Форум

Інформаційний ресурс

ст 55 ЗУ Про нотаріат

ст 55 ЗУ Про нотаріат

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Брунгильда » 13 липня 2011, 17:50

Всем добрый вечер.
Сегодня в одном из сельских советов продавцам объекта недвижимости дали копию письма(райадминистрация) и просили передать покупателям - краткий смысл : в связи с низкой заполненностью местного бюджета Держкомзем и БТИ не будут регистрировать право собственности по договорам, удостоверенным нотариусами других нотариальных округов :(
В первую государственную нотариальную контору областного центра поступил запрос о колличестве сделок, удостоверенных не по месту нахождения имущества и сообщить колличество судебных дел, связанных с этим...
Вопрос??? Что это значит? Может кто-то знает? Планируют внести изменения в ст 55?
Брунгильда

Re: ст 55 ЗУ Про нотаріат

Номер повідомлення:#2

Повідомлення OLNIK » 13 липня 2011, 17:54

Это значит- "очнулись".
Есть тема на малом - именно про 55 статью.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Vолодимир » 14 липня 2011, 14:05

Програють суди .
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Іванна » 14 липня 2011, 14:32

Нам взагалі прийшов лист з управління, в якому просять подати інформацію про проблеми при посвідченні договорів передбачених ст. 55 ЗУ "Про нотаріат", як гадаєте, що краще їм відповісти. Буду вдячна за відповідь. Можливо хтось вже вбачає про що треба написати. :(
Іванна

Повідомлення: 43
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення VITAminka » 14 липня 2011, 15:22

я так ответила:
повідомляю, що з початку моєї нотаріальної діяльності по 01.07.2011 року норми статті 55 Закону України «Про нотаріат» (як і норми усіх чинних нормативно-правових актів) застосовуються мною в повному обсязі і належним чином. Усі угоди про відчуження та заставу майна посвідчені мною за місцезнаходженням (місцем реєстрації) цього майна. Проблемних питань при застосуванні норм статті 55 Закону України «Про нотаріат» у мене не виникало. Судової практики стосовно розгляду справ, пов’язаних з вирішення спірних питань про посвідчення угод не маю.
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення pearl29 » 14 липня 2011, 16:21

Дело в том, что принят Закон, но ещё не одобрен нашим президентом, о штрафных санкциях за несвоевременную регистацию и выдачу гос. актов земельным кадастром. Штраф от 850 грн. и выше
pearl29

Номер повідомлення:#7

Повідомлення svm » 14 липня 2011, 16:26

VITAminka написав:я так ответила:
повідомляю, що з початку моєї нотаріальної діяльності по 01.07.2011 року норми статті 55 Закону України «Про нотаріат» (як і норми усіх чинних нормативно-правових актів) застосовуються мною в повному обсязі і належним чином. Усі угоди про відчуження та заставу майна посвідчені мною за місцезнаходженням (місцем реєстрації) цього майна. Проблемних питань при застосуванні норм статті 55 Закону України «Про нотаріат» у мене не виникало. Судової практики стосовно розгляду справ, пов’язаних з вирішення спірних питань про посвідчення угод не маю.

*YES* и мой ответ - не изобретая велосипед ;D
"...повідомляє, що норми статті 55 Закону України “Про нотаріат” застосовуються в повному обсязі та належним чином. Усі правочини щодо відчуження, іпотеки житлового будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, а також правочини щодо відчуження, застави транспортних засобів, посвідчувалися мною за місцезнаходженням (місцем реєстрації) такого майна або за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін відповідного правочину. Проблемних питань при посвідченні угод про відчуження та заставу майна не виникало. Судових справ щодо розірвання таких договорів або оскарження дій нотаріуса (за участю в цивільному процесі приватного нотаріуса як третьої особи) не ведеться."
svm

Повідомлення: 1
Дякував (ла): 1 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Іванна » 15 липня 2011, 12:05

Спасибочки за ответ ув. VITAminka и smv @}->--
Іванна

Повідомлення: 43
Дякував (ла): 0 раз.