Форум

Інформаційний ресурс

Місцеве самоврядування

Номер повідомлення:#1


Повідомлення Клубничка » 21 січня 2010, 03:04

Підскажіть будь-ласка, що таке місцеве самоврядування?
Клубничка
 

Номер повідомлення:#2


Повідомлення 1608 » 23 січня 2010, 16:32

З А К О Н У К Р А Ї Н И Про місцеве самоврядування в Україні Стаття 2. Поняття місцевого самоврядування 1. Місцеве самоврядування в Україні - це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища, міста - самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. 2. Місцеве самоврядування здійснюється територіальними громадами сіл, селищ, міст як безпосередньо, так і через сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи, а також через районні та обласні ради, які представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст. Стаття 3. Право громадян на участь у місцевому самоврядуванні 1. Громадяни України реалізують своє право на участь у місцевому самоврядуванні за належністю до відповідних територіальних громад. 2. Будь-які обмеження права громадян України на участь у місцевому самоврядуванні залежно від їх раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, терміну проживання на відповідній території, за мовними чи іншими ознаками забороняються.
1608
 
Повідомлення: 394
З нами з: 01 березня 2007, 20:50
Дякував (ла): 14 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#3


Повідомлення Клубничка » 23 січня 2010, 23:16

Дякую, но я закон читала, і розумію що місцеве самоврядування це на сам перед гарантоване державою право! але, Як на вашу думку, який це орган? Державний чи орган державного управління????
Клубничка
 

Номер повідомлення:#4


Повідомлення Клубничка » 05 лютого 2010, 00:15

Сама питаю, і сама відповідаю: за прочитаною мною літературою, схиляюся до варіанту - ОРГАН ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ!!!!!
Клубничка
 

Номер повідомлення:#5


Повідомлення Marly » 25 лютого 2010, 14:44

Орган гос. управления - это гос. орган, просто с определенными полномочиями в сфере гос. управления (принятие управленческих решений, обязат. для подчин. лиц, субординация и т.д.). А местное самоуправление - это власть территориальной громады, населения, и к гос. органу или к органу гос. управления отношения не имеет. Органы гос. управления на местах могут делегировать свои полномочия органу местного самоуправления, но это не ставит между ними знака =
Marly
 


Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів

  cron