Номер повідомлення:#6
sello
» 16 лютого 2006, 00:54
"Наша, нотарів, відносна непослідовність в окремих питаннях, інколи викликає серед клієнтів разгубленість та провокує конфлікти. Якщо звернути увагу на обговорення окремих питань, можно побачити, що, наприклад, під час посвідчення довіреностей від кількох осіб ми керуємося не ЦК, а ЗУ ""Про нотаріат"" Свідоцтва на частку у спільному майні подружжя не видаємо тому, що не затверджена їх форма (тобто керуємося навіть не Інструкцією, а формами, затвердженими відповідним наказом), а як же у цьому випадку ЗУ ""Про нотаріат""? То я ставлю собі питання: чи було в мене право вчинювати нотаріальні дії в період з 01 січня і до другої половини березня 2004 року - опублікування нашої нової Інструкції в ""Офіційному віснику""?Оксано, беріть на себе відповідальність, - видавайте Свідоцтво про право власності на 1/2 частку названої квартири на ім""я дружини (якщо вони придбавали її у шлюбі), а потім посвідчуйте договір дарування цієї частки. Як на мене, у таких випадках відповідні статті Сімейн.код. до уваги не беру (стосовно угод між подружжям без виділеня часток) - бо адвокати дуже умні, а первіряти Вас можуть представники з поглядом на це питання будь-якої школи: ""Харківської"", ""Київської"" чи якоїсь іншої. Але головне - щоб у клієнтів не було проблем. "