Номер повідомлення:#385
ВОЛЯ
» 24 червня 2010, 00:28
[QUOTE]У 2003 році гр. К склав заповіт на все майно на свого сина Дмитра, але у нього була ще неповнолітні донька Варвара, яка в цей час досягла пенсійного віку. У 2005 році батько і син посварилися і син вчинив замах на життя батька, завдавши йому тяжких тілесних ушкоджень, при цьому батько залишився живий. Сина засудили згідно вироку суду в кримінальній справі до відбуття покарання у вигляді позбавлення волі на три роки, але по амністії він був звільнений через півтора роки. Батько вирішив простити сину скоєне і дозволив йому проживати разом з ним і Варварою у спільонабутому будинку. У 2007 році батько помер своєю смертю. До ДНК звернулися дочка з заявою про прийняття спадщини по закону, повідомивши нотаріуса , що син вчинив замах н життя батька та був засуджений, і що не має права на спадкування на підставі 1224 ЦКУ та син, із заявою про видачу спадщини за заповітом.Які дії нотаря, які частки у кожного?????3 варіанта були повністю брєдових, а ось два були такііііііііііііііііііііііііііііііі схожі, різнилися буквально пару словами. Я довго вагалася, бо відповіді були дуже довгі і закручені із зворотами та посиланнями на статті, дуже схожі, але попала в «яблучко»))))))Правильний - заповіт дійсний, дочці #188 по закону на об. частку, сину – 3/4 по заповіту, там ще писало чому дійсний заповіт і що не впливає ні злочин, ні амністія, бо батько волі не змінив чи щось таке, не можу згадати, хоч і прочитала їх по сорок вісім разів кожний Сама задача, як бачите, не важка, проблема була у відповідях, вони були сформульовані не у звичний для нас спосіб, із зворотами, дуже довгі, через що було важко вловити зміст[/QUOTE]Стаття 1224. Усунення від права на спадкування1. Не мають права на спадкування особи, які умисно позбавили життя спадкодавця чи будь-кого з можливих спадкоємців або вчинили замах на їхнє життя. Положення абзацу першого цієї частини не застосовується до особи, яка вчинила такий замах, якщо спадкодавець, знаючи про це, все ж призначив її своїм спадкоємцем за заповітом.я так понимаю если не отменил заповит, то применяется абз. 2 ч. 1 ст. 1224как вы думаете?