Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#121

Повідомлення AVATARIUS » 20 травня 2010, 15:41

"На пост № 118 думаю, що відповідь а[B]) засвідчити переклад і відмовити у засвідчити вірністі підпису на рішеннях судових органів[/B] А все інше хай вирішує в судах та з адвокатами. Нотаріус [B][U]посвідчує[/U] [qoute]справжність підпису[qoute] а не [qoute]вірність підпису[qoute][/B], як сформульовано у відповідях. А стосовно судових рішень - [B][U]засвідчує[/U] [qoute]вірність копії[qoute] або [qoute]перекладу[qoute][/B] Тут, на мою думку, більше питання на застосування термінології, а не норм законодавства. А як-що заглиблюватись далі - чому відмовляє в усіх інших діях - зараз пошукаю в нормат. - напишу "

Номер повідомлення:#122

Повідомлення AVATARIUS » 20 травня 2010, 15:58

[B][I]Нотаріус або посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії, у разі виявлення під час вчинення нотаріальних дій порушення законодавства негайно повідомляє про це відповідні правоохоронні органи для вжиття необхідних заходів. (Закон, ВР України, від 02.09.1993, № 3425-XII [qoute]Про нотаріат[qoute])[/I][/B]Якщо по Закону трактувати, та оглядатись на практику, то йдеться про порушення, в[U]иявлені під час вчинення нотаріальної дії.[/U] Якщо, наприклад, звернеться особа з [qoute]ліповими[qoute] документами, або не та особа, що в документах, а бо з якимось Рішенням, [U]яке потрібно долучити до справи[/U], а воно викликає сумнів - печатка не та, або підпис. В задачі ж йдеться про окреме судове рішення, яке нотаріуса і його дій ніяк не стосується. Також відмова адвокатів у правовому захисті - це вирішується між адвокатами і громадянином, або компетентними органами. Нотаріус до цих дій відношення не має.

Номер повідомлення:#123

Повідомлення При*НЦ » 20 травня 2010, 16:16

[B]Хочу поспілкуватися з особами, які ранше сдавали іспит 2 рази і планують складати втретє. Яка практика в областях, допускають до третього складання?[/B]notariatex@ukr.net
При*НЦ

Повідомлення: 526
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#124

Повідомлення vIkTa » 20 травня 2010, 18:06

dalia, дякую Вам!
vIkTa

Номер повідомлення:#125

Повідомлення golo » 20 травня 2010, 18:14

з приводу задачі, я також відповіла [B]а)[/B]
golo

Номер повідомлення:#126

Повідомлення dalia » 21 травня 2010, 00:45

Всем добрый вечер.По воводу задачи в посте 118 думаю, что AVATARIUS права. Для решения такой задачи по сути (было ли нарушения законодательства или нет) слишком мало информации. [B]Еле[/B], откуда такая уверенность с постом 16? Попался на экзамене или имеете законодательное подкрепление своей позиции? Мой ответ с Вашим совпадает, но он чисто интуитивный. Может тогда подскажите ответ на похожую задачу :У листопаді 2006 року гр. Іванов уклав з банком [qoute]А[qoute] договір іпотеки нежитлової будівлі. У березні 2007 року міська рада продала гр. Івнов земельну ділянку на якій знаходиться нежитлова будівля. Зміни в договір іпотеки не вносилися, заборона відчуження на земельну ділянку не накладалася. Термін дії договору іпотеки - до листопада 2009 року. У листпопаді 2008 року гр. Іванов звернувся до нотаріуса для посвідчення договору дарування земельної ділянки гр. Івановій. Чи має право нотаріус посвідчити договір дарування?Відповіді: 1. Ні, нотаріус повинен був розяснити покупцеві, що він повинен внести зміну в іпотечний договір.2.Так. Земельна ділянка не була під забороною відчуження, нотаріус вправі засвідчити договір дарування.3.Ні. Нежитлове приміщення передається в іпотеку разом із земельною ділянкою, на якому воно знаходиться.4. Так. Земельна ділянка не була під забороною і вона могла бути подарованою, тому що нежитлове приміщення не передається в іпотеку разом із земельною ділянкою.Вроде бы, 1 ?????????
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#127

Повідомлення Сонце » 21 травня 2010, 12:38

[B]на пост №118 [/B]я теж думаю, що відповідь а) - вірність перекладу засвідчуєм, справжність підпису на рішеннях - відмовляємо, порушення, про які потрібно повідомляти - відсутні.[B]на пост №126 [/B]- з приводу цієї задачі розмовляла з діючим нотаріусом. Відповідь - однозначно НІ, ніяких договорів дарування (починаючи з того, що спочатку довідку, що немає будівель - випливає, що там будівля, витяг з реєстру - заборона на будівлю за цією ж адресою на таке саме прізвище ну і т.д.) Крім того, скільки бачила договорів іпотеки, там завжди прописують, что якщо буде земля, або прибудова до обєкту - то і на них теж розповсюджується іпотека. Тому з запропонованих відповідей можно вибрати або 1 або 3 (оскільки мене напрягає що написано розяснити ПОКУПЦЕВІ, коли є власник зем. ділянки та іпотекодавець за договором, або можно просто було написати гр. Іванов. От і думай, де тут собака зарита...) Але якщо на цю ігру слів не зважати, то обиру відповідь 1
Сонце

Номер повідомлення:#128

Повідомлення manuila » 21 травня 2010, 12:45

Якщо будівля (споруда), що передається в іпотеку, розташованана земельній ділянці, яка належить іпотекодавцю на правівласності, така будівля (споруда) підлягає передачі в іпотекуразом із земельною ділянкою, на якій вона розташована. це означає, що іпотека будівлі і земельної ділянки завжди повязані між собою, навіть якщо ділянка набута у власність після посвідчення іпотеки, і навпаки, якщо в іпотеці ділянка, то набута потім у власність будівля на ній теж обтяжується іпотекою.Вообще, обсуждение этой задачи было на предыдущем форуме. http://www.yurradnik.com.ua/yurforum/index.php?action=topicid=20520 Сколько людей столько и мнений, так и не пришли к единому правильному решению.
manuila

Номер повідомлення:#129

Повідомлення Сонце » 22 травня 2010, 15:36

710. Нормативно-грошова оцінка земель застосовується :а) при оформленні договору довічного утримання, де майном, що є об`єктом спадкування, є земельна ділянка[B]б) при укладанні договору міни на іншу нерухомість[/B]в) при укладанні договору купівлі-продажу ЗД.ст. 5 ЗУ Про оцінку земель: Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.Як хто думає? Правильна відповідь чи ні?
Сонце

Номер повідомлення:#130

Повідомлення Сонце » 22 травня 2010, 16:20

І ще таке: хто знає, де почитати відповідь на таке питання: 715. Які особи мають прожив. в квартирі, де набувачем по договору найму (оренди) є юр. особа:... в цивільному не знайшла, в житловому не знайшла...
Сонце

Номер повідомлення:#131

Повідомлення Форумчанин » 22 травня 2010, 19:10

2-й абзац п.112 Инструкции:[qoute] Якщо наймачем є юридична особа, вона може використовувати житло лише для проживання у ньому фізичних осіб, прізвища, ім'я, по батькові яких повинні бути зазначені в тексті договору.[qoute]
Форумчанин

Номер повідомлення:#132

Повідомлення еле » 22 травня 2010, 23:31

Добрый вечер dalia, у меня действительно эта задача была на экзамене и решена правильно. В данной задачи ответ будет такой же. вариант-1 на пост.126
еле

Номер повідомлення:#133

Повідомлення еле » 22 травня 2010, 23:42

При*НЦ , хочу Вас засмутити, якщо Ви здавали два рази іспит, то маєте право на апеляцію в місячний термін після здачі другого іспиту. А третій раз до складання іспиту не допускається. Потрібно знову проходити стажування за новим законодавством. Такі умови були зачитані перед складанням іспиту.
еле

Номер повідомлення:#134

Повідомлення dalia » 23 травня 2010, 03:16

[B]Еле[/B], спасибо за ответ. Можете рассказать подробнее об экзамене:когда сдавали, какие вопросы попались, много ли вопросов из тестов 1035, какой был документ с ошибками? Ну в общем все, что еще помните.[B]Сонце[/B], по вопросу 710 терзают смутные сомненья:причем тут другая недвижимость, если речь идет о нормативной оценке земли??? Или может имеется в виду, что земля меняется на другую недвижимость??? Вроде и вопрос простой, но варианты.....Ответ б) - это Ваш, или так было выделено в тестах?
dalia

Номер повідомлення:#135

Повідомлення golo » 23 травня 2010, 15:47

[B]еле,[/B] а скажіть чим це передбачено, що третій раз до іспиту не допускають? чула таке, але не можу знайти де написано
golo

Номер повідомлення:#136

Повідомлення Сонце » 24 травня 2010, 01:15

dalia,это я ответ выделила, просто в законе написано то что я прикрепила снизу, вот и придумай какой вариант правильный. Такое впечатление, что гос пошлину не надо исчислять при дов. утриманни та при купивли-продажу... НА практике мой нотариус всегда брала нормативку, и в 99 случаях из 100 экспертную)) И спала спокойно, живя по принципу лучше взять лишний документ, чем потом найти недостающий)
Сонце

Номер повідомлення:#137

Повідомлення AVATARIUS » 24 травня 2010, 01:55

[B]Сонце[/B], на пост 129 - этот вопрос - это моя боль!!!!! Попался мне на экзамене. Примерно в такой редакции: 526. В якому випадку робиться нормативна грошова оцінка земельної ділянки:а) для визначення розміру земельного податкуб) втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництвав) економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель [B]три відповіді а,б,в, - по ЗК ст 201 (НГО використовується)[/B]г) при визначенні державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянокд) при визначені орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. [B]Відповіді г) і д) і частково а) ст.5 по ЗУ про оцінку земель[/B]Доказывала члену ВКК, что частично по ЗК и частично по Закону по оцінку земель відповіді перетинаються. Мені сказали, что треба користуватись ЗУ про оцінку земель - [B]відповідь - г) при визначенні державного мита при міні, [/B] Я й досі незгодна, чому ЗК так ігнорять при цьому. Але виж не будете нікому нічого доводити на іспиті. Тому відповідайте так, як вони трактують.

Номер повідомлення:#138

Повідомлення AVATARIUS » 24 травня 2010, 02:33

[B]Ну а у вашому варіанті дійсно, відповідь б) Тобто, ключове слово -міна. [/B]Зараз наведу приклад із практики, щоб боло зрозуміло.. При оформленні договору купівлі- продажу ЗД застосовуємо експертну оцінку для визначення суми продажу, яка не може бути нижче за цю оцінку. Але, бувають випадки, коли експертна оцінка набагато вище, ніж дійсна ціна продажу (напр. у Києві землю оцінюють 0.12 га більш ніж 1 000 000 грн., а купують із стареньким будинком у якоїсь бабусі за 50 000$)/ Тоді досвідчені брокери пропонують клієнтам замість купівлі-продажу застосовувати договір міни, чи дарування. Тому що там можна завдяки ЗУ про оцінку земель оминути цю експертну оцінку (ринкову), а застосувати нормативно-грошову, яка більш лояльна (у рази!!!!!) .

Номер повідомлення:#139

Повідомлення AVATARIUS » 24 травня 2010, 02:37

Забыла, че хотела еще сказать. Всем спокойной ночи, до завтра.

Номер повідомлення:#140

Повідомлення podzirov » 24 травня 2010, 21:17

Уважаемые коллеги, не знаю обсуждался ли тест 962. Не можуть бути свідками при посвідченні нотаріусом заповіту:а) представник органу місцевого самоврядуванняб) брат спадкодавцяв) спадкоємець за заповітом.Правильный ответ В), или я ошибаюсь.
podzirov

Номер повідомлення:#141

Повідомлення golo » 24 травня 2010, 22:21

відповідь[B] в)[/B]
golo

Номер повідомлення:#142

Повідомлення Сонце » 25 травня 2010, 01:04

[B]AVATARIUS[/B] ну я думаю, они так сказали, исходя из того, что кодекс это загальна норма, а закон - специальна по оценке земли. Ну это если рассуждать типа логично, хотя что кодекс что закон имеют одинаковую юр. силу. А ответ я выбирала таким образом что ни в а) ни в в) ответах - нет ни мины. ни дарування ни спадкування, сдедовательно методом исключения наиболе близкий ответ б).на п. №140 - конечно ответ В - они при любых условиях свидетелями быть не могут.
Сонце

Номер повідомлення:#143

Повідомлення Сонце » 25 травня 2010, 13:01

754. У населених пунктах, де немає нотаріусів, посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад вчиняють такі дії:а) вживають заходи до охорони спадкового майна, посвідчують заповіти, довіреності, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документахб) вживають заходи до охорони спадкового майна, накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документах[B]в) вживають заходи до охорони спадкового майна, накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, посвідчують заповіти, довіреності, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документах.[/B]ст. 37 ЗУ ПН : У населених пунктах, де немає нотаріусів, уповноважені на це посадові особи органу місцевого самоврядування вчиняють такі нотаріальні дії: 1) вживають заходів щодо охорони спадкового майна 2) посвідчують заповіти (крім секретних) 3) видають дублікати посвідчених ними документів 4) засвідчують вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них 5) засвідчують справжність підпису на документах. Зазначені посадові особи органів місцевого самоврядування не мають права на оформлення документів, призначених для використання за межами державного кордону.Інструкція для посад осіб: п.1. У відповідності зі статтею 37 Закону [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ) у населених пунктах, де немає державних нотаріусів, посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів (далі - посадові особи виконавчих комітетів) вчиняють такі нотаріальні дії: 1) вживають заходів до охорони спадкового майна 2) накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна. У населених пунктах, де немає нотаріусів, посадові особи виконавчих комітетів окрім дій, передбачених у частині першій цієї статті, вчиняють також такі нотаріальні дії: 1) посвідчують заповіти 2) посвідчують довіреність 3) засвідчують вірність копій документів і виписок з них 4) засвідчують справжність підпису на документах. Посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів не мають права оформляти документи, призначені для дії за кордоном.Зважаючи на ту нормативку, що я знайшла, вважаю що тут правильна відповідь В (ії і виділила) А ви як думаєте?
Сонце

Номер повідомлення:#144

Повідомлення dalia » 25 травня 2010, 13:24

Добрый день.Солнце, эта Инструкция для долж.лиц старая, да и сам вопрос такой же. Правильный ответ будет как в ст. 37 ЗУ Про нот-т и никак иначе. Загляните в предыдущую тему, я там этот вопрос расписывала, не хочется повторяться.Видела на сайте сообщение МЮ о том, что Инструкция будет изменяться, в связи с чем будут проводиться какие-то обсуждения. Хотела посмотреть более детальную информацию - не нашла. Может к моменту сдачи экзамена что-то проясниться. Кстати, Вы уже знаете, когда сдаёте?
dalia

Номер повідомлення:#145

Повідомлення Сонце » 25 травня 2010, 13:39

ДА, на сайте объявление вывесили на 30 июня))) вот этот день, когда разрубиться гордиев узел))))764. Сторонами договору управління спадщиною є:а) нотаріус та виконавець заповітуб) виконавець заповіту та спадкодавець[U]в) нотаріус та будь-яка інша особа, яка прийме на себе зобов'язання по управлінню[/U].??? согласно ст. 1285 ЦК нотариус заключает договор с другим лицом, он же и есть стороной по договору?
Сонце

Номер повідомлення:#146

Повідомлення golo » 25 травня 2010, 13:45

0
golo

Номер повідомлення:#147

Повідомлення dalia » 25 травня 2010, 13:48

Ух-ты, желаю Вам удачи!!!!!!!!!!!!!! :)))))На 764 - в). Вы правы.
dalia

Номер повідомлення:#148

Повідомлення dalia » 25 травня 2010, 13:55

Ольгия, только отправила ответ для Сонце, и увидела Ваше сообщение.Думаю, главное не волноваться. Львиную долю ответов можно дать просто хоть что-то зная и логически рассуждая. НЕ ВОЛНОВАТЬСЯ, НЕ СПЕШИТЬ. В первую очередь исключить ответы однозначно неверные и только после этого выбирать правильный.Но, вообще-то я такая умная, потому-что мне еще стажироваться целый месяц :)))))))))). А как придет время экзамена у самой будут коленки трястись :)))))))))).По большому счету желаю Вам только одного ВЕЗЕНИЯ и УДАЧИ, УДАЧИ, УДАЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!
dalia

Номер повідомлення:#149

Повідомлення Ксана » 25 травня 2010, 13:57

Удачи и везения всем сдающим в этом месяце!!!!!!!!! Барышни всё будет хорошо!
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#150

Повідомлення AVATARIUS » 25 травня 2010, 14:39

[B]ольгия[/B], буду краткой - УДАЧИ и ПОБЕДЫ!!!!!

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]