Форум

Інформаційний ресурс

службова відмітка на довіреності

Номер повідомлення:#1

Повідомлення LesyaD » 22 липня 2009, 15:27

До мене звернулися громадяни з метою посвідчення договору купівлі-продажу квартири. Від імені продавця діє представник за довіреністю, в якій відсутня службова відмітка нотаріуса про сімейний стан власника відчужуваної квартири. Також у довіреності у повноваженнях представника є право від імені довірителя подавати заяви будь-якого змісту. Прошу поради, чи можна прийняти таку довіреність? На що посилатись при відмові?
LesyaD

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Katafeyka » 22 липня 2009, 15:28

не принимаю, нет возможности установить состоит доверитель в браке или нет
Katafeyka

Повідомлення: 2222
Дякував (ла): 114 раз.
Подякували: 447 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Katafeyka » 22 липня 2009, 15:29

кстати даже если бы была отметка, это не гарантирует, что он с момента выдачи доверенности и до совершения сделки не заключил брак
Katafeyka

Повідомлення: 2222
Дякував (ла): 114 раз.
Подякували: 447 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення NASTY » 22 липня 2009, 15:33

якщо в паспорті відсутня відмітка про шлюб, то на свій ризик можна прийняти заяву представника, що квартира яка відчужується є особистою власністю продавця, а якщо є відмітка що він одружений та я завжди витребовувала згоду дружини
NASTY

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Veдьмо4ка » 22 липня 2009, 15:36

[QUOTE] На що посилатись при відмові[/QUOTE]п. 45 Инструкции
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Rich » 22 липня 2009, 15:50

Я приймаю таку довереність, якщо після слів [qoute]подавати заяви[qoute] буде зазначено [qoute]в тому числі подавати заяви про мій сімейний стан[qoute].
Из-за преступной халатности работников музея картина Казимира Малевича «Черный квадрат» два месяца провисела вверх ногами.
Rich

Повідомлення: 2910
Дякував (ла): 409 раз.
Подякували: 323 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Veдьмо4ка » 22 липня 2009, 15:54

на мой взгляд понятие [qoute]сімейний стан[qoute] предполагает как нахождении в браке, так и отсутствие нахождения в браке... попадалось много таких доверенностей с такой формулировкой, хорошо если есть отметка, что довиретель не находится в браке...но были ж и с отметками о том что доверитель находится в браке и по тексту самой доверенности право: подавати заяви,у тому числі про мій сімейний стан... только мертвому припарка: подать заяву что он в браке?! так кому оно надо?!
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Sanex » 22 липня 2009, 15:59

№6 - делаем также
Sanex

Повідомлення: 153
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 24 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення sello » 22 липня 2009, 16:02

Згоден з № 7. У старій редакції Інструкції у п.45 мова йшла про заяву зі змістом [qoute]...про належність йому майна на праві особистої приватної власності[qoute]. У новій редакції [QUOTE]неодружена/неодружений/, удова/удівець/)[/QUOTE]. За [B]сімейний стан[/B] а ні слова.
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення S-phone. » 22 липня 2009, 16:47

должна присутствовать точная формулировка Заяви представителя (в браке, не в браке, личная, общая собственность, берем еще и о первой продаже - на Ваше усмотрение и т.д). Не может быть принята доверенность без указания КОНКРЕТНЫХ действий
S-phone.

Повідомлення: 1335
Дякував (ла): 406 раз.
Подякували: 567 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Олена » 22 липня 2009, 17:20

Нулевий Аркан, Боцман +100А от відмітка на довіреності нічим не передбачена. Це ми самі собі на допомогу її малюємо, щоб колег не підставляти.
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Фемида » 22 липня 2009, 17:44

но с другой стороны, было (тут на сайте) много нотариусов против - что вписывать в доверенность [qoute]подавати заяви,у тому числі про мій сімейний стан[qoute] - не очень то и правильно!
Фемида

Повідомлення: 222
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Олена » 22 липня 2009, 17:52

[QUOTE]подавати заяви,у тому числі про мій сімейний стан[qoute] - не очень то и правильно! [/QUOTE]не звичайно ж не правильно, що нам ця фраза дає? За старою редакцією треба було писати :[qoute]про належність мені майна на праві особистої власності[qoute] (До до-речі було правильно), а за новою редакцією [qoute]Неодружена/ неодружений, удова/удівець[qoute] (Що нам це дає не зрозуміло, бо нам треба визначити правовий режим майна), але не стара форма ні нова ніяк не схожа на [qoute]заяву про сімейний стан[qoute]
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Тори » 22 липня 2009, 17:57

п. 45 Абз 2Что это за отметка на договоре?
Тори

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Olenka » 22 липня 2009, 18:59

робим так як №6 і самі відмітки теж не робимо, просто подавати заяви про мій сімейний стан і все...
Olenka

Повідомлення: 219
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 10 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення СКІФ » 22 липня 2009, 19:35

Нулевий Аркан, Боцман +1
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення alena_77 » 22 липня 2009, 19:48

просто бывают ситуации, что на руках нет правоустанавливающих документов и понять [qoute]особиста[qoute] или нет невозможно. А доверенность нужно делать - и что тогда писать? Ясное дело, лучше бы было посмотреть документы и написать доверенность с [qoute]заявами про особисту власнить[qoute], а ЕЩЁ лучше - сразу сделать такое заявление от доверителя отдельно и отдать вместе с доверенностью. Но, ведь часто нет такой возможности.Кроме того, лично я не пишу в отметках [qoute]факт перебування в браке перевирено или нет[qoute]. Я пишу, что в паспорте таком-то [qoute]відсітня відмітка про реєстрацію шлюбу[qoute] АБО [qoute]є відмітка...[qoute]. А у представника - права подавати заяви про сімейний стан та про правовий режим нерухомого майна. Считаю, что подтверждать факт пребывания в браке по штампу в паспорте безграмотно - тогда уже ссылайтесь на Свидетельство о браке, но это уже не доверенность будет, а не понятно что.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення LiiLen » 23 липня 2009, 02:12

Я считаю, дабы не усложнять работу себе и коллегам, нужно указывать обязательно о наличие или отсутствии отметок о браке в паспорте, а также ((((право подачи заявлений о правовом режиме имущества точнее о том, что принадлежит на праве личной собственности, если конечно, это личная собствнность ))))) ,
LiiLen

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Олюко » 23 липня 2009, 12:06

В довіреності повинно бути вказано, що подавати заяви про сімейний стан та майно, яке є особистою власністю, а не будь-які заяви, тільки у цьому випадку можно приймати довіреність при наявності доказів п.45 Інструкції
Олюко

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Netland » 23 липня 2009, 16:40

А якщо в довіреності буде вказано подавати від мого імені заяви будь-якого змісту,які підстави відфутболити особу? При посвідченні довіреності не передбачено нотаріусом перевірку сімейного стану і проставлення такої відмітки.А тому всі перестраховки вже так надумані.
Netland

Повідомлення: 564
Дякував (ла): 154 раз.
Подякували: 228 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення ирина* » 23 липня 2009, 18:39

Netland, в ст. 45 Инструкции по этому поводу есть четкая формулировка. [qoute] подавати заяви про сим. стан[qoute] считаю целесообразно указывать в том случае, если доверитель в браке, тогда в тексте договора представитель утверждает, что продавец отчуждает/приобретает по согласию и т.д., если же им-во личное, всегда прописываю в доверке правовой режим им-ва. А формулировку [qoute] подавати заяви[qoute] считаю недостаточной, хоть убейте!
ирина*

Повідомлення: 224
Дякував (ла): 39 раз.
Подякували: 27 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Вето » 25 липня 2009, 14:30

Вважаю, що до довреності потрібно скласти заяву від власника майна, про те що майно не є предметом спільної сумісної власності, так як на момент придбання у шлюбі не перебував. Чому ми ускладнюємо ситуацію самі, цю заяву всеодно треба створювати нотаріусу до договору та брати за це гроші. То вже краще сам власник несе відповідальність за цей факт.
Вето

Повідомлення: 740
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 486 раз.

Номер повідомлення:#23

Повідомлення OLNIK » 25 липня 2009, 14:45

А потім власник скаже, що він не уповноважував представника подавати таку заяву.П.45[qoute]... у разі вчинення договору через представника- від представника, якщо відчужувач надав йому право при оформленні договору подавати від його імені [U]відповідні[/U]заяви[qoute]Думаю, що в довіреності слід зазначати право представника подавати заяви від імені власника саме про сімейний стан (бо це і є шлюб, неодружений, вдівець), а також і те, що майно, яке відчужується не є спільною сумісною власністю (бо воно може бути спільною сумісною із фактичних сімейних стосунків, а не тільки із шлюбних).Тоді хай несе відповідальність чи власник чи представник перед власником, а нотаріус сам не можестворити заяву, тому що для договору треба.
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення наивная дура » 27 липня 2009, 12:20

На каждый чих не на здравствуешься. Уж лучше если в доверенности будет подавать будь які відповідні заяви, чем виясниться, что есть только фраза о личном имуществе, а имущество принадлежит на праве общей совместной. Или на оборот.
наивная дура

Повідомлення: 6947
Дякував (ла): 1646 раз.
Подякували: 8727 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення sello » 27 липня 2009, 15:29

Та пишить у тексті довіреності [QUOTE]Для цього надаю йому (їй) право подавати та отримувати від мого імені необхідні заяви, у тому числі заяву, що я неодружена (неодружений), а, у разі необхідності, заяву про належність мені названого (названої) транспортного засобу (кратири/жилого будинку, гаражу, склепу, льоху, повітки і т.і.) на праві особистої приватної власності,[/QUOTE].
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення FINA. » 28 липня 2009, 15:59

ЯКЩо написано подавати заяви про мій сімейний стан. то значить представник може подати заяву будь якого змісту - і що продавець неодружений і що продавець у шлюбі перебуває чи проживає без реєстрації шлюбу з гр . ... івановою . я категорично проти всяких там не передбаченийх Інструкцією, законом дописок , називаємих відмітками. Слава богу зразу стало менше і малюнків на довіреності. на автомобілі з малюночком авто. чи просто рекламка така собі нотаріуса , чи то візитка, чи то перо з аркушем паперу. Ніяких дописок на довіреності я не писала і писати не буду. Відмітки, службові відмітки можуть бути на документі що залишаються у справах нотаріуса. а вдокументі що видається громадянину це дописка.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#27

Повідомлення FINA. » 28 липня 2009, 16:07

Підстави написати відмову представникові Ви не знайдете. Відповідальність за правдивість інформації - перебував на час придбання квартири ( можливо паспорт вже замінений) , перебуваю зразу, чи проживаю однією сім*єєї без реєстрації шлюбу, чи вступив в шлюб на другий день після придбання і квартира істотно змінилася в результаті дорогого ремонту і т. д і т.п лежит на відчужувачеві чи його представникові тільки на підставі заяви. Ну наприклад стоїть в довіреності якась дописка поза текстом довіреності, на час посвідчення довіреності в шлюбі Іванов не перебуває. а на самом ділі Іванов вже 20 років проживає без офіційного шлюбу. Що на довіреності і це писати ? Я представляю * і за словами Іванова не прооживає..* Чи дає довіреність Іванов на 5 років , нотаріус робить відмітку , наприклад в 2008 році, в 2009 одружується , подружжя вкладає гроші в квартиру в 2010 продажа за довіреністю, кого спасе ця відмітка?
FINA.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення FINA. » 28 липня 2009, 16:12

Якщо написано - подавати заяви( в т.ч щодо мого сім стану та належності мені кварти на праві особистої власності, ) ЦЬОГО НЕДОСТАТНЬО??? А я вважаю достатньо. Я думаю і довірителю і повіреному зміст ясний. Я б не знайшла пункта в Інструкції та Законі для написання відмови.
FINA.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення FINA. » 28 липня 2009, 16:14

Боцман, Нулевой аркан, а що сімейний стан - це не *состояние* одружений чи не одружений? А в п. 45 Інструкції я теж не знайшла на підставі чого відмовляти.
FINA.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів