Форум

Інформаційний ресурс

Іспит 19.03.2011

Номер повідомлення:#421

Повідомлення Doroty » 22 березня 2011, 17:08

[B]Бедуин[/B], де є [B]про мережі[/B] в с. 17 ЗУ ПН ??? Немає, і я про це...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#422

Повідомлення tori » 22 березня 2011, 17:08

[B]bukva I[/B], цікаве рішення, справедливе. Багато хто при укладенні іпотеки, взагал, умовчює про наявність дітей (в паспорті не указано, або робітники банку прошлёпали зняту сторінку цю, якщо там указано), купує квартиру, а потім дітей прописує і ...........баста
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#423

Повідомлення Doroty » 22 березня 2011, 17:11

[B]bukva I[/B], на пост №418 ...у нас випадок ще більш серьйозний - в нашій задачі [B]діти-співвласники[/B]...а в вашому прикладі (рішення суду) лише [B]користувачі[/B]...
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Номер повідомлення:#424

Повідомлення tori » 22 березня 2011, 17:33

[B]При зіткненні з товарним поїздом, який прямував до м. Мелітополь, Василь Васнецов, який повертався додому у с. Комарово, де купив будинок, загинув.Після відкриття спадщини до нотаріуса звернулася дружина загиблого із заявою про прийняття спадщини, у якій просила вжити заходів щодо охорони будинку у с.Комарово. Через кілька днів після цього до нотаріуса звернулася Любов Леваневська, яка заявила, що протягом шести років перебувала у фактичних шлюбних стосунках із загиблим. За її словами, Василь Васнецов пішов від своєї дружини, не розірвавши з нею шлюб, і всі ці роки проживав у квартирі Леваневської. Зараз остання перебуває на другому місяці вагітності. Будинок у с.Комарово Василь Васнецов купив для неї і їх майбутньої дитини. У заяві Любов Леваневська просила розділити спадкове майно спадкодавця тільки після народження його дитини.Питання до задачі:1. Чи зобов'язаний нотаріус задовольнити вимоги Леваневської про розподіл спадкового майна Василя Васнецова після народження нею дитини?2. Як зможе Любов Леваневська довести, що батьком ще не народженої дитини є Василь Васнецов? Якщо вона надасть такі докази, то чи виникне право на спадщину у ще не народженої дитини?3. У чому виявляться заходи щодо охорони будинку у с. Комарово, які має розпочати нотаріус за заявою дружини Васнецова? За чий рахунок будуть відшкодовані витрати на охорону будинку?4. Які дії має вчинити дружина Васнецова для збільшення своєї частки в спадщині?[/B]
tori

Повідомлення: 419
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#425

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 17:58

Cтаття 17. Організація роботи державних нотаріальних контор Державні нотаріальні контори створюються і ліквідуються Міністерством юстиції України. Штати державних нотаріальних контор затверджуються Головним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Кримголовними управліннями юстиції в областях, містах Києві та Севастополі , в межах встановленої для державних нотаріальних контор штатної чисельності і фонду заробітної плати. щодо мережі я думаю тут треба читати речення перше цієї статті, тому відповідь МЮУ
flame777

Повідомлення: 826
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#426

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 17:58

всім доброго дня і натхнення :)
flame777

Номер повідомлення:#427

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 17:59

доречі, якщо у вас іще залишилися якісь питання по іпотеці, то завдяки своєму нотаріусу я маю глибокий практичний досвід в посвідченні іпотечних договорів...
flame777

Номер повідомлення:#428

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 18:04

[B]Doroty[/B] так так я розумію, що предмет задачи трохи інакший, цим рішенням я хотіла:1. звернути увагу всіх форумчан на норми, які були застосовані при вирішенні справи (раніше все вірно Вами було сказано, щодо норм)2. а також на ст. 12 ЗУ про соц захист, яка встановлює умови для надання дозволу ОПП як для дітей користувачів так і для дітей власників (співласників):[QUOTE]Для здійснення будь-яких правочинів стосовно нерухомого майна, [B]право власності на яке [/B][U]або [/U][B]право користування яким мають [/B]діти, потрібна попередня згода органів опіки та піклування. Посадові особи органів опіки та піклування несуть персональну відповідальність за захист прав і охоронюваних законом інтересів дітей при наданні згоди на вчинення правочинів щодо належного дітям нерухомого майна. [/QUOTE]3. І ще що хотіла сказати...., що для нотаря головне навність у осіб, які буть укладати іпотечний договір, на майно де є діти.. дозволу ООП. Відповідальність за надання дозволу на укладання іпотечного договору лежить на ООП.... нотірь не стане зясовувати чи мають батьки там якесь інше майно для дітей, у випадку звернення стагнення, чи не мають...... це все справа ООП..... Я[B]кщо до нотаря звернуться такі особи з дозволом ООП то на підставі чого нотарь повинен відмовити особам на укладанні іпотечного договору! [/B]
bukva I

Повідомлення: 1719
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 19 раз.

Номер повідомлення:#429

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 18:16

[QUOTE]Бедуин, де є про мережі в с. 17 ЗУ ПН ??? Немає, і я про це... [/QUOTE]ст.17 Державні нотаріальні контори створюються і ліквідуються Міністерством юстиції України. невже так важливо в цій фразі щоб було слово мережа??? [QUOTE]Якщо до нотаря звернуться такі особи з дозволом ООП то на підставі чого нотарь повинен відмовити особам на укладанні іпотечного договору! [/QUOTE]бо на квартиру право власності або право користування якою мають неповнолітні діти не може бути звернено стягнення, а отже вона не може бути предметом договору іпотеки.
Зображення
Бедуин

Повідомлення: 589
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#430

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 18:38

[B]Бедуин[/B][QUOTE]бо на квартиру право власності або право користування якою мають неповнолітні діти не може бути звернено стягнення, а отже вона не може бути предметом договору іпотеки.[/QUOTE]так то во так.....але ще раз говорю.....це відповідальність ООП....якщо дозвіл ООП надасть...бо дозвіл ООП може надатиякщо установить, що таке майно як квартира не є єдиним житлом дітей....авжеж може відмовити....та у відмові розтлумачити що ООП не правий, що я нотаріус такій дозвіл не приймаю, бо це протиричіть нормам ст.такійто закону такого то.... але ж на мій погляд це справа не нотаря.... і це як то кажуть вже інше кіно.....
bukva I

Номер повідомлення:#431

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 18:46

[QUOTE]Відповідно до ч. 3 ст. 29 ЦК України місцем проживання фізичної особи у віці до чотирнадцяти років є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає.[/QUOTE]а ще у дитини може бути інше житло, де вона не проживає... але має право власноті на нього....квартиру яку цій дитині подарував щасливий батько коли такій дитині було цать місяців....чи то чарівна бабуся яка довго чекала на онука...і коли узнала, що дочка вагітна.. посвідчили заповіт на усі замки які були у ее власності.....Маленька дитинка великий власник нерухомості....але до повнолітня... не дивлячись на усю цю нерухомість дитинка проживає зі своїми батьками..... які вирішили укласти договір іпотеки і в іпотеку віддати одну з безлічей нерухомості власниками, якої є вони батьки та співласниками діти.....Але я ще раз кажу це все справа ООП....нотяря це все ну аж ніяк не повинно хвилювати... не його це відповідальність.....
bukva I

Номер повідомлення:#432

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 19:00

Бедуин , підсткажіть будь-ласка, в якому нормативнику зазначено, що на майно, право користування яким мають діти, не може бути звернуто стягнення?
flame777

Номер повідомлення:#433

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 19:06

[QUOTE]так то во так.....але ще раз говорю.....це відповідальність ООП....якщо дозвіл ООП надасть...бо дозвіл ООП може надатиякщо установить, що таке майно як квартира не є єдиним житлом дітей....[/QUOTE]та до чого тут дозвіт ОПП, якщо не можна передати в іпотеку майно, на яке за законом не може бути звернено стягнення. хай дають хочу сотні дозволів на що завгодно, але є норми законодавства. ОПП дає дозвіл на укладення іпотечного договору, а що робити далі, коли боржник неналежним чином не виконує ОЗ??? теж будемо брати договір ОПП на продаж іпотекодавцем предмету іпотеки або на виселення дітей????У мене позиція однозначна не можна ні з дозволом ОПП ні без нього!!! особисто я буду давати відмову у вчиненні нотаріальної дії. ще раз читаючи ст. 37-40 впевнюсь, що на кваритру, право власності, або право користування якою мають діти не можливо звернути стягнення. [QUOTE]Але я ще раз кажу це все справа ООП....нотяря це все ну аж ніяк не повинно хвилювати... не його це відповідальність.....[/QUOTE]ну чому не відповідальність нотаря??? є принципи нотаріату і захист прав та законних інтересів осіб, це обов[qoute]язок нотаря
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#434

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 19:11

[QUOTE]Бедуин , підсткажіть будь-ласка, в якому нормативнику зазначено, що на майно, право користування яким мають діти, не може бути звернуто стягнення?[/QUOTE]чорним по білому ніде не написано. Але ще раз кажу. ст. 6, ст. 37-40 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute] ЗУ [qoute]про соц захист бездомних громадян та безпритульних дітей[qoute], [qoute]Про охорону дитинства[qoute] дає підставу зробити такий висновок.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#435

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 19:14

Буква І, ви дізналися в інформцентрі вірну відповідь на питання щодо довіеностей на одержання заробітної плати?
flame777

Номер повідомлення:#436

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 19:20

в такому випадку я з Вами не погоджусь, Бедуин, бо відмовляючи ви обмежуєте осіб в їх праві розпоряджатися належним їм майном... власник вправі вчиняти щодо свого майна будь-які дії, що не суперечать закону!!! за наявності дозволу ООП він має право розпоряджатися майном право користування яким мають діти !!!!
flame777

Номер повідомлення:#437

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 19:28

[B]а також ст. 5 ЗУ ПН сприяти громадянам......у здійсненні їх прав......:-)....а це вже не сприяння, а якесь обмеження.... :))).....[/B]Бедуин... законів встановлюють що не допустимо звернення стягення на майно, бо це може призвести до його зменьшення.....але якщо діти мають іше майно.... що при отриманні дозволу ООП може бути встановлено..... ну чого нотярю відмовляти....він що тлумач ек макарек....та і ст. 37 та 40 встановлють що такі операції не можна здійснювати без дозволу ООП.....крім того.....в ст. 12 ЗУ [qoute]Про соц захист.....[qoute] та про охорону дитинства....встановлює:17 Закону України «Про охорону дитинства» батьки або особи, які їх замінюють, не мають права без дозволу органів опіки і піклування укладати договори, які підлягають нотаріальному посвідченню або спеціальній реєстрації, відмовлятися від належних дитині майнових прав, здійснювати розподіл, обмін, відчуження житла, зобов’язуватися від імені дитини порукою, видавати письмові зобов'язання......
bukva I

Номер повідомлення:#438

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 19:31

[B]flame[/B] так звонила в Інформюст, потім моя жіночка звязалася з рестратором і реєстратор підтвердив, що особам таке право надано, як звертатись до Реєстратора це ДНК та приватного нотаря про реєстрацію та про припинення дії подібних довіреностей.........Підстав для відмови немає.....
bukva I

Номер повідомлення:#439

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 19:33

[QUOTE]в такому випадку я з Вами не погоджусь, Бедуин, бо відмовляючи ви обмежуєте осіб в їх праві розпоряджатися належним їм майном... [/QUOTE]а вчиняючи такий правочин я порушу вимоги законодавства. [QUOTE]власник вправі вчиняти щодо свого майна будь-які дії, що не суперечать закону!!![/QUOTE]роз[qoute]ясню батькам можливість виділення їх частки в натурі, в окремий об[qoute]єкт нерухомого майна і розпорядження ним на свій розсуд. [QUOTE]за наявності дозволу ООП він має право розпоряджатися майном право користування яким мають діти !!!![/QUOTE]чудово! майно буде передано в іпотеку і згодом батьки перестануть платити кредит і що тоді??? будемо брати дозвіл ОПП на продаж предмету іпотеки і довго будемо пояснювати іпотекодержателю, що не можемо без дозволу ОПП посвідчити такий договір чим будемо порушувати його права та законні інтереси нарешті турбуючись про інтереси дітей??? Може ще й відповідне застереження в іпотечному договорі по ст. 36 ЗУ пропишемо??? чи не пропишемо??? чиї права будемо порушувати іпотекодержателя який має право прописати таке застереження в договорі чи іпотекодавця завідома позбавляє дітей права власності на майно? Я не буду більше розводити дискусій на цю тему. моя точка зору це моя точка зору. я її не зміню і своїй роботі я буду її притримуватися .
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#440

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 19:34

з іншого боку якщо дозвіл ОПП не відповідає вимогам законодавства нотаріус повинен відмовити на підставі ст. 49 ЗК про нотаратвипадком некої невідповідності вважаю видачу дозвілу у разі, коли майно що передається в іпотеку є єдиною власністю - місцем проживання батьків малолітньої дитини, або є єдиним місцем проживання неповнолітньої дитини
flame777

Номер повідомлення:#441

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 19:36

[QUOTE]та і ст. 37 та 40 встановлють що такі операції не можна здійснювати без дозволу ООП.....крім того.....в ст. 12 ЗУ [qoute]Про соц захист.....[qoute] та про охорону дитинства....[/QUOTE]чиї права будуть порушені, якщо ОПП не дасть дозвіл на реалізацію предмета іпотеки??? це якось суперечить ст. 5 ЗУ )))))
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#442

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 19:37

на відчуження нерухомого майна в порядку 38 ЗК Про іпотеку Вам в будь-якому випадку доведеться брати дозвіл ООП, предметом іпотеки є житло право користування яким мають діти...
flame777

Номер повідомлення:#443

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 19:40

чому ОПП не повино дати дозвіл на реалізацію предмета іпотеки, якщо права малолтніх-неповнолітніх при цьому не порушуються???
flame777

Номер повідомлення:#444

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 19:43

[QUOTE]чиї права будуть порушені, якщо ОПП не дасть дозвіл на реалізацію предмета іпотеки??? це якось суперечить ст. 5 ЗУ )))))[/QUOTE]Ви єто о чем....
bukva I

Номер повідомлення:#445

Повідомлення flame777 » 22 березня 2011, 19:45

моя точка зору зводиться до того, що житло право користування яким мають діти, може бути предметом іпотеки за умови надання ОПП на це дозволу в межах своєї компетенції!!! ви не можете обмежувати право особи розпоряджатися належним їй майном лише тому, що в такої особи є діти!!! :))і іще, забезпечувальні правочини не укладаються з метою відчуження майна, інакше такі правочини стають удаваним !!!як правило особа дуже намагається не втратити майно, що нею заставлене!!!
flame777

Номер повідомлення:#446

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 19:50

Я так вважаю... поки я не бачю аргументів, щоб вважати інакше....якщо ООП надасть такий дозвіл....то підстав прямих, чітких, у нотаря немає....Косвенние конечно можно додумать.....але я кажу то вже інше кіно.....особи після такої відмови нотаря мають право звернутися до суду....і що нотарю необхідно у суді доводити свою позицію....що на підставі....... ст. 37, 40 ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute] ці особи зі своїм дозволом хай йдуть до лісосмуги....., але ж ООП це не контора [qoute]рога і копита[qoute] вони обовязково встановлять чи забезпечі діти іншим нерухомим майном....
bukva I

Номер повідомлення:#447

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 19:53

[QUOTE]чому ОПП не повино дати дозвіл на реалізацію предмета іпотеки, якщо права малолтніх-неповнолітніх при цьому не порушуються???[/QUOTE]майном дітей розраховуються за борги батьків. Ви вважаєте, що права дітей в такому випадку не порушуються????[QUOTE]ви не можете обмежувати право особи розпоряджатися належним їй майном лише тому, що в такої особи є діти!!! :))[/QUOTE]діти є співвласниками майна[QUOTE] іще, забезпечувальні правочини не укладаються з метою відчуження майна,[/QUOTE]але передбачають можливість переходу права власності на майно вразі невиконання або неналежного виконання ОЗ або шляхом укладення окремого правочину, або вчинення виконавчого напису або шяхом зазначення в договорі іпотеки відповідного застереження. [QUOTE]Ви єто о чем....[/QUOTE]про те, що вразі відсутності дозволу ОПП на реалізацію майна яке є предметом іпотеки права Іпотекодержателя будуть порушені.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#448

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 19:55

[QUOTE]вони обовязково встановлять чи забезпечі діти іншим нерухомим майном....[/QUOTE]на момент передачі в іпотеку майна, а не на момент можливого звернення на нього стягнення.
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#449

Повідомлення Бедуин » 22 березня 2011, 20:05

Я дуже прошу давайте не будемо більше керуючись власним переконанням переконувати один одного в тому що можна, а що ні. кожен залишається при своїй точці зору. одна з яких можна за умови наявності дозволу ОППінша, не можна через те, що майно яке є у власності дітей не може бути предметом договору іпотеки через те що на нього за законом не може бути звернено стягнення. [B]У мене тільки одне питання залишилось, як на цьому догооврі будете виконавчий напис вчиняти????[/B]
Зображення
Бедуин

Номер повідомлення:#450

Повідомлення bukva I » 22 березня 2011, 20:08

Ким створюється ООП? кому вони підпорядковуються? які реєстрі вони мають?
bukva I

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів