Оленка Справедлива написав:Леся32, якщо будинок набувався шляхом укладення договору купівлі-продажу, то нотаріус повинен був (і скоріше за все так і зробив) зареєструвати ДОГОВІР у реєстрі правочинів. Саме з цього моменту виникло право власності, у Вашому випадку право спільної сумісної власності. В БТІ реєструється в даному випадку право власності, яке вже виникло.
Таким чином, будинок однозначно буде ділитись між подружжям в результаті розлучення.
Оленка Справедлива написав:По-перше, розрізняйте поняття позики та позички. У Вашому випадку мова іде саме про позику. Ви, як юрист, повинні грамотно оперувати термінологію.
По-друге, цікаво було б обговорити з колегами питання, чи може бути право вимоги предметом Договору про поділ майна подружжя. Я на разі не можу Вам дати однозначну відповідь з цього питання - треба його добре обдумати.
І, по-третє, як Ви собі уявляєте перехід права власності на земельну ділянку на підставі договору позики?
Оленка Справедлива написав:По-перше, розрізняйте поняття позики та позички. У Вашому випадку мова іде саме про позику. Ви, як юрист, повинні грамотно оперувати термінологію.
Оленка Справедлива написав:І, по-третє, як Ви собі уявляєте перехід права власності на земельну ділянку на підставі договору позики?
Ірин@ написав:
Стосовно основного питання, розподілу права вимоги, то можливо подати позов про визнання за дружиною права вимоги 1/2 частини боргу та стягнення боргу (одночасно одним позовом).
Якщо в когось є інші думки з підкресленого, буду вдячна
Повернутись в Обговорення юридичної практики
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів