Номер повідомлення:#403
Всем повезет!!!
» 29 серпня 2010, 22:41
[B]Yulchik[/B], пишу о том, что не сошлось у нас и о том, в чем Вы и я сомневались: 163. Засвідчуючи справжність підпису однієї особи на двох примірниках одного документа (СПІРНЕ ПИТАННЯ):а) нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію і на кожному примірнику проставляє один і той же номер [U]б) нотаріус вчиняє дві нотаріальні дії і на кожному примірнику проставляє два різних номера [/U](ч. 2 п. 9 Порядок ведення та заповнення реєстрів для р. нот. Дій) – моя відповідь)в) нотаріус вчиняє дві нот. Дії і на кожному примірнику проставляє два однакових номера через кому. [B]Відповідь а) [/B]на це питання [B]діяла до 19.11.2007 року[/B] та зміст був згідно п. 10.1. «Порядку ведення та заповнення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій» (надалі-Порядок) наступним: «Засвідчуючи справжність підпису однієї і тієї самої особи на кількох примірниках одного й того самого документа, нотаріус вчиняє одну нотаріальну дію, тому в графі 1 проставляється один номер за реєстром. При цьому в графі 5 реєстру (для визначення розміру державного мита чи його ставки) зазначається, на скількох примірниках документів підпис було відображено.Наприклад, при засвідченні справжності підпису громадянина на трьох примірниках статуту кожен із примірників матиме один і той самий реєстраційний номер, але при здійсненні запису про зміст вчиненої нотаріальної дії зазначається [qoute]Засвідчено справжність підпису на трьох примірниках статуту ...[qoute].[B]Починаючи з 19.11.2007 року і по сьогоднішній день згідно п. 9[/B] вищевказаного Порядку [B]вірна відповідь б) на цей тест.[/B][B]173 не сошлось у нас[/B], у меня верный ответ – в). Я еще немножко почитаю по этому тесту и определюсь, что выбираю точно.[B]187 не сошлось,[/B] я выбрала а), а Вы в)187. Приміщення для роботи одного приватного нотаріуса має складатися (СПІРНИЙ ТЕСТ): [U]а) не менше як з двох кімнат [/U](старе Положення про вимоги до робочого місця…..+я вибираю цей варіант відповіді)б) не менше як з трьох кімнатв)кількість кімнат не має значення, якщо в приміщенні забезпечуються збереження таємниці нотаріальної дії та умови зберігання документів (п. 3 Полож. Про вимоги до робочого місця).[B]191 не сошлось,[/B] я выбрала а), а Вы б)191. У разі витрачання коштів на відшкодування заподіяної шкоди приватний нотаріус зобов’язаний поповнити страхову суму до встановленого розміру:а[U]) протягом одного року [/U] (ст. 28 ЗУ «ПН» - втр. Чинність)б) протягом одного місяця в) до кінця року, в якому було здійснено витрачання коштів.[B]196 не сошлось[/B], я выбрала б), а Вы – а)196. Коли приватний нотаріус не уклав договір службового страхування чи не вніс страхову заставу:а) його приватна нотаріальна діяльність призупиняється до укладення договору чи до внесення страхової застави [U]б) його приватна нотаріальна діяльність припиняється, а реєстраційне посвідчення анулюється [/U](ст. 28, ст. 30 ЗУ «ПН» в старій редакції. Треба звернути увагу, що зараз вже не існує поняття службове страхування, зараз від 01.10.2008 року згідно ст. 28 ЗУ «ПН» - страхування цивільно-правової відповідальності, отже треба відповідати по старому законодавству, беручи за основу зміст питання, на сьогоднішній день діяльність нотаріус дійсно призупиняється - п. 2)ст. 29-1, п. 3) ст. 30, 30-1 ЗУ «ПН»)в) він може працювати на свій ризик, а у разі заподіяння шкоди, відшкодовує її самостійно в повному розмірі.