Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#301

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 13:53

Да, будем отвечать строго по законам. А почему такой низкий процент сдавших?????? И никто не делится своими впечатлениями, не выставляет свои билеты. [B]steps[/B], хоть вы выложите свой билет, хоть частично. А то со временем все забудется.

Номер повідомлення:#302

Повідомлення Berizka » 31 травня 2010, 13:57

Оксашка, привет, ну если сдали 9 человек это намного лучше!
Berizka

Номер повідомлення:#303

Повідомлення Ксана » 31 травня 2010, 14:24

Я вернусь с детями с прогулки.. напишу одну задачу с ВКК и вопрос спорый.
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#304

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 15:30

Всем добрый день.AVATARIUS, на тест 222 правильный ответ б). Посмотрите пост 117 - есть другое постановление КМУ 2003 года и оно действует.
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#305

Повідомлення steps » 31 травня 2010, 15:45

Всем привет! Сорри что сразу не выложил. Только руки дошли. Спасибо, еще раз Вам всем огромное! Выкладываю свой билет.
steps

Повідомлення: 262
Дякував (ла): 227 раз.
Подякували: 327 раз.

Номер повідомлення:#306

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 15:46

"По поводу [B]задачи с иностранцем и участком г/г назначения[/B] - [U]новое решение[/U]:Будь-ласка,питання по темі.Іноземець успадкував земельну ділянку для товарного сільськогосподарського виробництва.отримав на неї державний акт.Згідно ч.4 ст.81 Земельного кодексу України такі землі підлягають відчуженню протягом року.Перехідні положення цього кодексу заборонюють відчужувати такі землі.При цьому жодних посилань на кшалт[qoute]...за винятком земельних ділянок,отриманих іноземними громадянами та особами без громадянства в спадщину[qoute] в Перехідних положенням немає.Як в такому випадку повинен поступити нотаріус у разі звернення такого громадянина-яка норма з них має вищу силу ? Якщо на Вашу думку,можна здійснювати таке відчуження які можуть бути особливості і підводні камені ?Stonehenge 28.05.2010, 13:52 №9Повідомлень: 3275З нами: 26.11.2007 Netland![B]Отчуждать можно и нужно[/B].[B]Мораторий ограничивает [U]право[/U] отчуждать, а иностранец [U]ОБЯЗАН отчуждать[/U][/B]. Если иностранц-продавец нерезидент, то налог на доход 30%Если оформля дарение - налог для одариваемого - 15%Если будет продажа, то следует учесть право преимущественной покупки ч.2 ст.130 ЗКОформляла такой договор аж 1 раз :) в прошлом году.Требовала две оценки земли - и нормативную, и экспертную.Как Вам такой взгляд на вопрос????????????????????????"
dalia

Номер повідомлення:#307

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 15:49

steps, спасибо ОГРОМНОЕ. Я так понимаю красным выделены 100% правильные варианты?
dalia

Номер повідомлення:#308

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 15:53

[B]dalia,[/B] дякую, пробачте за неуважність.

Номер повідомлення:#309

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 15:59

AVATARIUS, что вы думаете о посте 306?
dalia

Номер повідомлення:#310

Повідомлення steps » 31 травня 2010, 16:24

dalia, красным - это я так отвечал, а правильно или нет.....
steps

Номер повідомлення:#311

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 16:28

steps, а сколько баллов Вы набрали по тестам?
dalia

Номер повідомлення:#312

Повідомлення Ксана » 31 травня 2010, 16:43

2005 Іванов склав заповіт на квартиру на ім’я Дочки , чим же заповітом позбавивправ на спадкування синів Віталія та Петра. У 2006 році помер син Віталій , алеу нього залишились 2 неповнолітніх синів. 2007 помер Іванов – спадкове майно –квартира, гараж, грошові кошти, земельна ділянка. Нотаріус відав свідоцтво проправо на спадщину за заповітом та за законом на ім’я дочки . Правомірні лі діїнотаріуса?323. Догов р куп вл -продажу нежитлово буд вл вважа ться укладеним з моменту:а) нотар ального посв дченняб) п дписанняв) держре страцг) нотар ального посв дчення та держре страц .Правильный ответ - [qoute]Г[qoute] и в этом вопросе надо поставить точку, чтоб его больше не обсуждать.
Ксана

Повідомлення: 542
Дякував (ла): 45 раз.
Подякували: 18 раз.

Номер повідомлення:#313

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 17:02

Оксашка, эта задача уже обсуждалась на где-то предыдущих форумах. Мое решение: действия незаконны. Нужно выдать: дочке - по завещанию: на квартиру, по закону:1/2 части гаража, ден.ср-в, зем.участка детям сына Виталия - по закону: по 1/4 части гаража, ден.ср-в, зем.участка.
dalia

Номер повідомлення:#314

Повідомлення steps » 31 травня 2010, 17:33

dalia, правильно - 46
steps

Номер повідомлення:#315

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 17:52

steps, еще раз хочу Вас поблагодарить за выложенную информацию и билет. Удачи в работе!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))
dalia

Номер повідомлення:#316

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 17:52

[B]dalia[/B]на пост 306 питання в тому, як трактувати обмеження мораторію. Для нашого випадку підкреслюю цитату ЗК [I]б) купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для [B]ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв)[/B] для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), [B]крім передачі їх у спадщину[/B], обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб. [/I] Законодавець мав ціллю [B]спрямувати дію мораторію на обмеження розпродажу товарних земель, яки надавались як паї шляхом приватизації.[/B] В нашому випадку комусь виділений пай був успадкований спадкоємцем, тобто з під дії мораторію вийшов - перейшов до нового власника законним шляхом. А далі, якщо спадкоємець став громадянином іншої держави - його обов`язок виконати іншу вимогу ЗК -відчужити з/д протягом 1 року. [U]Тобто, я згодна, договір посвідчити не тільки можна а й необхідно[/U]. [B]І це цілком законно. Земля після успадкування вже не [qoute]мораторна[qoute].[/B]Іще пропоную оцінити правові наслідки неукладання такого договору. Якщо іноземець не продасть з/д протягом року - її примусово вилучать, чи припинять право власності (нема часу шукати нормативку) Хто тоді відшкодує власнику збитки, пов`язані з втратою з/д, і неможливістю її продати із-за законодавчих коллізій або невірного трактування?????

Номер повідомлення:#317

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 18:08

AVATARIUS, задача была следующая: Громадянин України Дідух П.Т. як член колективного сільськогосподарського підприємства у 1998 році набув у власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення.У 2005 році Дідух П.Т. став громадянином Франції і звернувся до нотаріуса з проханням посвідчити договір купівлі-продажу цієї земельної ділянки.Які дії нотаріуса?Как видите здесь о наследовании речь не идет. И все запутались, так как с одной стороны иностранец обязан совершить отчуждение зем.участка и в тоже время существует мараторий на право отчуждения. Так вот, мысль, выложенная в посте 306 заключается в том, что отчеждение зем. участка иностранцем - э то [B]его обязанность[/B], а [B]не право[/B], поэтому на него мараторий не распространяется.А в Вашем рассуждении я что-то запуталась: Вы считаете, что если зем.участок с/х назначения был унаследован, то после этого на него не распространяется действие маратория, и наследник как новый собстенник (независимо иностраней он или гражданин Украины) имеет право его отчуждать любым способом, в т.ч. и куплей-продажей? Я правильно поняла или нет?
dalia

Номер повідомлення:#318

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 18:13

Как это земля не мараторная? Очень даже мараторная. Давайте абстрагируемся от задачи и от иностранцев. По-вашему, если гражданин унаследует или обменяет один участок мараторной земли на другой (что вполне может быть и есть законным), он что может потом делать с этим участком все что захочет: т.е. продавать, дарить и т.д. На такого гражданина уже мараторий не распространяется???????
dalia

Номер повідомлення:#319

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 18:27

dalia, саме так и трактуют в усіх коментарях!!!! Якщо в акті написано - на підставі рішення ......., то ясно, що набута шляхом приватизації, тоді - СТОП, МОРАТОРІЙ. Я якщо підстава набуття відображена в акті - договір (міна дарування...к-п) то вже було попереднє відчуження, та, відповідно, правові підстави для такого відчуження - тут мораторій вже не діє.ну а по поводу предыдущего вашего замечания - вы же предложили мне прокомментировать пост 306. А там условие - [qoute]успадкував[qoute]. Я и рассмотрела данную ситуацию.

Номер повідомлення:#320

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 18:28

[B]dalia,[/B] саме так и трактуют в усіх коментарях!!!! Якщо в акті написано - на підставі рішення ......., то ясно, що набута шляхом приватизації, тоді - СТОП, МОРАТОРІЙ. Я якщо підстава набуття відображена в акті - договір (міна дарування...к-п) то вже було попереднє відчуження, та, відповідно, правові підстави для такого відчуження - тут мораторій вже не діє.ну а по поводу предыдущего вашего замечания - вы же предложили мне прокомментировать пост 306. А там условие - [qoute]успадкував[qoute]. Я и рассмотрела данную ситуацию.

Номер повідомлення:#321

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 18:30

А где можно почитать такой коментарий? Аж интересно
dalia

Номер повідомлення:#322

Повідомлення Єва » 31 травня 2010, 18:33

Здравствуйте уважаемые стажеры! Кто оформлялся на стажировку в 2010 году - какие сдавали документы в управление юстиции кроме справки о несудимости и выписки из реестра юр.лиц?
Єва

Номер повідомлення:#323

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 18:38

[B]AVATARIUS[/B], Что-то до меня не доходит :))Например, я получила в наследство пай, теперь я его собственник и на меня вот это [QUOTE]б) купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв)[/QUOTE] уже не распространяется? Почему? я же являюсь собственником этого участка, а в законе нигде нет ссылки, что на нового собственника мараторий уже не распространяется? Или после оформления наследства изменяется целевое назначение этого пая и он уже паем не считается?????
dalia

Номер повідомлення:#324

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 18:41

[B]dalia,[/B] много написано на эту тему в журнале [qoute]Нотариат для вас[qoute], в материалах семинаров нотариусов, сама госпожа Баранова на семинарах неоднократно поднимает этот вопрос. Еще я пользуюсь комментироваными кодексами. На этом сайте они даже есть, но нужно проплачивать или вступить в клуб юристов. Я поняла, в чем вы заблуждаетесь. попробую об`яснить.Мораторий распространяется [B]не на собствеников, [/B]а на земельную делянку. Это первое. Почитайте внимательно, [B]на какую именно землю [/B]распространяется мораторий. [QUOTE] земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв)[/QUOTE]а вам она не выделена как пай а перешла в наследство. Так понятнее?

Номер повідомлення:#325

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 18:42

Єва, а Вам что в управлении не дали список необходимых документов?
dalia

Номер повідомлення:#326

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 18:50

AVATARIUS, а какое лично Ваше мнение по этому вопросу? Вы согласны с коментариями? Ведь коментарии, как говориться, к делу не пришьешь? Я просто не понимаю, где это в ЗК оговорено, что на нового собственника мараторий не распространяется? Помоему, ему (кодексу) всеравно как я получу этот участок, самое главное, что я собственник и не имею права его отчуждать до окончания действия маратория.А по поводу статей, так вот по наследованию по завещанию, когда один из наследников умер до смерти наследодателя, тоже есть разные статьи по поводу того как часть этого наследника будет наследоваться и кем, и разные мнения.... ну и что с этого?
dalia

Номер повідомлення:#327

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 18:54

AVATARIUS, а если участок для ведения товарного с/х производства ? Там же не написано, что только тем, кому этот участок был выделен первоначально?
dalia

Номер повідомлення:#328

Повідомлення AVATARIUS » 31 травня 2010, 19:16

dalia,еще раз почитайте пост 324, и внимательней,

Номер повідомлення:#329

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 19:29

Каждый остался при своем мнении, все равно я не согласна :)))По-мне, так законодатель просто обозначил 3 вида зем. участков, на которые наложен мараторий: 1) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва 2) земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства (т.е. не абстрактный пай, а конкретный участок с границами) 3) земельних часток (паїв) (т.е. абстрактные, без выделения на местности). Всё остальное - это уже перекручивание.
dalia

Номер повідомлення:#330

Повідомлення dalia » 31 травня 2010, 19:31

AVATARIUS, если у Вас есть статьи на эту тему в эл.виде, дайте почитать, пожалуйста :)))
dalia

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]