Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТ (продовження)

Номер повідомлення:#451

Повідомлення yul » 05 червня 2010, 00:40

у работников архива вообще отдельное законодательство. У нотариуса с 1996 года принимали все описи и номенклатуры, а как только я сделала акт на уничнтожение - сразу сказали, что все не правильно. Поэтому пришлось все переделывать с 1996 года. Мало того, что те акты на уничтожение, которые утвердил нотариальный архив - заставляет переделывать гос. архив. И теперь думай кому верить.Я знаю одно, что на практике при формировании нарядов нотариус их сверяет по реестрам. Наряды хранятся в архиве нотариуса и сдаются в нотариальный архив только после прекращения нотариальной деятельности (смерть и т.д.). Поэтому и сверяются с реестром при формировании дел в наряды, а не тогда, когда это все надо сдавать в архив (говорю из практики, сдавала в архив дела умершего нотариуса).
yul

Повідомлення: 140
Дякував (ла): 7 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#452

Повідомлення ВОЛЯ » 05 червня 2010, 01:11

Присутність свідків при посвідчені заповіту необхідна у разі:а) складання заповіту малолітньою особою ОТПАДАЕТб) складання заповіту недієздатною особою ОТПАДАЕТ[B]в) складання заповіту особою, яка через фізичні вади не може підписати заповіт самостійно. [/B]НЕ ПРЕДУСМОТРЕНО ОБЯЗАТЕЛЬНО ПРИ СВИДЕТЕЛЯХІнструкція:158. На бажання заповідача, а також у випадках, якщо заповідач через фізичні вади не може сам [B][U]прочитати[/U][/B] заповіт, посвідчення заповіту має відбуватись при свідках. Присутність не менш як двох свідків при посвідченні заповіту є обов'язковою.ЦКСтаття 1248. Посвідчення заповіту нотаріусомЯкщо заповідач через фізичні вади не може сам [B][I]прочитати[/I][/B] заповіт, посвідчення заповіту має відбуватися при свідках (стаття 1253 цього Кодексу).Стаття 1234. Право на заповіт1. Право на заповіт має фізична особа з повною цивільною дієздатністю.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#453

Повідомлення dalia » 05 червня 2010, 01:21

ВОЛЯ, yul, думаю, что Вы слишком углубляетесь в практику. Отвечать нужно так, как предусмотрено правилами нот. деловодства: раз не предусмотрено согланосание, значит ответ на 371 - А.
dalia

Повідомлення: 828
Дякував (ла): 312 раз.
Подякували: 434 раз.

Номер повідомлення:#454

Повідомлення ВОЛЯ » 05 червня 2010, 01:23

Я ОБ ЭТОМ И ГОВОРЮ...
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#455

Повідомлення dalia » 05 червня 2010, 01:32

На пост 452. Этот вопрос уже обсуждался на предыдущих форумах. Вы абсолютно правы - обязаловки нет, но т.к. а) и б) заведомо неправильные ответы, то кроме в) ничего не остается :)))))Вообще, кто уже сдал или сдавал экзамен рекомендуют в каждом вопросе идти от обратного, т.е. сначала отбрасывать заведомо 100 неправильные ответы, а потом выбирать правильный. Говорят, помогает.
dalia

Номер повідомлення:#456

Повідомлення AVATARIUS » 05 червня 2010, 01:43

Кто-то просил почитать что-то про часткову оплату векселя. Может Это поможет????http://www.dokumenty.com.ua/show/2cid02908.html

Номер повідомлення:#457

Повідомлення dalia » 05 червня 2010, 01:51

ВОЛЯ, а что решили с вопросом [QUOTE]507. Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних документів відповідної номенклатури справ проводиться при:а) формуванні документів справ у нарядиб) підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів нотаріальної контори або приватного нотаріуса в) підготовці документів для передачі їх на зберігання до державного нотаріального архіву.[/QUOTE]Мне сначала нравился ответ б), а потом досмотрелась, что в п. 10.4. речь идет только о приватных нотариусах, а как же госы????? Что-то не могу найти, может невнимательно ищу??? Подскажите :)))
dalia

Номер повідомлення:#458

Повідомлення dalia » 05 червня 2010, 02:00

AVATARIUS, спасибо большое за ссылочку.То, что вексель может быть оплачен частично, это понятно. Но вот вопрос, имеет ли нотариус право совершить протест такого векселя? П. 294 инструкции четкого ответа не дает. Может есть какое-то разъяснение МЮУ?
dalia

Номер повідомлення:#459

Повідомлення Маленьке стерво » 05 червня 2010, 11:55

[QUOTE][QUOTE]при формировании нарядов нотариус их сверяет по реестрам. [/QUOTE][/QUOTE]абсольтно правильно (п. 10.4 Правил). [QU[QUOTE]OTE]смотрели что бы всё совпадало, а потом в конце пыдсумкового запису заведующий поставил подпись и печать архива и что это значит - узгодження, погодження или ещё что-то не зна[/QUOTE]ю...[/QUOTE]погодження п. 8.14.3. (абз 2. )
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#460

Повідомлення Сонце » 05 червня 2010, 19:03

136. Векселі для вчинення протесту про несплату приймаються нотаріусом:а) після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дняб) на протязі двох днів після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дняв) після закінчення дати платежу за векселем.п. 296 Векселі для вчинення протесту про неоплату приймаються нотаріусами після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ої години наступного після цього строку дня.ст. 38 Уніфікованого закону: Держатель переказного векселя зі строком платежу на визначений день або у визначений строк від дати складання чи від пред'явлення [U]повинен пред'явити вексель для платежу або в день, в який він підлягає оплаті, або в один із двох наступних робочих днів.[/U]Так как же правильно ответить в свете унификованого закона? а или б? кто как думает?Т.е. как я понимаю, если срок платежа векселя 01.06, то он может быть предъявлен к оплате как 1 числа, так и 2, так и 3 (т.е. двух рабочих дней после даты платежа). Следовательно, дата платежа за векселем заканчивается именно 3 июня, и к нотариусу за протестом можно идти до 12 часов 4 июня? Правильно я понимаю?
Сонце

Номер повідомлення:#461

Повідомлення Valeeri » 05 червня 2010, 19:31

136. Векселі для вчинення протесту про несплату приймаються нотаріусом:[B][U]а) після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дня[/U][/B]б) на протязі двох днів після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дняв) після закінчення дати платежу за векселем.
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#462

Повідомлення Сонце » 05 червня 2010, 19:32

ЗАДАЧА: В забезпечення кредитного договору, укладеного між банком і Панасюком В.А., боржник вирішив передати в іпотеку квартиру, власником якої є Панасюк В.А., його дружина Панасюк Т.П., їх сини Панасюк О.В. (17 років) та Панасюк І.В. (12 років).Які дії нотаріуса, до якого звернувся Панасюк В А?Які думки з цього приводу?
Сонце

Номер повідомлення:#463

Повідомлення Маленьке стерво » 05 червня 2010, 19:32

Між Уніфікованим законом та п. 296 Інструкції є робіжності. Якщо керуватися законом то строк плтежу 01.06 прийнятий нотаріуосм може будит до 12 годии 03.06.Якщо кервватися Інструкцією то строк платежу 01.06. прийнятий нотаріусом може бути до 12 години 02.06.Таким чином, Інструкція встановлює біль короткий строк для пред[qoute]явлення векселів до протесту. І на мою думку (так йде і нотаріальна практика) керуватися треба саме Інструкцією
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#464

Повідомлення Сонце » 05 червня 2010, 19:35

[B]Valeeri[/B], в мене є питання з так само підкресленою відповіддю, але я знайшла нормативку, де йдеться про наступні два робочі дні, от мене і цікавить думка з приводу коли ж все ж таки є дата платежу за векселем в такому разі для вчинення на ньому протесту.
Сонце

Номер повідомлення:#465

Повідомлення Маленьке стерво » 05 червня 2010, 19:35

462 задача - умора. Банк би не видав кретид без зебезпечення. Отже, апріорі розуміється, що дозвіл ОПП отримано. А питання[QUOT[QUOTE]E] Які дії нотаріуса, до якого звернувся Панасюк В [/QUOTE]А?[/QUOTE]миоже мати лише 2 варіанти відповідіВчинити нот дію за наявності всіх документів, або відмовити у вчиненні нот дії....
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#466

Повідомлення Маленьке стерво » 05 червня 2010, 19:37

Сонечко, про векселі гарне узагальнення є у Козярик Н.С. Бюлетень метод ради при ГУЮ у м. Києві за 2008 рік, Інформ вісник ноти практики [qoute]МЮ роз[qoute]яснює[qoute] №1 за 2000 рік.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#467

Повідомлення Сонце » 05 червня 2010, 19:44

[B]Маленьке стерво[/B], ха, так на всі дії є тільки два варіанти : посвідчити, або відмовити))))))))))Я десь вичитала, що при такій комбінації як намальовано в задачі не можна посвідчити, оскільки батько є законний представник малолітньої дитини і не може від ії імені вчинити правочин у власних інтересах - тобто у забезпечення свого ж кредиту.... Я знаю одне, що банки такі квартири не беруть, а нотаріуси не просто не посвідчують, а не посвідчують три рази ))
Сонце

Номер повідомлення:#468

Повідомлення Маленьке стерво » 05 червня 2010, 19:51

[QUOTE]ха, так на всі дії є тільки два варіанти : посвідчити, або відмовити))))))))))[/QUOTE]я й кажу, умова не коректна.[QUOTE]а нотаріуси не просто не посвідчують, а не посвідчують три рази ))[/QUOTE]нажаль посвідчують. особливо, коли купується квартира і одночасно передається в іпотеку......
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#469

Повідомлення Ксюня » 05 червня 2010, 20:01

Всем привет!!! Я смотрю, обсуждение идёт полным ходом. Могу сказать, что:136. Векселі для вчинення протесту про несплату приймаються нотаріусом:[B]а) після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дня[/B]б) на протязі двох днів після закінчення дати платежу за векселем, але не пізніше 12-ї години наступного після цього строку дняв) після закінчення дати платежу за векселем, по крайней мере, до этого все так считали...и это был правильный ответ при подготовке к экзамену.А по поводу ипотеки, так с разрешенем опп делают нотариусы такие договора, и аж бегом....
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20554 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#470

Повідомлення ВОЛЯ » 05 червня 2010, 21:10

136. - Адумаю нужно отвечать по инструкции т.к. вопрос цитата пункта 296 Инструкции
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#471

Повідомлення ВОЛЯ » 05 червня 2010, 21:47

daliaвопрос 507. не имеет прямого ответа в законодательстве, по этому придётся рассуждать.Учитывая то, что ни где не написано про архив нотариальной конторы как таковой и тем более про передачу на зберыгання туда документов, то ответ Б можно откидывать. Если есть какие-то мысли по поводу моих выводов - делитесь
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#472

Повідомлення vIkTa » 05 червня 2010, 22:50

507. Перевірка наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних документів відповідної номенклатури справ проводиться при:а) формуванні документів справ у нарядиб) підготовці документів для передачі їх на зберігання в архів нотаріальної контори або приватного нотаріуса в) підготовці документів для передачі їх на зберігання до державного нотаріального архіву.Згідно Інструкції при підготовці документів для архівного зберігання приватний нотаріус проводить звірку наявності нотаріальних документів згідно з реєстром для реєстрації нотаріальних дій та відповідної номенклатури справ. Дуже схожа відповідь б) з цим пунктом Інструкції, і хоча там і сказано про приватних нотаріусів, но державні теж звіряють і з номенклатурою і з реєстром. Згідно логіці - скільки років справи зберігаються в державній конторі до того як передадуться в архів, скільки разів контору будуть перевіряти і зрозуміло що документи повинні відповідати номенклатурі і реєстру. Методом виключення а) не підходить, і в) теж не підходить хоча б тому що приватні точно вказано що перевіряють не при здаванні в архів. Моя відповідь б).
vIkTa

Номер повідомлення:#473

Повідомлення mosya » 05 червня 2010, 23:20

.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#474

Повідомлення ВОЛЯ » 05 червня 2010, 23:23

ТОЧНО БІНСТРУКЦІЯ ПРО ПОРЯДОК ПЕРЕДАЧІ НОТАРІАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ НА ТИМЧАСОВЕ ЗБЕРІГАННЯ ДО ДЕРЖАВНОГО НОТАРІАЛЬНОГО АРХІВУ уже не актуальная, т.к. по новому диловодству частники точно не передают дела в обязательном порядке через 10 лет, а в єтой Инструкции (из-за которой просится ответ В) предусматривается обязательная передача:2.5. Передавання справ до державного нотаріального архіву 2.5.1. На зберігання до державного нотаріального архіву передаються справи нотаріальних документів постійного і тривалого (понад 10 років) строків зберігання в упорядкованому стані, а також закінчені діловодством документи довідкового та облікового характеру згідно з відповідними номенклатурами справ державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса [U]після закінчення [B]десятирічного[/B] строку їх зберігання у відповідній державній нотаріальній конторі чи приватного нотаріуса.[/U] Їх передавання здійснюється тільки за описами справ.
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#475

Повідомлення ВОЛЯ » 06 червня 2010, 00:39

Вопрос из другой темы форума[QUOTE]3. Було питання, про те, хто здійснює консульську легалізацію документів, але я дослівно не пам'ятаю точних варіантів відповідей (те що згадалося):а) дипломатичні та консульські представництваб) Мін'юств) дипломатичні та консульські представництва та Мін'юст.[/QUOTE]ІНСТРУКЦІЯ про порядок консульської легалізації офіційних документів в Україні і за кордоном2.2. Консульська легалізація здійснюється уповноваженим працівником Департаменту консульської служби МЗС України, Представництв МЗС на території України або консульською посадовою особою закордонної дипломатичної установи України. вроде Ау кого какие мысли?? или у всех суббота-выходной?)))
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#476

Повідомлення Сонце » 06 червня 2010, 01:41

Совершенно верно, ответ а, там выше по форуму было обсуждение стосовно апостиля и консульской легализации - это разные вещи (если не на этом форуме , то на предыдущем)
Сонце

Номер повідомлення:#477

Повідомлення Маленьке стерво » 06 червня 2010, 02:39

[QUOTE][QUOTE]136. - Вдумаю нужно отвечать по инструкции т.к. вопрос цитата пункта 296 Инструкции[/QUOTE][/QUOTE]або у нас з вами різні інструкції або Ви текст після коми принципово не дочитуєте. ..... [QUOTE]вопрос 507. не имеет прямого ответа в законодательстве, по этому придётся рассуждать.[/QUOTE]звірка проходить при формуванні документів у справи. Прочитайте додаток 19 до Правил (внутрішній опис справи) там написано, що звірку наявності документів з реєстром проведено. Ось Вам і відповідь.
Маленьке стерво

Номер повідомлення:#478

Повідомлення ВОЛЯ » 06 червня 2010, 03:05

Маленьке стерво по 136 имела ввиду А....спасибо, что показали, сейчас исправлю....и как после таких опечаток можно идти на єкзамен)))) по 507 - думали Б или В, а теперь и до А докатились...по єтому вопросу я пасс...на месте буду ориентироваться
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#479

Повідомлення ВОЛЯ » 06 червня 2010, 03:07

посвідчення факту, що фізична особа є живою провадиться нотаріусом:а) при особистій явці фізичної особи до нотаріусаб) при наданні нотаріусу паспорту фізичної особи[B]в) при особистій явці фізичної особи до нотаріуса з документом, що посвідчує його особу[/B]
ВОЛЯ

Номер повідомлення:#480

Повідомлення Маленьке стерво » 06 червня 2010, 10:33

[QUOTE]по 136 имела ввиду А....спасибо, что показали, сейчас исправлю....и как после таких опечаток можно идти на єкзамен)))) [/QUOTE]не хвилюйтесь!!!! Все у вас вийде!!! Ви в Києві скаладати будете???? Я буду кулаки тримати.... [QUOTE]по 507 - думали Б или В, а теперь и до А докатились...по єтому вопросу я пасс...на месте буду ориентироваться[/QUOTE]Сміливо відповідайте А!!!! це правильна відповідь. Руку на відсіч даю....
Маленьке стерво

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]