні договори з Адміністратором і мають доступ до Спадкового реєстру через інформаційну мережу Міністерства юстиції України[B]державне підприємство [qoute]Інформаційний центр[qoute] Міністерства юстиції України та його регіональні філії у разі:[/B]внесення відомостей про заповіти, [B]посвідчені посадовими та службовими особами[/B], зазначеними в статтях 1251 та 1252 Цивільного кодексу України ( 435-15 ), статті 37 та частині першій статті 40 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute]...........2. Унесення відомостей до Спадкового реєстру2.1. [B]Відомості про заповіти, посвідчені[/B] нотаріусами, [B]посадовими та службовими особами[/B], перерахованими в статтях 1251 та 1252 Цивільного кодексу України ( 435-15 ), статтях 37, 38 та частині першій статті 40 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute], спадкові договори, спадкові справи та видані свідоцтва про право на спадщину[B] підлягають обов'язковому внесенню до Спадкового реєстру. [/B]Так що хай спочатку вносять заповіт при допомозі ІЦу в Спадковий реєстр, а Ви його побачите, при видачі Свідоцтва, бо в Інструкції:209. При підготовці [B]до видачі свідоцтва [/B]про право на спадщину за законом або заповітом нотаріус за даними Спадкового реєстру ( z0714-00 ) [B]перевіряє наявність[/B] спадкової справи, спадкового договору, [B]заповіту.[/B]...стосовно посвідчувального, то в них своя Інструкія і свої посвідчувальні...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення светлячек » 12 березня 2011, 20:27

[B]trew[/B] наследница дочь завещательнице и у нее есть сестра не очень благополучная. Причем я знаю что присматривала за больной матерью именно моя знакомая не ее сестра. Спасибо большое коллеги Вам за отзывчивость и помощь!!!!
светлячек

Повідомлення: 14
Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 0 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів