Форум

Інформаційний ресурс

Продаж частки у праві власності на земельну ділянку

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Dava » 10 червня 2010, 15:21

Подскажите будь ласка,ситуация такова: на з-у (госакт есть) расположен дом, хотят продать пол дома и половину з-у.Вопрос: надо ли выделять долю из з-у, которую хотят продать, если да,на что сослаться? Спасибо!
Dava

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Гюльчатай » 10 червня 2010, 15:42

А как Вы собираетесь её (часть земли) продать, не выделяя в натуру?
Гюльчатай

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Тема » 10 червня 2010, 16:01

коли відчужується частка будинку то відчужується і відповідна частка земельної ділянки. На Д.А. дві відмітки одна про віджуження частки з.д. і відмітка про договір
Тема

Повідомлення: 213
Дякував (ла): 22 раз.
Подякували: 38 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Dava » 10 червня 2010, 16:04

На №2 -В моем случае хотят отдать половину, то есть - 1/2 часть дома и землю
Dava

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Мандаринчик » 10 червня 2010, 17:30

Если хотят половину земли, надо получать отдельный акт. А если часть в праве собственности, можно отчуждать, но уточните в держкомземе, как они будут это регистрировать, и по поводу отметки.
Мандаринчик

Повідомлення: 207
Дякував (ла): 55 раз.
Подякували: 21 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення natali * » 10 червня 2010, 17:41

Якщо частка у праві власності на зд без виділення її в натурі, то без окремого ДА, якщо покупець хоче окрему зд, тоді і окремий ДА. Робила договір за яким відчужувалася частка у праві власності на будинок та частка у праві власності на земельну ділянку. Після укладення договору і будинок і земельна ділянка належать обом співвласникам на праві спільної часткової власності. На будинок два правовстановлюючі документи : свідоцтво про право власності та договір купівлі-продажу частки у праві власності, на землю - договір купівлі-продажу частки у праві власності та ДА з відповідними відмітками : моєю та держкомзему.
natali *

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Маленьке стерво » 10 червня 2010, 19:45

[QUOTE]коли відчужується частка будинку то відчужується і відповідна частка земельної ділянки. На Д.А. дві відмітки одна про віджуження частки з.д. і відмітка про договір[/QUOTE]де цікаво серед норм чинного законодавства ви знайши, що частина земельної ділянки може бути об[qoute]єктом цивільних відносин???? Невже за останні дні ЦК та ЗК змінили??????
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Ljana » 10 червня 2010, 20:19

Частина не може бути об[qoute]єктом цивільних відносин, а то ЧАСТКА - таки так. Хоча в мене і не було таких справ у практиці, але вважаю, що ЧАСТКУ відчужити можна, не виділяючи в натурі і не виготовляючи на неї ДА. Тільки от з відміткою не знаю, як бути, форма її не передбачена нічим. От і виходить замкнуте коло. Теоретично можна, а практично не получиться.
Ljana

Повідомлення: 425
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Маленьке стерво » 10 червня 2010, 20:31

[QUOTE]Хоча в мене і не було таких справ у практиці, але вважаю, що ЧАСТКУ відчужити можна, не виділяючи в натурі і не виготовляючи на неї ДА. [/QUOTE]/цікаво як? як ви бутете відчужувати частку в майні????
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#10

Повідомлення rio123 » 10 червня 2010, 20:44

Земельний кодекс України Стаття 126. [qoute]Документи, що посвідчують право на земельну ділянку[qoute] п. 7. Відчуження частини земельної ділянки з виділенням її в окрему земельну ділянку здійснюється після отримання її власником державного акта, що посвідчує право власності на сформовану нову земельну ділянку. [B]відчуження без виділення законодавець непередбачив[/B]
rio123

Повідомлення: 72
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення МГ. » 11 червня 2010, 01:13

Стаття 87. Виникнення права спiльної часткової власності на земельну дiлянку1. Право спiльної часткової власностi на земельну дiлянку виникає:а) при добровiльному об'єднаннi власниками належних їм земельних дiлянокб) при придбаннi у власнiсть земельної дiлянки двома чи бiльше особами за цивiльно-правовими угодамив) при прийняттi спадщини на земельну дiлянку двома або бiльше особамиг) за рiшенням суду.В цьому переліку нема пункта [qoute]при продажі частки цілої земельної ділянки[qoute].
МГ.

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Lilit » 11 червня 2010, 02:46

rio123, Маленьке стерво, а прочитайте будь-ласка уважніше ст.126 ЗК, тільки не п.7, а п.6, якщо ЗД набувається у спільну власність - достатньо відмітки, а якщо [U]з виділенням її в окрему земельну ділянку [/U](п.7) з окремими межами - тоді треба новий ДА (аналогія з ЦК про виділ частки)
Lilit

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Маленьке стерво » 11 червня 2010, 10:57

[B]Lilit[/B], як ви будете відчужувати частку в майні????Згадайте договори купівлі-продажу ну так в 1993 році коли писали що батько та син набувають квартиру (не писали що в рівних долях). Що ви спочатку зробите перед посвідченням відчуження наприклад частки в майні батька????
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Маленьке стерво » 11 червня 2010, 11:04

Ви не зможете видати спадщину після батька та сина (пост 13) а відправите в суд. Тому питання до всіх прихильників можиції [qoute]можна[qoute], [qoute]а чом би й ні[qoute], [qoute]Маленьке стерво, читай ст...[qoute](в цьому випадку ще додам, що читати вмію і до раціональних думок прислуховуюсь) задаю питання, яким чином будете відчужувати частку в майні(а конкретно [qoute]ЩО????[qoute] саме буде предметом договору)
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Маленьке стерво » 11 червня 2010, 11:06

[QUOTE]Робила договір за яким відчужувалася частка у праві власності на будинок та частка у праві власності на земельну ділянку. [/QUOTE]мені аж цікаво подивитися, як це виглядає....
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Маленьке стерво » 11 червня 2010, 17:30

Всі мовчать....
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Lilit » 12 червня 2010, 01:58

Маленьке стерво, на пост 14: в суд не відправлю, читайте постанову Пленуму ВСУ №7 від 30.05.08: якщо частки не вказані і немає спору, то частки кожного співвласника вважати рівними. Якщо спір про розмір часток - в суд.Стосовно [U]Lilit, як ви будете відчужувати частку в майні????[/U] - намагаюсь вам пояснити: я не буду відчужувати якусь конкретно визначену в натурі частку в майні, бо тоді треба виділити її внатурі, отримати на неї ДА, і це вже буде 1 ціла іншого майна (наприклад, сторони домовились про відчуження частини ЗД розміром ....., що знаходиться...) Якщо ж сторони згодні бути співвласниками однієї і тієї ж ЗД без розмежування яка частина кому, то відчужується 1/2 частка в праві власності на ЗД, і ми отримуємо спільну часткову власність. Навіщо ж їм два ДА?
Lilit

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Маленьке стерво » 14 червня 2010, 12:34

[QUOTE]Маленьке стерво, на пост 14: в суд не відправлю, читайте постанову Пленуму ВСУ №7 від 30.05.08: якщо частки не вказані і немає спору, то частки кожного співвласника вважати рівними. Якщо спір про розмір часток - в суд.[/QUOTE]перепрошую, але якщо на пост 14, то один зі співвласників вже помер, тому стверджувати, що спору не було не вбачаю за можливею[QUOTE]намагаюсь вам пояснити: я не буду відчужувати якусь конкретно визначену в натурі частку в майні, [/QUOTE]хоч вбийте, не розумію, що означає [U]якусь конкретно визначену в натурі частку в майні,[/U]?[QUOTE]бо тоді треба виділити її внатурі, отримати на неї ДА, і це вже буде 1 ціла іншого майна[/QUOTE]виділити її внатурі і встановити розмір частини від цілого - це різні поняття. І я це розумію. Зрозуміло, що коли виділяється в натурі, спільна власність припиняється. [QUOTE]Якщо ж сторони згодні бути співвласниками однієї і тієї ж ЗД без розмежування яка частина кому, то відчужується 1/2 частка в праві власності на ЗД, і ми отримуємо спільну часткову власність. [/QUOTE]ну в цьому випадку Вам вже процитували всі необхідні норми ЗК. [B]І все одно, я не розумію, що у Вас буде предметом договору відчуження??? [/B]
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#19

Повідомлення VITAminka » 14 червня 2010, 14:19

я так понимаю Маленьке стерво хотела сказать следующее: отчудить можно или:1. [B]часть [U]в праве собственности[/U][/B] (кому интересно - ищите по форуму. а то надоело 150 раз одно и то же писать - что такое и каким образом отчуждать часть в праве собственности. и какие последствия этого)2. или целую вещь(почему нельзя отчуждать [B]часть [U]вещ[/U]и[/B] читай там же). а то,что написано в ЗК .[QUOTE] 7. Відчуження частини земельної ділянки з виділенням її в окрему земельну ділянку здійснюється після отримання її власником державного акта, що посвідчує право власності на сформовану нову земельну ділянку. [/QUOTE] это элементы безграмотности,т.к. НЕЛЬЗЯ отчуждать часть вещи!! не может быть такого предмета договора! они ( в ЗК) хотели сказать,что сначала нужно получить отд. гос.акт на ту часть,которую хотите отчуждать. сформировав таким образом [B]новую целую вещь[/B], а потом отчуждать эту новую вещь - [B]целый земельный участок - он самый и будет предметом договора[/B].
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Lilit » 15 червня 2010, 01:47

Маленьке стерво, див. пост 19, може VITAminka написала зрозуміліше, а предметом договору відчуження буде 1/2 частка в праві власності на ЗД
Lilit

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Добрая фея с топором » 15 червня 2010, 02:39

Маленьке Стерво, я с Вами не согласнапо поводу[QUOTE]перепрошую, але якщо на пост 14, то один зі співвласників вже помер, тому стверджувати, що спору не було не вбачаю за можливею[/QUOTE]ЧОМУ не можливо, якщо витребувати від всіх співвласників (крім померлого, звісно) заяву, що за життя померлого між ними не було спору та договір про поділ сумісного майна не укладався.[QUOTE]хоч вбийте, не розумію, що означає якусь конкретно визначену в натурі частку в майні,?[/QUOTE]Вбивати Вас ніхто не буде, але - якась конкретно визначена в натурі частка в майні - це кімната площею 12 кв.м.в трикімнатній квартирі або 250 кв.метрів із земельної ділянки площею 600 кв.метрів, тобто майно, яке можливо охарактеризувати, описати та виділити з цілої одиниці та інш.Наведу Вам приклад:мати з сином набули у спадок будинок та земельну ділянку під ним (в державному акті син вказаний як власник, а мати - як співвласник) по 1/2 частці кожний. Мати має намір подарувати свою частину будинку разом з землею синові. То по Вашому для цього треба її отримувати новий державний акт???????????? Дійсно, коли ми відчуджуємо частку у праві власності ми не маємо права вказати ні її розмір, ні її межі, ні, тим паче, надати її чітку характеристику. При відчуженні частки у праві власності ми повністю описуємо цілий об*єкт та зазначаємо, що відчужується певна частка у праві власності на нього. А при відчудженні частини ЗД ми повинні спочатку визначитися, яка вона, визначити її межі, розмір, місцерозташування на місцевості, а для цього необхідно поділити цілу земельну ділянку на 2 окремих, отримати 2 акти присвоїти 2 кадастрових номери і тільки потім відчуджувати одну з них.Це моя власна думка, перепрошую, якщо вона була відмінною від Вашої, Маленьке Стерво, а Вам хочу зауважити, що якщо людина висловлює свою думку це робиться геть іншим тоном, ніж в повідомленнях 9, 14, 15, 18!
Не пытайтесь спорить с дебилом. Иначе вы опуститесь до его уровня. Где он задавит вас своим опытом.
Добрая фея с топором

Повідомлення: 986
Дякував (ла): 80 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Маленьке стерво » 15 червня 2010, 11:05

[QUOTE]ЧОМУ не можливо, якщо витребувати від всіх співвласників (крім померлого, звісно) заяву, що за життя померлого між ними не було спору та договір про поділ сумісного майна не укладався[QUOTE]бо порушете принцип безспірності. [QUOTE]конкретно визначена в натурі частка в майні - це кімната площею 12 кв.м.в трикімнатній квартирі або 250 кв.метрів із земельної ділянки площею 600 кв.метрів, тобто майно, яке можливо охарактеризувати, описати та виділити з цілої одиниці та інш.[/QUOTE]в такому випадку і кімната виділена з квартири і земельна ділянка площею 250 кв. м. це вже [qoute]1[qoute]. тому виділяємо з 6 соток 2,5 отримуємо ДА і робимо договір відчуження. [QUOTE]певна частка у праві власності на нього.[/QUOTE]це 1/2 або 345/500 це вже не частка, а частина від цілого. [QUOTE]А при відчудженні частини ЗД ми повинні спочатку визначитися, яка вона, визначити її межі, розмір, місцерозташування на місцевості, а для цього необхідно поділити цілу земельну ділянку на 2 окремих, отримати 2 акти присвоїти 2 кадастрових номери і тільки потім відчуджувати одну з них.[/QUOTE]ППКС!!!!!! [QUOTE]що якщо людина висловлює свою думку це робиться геть іншим тоном, ніж в повідомленнях 9, 14, 15, 18! [/QUOTE]я обов[qoute]язково прийму це до уваги.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Маленьке стерво » 15 червня 2010, 11:08

на це відповім вашими словами, але з іншої теми (дуже правильно і влучно написано).[QUOTE]ЧОМУ не можливо, якщо витребувати від всіх співвласників (крім померлого, звісно) заяву, що за життя померлого між ними не було спору та договір про поділ сумісного майна не укладався.[/QUOTE][QUOTE][qoute]Слова клієнта[qoute] до справи не покладеш! А довідки, про яку ви писали - не достатньо!!! Та й кілієнти розповісти можуть і не таке, а насправді можуть вам самі будь-яку довідку наляпати (треба тільки гарний струйний принтер мати і декілька програмок графічних!)[/QUOTE]
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Маленьке стерво » 15 червня 2010, 11:16

Сьогодні ви продасте частку в майні без опису того, що Ви продаєте(щось абстракте, абстрактного розміру, бо 1/2 це вже частина майна). Завта між співвласниками почнеться спір, які конкретно, метри, сотки, гектари йому були подаровані/продані ([qoute]відчужені[qoute]). Вони звернуться до суду. Якщо їм попадеться грамотний суддя такий договір про продаж/дарвання [qoute]частки в майні[qoute] в судовому порядку буде визнаний недійсним, а якщо грамотний адвокат то нотаріус (за незнання норм чинного законодавства) може бути позбавлений свідоцтва.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Lilit » 15 червня 2010, 21:23

[U]Сьогодні ви продасте частку в майні без опису того, що Ви продаєте(щось абстракте, абстрактного розміру, бо 1/2 це вже частина майна). Завта між співвласниками почнеться спір, які конкретно, метри, сотки, гектари йому були подаровані/продані ([qoute]відчужені[qoute]). Вони звернуться до суду. Якщо їм попадеться грамотний суддя такий договір про продаж/дарвання [qoute]частки в майні[qoute] в судовому порядку буде визнаний недійсним, а якщо грамотний адвокат то нотаріус (за незнання норм чинного законодавства) може бути позбавлений свідоцтва.[/U] Та нікому таке не розказуйте! Це вже буде договір про виділ частки ЗД в натурі або поділ між співвласниками! Який суд і яке позбавлення свідоцтва?! Продаж частки в праві власності - це не продаж якоїсь частини, це продаж ідеальної частки, визначеної в дробах!Маленьке стерво, читаючи ваші висловлювання, бачу, що ви не зрозуміли також, що писали і VITAminka, і Добрая фея с топором... Хочеться тільки відповісти вам у вашій же манері: ви від цього далекі, як від космосу... всі можуть помилятися, але ваші думки і їх висловлювання в інших темах аналогічні. Якщо ви нотаріус, мені жаль ваших клієнтів.
Lilit

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Маленьке стерво » 16 червня 2010, 16:06

[QUOTE]це продаж ідеальної частки, визначеної в дробах![/QUOTE]так 1/2 це частка земальної ділянки чи частина земельної ділянки?
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#27

Повідомлення VITAminka » 16 червня 2010, 16:21

[QUOTE]так 1/2 це частка земальної ділянки чи частина земельної ділянки?[/QUOTE] ни то,ни другое. отчуждать можно только [B]часть [U]в праве собственности[/U][/B], а не часть участка. и не потому что[QUOTE]Сьогодні ви продасте частку в майні без опису того, що Ви продаєте(щось абстракте, абстрактного розміру, бо 1/2 це вже частина майна). Завта між співвласниками почнеться спір, які конкретно, метри, сотки, гектари йому були подаровані/продані ([qoute]відчужені[qoute]). Вони звернуться до суду. Якщо їм попадеться грамотний суддя такий договір про продаж/дарвання [qoute]частки в майні[qoute] в судовому порядку буде визнаний недійсним, а якщо грамотний адвокат то нотаріус (за незнання норм чинного законодавства) може бути позбавлений свідоцтва. [/QUOTE] а потому что[QUOTE]НЕЛЬЗЯ отчуждать часть вещи!! не может быть такого предмета договора[/QUOTE] чит. сообщение №19
VITAminka

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Маленьке стерво » 16 червня 2010, 16:27

[QUOTE]ни то,ни другое[/QUOTE]тоді що це в простих дробах???
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#29

Повідомлення VITAminka » 16 червня 2010, 16:36

я не могу сказать что именно имел в виду тот,чья это цитата. я имела в виду то в дробях,что я написала в №31 - [B]1/2 частка у прави власности[/B] на рич, а НЕ частка вещи (участка) и не часть вещи (участка), неужели вы до сих пор не увидели разницу????
VITAminka

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Маленьке стерво » 16 червня 2010, 16:42

[QUOTE]VITAminka[/QUOTE] з Вашим №31 я згодна і різницю я розумію. Я все одно не розумію, як прихильники теорії [qoute]можна[qoute] будуть робити договір відчуження 250 кв. м. з земельної ділянки 600 кв.м. без окремого дрежавного акту?
Маленьке стерво

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot]