Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 10.06.2010

Номер повідомлення:#91

Повідомлення kalina » 12 червня 2010, 18:10

Всем добрый день! Давно не была на форуме. Заглянула - а тут вовсю обсуждаются вопросы, которые и для меня спорные и непонятные. Вот мои мнения. 710. Нормативно-грошова оцінка земель застосовується :а) при оформленні договору довічного утримання, де майном, що є об`єктом спадкування, є земельна ділянкаб) при укладанні договору міни на іншу нерухомість+++++в) при укладанні договору купівлі-продажу ЗД.Виходячи з умов тесту - А) при [U]оформленніі[/U]... перехід права власності не є [U]спадкуванням[/U] тому Б) -більш відповідає і умовам тесту і законуХотя очень смущает пост № 87, то есть согласно мнению комиссии, в ключе А,но я склоняюсь к Б - дословно соответствует закону ...
kalina

Повідомлення: 237
Дякував (ла): 16 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#92

Повідомлення kalina » 12 червня 2010, 18:37

Valeeri, в случае если часть Марии переходит Дмитрию, то Вы правы, но я в этом не уверена (в смысле перхода части Дмитрию). Спадкоємець за заповітом має право відмовитись на користь інших спадкоємців за заповітом. Марія відмовилась, але на користь спадкоємців за законом, і як тут бути з її відмовою? Чому Дмитру? Може я чогось незрозуміла?
kalina

Номер повідомлення:#93

Повідомлення Valeeri » 12 червня 2010, 19:35

kalina, если на практики то мы б предупредили Марию, что она не может отказаться на них, так как их нет в завещании! Но это задача и выходя с условий она отказалась тогда ее часть может перейти только Дмитрии! ст. 1274
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#94

Повідомлення kalina » 12 червня 2010, 20:02

Спасибо, развеяли мои сомнения, тут по правилам ст. 1275, частка спадкоємця за заповітом, що відмовився переходить до інших спадкоємців за заповітом та ділится між ними порівну. Оскільки відмова є, то отримує цю частку Дмитро. Крім того я так зрозуміла, тут треба співставляти належну йому обов_язкову частку і по заповіту, якщо обов_язкова частка більше, то Дмитро має право отримати або по заповіту, або по закону,так? Ох уж эта спадщина!!! Чем дальше в лес, тем больше доров, а как Вам это:Добрый день.Подскажите пожалуйста, если составлено завещание на 2-х на все имущество, один из которых умирает ранее завещателя и после него подает заявление его сын.В данном случае мы выдаем 1/2 часть по завещанию, 1/2 - по закону или только по завещанию на оставшегося наледника?Ми відповідаємо:Відповідно до частин першої та другої статті 1223 Цивільного кодексу України (далі - Кодекс), право на спадкування мають особи, визначені у заповіті. У разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі неохоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують особи, визначені у статтях 1261-1265 Кодексу. Норма статті 1244 Кодексу надає право заповідачеві призначити іншого спадкоємця на випадок, якщо спадкоємець, зазначений у заповіті, помре до відкриття спадщини, не прийме її або відмовиться від її прийняття чи буде усунений від права на спадкування, а також у разі відсутності умов, визначених у заповіті (стаття 1242 Кодексу). Підпризначеним спадкоємцем може бути будь-яка особа, визначена у статті 1222 Кодексу. Згідно статті 1245 Кодексу, частина спадщини, що не охоплена заповітом, спадкується спадкоємцями за законом на загальних підставах. До числа цих спадкоємців входять також спадкоємці за законом, яким інша частина спадщини була передана за заповітом.Ураховуючи вищезазначене, той із спадкоємців, який подав заяву про прийняття спадщини, за наявності у спадковій справі всіх необхідних документів та відомостей, має право отримати свідоцтво про право на спадщину за заповітом на #189 частину спадкового майна. Інша частина (1/2) майна спадкуватиметься за законом. Відповідь надана Олійник Мариною Анатоліївною, методистом Української нотаріальної палати.Д
kalina

Номер повідомлення:#95

Повідомлення Valeeri » 12 червня 2010, 21:03

Я тоже так думаю! Ведь он не отказался, а умер до открытия наследства по этому его часть остается открытой и наследуется по закону!
Valeeri

Номер повідомлення:#96

Повідомлення kalina » 12 червня 2010, 21:53

А я не уверена, гос. нотариусы в конторе, где я стаж-сь, в один голос утверждают, что часть делится между наследниками по завещанию, есть еще мнение, что если все майно, то делится между наследниками по завещанию, а если в частях, то часть умершеего наследуется по закону. Я, допустим, могу каждое из этих мнений обосновать зак-вом ((, а как на экзамене быть? )
kalina

Номер повідомлення:#97

Повідомлення Graal » 12 червня 2010, 22:03

63. Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:А) лише до відкриття спадщиниБ) лише після відкриття спадщинив) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщини(ст.1289в), може подаватися окремою заявою при посвідченні заповіту(секретного)по этому тесту отвечать как написано в п. 3 ст. 1289 ЦКУ или В? Обычно тесты составляются буква в букву с законодательством78. Процедура внесення нотаріусом змін до свідоцтв про право на спадщину вимагає від спадкоємців:А) повернення всього спадкового майна в первісний станБ) повернення попередніх свідоцтв про право на спадщину нотаріусуВ) рішення суду про визнання попередніх свідоцтв про право на спадщину частково недійсними.Наверное Б, но В тоже подходит в случае, если нет согласия наследников
Graal

Номер повідомлення:#98

Повідомлення kalina » 12 червня 2010, 22:22

На 63-в), на 78 - б), т.к. п. 227 инстр. говорит Нові свідоцтва про право на спадщину видаються нот іусом за [U]рішенням суду про внесення змін до раніше виданих свідоцтв[/U], про [U]визнання частково недійсними[/U] - ані слова. при цьому процедура, визначена цим пунктом полягає в поверненні раніше виданих свідоцтв.
kalina

Номер повідомлення:#99

Повідомлення Сонце » 13 червня 2010, 00:11

Valeeri, а чому ви порахували обовязкову частку 1/24? Хто спадкував би за закономТрое дітей (частка анатолія ділиться між його дітьми), дружина і двоє батьків. Всього 6 чол. Тому обовязкова частка 1/12. Звідки 1/24? Т еще мне не понятно: откуда такие большие знаменатели в дробях?
Сонце

Номер повідомлення:#100

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 00:30

Graal, в питані 78 сказано [qoute]вимагає від спадкодавців[qoute], отже від спадкоємців вимагається повернути раніше видані свідоцтва і на підставі рішення суду (або заяви...), нотаріус вносить зміни до раніше виданих свідоцтв шляхом видачі нових свідоцтв про право на спадщину.ч.3 п.227 Інструцкіі: Нові свідоцтва про право на спадщину видаються нотаріусом також за рішенням суду про внесення змін до раніше виданих свідоцтв про право на спадщину або на підставі письмової згоди всіх спадкоємців про внесення змін до раніше виданих свідоцтв.Коментар до ст.1300 ЦКУ[qoute]Спадкоємці, які отримали свідоцтво про спадщину, можуть добровільно звернутися з письмовою заявою до нотаріуса про перерозподіл спадщини між ними та зменшення їхньої частки у спадковому майні у зв'язку з появою інших спадкоємців. У цьому випадку згідно із п.227 Інструкції... вони зобов'язані повернути нотаріусу одержані ними свідоцтва. Нотаріус, враховуючи побажання спадкоємців, може внести зміни до свідоцтва про право на спадщину шляхом видачі спадкоємцям нових свідоцтв про право на спадщину[qoute]. Отже я вважаю, що правильна відповідь Б.
Все люди как люди, а я все хорошею и хорошею. :happy-cheerleaderkid:
Ксюня

Повідомлення: 11715
Дякував (ла): 20553 раз.
Подякували: 27697 раз.

Номер повідомлення:#101

Повідомлення lora25 » 13 червня 2010, 02:00

[B]Ксюня[/B], зайшла на форум, а ви мене так гарно цітуєте, так багато всього повибирали. Я вже думала що все, проїхали ці питання. Яле якщо хтось знову повертається до тих наших мук, то мабуть це допомагає комусь. Дуже приємно, дякую за наполегливу працю.
lora25

Номер повідомлення:#102

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 11:07

lora25, та де ви пропали....????? Як у вас справи, чим займаєтесь???
Ксюня

Номер повідомлення:#103

Повідомлення vIkTa » 13 червня 2010, 12:36

63. Особа може подати до нотаріуса заяву про згоду бути виконавцем заповіту:А) лише до відкриття спадщини[B]Б) лише після відкриття спадщини[/B]в) як до відкриття спадщини так і після відкриття спадщиниСт.1289 [B]Згода[/B] особи бути виконавцем заповіту може бути виражена на тексті самого заповіту або додана до нього. Особа може подати до нотаріуса за місцем відкриття спадщини заяву про згоду бути виконавцем заповіту після відкриття спадщини.
vIkTa

Номер повідомлення:#104

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 13:00

vIkTa, я с Вами согласа полностью, Б (лише після відкриття спадщини).
Ксюня

Номер повідомлення:#105

Повідомлення Valeeri » 13 червня 2010, 13:56

Сонце, 1/2 часть принадлежит жене (совместная собственность) и от оставшейся 1/2 части считаю обязательную часть, а не от целого! Вот и вышла 1/24 :)
Valeeri

Номер повідомлення:#106

Повідомлення Сонце » 13 червня 2010, 14:51

Valeeri, тогда (если 1/24) вы вычисляете долю самого имущества, которая будет принадлежать каждому наследнику, а нужно вычислять долю самого наследства. Даже свидетельство о наследстве построено так, что сначала указывается доля в наследстве, а ниже указывается имущество или его доля, от которого и исчисляется доля наследства. Например, свитдет на наследство выдано Ивановой на 1/3 долю наследственного имущества. и ниже: имущество на которое выдано это свидетельство состоит из: 1/2 части квартиры... Поэтому и получается что будет высчитана 1/3 доля от 1/2 части квартиры и в результате получим, что Ивановой принадлежит 1/6 часть квартиры. Но доля в наследстве у нёё 1/3. Вот и получается, что вы вычисляете долю в имуществе, а не долю в наследстве...
Сонце

Номер повідомлення:#107

Повідомлення vIkTa » 13 червня 2010, 15:01

Я согласна с Valeeri, у меня такое же решение получилось. Обязательная доля : 1/2 имущества наше наследство. Есть 6 наследников. Им по закону получилось бы по 1/12, а обязательная доля -1/24.
vIkTa

Номер повідомлення:#108

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 15:06

Я тоже посчитала так как Valeeri. 1/24 - обязательная доля родителей, 1/2 - доля жены в совместной собствености, и дальше пляшем от этих цифр....
Ксюня

Номер повідомлення:#109

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 15:23

Может попадался кому-то вопрос:При посвідченні нотаріусом перекладу з однієї мови на іншу, нотаріус посвідчує:А. вірність перекладуБ. підпис перекладачаВ. підпис перекладча та його кваліфікацію.Інструкція п.265. Нотаріус [B]засвідчує вірність перекладу [/B]документа з однієї мови на іншу, якщо він знає відповідні мови. Якщо нотаріус не знає відповідних мов (однієї з них), переклад документа може бути зроблено перекладачем, [B]справжність підпису якого засвідчує нотаріус [/B]у порядку, установленому розділом 28 цієї Інструкції. При цьому перекладач поряд з документом, що встановлює його особу, повинен представити документ, який стверджує його кваліфікацію. Можливо А?????
Ксюня

Номер повідомлення:#110

Повідомлення lora25 » 13 червня 2010, 15:40

Ксюня, я не пропала, просто робота затягує, а займаюся тим же, що і усі стажисти на форумі - готуюсь, як можу, до іспиту. Вночі, з ранку, коли діти не кричать і істи не просять, на роботі в паузах. Обіцяю, скоро приєднаюсь до обговорень и буду з вами.
lora25

Номер повідомлення:#111

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 15:52

774. Перевірка організації нотаріальної діяльності здійснюється:а) не частіше одного разу в два роки, за графіком проведення планових комплексних перевірок, який надсилається для затверження до Міністерства юстиції України б) не частіше одного разу в два роки, за графіком який затвержується начальником управління юстиції та направляется в МЮУ.в) не рідше одного разу в два роки, за графіком який оприлюднюється та направляється на адресу нотаріуса. 2. Перевірка організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил ведення нотаріального діловодства може бути плановою комплексною перевіркою за певний період, яка здійснюється [B]не частіше одного разу в два роки[/B], та позаплановою повторною перевіркою за зверненнями фізичних і юридичних осіб. 2.6. Графік проведення планових комплексних перевірок організації нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил ведення нотаріального діловодства [B]затверджується начальником управління юстиції на рік і оприлюднюється шляхом розміщення на сайті управління юстиції, а також направляється на адресу контори, архіву, нотаріуса, які підлягають перевірці.[/B] Копія затвердженого графіка надсилається до Міністерства юстиції України.Варіант А, відпадає зразу, потрібно вибирати один з варіантів, Б чи В?
Ксюня

Номер повідомлення:#112

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 16:22

782. Право власності за нотаріально посвідченим договором купівлі-продажу земельної ділянки виникає з моменту:а) нотаріального посвідченняб) державної реєстрації в) отримання акту на земельну ділянку та відповідної державної реєстрації.Стаття 125. Виникнення права на земельну ділянку Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моментудержавної реєстрації цих прав.{ Стаття 125 в редакції Закону N 1066-VI ( 1066-17 ) від 05.03.2009 } Правильный ответ Б????
Ксюня

Номер повідомлення:#113

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 16:41

790. Для вчинення акту про морський протест нотаріусу подається:а) судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаном ???б) заява капітана, судновий журнал та заяви чотирьох свідківв) заява капітана, судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаном ???Стаття 94. Заява про морський протест Нотаріус приймає заяву капітана судна про морський протест, якщо в період плавання або стоянки судна мала місце подія, що може стати підставою для пред'явлення до судновласника майнових вимог. Заява про морський протест має бути подана нотаріусу в порту України в строки, встановлені чинним законодавством України. [B]На підтвердження обставин[/B], викладених у заяві про морський протест, нотаріусу в межах строків, установлених чинним законодавством, повинно бути подано [B]на огляд судновий журнал і засвідчену капітаном виписку з суднового журналу.[/B] Стаття 95. Складання акта про морський протест Нотаріус на [B]підставі заяви капітана, даних суднового журналу, а також опиту самого капітана і, по можливості, не менше чотирьох свідків[/B] з числа членів суднової команди, в тому числі двох, що належать до осіб командного складу, складає акт про морський протест і засвідчує його своїм підписом і печаткою. Примірник акта видається капітанові або уповноваженій ним особі.
Ксюня

Номер повідомлення:#114

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 18:12

809. Акіїї ЗАТ можуть: А) купуватись шляхом випускуБ) шляхом купівлі-продажу лише на біржіВ) не розповсюджуватись шляхом випуску, купуватись та розповсюджуватись на біржі810. Нормативна грошова оцінка витребується нотаріусом при посвідченні: ???????????????А) договору довічного утримання земельної ділянкиБ) договору міни земельної ділянки на інший об’єкт нерухомого майнаВ) договору купівлі-продажу земельної ділянкист.5 ЗУ [qoute]про оцінку земель[qoute]Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель. Експертна грошова оцінка земельних ділянок використовується при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок та прав на них, крім випадків, визначених цим Законом, а також іншими законами.
Ксюня

Номер повідомлення:#115

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 18:22

817. Предмет застави:а). не підлягає обов’язковому страхуванню, але може бути застрахований за згодою сторін на погоджену сумуб). підлягає обов’язковому страхуванню на вимогу заставодержателяв). може бути застрахований за згодою сторін на суму не вище ринкової.ст 581 ЦКУ1. Якщо предмет застави не підлягає обов'язковому страхуванню, він може бути застрахований за згодою сторін на погоджену суму.Яка відповідь - А????825. З досягнення якого віку учасник сімейних відносин може самостійно звертатися до суду:а)з повноліттяб)з 14 роківв) з 16 років.В каком смысле [qoute]учасник семейных отношений[qoute]??? Или он заключил брак и получил полную дееспособость в связи с этим, или ребёнок своих родителей - просто несовершеннолетний????Сімейни кодекс Стаття 2. Учасники сімейних відносин, які регулює Сімейний кодекс України 1. Сімейний кодекс України регулює сімейні особисті немайнові та майнові відносини між подружжям, між батьками та дітьми, усиновлювачами та усиновленими, між матір'ю та батьком дитини щодо її виховання, розвитку та утримання. 2. Сімейний кодекс України регулює сімейні особисті немайнові та майнові відносини між бабою, дідом, прабабою, прадідом та внуками, правнуками, рідними братами та сестрами, мачухою, вітчимом та падчеркою, пасинком. 3. Сімейний кодекс України регулює сімейні особисті немайнові та (або) майнові відносини між іншими членами сім'ї, визначеними у ньому. 4. Сімейний кодекс України не регулює сімейні відносини між двоюрідними братами та сестрами, тіткою, дядьком та племінницею, племінником і між іншими родичами за походженням. Стаття 23. Право на шлюб 1. Право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку. 2. За заявою особи, яка досягла [B]чотирнадцяти років,[/B] за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.
Ксюня

Номер повідомлення:#116

Повідомлення vIkTa » 13 червня 2010, 19:10

825. З досягнення якого віку учасник сімейних відносин може самостійно звертатися до суду:а)з повноліття[B]б)з 14 років[/B]в) з 16 років.Cт. 29 ЦПК
vIkTa

Номер повідомлення:#117

Повідомлення vIkTa » 13 червня 2010, 19:12

774. Перевірка організації нотаріальної діяльності здійснюється:а) не частіше одного разу в два роки, за графіком проведення планових комплексних перевірок, який надсилається для затверження до Міністерства юстиції України [B]б) не частіше одного разу в два роки, за графіком який затвержується начальником управління юстиції та направляется в МЮУ.[/B]в) [I]не рідше одного разу [/I]в два роки, за графіком який оприлюднюється та направляється на адресу нотаріуса. То що: Перевірка організації нотаріальної діяльності державних і приватних нотаріусів та виконання ними правил ведення нотаріального діловодства може бути плановою комплексною перевіркою за певний період, яка здійснюється [I]не частіше одного разу в два роки[/I], та позаплановою повторною перевіркою за зверненнями фізичних і юридичних осіб.
vIkTa

Номер повідомлення:#118

Повідомлення vIkTa » 13 червня 2010, 19:17

790. Для вчинення акту про морський протест нотаріусу подається:а) судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаном б) заява капітана, судновий журнал та заяви чотирьох свідківв) заява капітана, судновий журнал та копія виписка з суднового журналу засвідчена капітаном Я тоже думаю нат этим тестом, может б)? Нотаріус на підставі заяви капітана, даних суднового журналу, а також опиту самого капітана і, по можливості, не менше чотирьох свідків...
vIkTa

Номер повідомлення:#119

Повідомлення vIkTa » 13 червня 2010, 19:19

809 В)810 - не смотря на предыдущее обсуждение я бы ответила б)817 - а)
vIkTa

Номер повідомлення:#120

Повідомлення Ксюня » 13 червня 2010, 19:46

Спасибо большое за помощь, а то уже даже голова не соображет ничего:))))))9. Нормативно-грошова оцінка земель [B]застосовується[/B] :а.) при оформленні спадкового договору, де майном, що є об`єктом спадкування, є земельна ділянка.б.) при укладанні договору міни на іншу нерухомістьв.) при укладанні договору купівлі-продажу ЗД 810. Нормативна грошова оцінка [B]витребується[/B] нотаріусом при посвідченні А) договору довічного утримання земельної ділянкиБ) договору міни земельної ділянки на інший об’єкт нерухомого майнаВ) договору купівлі-продажу земельної ділянкиМне кажется, что во - втором варианте вопроса будет ответ Б.Но в первом уже опыту предшественников, буду ставить А.
Ксюня

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]