Форум

Інформаційний ресурс

Іспит з 04.02.2011

Номер повідомлення:#271

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 21:10

І в котре, і в котре....)))875. Хто відповідальний за платіж по переказному векселю:А) аваліст, трасант, трасатБ) аваліст, трасатВ) трасат????? Якщо буде саме так.
vishenka

Повідомлення: 469
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#272

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 21:14

При укладенні договору дарування картини міжТкаченком П.Р. та Ткаченком С.С, дарувальник наполягав внести до умов договору такі обов'язки для Ткаченка С.С:- передати картину на реставраційні роботи до Німеччини- проводити щорічний громадський показ картини- заповісти картину міському краєзнавчому музею.Можна в договорі зазначити тільки пунк щодо - проводити щорічний громадський показ картиниbukva I, розписувати немає часу, бо на сайті МЮ нам вже призначили дату :)Напишіть, хто що думає з приводу договору пожертви нерухомого майна, а саме коли він є укладенним, та коли виникає право власності, бо остаточно не можу вирішити, як відповідати
Graal

Номер повідомлення:#273

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 21:16

На пост 271 я зрозуміла, що питання у всіх було різним, тому і відповіді не співпадали. Відповідь В буде наприклад на питання: хто є платником за переказним векселем?
Graal

Номер повідомлення:#274

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 21:16

0
Graal

Номер повідомлення:#275

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 21:21

у мене до вас таке питання, не по темі:6.5. Заяви від осіб, у яких немає чоловіка або дружини (неодружена /неодружений/удова/удівець) викладаються на окремому аркуші і не підлягають реєстрації у журналі реєстрації вхідних документів[qoute].А куди вони реєструються?чи взагалі не реєстр.?
vishenka

Номер повідомлення:#276

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 21:23

Graal, на Ваше питання відповідь - ТРАСАТ ???Ваша дата 10-го ???
vishenka

Номер повідомлення:#277

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 21:26

У нових Правилах веден...[qoute]Номенклатура справ щорічно не пізніше грудня переглядається, уточнюється, передруковується та складається у двох примірниках, після чого затверджується завідувачем контори, приватним нотаріусом строком на один діловодний рік, та запроваджується в дію з 1 січня нового року.Номенклатура контори, приватного нотаріуса після набрання чинності змін до цих Правил, підлягає погодженню з державним нотаріальним архівом один раз на п’ять років на початку діловодного року. На кожному примірнику проставляється гриф схвалення з ЕК нотаріату управління юстиції та гриф погодження з державним нотаріальним архівом[qoute]
vishenka

Номер повідомлення:#278

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 21:47

Так, Graal, по Вашому питанню так і буде- ТРАСАТ:Векселедавець(трасант) пропонує третій особі(ТРАСАТУ) здійснити розрахунок з векселедержателем(ремітентом). Отже, ТРАСАТ є платником за переказним векселем.В свою чергу, ТРАСАНТ, відповідальний за платіж, а аваліст і трасат є солідарними боржниками перед векселедержателем.Ніби все зрозуміло, але яка правильна відповідь до цього тесту 875 так і не знаю (((((
vishenka

Номер повідомлення:#279

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 21:54

Надеюсь, что в этот раз [qoute]матч состоится при любой погоде[qoute] :)vishenka, даже не знаю что Вам сказать по поводу этого теста... Смотря какой будет вопрос.
Graal

Номер повідомлення:#280

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 21:56

Graal на пост: 272 сенькую ...., у меня была малая доля относительно передати картину на реставраційні роботи до Німеччини, аля щодо особливості речі, визнаною необхідністю її збереження, але потім трохи notD переконав, та ще раз подивилась цю задачку, що про її якусь цінність мова не йде, то і переконала що так таки тільки:проводити щорічний громадський показ картини(Напишіть, хто що думає з приводу договору пожертви нерухомого майна, а саме коли він є укладенним, та коли виникає право власності, бо остаточно не можу вирішити, як відповідати)Щодо договору пожертви, то це про це питання мова йде?)Державній реєстрації не підлягає:а) договір найму будівлі, укладений не менше ніж один рікб) договір пожертви нерухомого майнав) договір управління нерухомим Майном.Г) договір найму будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини), укладений на строк не менше ніж 3 роки
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#281

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 22:01

Чим відрізняються ці питання???ніяк не можу зрозуміти, чому різні відповіді. Вносити зміни і змінити текст - це не те саме????919. Кто может изменить текст векселя: а)держательб) трассатв) трассант - правильназапам1173. Хто має право вносили зміни до простого векселюа- тільки трасатб-тільки трасантв. держатель векселя - правильна
vishenka

Номер повідомлення:#282

Повідомлення bukva I » 07 лютого 2011, 22:03

vishenka трохи Вас від векселя відовліку, Ви можите мені на задачку45, відповідь відправитиЗадача 45. Після смерті 01 лютого 2006 року гр. О. спадкоємцями за заповітом на жилий будинок є гр. Д. та Л., які не є спадкоємцями за законом. Спадкоємцями за законом є дружина померлого, 1927 року народження, інвалід другої групи, дочка померлого, 1954 року народження. Усі спадкоємці, як за заповітом, так і за законом, звернулись за одержанням свідоцтва про право на спадщину.
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#283

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 22:11

нєа, не відволікайте, ))))))а допоможіть!!!!!бо то для мене якийсь капєц, ніяк до одної відповіді прийти не можу.А щодо задачі я так думаю: є 4-ри спадкоємці, з них 2-ва за заповітом і 2- ва за законом(дружина і дочка), Дружина має право на обов.ч. Тепер рахуємо: 1/2*1/2= 1/4 (обов.ч. дружині св. за законом). А 3/4 - гр.Д. та гр.Л. за заповітом(по 3/8 кожному) Ще разЧим відрізняються ці питання???ніяк не можу зрозуміти, чому різні відповіді. Вносити зміни і змінити текст - це не те саме????919. Кто может изменить текст векселя:а)держательб) трассатв) трассант - правильназапам1173. Хто має право вносили зміни до простого векселюа- тільки трасатб-тільки трасантв. держатель векселя - правильна
vishenka

Номер повідомлення:#284

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 22:22

Я знову вертаюсь до цього тесту.Вже прийшла до відповіді А), але...пишуть, що КЛЮЧ -Б)????554. Виконавчий напис, за яким стягувачем ТА боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:а) трьох років з моменту вчинення виконавчого написуб) одного року з моменту вчинення виконавчого напису ( ст. 91 ЗУ «Про нотаріат») КЛЮЧ (Іспит)в) п’яти років з моменту вчинення виконавчого написуGraal, як на Вашу думку.
vishenka

Номер повідомлення:#285

Повідомлення Lilit » 07 лютого 2011, 22:26

на тест 1173: у простого векселя немаэ реквізитів трасат і трасант (це тільки для переказного). Тому текст простого векселя (вносити зміни) може змінювати тільки векселедавець! Відповідь В повинна бути [U]векселедавець[/U].
Lilit

Номер повідомлення:#286

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 22:33

Так, Lilit, дякую дочиталась. Але:у реквізитах переказного векселя є вказані найменування платника(ТРАСАТА) та векселедавця(ТРАСАНТА), а у простому векселі цього нема, а Є підпис ВЕКСЕЛЕДЕРЖАТЕЛЯ. Значить відповідь -В) - держатель векселя
vishenka

Номер повідомлення:#287

Повідомлення Doroty » 07 лютого 2011, 22:34

Згодна з Андрій та Graal при вирішенні цієї задачі:Квартира в Києві. Належить на праві спільної часткової власності подружжю + їхній неповнолітній дитині. Хочуть продати. Є дозвіл органу опіки і піклування на відчудження та одночасне дарування дитині 1/3 дома його бабусі у м. Бориспіль. Дії нотаріуса?1) оформляє к/п – а договір дарування відправляє до Бориспіля2) Відмоляє, так як дозвіл повинен бути окремий на кожний із правочинів3) Відмовляє, так як дозвіл не повинен містити будь-яких умов4) посвідчує договори і направляє інформацію до органів опіки і піклування5) Хоча всі документи подані відповідають нормам чинного законодавства, однак відмовляє, так як будинок належить бабусі, ……Відповідь буде під №4.Ст. 71 ЦКУ говорить про те, що піклувальник має право дати згоду на вчинення правочинів (укладання договорів), які підлягають нотаріальному посвідченню та державній реєстрації ЛИШЕ З ДОЗВОЛУ ОРГАНУ ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ. У нас договір дарування 1/3 ДОМА, який підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню, тому дозвіл ОПП - потрібен однозначно.Те, що в дозволі написано ОДНОЧАСНЕ дарування, нотаріус повинен виконати. При чому це може зробити лише один нотаріус - не підходить, щоб к-п у Києві, а дарування в Борисполі, т.я не буде ОДНОЧАСНОСТІ (перевірити це можна по Витягам, реєстру для реєстрації нот.дій тощо). З практики, я дозволів бачила багато, пишуть продати/подарувати, як правило, в одному дозволі, але по-різному (або ОДНОЧАСНЕ, або при умові ПОПЕРЕДНЬОГО підписання договору дарування). А потім у кінці дозволу пишуть, що відповідальність за виконання покладено на голову ОПП, батьків та НОТАРІУСА. Тому, я вважаю, що нотаріус направляє інформацію в орган ОПП, т.я. на нього покладена велика відповідальнісь згідно ЗАКОНОДАВСТВА.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#288

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 22:36

Doroty, ДЯКУЮ !!!Але ще, в умові цієї задачі сказано прямо:є дозвіл на продаж і одночасне дарування. тоді я згідна з відповіддю № 4.а в іншій звучало, що дозвіл на прод. надається при умові дарування бабусею частини будинку. Тобто вони вказали, що перед тим має бути подарований буд.( а не дозвіл на одночасне дарув.і продаж)Взагалі-то мала би бути одночасність нот.дій, або дарув.перед тим
vishenka

Номер повідомлення:#289

Повідомлення Lilit » 07 лютого 2011, 22:46

vishenka, ні, пидпис векселедавця. В методичке опечатка, смотрите ниже расшифровку - идет пункт підпис векселедавця.
Lilit

Номер повідомлення:#290

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 22:50

Так? а я то думаю....Скиньте , будь ласка, цей пунктІ чому у відповіді пишуть :держатель векселя, а не векселедавець ?????1173. Хто має право вносили зміни до простого векселюа- тільки трасатб-тільки трасантв. держатель векселя - правильна
vishenka

Номер повідомлення:#291

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 23:07

vishenka, прочитайте ЗУ [qoute]Про обіг векселів в Україні[qoute] та все зрозумієте.Стаття 13. Зміни до тексту векселя можуть вноситися за ініціативою його держателя виключно векселедавцем (за переказним векселем - трасантом) шляхом закреслення старого реквізиту та написання нового із зазначенням дати внесення змін та підписанням відповідно до цього Закону.{ Частина перша статті 13 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2511-VI ( 2511-17 ) від 09.09.2010 } Держатель векселя повинен дати згоду на внесення змін до тексту векселя шляхом написання на зворотному боці векселя слів [qoute]відповідно до змін[qoute] із зазначенням дати внесення змін та підписанням згідно з вимогами цього Закону. У разі зміни строку платежу за переказним векселем держатель векселя повинен одержати згоду (акцепт) трасата на оплату векселя відповідно до нового строку. У разі коли акцепт вже було здійснено раніше, держатель векселя повинен одержати додаткову згоду акцептанта відповідно до нового строку. Якщо держатель векселя, який погодився на внесення змін до тексту векселя, бажає зберегти відповідальність попередніх індосантів, він повинен одержати їх згоду. У противному разі попередні індосанти несуть відповідальність таку, як і до внесення змін.
Graal

Номер повідомлення:#292

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 23:09

І знову повертаюсь до цього тесту432. Довіреність на ведення справ у суді має бути:а) Посвідчена нотаріальноб) Посвідчена нотаріально або посадовою особою органиізації, в якій довіритель працює, навчається. ?????
vishenka

Номер повідомлення:#293

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 23:10

bukva I, на пост 280 см. пост 168 (относит. дог-ра пожертвы)
Graal

Номер повідомлення:#294

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 23:11

Дякую, Graal. Читала неодноразово, та щось засвоюється важкувато.(((
vishenka

Номер повідомлення:#295

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 23:14

vishenka, подивіться ст. 42 ЦПКУ та п. 4 ст.245 ЦКУ. Знайдіть відміності і також все зрозумієте. Але треба ст. 42 ЦПКУ запам[qoute]ятати.
Graal

Номер повідомлення:#296

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 23:16

Виконавчий напис, за яким стягувачем [B]ТА[/B] боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:а) трьох років з моменту вчинення виконавчого напису[B]б) одного року з моменту вчинення виконавчого напису [/B]( ст. 91 ЗУ «Про нотаріат») в) п’яти років з моменту вчинення виконавчого написуВиконавчий напис, за яким стягувачем [B]АБО[/B] боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:[B]а) трьох років з моменту вчинення виконавчого напису[/B]б) одного року з моменту вчинення виконавчого напису в) п’яти років з моменту вчинення виконавчого напису
Graal

Номер повідомлення:#297

Повідомлення vishenka » 07 лютого 2011, 23:17

Прочитала. І...????? розжувати можете))))), будь ласка, як на це питання 432 відповідаємопост.296 - ну от . знову по-іншому. Я таки думаю, що незалежно АБО чи ТА, якщо одна із сторін(або дві сторони) громадянин, тоді 3-ри роки, якщо два підприємства, тоді 1-н рік
vishenka

Номер повідомлення:#298

Повідомлення Lilit » 07 лютого 2011, 23:19

Це з методички МЮУ про векселі (вже трохи застаріла правда) щодо н[B]агадаємо, в Україні — юридичної особи[/B]к) підпис векселедавця.Підпис векселедавця ([B]нагадаємо, в Україні — юридичної особ[/B]и) завершує складання векселя. Без підпису не існує векселя, не існує вексельного зобов'язання. Підпис від імені юридичної особи здійснюється її керівником та головним бухгалтером (бухгалтером, якщо посада головного бухгалтера відсутня), скріплюється печаткою векселедавця з відображенням його повного найменування, і включає в себе повну (офіційну) назву юридичної особи — векселедавця назву посад осіб, що підписують вексель, у відповідності із статутними документами ([qoute]директор[qoute], [qoute]генеральний директор[qoute], [qoute]головний бухгалтер[qoute] тощо) прізвища та ініціали цих посадових осіб місцезнаходження векселедавця (точна адреса) інші ідентифікуючі його моменти, що можуть впливати на чинність вексельного обігу і його юридичні наслідки.Допускається підписання векселя за дорученням. В цьому випадку зазначається назва документу, на якому ґрунтується повноваження ([qoute]доручення[qoute]) та його реквізити. Як зазначено в Положенні про операції банків з векселями, яким передбачено можливість підписання векселів на підставі доручення, [qoute]При підписанні векселя на підставі довіреності у векселі обов'язково зазначається, що він підписаний на підставі довіреності (при цьому можуть бути зазначені дата її складання і номер) від імені визначеного банку — юридичної особи[qoute].
Lilit

Номер повідомлення:#299

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 23:20

Якщо в Б написано так, як в ст. 42 ЦПКУ - то це правильна відповідь.Якщо в Б написано, як в п.4 ст. 245 ЦКУ - то правильна відповідь А (довіреність на ведення справ у суді повина бути посвідчена НОТАРІАЛЬНО)
Graal

Номер повідомлення:#300

Повідомлення Graal » 07 лютого 2011, 23:23

Виконавчий напис, за яким стягувачем ТА боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:а) трьох років з моменту вчинення виконавчого напису[B]б) одного року з моменту вчинення виконавчого напису [/B]в) п’яти років з моменту вчинення виконавчого написуЦей тест був на курсах [qoute]Молодого нотаріуса[qoute], так що відповідь 100% вірна, в мене даже сумніву немає.
Graal

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів