Форум

Інформаційний ресурс

Хто може надати Витяг зі спадкового реєстру

Номер повідомлення:#31

Повідомлення MG » 24 грудня 2010, 18:04

а я о [qoute]Фемиде[qoute] помню ток, как она (зараза))) [qoute]висела[qoute] и чего туда только не вносили))
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Ынотио » 24 грудня 2010, 18:06

ниговорите, она у меня кстати до сих пор сохранена как память))) технологии идут вперёд
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Юлька-шпулька » 24 грудня 2010, 18:29

обзательной регистрации подлежит - никто не спорит, и даже вытяг выдается, ну я не выдаю, но это моё личное дело, мне лень сразу регистрировать при людях. Но где же покажите написано, что это составляющая правоустанавливающего документа. и вдогонку вопрос: если по заповиту выдаете, требуете вытяг? и почему нет? только не отвечайте, что вы проверяете это завещание по СР, то вы не его проверяете, а есть ли другие завещания.
Слава Україні! Героям слава! Донбас - це Україна!
Юлька-шпулька

Повідомлення: 7027
Дякував (ла): 3598 раз.
Подякували: 11513 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення N@t@li » 24 грудня 2010, 18:32

И все-таки, после изучения Наказу [qoute]Про запровадження Спадкового реєстру[qoute] (z0373-05) возник еще вопрос. Должны ли были быть внесены в реестр сведения о выдаче [qoute]старых[qoute] свидетельств о наследстве? [QUOTE]15. Державним нотаріальним конторам, державним нотаріальним архівам та приватним нотаріусам протягом двох місяців з дати набрання чинності цим наказом забезпечити: 15.1. Унесення до Спадкового реєстру відомостей про спадкові договори, які посвідчені до створення та введення в дію програмного забезпечення зазначеного реєстру. 15.2. Подання інформації до ДП [qoute]Інформаційний центр[qoute] Міністерства юстиції України про заповіти, прирівнювані до нотаріально посвідчених та посвідчені посадовими та службовими особами, перерахованими в статтях 1251 та 1252 Цивільного кодексу України ( 435-15 ), статті 38 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ), які зберігаються в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах або у приватних нотаріусів.[/QUOTE] Или речь идет только о завещаниях?
N@t@li

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Юлька-шпулька » 24 грудня 2010, 18:38

на № 35 - только спад.д-ра и завещания.
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#36

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 18:42

[QUOTE]если по заповиту выдаете, требуете вытяг?[/QUOTE]если это мне вопрос: что вы имеет в виду - если выдаем наследство по завещанию? требуем ли вытяг? какой вытгя и у кого мы должны требовать - не поняла?[QUOTE]Но где же покажите написано, что это составляющая правоустанавливающего докум[/QUOTE]ента нигде такого не написано.у меня встречный вопрос: вам принесли ДКП квартиры 2010года без вытяга из реестра правочинов - ваши дейсвтия?
Я живу, как положено, а положено у меня на всё!!!
VITAminka

Повідомлення: 7034
Дякував (ла): 811 раз.
Подякували: 2560 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення N@t@li » 24 грудня 2010, 18:44

Спасибо! Значит, раз дело в реестр не заносилось ни тогда ни после - значит и выписки быть не может :).
N@t@li

Номер повідомлення:#38

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 18:46

на №38 - это так.
VITAminka

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Юлька-шпулька » 24 грудня 2010, 18:53

VITAminka-снежинка, подымаю лапки, выхожу из игры, нету сил лазить по Положенням и сравнивать, - у меня есть уважительная причина!!!!!!))))а вытяг бы по к-п требовала...
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#40

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 18:58

Юлька-шпулька, в процедуре выдаче свидетельств - я не спорю. ваш вопрос дейсвтительно не поняла. про то,что заявныку (наслденику, завещателю и т.д.) выдается вытяг обязательно и сразу - четко написано в положении. дело конечно ваше, но у нас за такое проверка бы вздрючила.про вытяг с правочинов я для аналогии написала - ведь дейсвтительно ситуация аналогична: порядок регистрации в этих реестрах: регистрация и сразу вытяг людям на руки. а иначе потом будет опа
VITAminka

Номер повідомлення:#41

Повідомлення Ані Ло » 24 грудня 2010, 19:06

VITAminka-снежинка, не зовсім з Вами згідна - про аналогію витягу з реєстру правочинів до договорів купівлі-продажу і витягів з СР для свідоцтв .Згідно ст. 334 ЦК ДОГОВІР про відчуження майна підлягає державній реєстрації - от і вимагаю витяг з реєстру правочинів. А про СВІДОЦТВО про право на спадщину десь в ЦК вказано, що воно підлягає державній реєстрації ? Згідно статті 1299 ПРАВО власності на нерухоме майно виникає у спадкоємця з моменту державної реєстрації МАЙНА. Де тут вказано про реєстрацію СВІДОЦТВА ?Хоча в іншому я з Вами згідна - написано в Положенні, що при внесенні інформації про посвідчені заповіти і видані свідоцтва видавати другий примірник Витягу про реєстрацію клієнту - значить реєструємо зразу, видаємо разом з заповітом чи свідоцтвом витяг.
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 19:08

Ані Ло, [QUOTE]про СВІДОЦТВО про право на спадщину десь в ЦК вказано, що воно підлягає державній реєстрації [/QUOTE][QUOTE]Хоча в іншому я з Вами згідна - написано в Положенні, що при внесенні інформації про посвідчені заповіти [/QUOTE] написано где-то посередине ))) - в Инструкции - [QUOTE]205. На майно, що переходить за правом спадкування до спадкоємців, нотаріусом за місцем відкриття спадщини видається свідоцтво про право на спадщину.Видача свідоцтва провадиться у строки, установлені цивільним законодавством України (стаття 1298 Цивільного кодексу України ( 435-15 ).[B]Відомості про видачу свідоцтва про право на спадщину підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі заповітів, спадкових договорів та спадкових справ у порядку, передбаченому Положенням про Спадковий реєстр [/B]( z0714-00 ). [/QUOTE]
VITAminka

Номер повідомлення:#43

Повідомлення Юлька-шпулька » 24 грудня 2010, 19:17

ну по крайней мере, вымогать у клиентов вытяг про регистрации и завещания, и свидетельства о праве на наследство как это требует банк считаю неправомерным.в вопросе своём имела в виду то, что вы и поняли - при выдаче наследства по завещанию, но вопрос снимается как дурацкий. Не выдаю вытяги именно чтобы пресечь в своём лице требование этих вытягов всякими банками и БТИ. чтоб не порождать порочную практику и людям голову не морочить.
Юлька-шпулька

Номер повідомлення:#44

Повідомлення Ані Ло » 24 грудня 2010, 19:21

:-) - насмішили - хоча ні скажемо так - улибнули (в доброму сенсі цього слова) . Там ще є один як мінімум Нормативний акт Наказ МЮУ, яким затверджено Положення про Спадковий реєстр, але я не про то, я питаю, де в цих нормативних актах зазначено, що свідоцтво про право на спадщину підлягає обов[qoute]язковій державній реєстрації, і не дотримання цього веде до визнання свідоцтва недійсним чи ще щось. Якщо чесно - я чомусь, вибачте, оту реєстрацію свідоцтв в СР інакше як [qoute]стрижка купонов[qoute] для однієї фірми не сприймаю. Заповіт я ще розумію -єдина база даних, щоб потім можна було розібратися був такий заповіт чи ні, але якщо б дійшло до спору - от заповіт нотаріально посвідчений, належним чином оформлений, всі підписи, всі записи в реєстрах, а от в Спадковому реєстрі зареєструвати забули - це може вплинути на дійсність самого заповіту ?? ( але згідно вимог ЦК), я розумію, це може ставити під сумнів коли зроблений, чи дійсно т оді робився, чому так вийшло і таке інше. А про свідоцтво, як на мене, то взагалі немає про що говорити. В чому сенс тієї реєстрації ?
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення Ынотио » 24 грудня 2010, 19:23

[QUOTE]А про свідоцтво, як на мене, то взагалі немає про що говорити. В чому сенс тієї реєстрації ? [/QUOTE]Вы приводите примеры по завещанию, а я приведу про дубликат документа как Свидетельство )))
Ынотио

Повідомлення: 5281
Дякував (ла): 415 раз.
Подякували: 244 раз.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 19:27

а данном случае - №1 - требование банка 9нотариуса в банке) неправомерны потому,что на момент выдачи того наследства не существовало этого реестра - значит там этого дела вообще нет и быть не может. то же самое, как елси бы он потребовал вытяг из правочинов по договору 1999 года.[QUOTE]Не выдаю вытяги именно чтобы пресечь в своём лице требование этих вытягов всякими банками и БТИ. чтоб не порождать порочную практику и людям голову не морочить.[/QUOTE] а вы не думали, что таким образом вы наоборот создаете людям проблемы? с завещанием-то ладно. а вот если бы мне принесли свидетельство о наследстве без вытяга - я даже не знаю... и я думаю многие бы бы не приняли и послали за вытягом
VITAminka

Номер повідомлення:#47

Повідомлення OLNIK » 24 грудня 2010, 19:33

Если этот вытяг требует действительно нотариус банка, то я не удивляюсь у него, кроме лицензии на ипотечные договора, никакой другой лицензии нет, даже на просто - а, прочитать.Если он все же нотариус, то с единой базы данных по тем реквизитам, которые есть в свидетельстве, я надеюсь, он способен найти вытяг и сам себе его приобщить к договору, раз уж так надо, что кровь из носа.Никаким законом обязательная регистрация свидетельства в спадковом реестре не предусмотрена, кроме положения о самом реестре и нашей Инструкции. Это только наше, и не влияет на действительность свидетельства, на возникновение права собственности по такому свидетельству, влияет только на доход ИЦа.Но тут тебе - не там, тут чистейшая юридическая [qoute]чистота[qoute] сделки...
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#48

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 19:36

[QUOTE]В чому сенс тієї реєстрації ? [/QUOTE] давайте разделим два вопроса - в чем глубокий смысл, нафига это надо и т.д. на эти вопросы ответить не могу - настроение не то,чтобы обсуждать такие философские вопросы. )) а вот по поводу того,что есть ПРОЦЕДУРА нот. офрмления - это вопрос отдельный. и как это процедура влияет на дейсвтительность или недйсвтительность правочина/свидетельства, приведу цитатку[QUOTE]Стаття 203 ЦК закріплює загальні вимоги, додержання яких є необхідним для чинності правочину. Серед інших названа вимога додержання встановленої для конкретного правочину форми (ч. 4 ст. 203 ЦК). Стаття 205 ЦК називає дві форми правочину: усну й письмову. У ст. 209 ЦК зазначено, що у встановлених випадках правочин, вчинений у письмовій формі, підлягає нотаріальному посвідченню. Тобто нотаріальне посвідчення не є однією з вимог чинності правочину, передбачених ст. 203 ЦК. Нотаріальне посвідчення правочину здійснюється нотаріусом або іншою посадовою особою, яка відповідно до закону має право на вчинення такої нотаріальної дії, шляхом вчинення на документі, в якому викладено текст правочину, посвідчувального напису (ч. 2 ст. 209 ЦК). [U]Таким чином, єдина вимога, яку висуває ЦК для того, щоб правочин вважався нотаріально посвідченим, – це факт вчинення посвідчувального напису. [/U]У разі недодержання сторонами вимоги закону про нотаріальне посвідчення договору такий договір є нікчемним (ч. 1 ст. 220 ЦК). Хоча в ст. 220 використовується слово «договір», на нашу думку, частину 1 цієї статті можна застосовувати не тільки до договору, а й до будь-якого правочину. Адже розділ IV ЦК, в якому міститься ця стаття, називається «Правочини. Представництво». Нікчемний правочин — це правочин, недійсність якого прямо встановлена (ч. 2 ст. 215 ЦК), визнання його недійсним не вимагається. А недодержання вимоги про таке посвідчення на підставі ч. 2 ст. 209 ЦК – це відсутність посвідчувального напису. Отже, нікчемним буде той договір, на якому відсутній виконавчий напис. [B]Порушення ж процедури (порядку) вчинення нотаріальної дії не є недотриманням сторонами вимоги про нотаріальне посвідчення й не призводить до нікчемності правочину.[/B]Такий підхід міститься в рішеннях судів України у справах про визнання правочинів недійсними на підставі порушення порядку вчинення нотаріальних дій. Проте дійсність правочину – це лише одна сторона питання. Друга сторона – це жорстка вимога чіткого й неухильного дотримання процедури (порядку) вчинення нотаріальних дій. Варто пам’ятати, що спеціально вповноважений орган перевіряє дотримання нотаріусами порядку в нення нотаріальних дій і застосовує санкції за порушення цього порядку.Характеристиками сучасного нотаріального процесу є високий рівень формалізму, вимога буквально, дослівно застосувати норми права. Останнє ускладнюється недосконалістю законів України й підзаконних нормативно-правових актів: застосування тих самих юридичних термінів у різних значеннях, нечіткі й незрозумілі правові конструкції, які призводять до неоднозначного тлумачення їх змісту, наявність норм, механізм реалізації яких відсутній, та норм, які прямо суперечать одна одній. Може, варто проаналізувати досвід західноєвропейського нотаріату, де формалізм зведений до мінімуму, нотаріуси не «зв’язані» такою детальною процедурою вчинення нотаріальних дій, яка не «встигає» за швидкими змінами в законодавстві, призводить до неможливості реалізації громадянами своїх законних прав. Звісно, менталітет та загальноправові принципи різняться. Та основний, базовий принцип нотаріату єдиний – безспірність і законність. Виходячи з цього принципу потрібно вдосконалювати підхід до законодавства у сфері нотаріату, зменшувати його кількість і покращувати якість.[/QUOTE][/QUOTE]
VITAminka

Номер повідомлення:#49

Повідомлення OLNIK » 24 грудня 2010, 19:37

[QUOTE]а вот если бы мне принесли свидетельство о наследстве без вытяга [/QUOTE]И до марта 2011 года, так не шутите, пожалуйста.
OLNIK

Номер повідомлення:#50

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 20:03

OLNIK, а я и не шучу. в приведенной цитатке говориться как раз о том,что ДА, такой докумнет будет действителен. как вы выразились юридическая (правовая) чистота сделки - ее проверят суд если что. а есть еще (как написано в той же цитатке) нотариально-процедурная чистота - ее проверют наши проверяющие.так вот: нотариус обязан дотрымуватысь вымог з/д-ва. в том числе принимать докумнеты, которые соответсвуют требования этого з/д-ва. а требования у нас гласят,что на руках у человека должен быть вытяг. а докумнет этот (свидетельство без вытяга) остается у меня в делах. а я терпеть не могу когда меня дрючат из-за несоблюдения этого дебильного формализьма. ведь ФОРМАЛЬНО - они правы - нарушение процедуры нотариального дейсвтия.
VITAminka

Номер повідомлення:#51

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 20:19

[QUOTE]то с единой базы данных по тем реквизитам, которые есть в свидетельстве, я надеюсь, он способен найти вытяг и сам себе его приобщить к договору[/QUOTE]насколько я понимаю, любой вытяг о ЧЕМ-ТО (совершении какого-то дейсвтия в реестре), который был сформирован определенным нотариусом (например, вытяг о регистрации завещания/свидетельства в реестре спадковом, вытяг о регистрации доверенности в реестре доверенностей и пр.) может просмотреть и еще раз распечать лишь тот нотариус, который этот вытяг сформировал (составил) никто другой не может просмотреть и распечать мои втяги (по любому реестру). вот втяг ИЗ РЕЕСТРА (правочинов, спадкового и пр.) - это дело другое. но это же не тот вытяг, который должен быть на руках вместе с выданным свидетельством.
VITAminka

Номер повідомлення:#52

Повідомлення OLNIK » 24 грудня 2010, 21:13

[QUOTE]втяг ИЗ РЕЕСТРА (правочинов, спадкового и пр.)[/QUOTE]Но из никакого другого реестра, кроме спадкового этот вытяг и не вытянешь )))Если я могу найти, чужое завещание из спадкового реестра, то почему нельзя найти наследственное дело из этого же реестра. И то, что человек не принес с собой вытяг, который не есть необходимым документом для подтверждения права на унаследованный дом, совсем не значит, что нотариус нарушил процедуру выдачи свидетельства. Я сомневаюсь, что эта процедура в 2003 году сопровождалась регистрацией свидетельств о праве на наследство, у нас тогда и кодекс старый был, и ст.1299 небыло.
OLNIK

Номер повідомлення:#53

Повідомлення N@t@li » 24 грудня 2010, 21:15

Сорри, я еще с вопросом :).Интересует, существует ли практика внесения старых свидетельств в реестр? Ну, типа, как сейчас с БТИ: чтобы получить вытяг из реестра недвижимости, сначала нужно внести инфу в реестр и поэтому мне надо сдавать туда все документы по новой.Я к тому, что могут ли меня [qoute]настойчиво попросить[qoute] внести свидетельство в реестр, а потом взять оттуда вытяг?Как по мне, бред, конечно, но вдруг?
N@t@li

Номер повідомлення:#54

Повідомлення OLNIK » 24 грудня 2010, 21:23

[QUOTE]существует ли практика внесения старых свидетельств в реестр[/QUOTE]Не существует.В реестр вносили только неоконченные наследственные дела по состоянию на время создания реестра, вносили постепенно и долго. Как Вы представляете себе внесение в реестр свидетельства о праве на наследство, выданного в 1980 году, например. Дела уже нет, и к чему это свидетельство присоединить. Пусть Ваш (банковский) нотариус не выдумывает, или банк просто не хочет кредит выдавать, но стесняется сам сказать об этом ))
OLNIK

Номер повідомлення:#55

Повідомлення N@t@li » 24 грудня 2010, 21:36

Фух, спасибо, теперь я [qoute]подковалась[qoute] по-полной :).
N@t@li

Номер повідомлення:#56

Повідомлення ۩ALC۩ » 24 грудня 2010, 21:57

[B]OLNIK[/B] респект!+100!
Зображення
۩ALC۩

Повідомлення: 702
Дякував (ла): 197 раз.
Подякували: 87 раз.

Номер повідомлення:#57

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 22:25

[QUOTE] сомневаюсь, что эта процедура в 2003 году сопровождалась регистрацией свидетельств о праве на наследство, у нас тогда и кодекс старый был, и ст.1299 небыло[/QUOTE]Так и я о том же - это в кнокретном случае из номера 1 - первая часть моего сообщения номер 71.Мое [qoute]выступление[qoute] касалось того времени, когда реестр уже действовал. Да, если вытяга со свидетельством нет на руках- вопрос... гм. непонятный- то ли ну его, он нам и не нужен, то ли влетит за это...
VITAminka

Номер повідомлення:#58

Повідомлення irsipa » 24 грудня 2010, 23:26

[QUOTE]требования у нас гласят,что на руках у человека должен быть вытяг.[/QUOTE]VITAminka-снежинка, ну не перегибайте палку. Ну должны мы дать человеку один экземпляр вытяга на [qoute]память[qoute] (ну типа авторы положения о реестре нам не доверяют и думают, что нотариус [qoute]кинет[qoute] клиента и не зарегистрирует). Но где обязанность клиента хранить вытяг и подтверждать им свое право собственности?
irsipa

Повідомлення: 5259
Дякував (ла): 4116 раз.
Подякували: 5593 раз.

Номер повідомлення:#59

Повідомлення Vatson » 24 грудня 2010, 23:37

[QUOTE]И все-таки, после изучения Наказу [qoute]Про запровадження Спадкового реєстру[qoute] (z0373-05) возник еще вопрос. Должны ли были быть внесены в реестр сведения о выдаче [qoute]старых[qoute] свидетельств о наследстве? 15. Державним нотаріальним конторам, державним нотаріальним архівам та приватним нотаріусам протягом двох місяців з дати набрання чинності цим наказом забезпечити: 15.1. Унесення до Спадкового реєстру відомостей про спадкові договори, які посвідчені до створення та введення в дію програмного забезпечення зазначеного реєстру. 15.2. Подання інформації до ДП [qoute]Інформаційний центр[qoute] Міністерства юстиції України про заповіти, прирівнювані до нотаріально посвідчених та посвідчені посадовими та службовими особами, перерахованими в статтях 1251 та 1252 Цивільного кодексу України ( 435-15 ), статті 38 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] ( 3425-12 ), які зберігаються в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах або у приватних нотаріусів.Или речь идет только о завещаниях?[/QUOTE][QUOTE]Сорри, я еще с вопросом :).Интересует, существует ли практика внесения старых свидетельств в реестр? Ну, типа, как сейчас с БТИ: чтобы получить вытяг из реестра недвижимости, сначала нужно внести инфу в реестр и поэтому мне надо сдавать туда все документы по новой.Я к тому, что могут ли меня [qoute]настойчиво попросить[qoute] внести свидетельство в реестр, а потом взять оттуда вытяг?Как по мне, бред, конечно, но вдруг?[/QUOTE]ну не верю я, не верю!!!!очередной разводняк, так сказать проверка чужих знаний.Может на форуме уже начались курсы повышения квалификации?
Каждый вечер наступает вдруг
Если кушать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от такой устал,
Может, вспомнишь, курва,
За кого голосовал?
Vatson

Повідомлення: 22384
Дякував (ла): 80964 раз.
Подякували: 45719 раз.

Номер повідомлення:#60

Повідомлення VITAminka » 24 грудня 2010, 23:42

irsipa, конечно они не должны хранить этот вытяг, так же как и нет обязанности хранить вытяг из реестра правочинов.Вот пришел ко мне человек отчуждать имущество, полученное по наследство с правоустанавливающим свидетельством. А вытяга у него нет о регистрации этого свидетельства.Мы имеем:1)свидетельство должно быть зарегистрировано в реестре2) подтверждением регистрации есть вытяг о регистрации3) если этого вытяга нет, откуда вы узнаете, зарегистрировано ли это свидетельство?Да, я уже говорила, что факт регистрации не влияет на действительность свидетельства с точки зрения возникновения яправа собственности.Но имеет ли право нотариус принимать свидетельство,не зарегистрированное в реестре?как нотариус должен проверять факт регистрации?
VITAminka

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів