Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 22.12.2010

Номер повідомлення:#661

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 13:49

[B]Всем повезет!!!! Спасибо огромное!!![/B]
Mahadjan

Номер повідомлення:#662

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 13:53

808 - в851 - а930 - б941 - це питання точно звучить по-іншому, там відповідь - б) яка стосується добровільної відмови від земельних паїв, на відчуження яких згідно п.15 перехідних положень ЗКУ введено мораторій 942 - в, виходячи з того, що МЮУ не легалізує документи, що виходять від іноземних органів
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#663

Повідомлення Kate Rina » 03 лютого 2011, 13:57

Mahadjan, на №865 мабуть з Вами погоджусь. А от № 930 - нас вчили, що Закони України мають більшу юридичну силу ніж нижчі нормативно-правові акти. Хоча в зазначенному положенні дійсно дуже точно і чітко прописано :[qoute]Перевірці підлягає організація нотаріальної діяльності контори, архіву, нотаріуса та виконання ними правил ведення нотаріального діловодства за весь період, що минув з часу проведення попередньої планової комплексної перевірки контори, архіву, нотаріуса. [qoute]ЗУ [qoute]ПН[qoute] говорить: Перевірка організації нотаріальної діяльності нотаріуса та виконання ним правил нотаріального діловодства, крім повторних перевірок, передбачених цим Законом, здійснюється не частіше одного разу у два роки виключно у приміщенні, де знаходиться робоче місце (контора) нотаріуса з обов'язковим повідомленням нотаріуса про проведення перевірки. От і зрозумій їх!
Kate Rina

Номер повідомлення:#664

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 13:57

942. Ким легалізуються документи, видані органами іноземних держав:а) МЮУ та консульськими представництвами,б) тільки МЮУ,в) тільки консульськими представництвами Я вважаю, що вірним буде варіант В.Оскільки, згідно з п. 2.1 ІНСТРУКЦІЇ про порядок консульської легалізації офіційних документів в Україні і за кордоном - До компетенції Департаменту консульської служби МЗС України, а також Представництв МЗС на території України входять здійснення консульської легалізації офіційних документів, які виходять від офіційних органів України та іноземних держав
Mahadjan

Номер повідомлення:#665

Повідомлення Kate Rina » 03 лютого 2011, 14:01

flame,на №865 Ви не уважно прочитали мою відповідь. Я зазначила, що підходить і А і В ( не Б!!!). Зміст ст.8 ЗУ [qoute]ПН[qoute] мені відомий :)
Kate Rina

Номер повідомлення:#666

Повідомлення bukva I » 03 лютого 2011, 14:01

Доброго дня усім! Задача щодо обєкта права інтелект власності, на мій погляд ключ не вірний: Ось ця задача:12 листопада 2003 року підприємець Коцюба Г.Т. уклав авторський договір з винахідником Висоцьким П.М. щодо створення корисної моделі автомату з продажу кави.Після смерті 28 червня 2004 року Коцюби Г.Т. до нотаріальної контори звернувся син померлого Коцюба В.Г. з заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину:на використання корисної моделіна право присвоєння корисній моделі свого іменіна право на перешкоджання неправомірному використанню об'єкта права інтелектуальної власностіна право на перешкоджання будь-якому посяганню на право інтелектуальної власності, здатному завдати шкоди честі чи репутації творця об'єкта права інтелектуальної власності (корисної моделі). Які документи для видачі свідоцтва про право на спадщину має витребувати нотаріус? На що може бути видано свідоцтво про право на спадщину?Відповідь ключа кінцева:нотаріус може видати свідоцтво тільки на використання корисної моделі (ст.464 ЦК). Оскільки всі інші права відносятьс до особистих немайнових прав інтелектуальної власності.Моя думка така: ажеж нотаріус перевірить авторскькій договір, встановить належать чи Коцюбі виключні права на обєкт інтелектуальної власності (п.1 ст.29 З.У, [qoute]Про автор та суміжні права), і видасть свідоцтво.Але ж, до собистих майнових прав також належитьа [U]право на перешкоджання неправомірному використанню об'єкта права інтелектуальної власності[/U], і договором про передачю виключного права на використання ОІВ(об інтел влас), теж[U] встановлюється право дозволяти чи забороняти використання твору п. 3 ст 32 З.У. (Про автор та суміжні права)[/U]Тому на мій погляд відповідь така: Свідоцтво про право на спадщину після аналізу авторського договору нотаріусом може бути видано на:- на використання корисної моделі- на право на перешкоджання неправомірному використанню об'єкта права інтелектуальної власностіТака теоретична думка, тому що як технічно зазначити у свідоцтві про право на спадщину (право на перешкоджання неправомірному використанню об'єкта права інтелектуальної власност) трохи не зрозуміло???, тим паче держ. нотаріуси з якими я говорила, таких свідоцтв ні разу не видавали...
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#667

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 14:02

461. Договір про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя укладається:а) у письмовій форміб) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідчений в) має бути нотаріально посвідчений. звертаю увагу, що тут не сказано про поділ нерухомого майна, які думки?
flame777

Номер повідомлення:#668

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 14:02

[B]Kate Rina[/B], я думаю, що не частіше 1 разу в 2 роки - мається на увазі строки перевірки, а документи перевірятимуться за весь період з минулої перевірки, адже вона може приїхати і рівно через 2 роки, і через 2 роки 4 місяці і т.д
Mahadjan

Номер повідомлення:#669

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 14:05

ой, Kate Rina вибачте, дійсно помилилася :) тоді згідна з аргументом Mahadjan що варіант а містить обмежувальне слово лише!!!
flame777

Номер повідомлення:#670

Повідомлення Kate Rina » 03 лютого 2011, 14:08

Mahadjan, погоджуюсь з Вами, якби ще знати що У НИХ ТАМ на думці!
Kate Rina

Номер повідомлення:#671

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 14:11

bukva I на вказану задачу я думаю, що відповідь вірна, оскільки право на перешкоджання неправомірному використанню об'єкта права інтелектуальної власності є похідним від права використання, це по-перше, а по-друге, а яким чином ви уявляєте це свідоцтво про право на перешкоджання неправомірному використанню об'єкта права інтелектуальної власності
flame777

Номер повідомлення:#672

Повідомлення Kate Rina » 03 лютого 2011, 14:17

На № 865:865. Дублікат заповіту після смерті заповідача видається:а) лише вказаним у заповіті спадкоємцямб) на вимогу органів прокуратури або судув) спадкоємцям осіб, щодо яких вчинялася нотаріальна дія, вказаним у заповіті спадкоємцем, виконавцю заповіту. Мене збило те, що десь на попередніх гілках форуму на це питання була відповідь А ( нібито воно комусь попалось на іспиті і його зарахували як вірну відповідь). Але після іспиту всі дуже схвильовані і могли просто помилитись.
Kate Rina

Номер повідомлення:#673

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 14:25

ось це питання щодо добровільної відмови:444. От каких земель не допускается добровольный отказ: а) от земельного участка выделенного для строительства и обслуживания жилого домаб) от земельного участка [qoute]паї (частки) для особистого селянського виробництва[qoute] в) от земель на которых находятся объекты культурного и исторического фонда.
flame777

Номер повідомлення:#674

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 14:28

На вопрос 444 - Получается ответ Б, т.к. действует мораторий. Я права?
Mahadjan

Номер повідомлення:#675

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 14:33

ага
flame777

Номер повідомлення:#676

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 14:33

і іще раз моє питання461. Договір про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя укладається:а) у письмовій форміб) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідченийв) має бути нотаріально посвідчений.звертаю увагу, що тут не сказано про поділ нерухомого майна, які думки?
flame777

Номер повідомлення:#677

Повідомлення bukva I » 03 лютого 2011, 14:36

flame, в тому і справа, що як це буде в свідоцтві не зрозуміло....т.як в задачі умова про [[U]U]право на перешкоджання неправомірному використанню об'єкта права інтелектуальної власності [/U] виділена окремим пунктом, а не одним реченням через (), в пункті на використання корисної моделі, це викликало внутріше непорозуміння.....Може тоді відповісти не так катогорично як ключ запропонував, а трохи детальніше: що нотаріус досліджує авторський договір, для встановлення умов передачі ОІВ (виключне/невиключне), якщо між Коцюбою та винахідником Висоцьким було укладено авторський договір про предачу виключного права на використання корисної моделі то осба наділяється правом дозволяти або забороняти використання корисної моделі іншим винахідником.
bukva I

Номер повідомлення:#678

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 14:43

На пост. 678 я думаю, що якщо питаня буде саме в такому формулюванні, слід відповідати Б. Я ось якщо буде конкретизовано - нерухоме майно- то відповідати В.
Mahadjan

Номер повідомлення:#679

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 14:45

bukva I, я так розумію, що при вирішенні задачі ми самі не можемо розширити відповідь, тільки вибрати один з п[qoute]яти варіантів, що будуть запропоновані.... :-((
Mahadjan

Номер повідомлення:#680

Повідомлення flame777 » 03 лютого 2011, 14:49

Mahadjan, дякую
flame777

Номер повідомлення:#681

Повідомлення bukva I » 03 лютого 2011, 15:10

Mahadjan, ну да, ну да...шось у мене при вирішенні задача включаються прислівя: [qoute]Лучше перебдеть, чем не добдеть[qoute] )Я так зрозуміла з практики тих хто здав, що на іспиті пропонують і варіанти відповіді на задачі, розписані на декілька аркушів і ми повинні вибрати вірний варіант, дотого ж вказують номери статтей закону (умисно не вірні) і ми повинні вибрати не тільку вірну відповідь, а й памятати номери статтей закону, щодо цієї відповіді???!!!
bukva I

Номер повідомлення:#682

Повідомлення bukva I » 03 лютого 2011, 15:11

Але то таке, вибачаюсь за прискіпливість )
bukva I

Номер повідомлення:#683

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 15:24

Так, для мене це теж проблема - з номерами статей. Навіщо так заплутувати - не зрозуміло, адже важливо знати що написано, і в якому нормативному акті, а номер - не важливо. Ось цього я дійсно дуже боюсь.
Mahadjan

Номер повідомлення:#684

Повідомлення bukva I » 03 лютого 2011, 15:34

Трошки відолікусь....Я колись працювала у одного юриста Гинзбурга Исаака Израйльовича, так не дивлячись на те, що йому було вже далеко за 60 він знав на память статті кримінального та цивільного кодексів, незвичайна була людина та талановитий і порядний юрист....так що ничого страшного, усе можливо і все буде гаразд....
bukva I

Номер повідомлення:#685

Повідомлення Kosenko » 03 лютого 2011, 15:47

А ЯК щодо такого питання. не можу знайти =(12. Суд може накласти арешт на майно до подання позовної заяви у справах:а) Інтелектуальної власностіб) нерухомого майнав) у справах неповнолітніх.
Kosenko

Номер повідомлення:#686

Повідомлення Kosenko » 03 лютого 2011, 15:49

і таке =((13.Подання заяви про забезпечення позову до подання позовної заяви заявник повинен подати позовну заяву про забезпечення позову протягом:а). 5 днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позовуб). 10 днів з дня прийняття постановив). 10 днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову. г) 3 дні з дня постановлення ухвали.
Kosenko

Номер повідомлення:#687

Повідомлення Mahadjan » 03 лютого 2011, 16:13

12. Суд може накласти арешт на майно до подання позовної заяви у справах:а) Інтелектуальної власностіб) нерухомого майнав) у справах неповнолітніх.Вірним буде варіант А. Згідно ч. 4 ст. 151 ЦПК України - за аявою заінтересованої особи суд може забезпечити позов до поданя позовної заяви з метою запобігання порушення права інтелектуальної власності.....Ч.5 ст. 151 ЦПК - у разі подання заяви про забезпечення позову до подання позовної заяви, заявник повинен подати відповідну позовну заяву протягом трьох днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову.Отже на питання 13 вірним буде варіант Г.
Mahadjan

Номер повідомлення:#688

Повідомлення Kate Rina » 03 лютого 2011, 16:18

Mahadjan,підтримую.
Kate Rina

Номер повідомлення:#689

Повідомлення vishenka » 03 лютого 2011, 16:45

хух, нет появився))) Доброго всім дня, місця собі не знаходила, так без форуму важко!!!пит.461 -Б)12 - А)13 - Г) це, якщо пит.будуть змінені за новим ЦПК(тобто ЦПК із змінами)(ч.5 ст.151 ЦПК в старій редакції - В), від 07.07.2010 року зміни до цієї частини статті: протягом 3 (трьох) днівДавайте ще такі:Ми вже його мусолили багато разів, а от тому ,хто здавав і здав іспит зарахували відповідь Б) -правильну на пит: 851.Нотаріальна діяльність здійснюється:а) в межах нотаріального округу (ст. 13-1 ЗУ «ПН»)б) відповідно до адміністративно-територіального поділу України, в межах нотаріального округу. 1130. Нотаріальний округ визначається:а. відповідно до адміністративно-територіального поділу Україниб. за заявою нотаріуса на його бажанняв. за заявою нотаріуса відповідно до адміністративно-територіального устрію УкраїниЗнову повторююсь, але так до однієї думки не прийшла. Можливо, хтось з вас точно впевнений у цих пит.?
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.

Номер повідомлення:#690

Повідомлення liga2010 » 03 лютого 2011, 17:02

всім привіт, розбираю тему [qoute]установлення особи, що звернулась за вчиненням нот. дій[qoute] (це я сама так для себе класифікую питання, щоб було легше) це питання:202. При посвідченні цивільно-правових правочинів, нотаріус встановлює особу громадянина Україниа) за паспортом громадянина України, паспортом громадянина України для виїзду за кордон б) тільки за паспортом громадянина України в) за будь-яким документом, що унеможливлює сумніви відносно особи, в тому числі за посвідченням водія, інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни, тощо.ІНСТРУКЦІЯ про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України 13. При вчиненні нотаріальних дій нотаріуси встановлюють особу учасників цивільних відносин, які особисто звернулися за вчиненням нотаріальних дій. Установлення особи здійснюється за паспортом або іншими документами, які унеможливлюють будь-які сумніви щодо особи громадянина (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні, але не є громадянином України, національний паспорт іноземця або документ, що його замінює, посвідчення інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи). Посвідчення водія, особи моряка, інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи під час укладення правочинів.відповідь в) однозначно ні, так як це посвідчення правочину, виходить, що а), але постає питання, нотаріус в договорі що, вписує дані паспорта громадянина для виїзду за кордон чи службового чи дипломатичного паспорта??????? 206. Встановлення нотаріусом особи неповнолітньої, яка досягла 16 років здійснюється а) за паспортом чи іншим документом, який унеможливлює сумніви щодо цієї особи б) можливо встановлення за свідоцтвом про народження, за умови підтвердження тільки обома батьками про те, що ця особа є їх дитиною в) можливо встановлення за свідоцтвом про народження, за умови підтвердження одним з батьків про те, що ця особа є її дитиною.ІНСТРУКЦІЯ Особа неповнолітнього, до 16 років, установлюється за свідоцтвом про народження за умови підтвердження батьків (одного з батьків) про те, що ця особа є їх дитиною.З викладеного випливає, що після 16 особа встановлюється за паспортом або іншим документом бла-бла, крім тогоПОЛОЖЕННЯ про паспорт громадянина України 2. Паспорт громадянина України (далі - паспорт) видається кожному громадянинові України паспортною службою органів внутрішніх справ (далі - паспортною службою) після досягнення 16-річного віку. Тобто, в 16 років треба отримати паспорт, а потім ходити до нотаріуса. так чи ні????? бо сумніваюсь.207. До нотаріуса звернувся разом зі своїми батьками гр. А, якому виповнилося 17 років для посвідчення договору купівлі-квартири. При цьому в якості документа, що встановлює його особу, нотаріусу надали свідоцтво про народження гр. А, в зв’язку з відсутністю бланків паспортів. Дії нотаріуса а) можливо посвідчити договір встановивши особу неповнолітнього за свідоцтвом про народження, якщо батьки своєю заявою підтвердять про те, що ця особа є їх дитиною б) нотаріус не може посвідчити договір і відмовляє у вчиненні нотаріальної дії в)можливо встановити особу неповнолітнього за посвідченням водія, яке йому було видано для керування мотоциклом . уважно перечитала положення про паспорт громадянина і нічого приблизного про те, що робити коли відсутні бланки паспортів не знайшла, згідно Інструкції то за свідоцтвом встановлюємо лише до 16 років, що ж робити відмовляти?????208. Нотаріус може встановити особу громадянина для посвідчення від його імені довіреності на ведення судової справи (цивільно-правова угода)а) за посвідченням водія б) за будь-яким документом, що унеможливлює сумніви щодо цієї особи більш повна відповідь мабуть б). Прокоментуйте будь-ласка. дякую.
liga2010

Повідомлення: 104
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів