Форум

Інформаційний ресурс

помощь нотариусу по беременности и родам

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 18:01

Цитирую сообщение Витаминки из смежной темы:Стаття 7. Право на допомогу у зв'язку з вагітністю та пологамиПраво на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами мають за цим Законом [U][B]всі жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.[/B][/U]не застраховани - значит не офрмлены на работу, все оформленные на работу являются ЗАСТРАХОВАННЫМИ. и на них распространяется ДРУГОЙ закон -Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування узв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованнямДопомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше шести місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, і виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей - 70) календарних днів після пологів. Жінкам, віднесеним до 1-4 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога по вагітності та пологах виплачується за 180 календарних днів зазначеної відпустки (90 - до пологів та 90 - після пологів). Зазначена допомога обчислюється сумарно та надається жінкам у повному обсязі незалежно від кількості днів відпустки, фактично використаних до пологів.Стаття 9. Розмір допомоги у зв'язку з вагітністю та пологамиДопомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається у розмірі 100 відсотків середньомісячного доходу (стипендії, грошового забезпечення, допомоги по безробіттю тощо) жінки, але не менше 25 відсотків від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи із розрахунку на місяць. и в той же теме той же Витаминки: пособия (или ка кони там правильно назіваются - выплаты) по детям такие:1. в звязи с беременностью и родами2. допомога по рождению ребенка3. дотдостижения ребенку трех лет.1 и 3 выплачивает работодатель.2 - государство.вот 2 - это и есть те ужасно огромные деньги, которые повышаются с каждым ребенком: за первого Х тысч, за второго ХХ тысч и так далее. эта допомога выплачивается ВСЕМ независимо от работы/неработы госудасрством.а вот 1 и 3 выплачивает работодатель (если работает), и государство, если не работает.если работает все понятно. а вот если не работает то: а) учиться - тогда спрсвка с метса учебы, б) просто не работает - тогда они подают запросы во все фонды, и узнают если от вашего имени все же были какие-то отчисления. и еще требуют справку с налоги, что вы не зарегистрированы как предприниматель.[B]1 и 3 не получают самозанятые лица - это прямо написано в каком-то из их н-п актов.[/B]ситуация:не особо вникая в законы, воспользовалась советом и сказала при оформлении помощи на беременность и роды, что не работаю, т.к. статус нотариуса ставит их в тупик, т.к. в их бумажках предусмотрены все, кроме нас. Но в силу своей наивности, глупости и детской непосредственности, уже после родов пришла и отказалась от оформления помощи до 3х лет потому-то, и как [цензура], все выложила.поднялся хай, сказали что будут делать запросы в юстицию, в налоговую, что я работала, что меня лишат лицензии и вообще это подсудное дело, я их обманула и возвращайте деньгия говорю, я изучу закон, если я права, буду жаловаться, если нет - верну деньги, сколько(я ж не помню сколько там до копейки)? они: та нет, сначала ответ из юстиции и налоговой, а потом сколько денегтак глупо, вообще...лоханулась сама жетеперь даже если пытаться спорить, я то написала своей рукой, что не работаюНо все же хочу разобраться, я же незастрахована особа, правильно? в з-не написано, что ВСЕМ, кто не застрахован. дальше если есть у них подзаконный норм-пр.акт или разъяснение - то есть же о чем поспорить!?по хорошему надо было до родов письменный запрос - ответ, а потом уже что-то решать...
Слава Україні! Героям слава! Донбас - це Україна!
Юлька-шпулька

Повідомлення: 7027
Дякував (ла): 3598 раз.
Подякували: 11513 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення igor » 18 квітня 2011, 18:11

Юлька-шпулька не переживайте все у вас буде гаразд, просто потрібно було написати що ви не працюєне а незастраховані і все ніякого кріміналу тут немає Будуть питання чому написали що не працюєте відповідайте що мали на увазі що не працюєте за трудовим договором. І краще більше дитинці приділяйте увагу наж працівникам фонду
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення katya » 18 квітня 2011, 18:15

я говорила, что не работаю до оформления больничного, после чего принесла бумажку с фонда, что застрахованное лицо и что мне будет оплачиваться больничный, и всё...больничный оплатили и 12 тысяч дали
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 18:19

katya, ну вы страховались, а я нет! Эта помощь платится всем категориям, это не помощь нуждающимся безработным, к которым я примазалась из корысти. Эти деньги получают и частные предприниматель и гос.служащие и простые работники. просто для безработных минимальная ставка. а самозанятых тупо забыли.igor, спасибо, ценная мысль!!
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 18:35

вот в статье 8 исчерпывающий перечень по документам: Підставою для призначення жінкам допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами є видана в установленому порядку довідка лікувального закладу встановленого зразка та довідка: з основного місця роботи (служби, навчання) ліквідаційної комісії для жінок, звільнених з роботи у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи, організації державної служби зайнятості для жінок, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні з місця проживання для непрацюючих жінок про те, що вони не працюють (не служать, не навчаються). [B]я последнюю предоставляла[/B]и еще моё самое слабое место:Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше шести місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, і [B][B][U]виплачується жінкам за весь період відпустки...[/U][/B][/B]а я не призупинялась и в отпуск не ходила.
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 18:38

не получилось эту тему создать на малом, может, перенесете, в чьей это власти.
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#7

Повідомлення igor » 18 квітня 2011, 19:29

Юлька-шпулька що ви не те читаєте якщо ви отримали допобогу як незастрахована особа то ось перелік документів Допомога при народженні дитини{ Назва розділу із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 57 ( 57-2008-п ) від 22.02.2008 } 10. Допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною, з метою створення належних умов для її повноцінного утримання та виховання.{ Пункт 10 в редакції Постанов КМ N 315 ( 315-2005-п ) від 21.04.2005, N 57 ( 57-2008-п ) від 22.02.2008 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 59 ( 59-2009-п ) від 04.02.2009 } 11. Для призначення допомоги при народженні дитини [B]органу праці та соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подаються такі документи: [/B] 1) заява одного з батьків (опікуна), що складається за формою, затвердженою Мінпраці { Підпункт 1 пункту 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 59 ( 59-2009-п ) від 04.02.2009 } 2) копія свідоцтва про народження дитини 3) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини, виданий відділом реєстрації актів цивільного стану, або довідка для призначення допомоги при народженні дитини, видана виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) рад. Жінки, які постійно проживають (зареєстровані) на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. { Підпункт 3 пункту 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1026 ( 1026-2009-п ) від 30.09.2009 } Особи, що звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, подають також довідку про склад сім'ї та копію свідоцтва про народження кожної дитини, яка враховується при визначенні розміру допомоги. Опікуни подають, крім зазначених документів, копію рішення про встановлення опіки. { Абзац шостий пункту 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 59 ( 59-2009-п ) від 04.02.2009 } Допомога при народженні дитини в разі її смерті виплачується на підставі копії свідоцтва про народження дитини або витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини, копії свідоцтва про смерть, витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини, виданого відділом реєстрації актів цивільного стану, чи довідки для призначення допомоги при народженні дитини, виданої виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) рад. { Абзац сьомий пункту 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1026 ( 1026-2009-п ) від 30.09.2009 } В окремих випадках органи праці та соціального захисту населення за погодженням з Мінпраці можуть призначати допомогу на підставі дубліката витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини для виплати допомоги у зв'язку з народженням дитини, виданого відділом реєстрації актів цивільного стану, або дубліката довідки для призначення допомоги при народженні дитини, виданої виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) рад. { Абзац восьмий пункту 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1026 ( 1026-2009-п ) від 30.09.2009 } { Пункт 11 із змінами внесеними згідно з Постановами КМ N 1951 ( 1951-2002-п ) від 25.12.2002, N 493 ( 493-2004-п ) від 14.04.2004, N 315 ( 315-2005-п ) від 21.04.2005, N 1060 ( 1060-2006-п ) від 01.08.2006, N 900 ( 900-2007-п ) від 11.07.2007 в редакції Постанови КМ N 57 ( 57-2008-п ) від 22.02.2008 } 12. Допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини. { Абзац перший пункту 12 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 59 ( 59-2009-п ) від 04.02.2009 } У разі народження мертвої дитини допомога при народженні дитини не призначається.{ Пункт 12 із змінами внесеними згідно з Постановою КМ N 493 ( 493-2004-п ) від 14.04.2004 в редакції Постанови КМ N 57 ( 57-2008-п ) від 22.02.2008 } 13. Допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату народження дитини. Допомога при народженні дитини, яка народилася після 31 грудня 2007 р., надається у розмірі 12240 гривень - на першу дитину, 25000 гривень - на другу дитину, 50000 гривень - на третю і наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні першої дитини в сумі 4800 гривень, другої дитини - 4840 гривень, третьої та наступної дитини - 5000 гривень, решта суми на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців (620 гривень щомісяця), на другу дитину - 24 місяців (840 гривень щомісяця), на третю і наступну дитину - 36 місяців (1250 гривень щомісяця) рівними частинами.
igor

Номер повідомлення:#8

Повідомлення igor » 18 квітня 2011, 19:31

Ви допомогу отримували в фонді по непрацездантості, чи органі праці та соціального захисту населення?
igor

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 19:38

то, о чем вы написали - это другая допомога - за рождение ребенка, эту сумму я получу, независимо ни от чего.а допомога по беременности и родам - это отдельная помощь государства, и она платится на основании норматива указанного Витаминкой.Все эти помощи (и еще есть третья - по уходу за ребенком до 3х лет) платятся УПСЗН. и вот еще нашла Порядок КМУ о назначении этой помощи, и там еще прикольнее:Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами 3. Відповідно до статті 7 Закону України [qoute]Про державну допомогу сім'ям з дітьми[qoute] ( 2811-12 ) право на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, а саме: жінки з числа військовослужбовців Збройних Сил, Державної прикордонної служби, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, військ цивільної оборони, інших військових формувань та з числа осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та Державної кримінально-виконавчої служби { Абзац другий пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 726 ( 726-2006-п ) від 25.05.2006, N 1074 ( 1074-2006-п ) від 01.08.2006 } жінки, звільнені з роботи у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи та організації незалежно від форми власності за умови, що вагітна жінка була звільнена з роботи не раніше ніж за шість місяців до набуття права на одержання допомоги жінки, зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні аспірантки, докторантки, клінічні ординатори, студентки вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладів непрацюючі жінки жінки, зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. { Пункт 3 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 900 ( 900-2007-п ) від 11.07.2007 }
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Шиншила » 18 квітня 2011, 19:45

меня тоже волнует вопрос, подскажите как правильно все сделать, пока до родов осталось еще пару месяцев и я хочу уйти на полгода или больше (еще не знаю как получится)..
Шиншила

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 19:48

а вы частный нотариус?
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#12

Повідомлення igor » 18 квітня 2011, 19:50

Тоді під цей пункт нехай вас підведуть їм (держслужбовцям) деже хочеться щоб ми були підприємцями жінки, зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
igor

Номер повідомлення:#13

Повідомлення igor » 18 квітня 2011, 19:55

Юлька-шпулька коли писалось це положення не було самозайнятих осіб
igor

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 19:58

если читать норматив, то выходит, что не положено нам ничего. Если читать только закон, то [qoute]всем женщинам, не застрахованным[qoute] и исключений в законе нет - мы туда подпадаем. Варианта вижу два:1) сказать честно, что вы нотариус, получить отказ, далее его можно обжаловать и возможно, что вряд ли, суд присудит вам деньгу в размере 900 грн. но как обосновывать что вам нужно платить по аналогии с женщинами-предпринимателями, я не знаю. При этом нужно будет официально призупиняти дияльнисть, и раз это больше, чем на месяц, то с договором замещения. Ну с этим я еще не определилась, ведь неработающим женщинам тоже платят за период видпустки, но у них то её нет.2) сказать, что вы не работаете и держать эту линию до конца, а от помощи до 3 лет отказаться по личным причинам
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Юлька-шпулька » 18 квітня 2011, 20:07

igor, вы правы, но нотариусы-то были. В этот закон и порядок уже 300 раз вносились изменения, а нотариусам как не платили, так и не платят. вы говорите пусть подводят под предпринимателей - так у них же нет заинтересованности разбазаривать гос.деньги, проще отказать!!!
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#16

Повідомлення L.UBASHA » 18 квітня 2011, 22:05

Юлька-Шпулька !- могу помочь, напишитие свой мобильный телефон или данные електронной почты как с вами связаться лично, я это все проходила.
L.UBASHA

Повідомлення: 85
Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення VITAminka » 18 квітня 2011, 23:02

Юлька-шпулька, не пережывайет вы так. естеснно они волать будут. я тоже это проходила: я оформила пособие по беременности и родам (сколько там сот гривен в месяц в месяц) как незастрахованная (неработающая), а потом, когда пришла оформлять помощь по народженню (сколько там тысяч), то они увидели,что я часть из того срока (9 месяцев) работатала - в трудовой запись о стажировке. то есть когда я пособие оформляла, то не работала, а в течении беременности начала стажироваться,т.е. стала застрахованная. и у нас есть обязанность их об этом уведомить,что б они перестали начислять. а начислять должен работодатель. поэтому тоже начали возмущаться (со мной сильно не поорешь), и говорить,что мне надо вернуть деньги - то есть что они будут вычитать сколько-то там из той суммы, которая должна выплаичваться теперь... ну, говорю, и вычитайте...а по [qoute]запросам[qoute] - ну пусть запрашивают, что они запросят? ответсвенности за это никакой, и тем более лишение свид-ва - это вообще полный бред. в следующий раз не [qoute]ведитесь[qoute] на такие угрозы. и скажите, что если буду позволять себе так разговаривать, то вы на них такие жалобы напишите, и за коррупцию, и что это они же вам посоветовали так написать, а вы ничего не знали, и что они у вас деньги вымагают... а вот однозначного ответа на то КТО вам должен выплачивать это пособие нет в з/д.да, с одной стороны вы особа застрахованная и не имеете права получать пособие в том порядке, как неработающие (незастрахованные), но с другой стороны _ вы работать не можете, кто вам должен выплачивать это пособие??учитывая что ВЫ все обязательные взносы добросовестно платили.
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Юлька-шпулька » 19 квітня 2011, 15:05

Всем спасибо за участие! LUBASHA, вопрос вроде замяли, поэтому разбираться и спорить с ними не буду, пусть подавятся своей тыщей, может какому-то пенсионеру перепадет от государства. Я не вижу тут хорошего для себя исхода, т.к. я не ходила в отпуск, и не пойду, а во вторых, я не платила никаких взносов и на учет в соцстрах по врем.нетрудоспособности не становилась. Но все равно спасибо за предложение, может, кто-нибудь из беременных коллег воспользуется вашим советом, как правильно изначально вести себя в этом вопросе.
Юлька-шпулька

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]