Форум

Інформаційний ресурс

Наказ від 11.11.2011 № 3306/5 «Про затвердження Порядку вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування»

Re: Наказ від 11.11.2011 № 3306/5 «Про затвердження Порядку вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування»

Номер повідомлення:#31

Повідомлення igor » 03 грудня 2011, 11:52

це добре що опубліковане він навіть на сайті МЮ з'явився http://minjust.gov.ua/0/37766
але що всежтаки з довіреностями порядку посвідчення немає посвідчувальних написів немає , тобто як хочу так і посвідчую???
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Re: Наказ від 11.11.2011 № 3306/5 «Про затвердження Порядку вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування»

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Провинциалка » 05 грудня 2011, 19:44

Наша управа считает, что с/советам доверенности необходимо удостоверять согласно этого нормативного акта:

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 15 червня 1994 р. N 419
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 6 липня 2006 р. N 940 ( 940-2006-п )

ПОРЯДОК
посвідчення заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених .
Загальні правила посвідчення заповітів і довіреностей
1. Посвідчувати заповіти і довіреності, що прирівнюються до нотаріально посвідчених (далі - заповіти і довіреності),
відповідно до статей 245 і 1252 Цивільного кодексу України ( 435-15 ) та статті 40 Закону України "Про нотаріат" ( 3425-12 ),
мають право такі посадові, службові особи:

начальники госпіталів, санаторіїв, інших військово-лікувальних закладів, їх заступники з медичної частини,
інших осіб, що перебувають на лікуванні в таких закладах;
командири (начальники) військових частин, з'єднань, установ, старші або чергові лікарі - довіреності військовослужбовців або
військово-навчальних закладів - заповіти і довіреності військовослужбовців, а в пунктах дислокації військових частин,
з'єднань, установ, військово-навчальних закладів, де немає нотаріуса чи посадової особи органу місцевого самоврядування, що
вчиняють нотаріальні дії, - заповіти і довіреності працівників, членів їх сімей і членів сімей військовослужбовців; { Абзац третій
пункту 1 в редакції Постанови КМ N 161 ( 161-2009-п ) від 05.03.2009 }
головні лікарі, їх заступники з медичної частини або чергові лікарі лікарень, госпіталів, інших стаціонарних закладів охорони
здоров'я, начальники госпіталів - заповіти осіб, що перебувають на лікуванні в таких закладах;
директори або головні лікарі будинків для осіб похилого віку та інвалідів - заповіти осіб, що проживають у таких будинках;
начальники установ виконання покарань та слідчих ізоляторів - заповіти і довіреності осіб, що тримаються в таких установах;
капітани морських або річкових суден, що плавають під прапором України, - заповіти осіб, що перебувають під час плавання
на таких суднах;
начальники пошукових або інших експедицій - заповіти осіб, що перебувають у таких експедиціях.
Начальники слідчих ізоляторів посвідчують заповіти і довіреності осіб, узятих під варту, та засуджених, стосовно яких
вирок суду не набрав законної сили, за погодженням з посадовою,службою особою чи органом, у провадженні яких перебуває справа.
{ Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 161 ( 161-2009-п ) від 05.03.2009 } .

Согласно этому порядку доверенности удостоверяются без уплаты госпошлины, регистрируются в отдельных реестрах и применяются другие формы удостоверительных надписей.

Самое интересное, что если внимательно почитать этот перечень должностных лиц, то можна обнаружить что должностных лиц сельских советов в нем нет. И декрет Кабмина "О госпошлине" для сельских советов никто не отменял. Наша управа всех секретарей посылает за разъяснениями к госнотариусу. А я не законодательный орган, чтобы эти все нормы "состыковывать". А налоговая, когда будет проверять сельсоветы, тем более не будет разбираться, из какой строчки какого НПА выплывает, что госпошлину брать не надо.

Поэтому порекомендовала своим секретарям от удостоверения доверенностей пока воздержаться.
Провинциалка

Повідомлення: 2902
Дякував (ла): 3294 раз.
Подякували: 6737 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення igor » 06 грудня 2011, 12:21

статті 40 Закону України "Про нотаріат" ( 3425-12 ),
мають право такі посадові, службові особи:

начальники госпіталів, санаторіїв, інших військово-лікувальних закладів, їх заступники з медичної частини,
інших осіб, що перебувають на лікуванні в таких закладах;
командири (начальники) військових частин, з'єднань, установ, старші або чергові лікарі - довіреності військовослужбовців або
військово-навчальних закладів - заповіти і довіреності військовослужбовців, а в пунктах дислокації військових частин,
з'єднань, установ, військово-навчальних закладів, де немає нотаріуса чи посадової особи органу місцевого самоврядування, що
вчиняють нотаріальні дії, - заповіти і довіреності працівників, членів їх сімей і членів сімей військовослужбовців; { Абзац третій
пункту 1 в редакції Постанови КМ N 161 ( 161-2009-п ) від 05.03.2009 }
головні лікарі, їх заступники з медичної частини або чергові лікарі лікарень, госпіталів, інших стаціонарних закладів охорони
здоров'я, начальники госпіталів - заповіти осіб, що перебувають на лікуванні в таких закладах;
директори або головні лікарі будинків для осіб похилого віку та інвалідів - заповіти осіб, що проживають у таких будинках;
начальники установ виконання покарань та слідчих ізоляторів - заповіти і довіреності осіб, що тримаються в таких установах;
капітани морських або річкових суден, що плавають під прапором України, - заповіти осіб, що перебувають під час плавання
на таких суднах;
начальники пошукових або інших експедицій - заповіти осіб, що перебувають у таких експедиціях.
Начальники слідчих ізоляторів посвідчують заповіти і довіреності осіб, узятих під варту, та засуджених, стосовно яких
вирок суду не набрав законної сили, за погодженням з посадовою,службою особою чи органом, у провадженні яких перебуває справа.
{ Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 161 ( 161-2009-п ) від 05.03.2009 } .
Де тут сыльськы ради??
igor

Номер повідомлення:#34

Повідомлення ласточка » 06 грудня 2011, 13:41

ст. 245 гражданского кодекса единственная статья где упоминается доверенности с/советов
ласточка

Повідомлення: 163
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 243 раз.

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Провинциалка » 06 грудня 2011, 13:59

да есть они в статье

" 4) довіреності осіб, які проживають у населених пунктах, де немає нотаріусів, посвідчені уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреності на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування та розпорядження транспортними засобами.{ Частина друга статті 40 в редакції Закону N 1054-VI ( 1054-17 ) від 03.03.2009 }",

а в Постанову "Про порядок посвідчення заповітів і доручень,прирівнюваних до нотаріально посвідчених" их добавить, как всегда, забыли. Хоть эта постанова и является подзаконным НПА, считаю, что пока в нее не добавят с/советы, они доверенности удостоверят не могут.
Кроме того, за приравненные к нотариально удостоверенным доверенности госпошлина не берется (этого в тексте пока не нашла, но в формах удостоверительных надписей фраза "Стягнуто держмита" отсутствует, да и куда капитан корабля в море пошлет ее платить), а в декрете Кабмина "О госпошлине" все так же предусмотрено, что за совершение нотариальных действий с/советы должны взымать госпошлину, поэтому в идеале надо бы и Декрет подкорректировать.
Провинциалка

Номер повідомлення:#36

Повідомлення Провинциалка » 06 грудня 2011, 14:03

Веду к тому, что на данный момент с/советы вообще не могут удостоверять доверенности. До приведение всех НПА в соответствие друг другу.
Провинциалка

Номер повідомлення:#37

Повідомлення chudo » 07 грудня 2011, 15:34

ИМХО, приравниваются те доверенности которые удостоверялись раньше, до ЄРД... и которых ещё срок действия не закончился...
а удостоверять сейчас ... просто не резон... потому и нет их в Порядке...
Хотя .. норма ЦК сильнее порядков... неувязочка....
своим с/с советую делать только доверенности в организации которым всё равно... лишь бы бумага с печатью была...
«Кто однажды обрел самого себя, тот уже ничего на этом свете утратить не может.
И кто однажды понял человека в себе, тот понимает всех людей.»
Цвейг С.
chudo

Повідомлення: 1074
Дякував (ла): 551 раз.
Подякували: 632 раз.

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Провинциалка » 08 грудня 2011, 22:04

chudo, мы юристы, и не имеем права советовать "делать только доверенности в организации которым всё равно... лишь бы бумага с печатью была.."

Как они их будут делать? На основании Порядка, в котором есть сельсоветы, но нет такого нот.действия, как доверенности, или согласно Порядка, в котором есть доверенности, но нет сельсоветов, как удостоверяющих их органов? Какую удостоверительную надпись Вы им советуете применять?
Провинциалка

Номер повідомлення:#39

Повідомлення Ток » 10 грудня 2011, 11:25

Мої секретарі вже в шоці....( в них тільки навчання пройшло)))) а тут порядок новий.. нові посвідчувальні написи....
Да уж, наверное, Ваши секретари не пробовали выдавать дубликат с применением старой "просвичувальной", в которой сам черт ногу сломит.
Ток

Повідомлення: 801
Дякував (ла): 746 раз.
Подякували: 545 раз.

Номер повідомлення:#40

Повідомлення SELLA » 12 грудня 2011, 18:17

Ну дублікати вони навчились видавати......... і навіть реєструвати в Спадковому реєстрі...

От чи осилять новий порядок... ну певне 30% так.... бо решта і старої Інструкції толком не знали ))))))))))
Три золотых правила языка:
— Думай, что говоришь.
— Не говори того, чего не думаешь.
— Не всё, что думаешь, говори.
SELLA

Повідомлення: 1286
Дякував (ла): 3836 раз.
Подякували: 2686 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення notаrk » 13 грудня 2011, 11:11

мені часто попадаються "шедеври" сільрад,вони не читають ні інструкції, ні тим більше порядку не будуть.Селищна рада, на території якої розташована моя контора , умудрялась клепати заповіти і довіреності, незважаючи ні на що.Писала скаргу в прокуратуру, селищний голова з секретарем настроїли проти мене всіх депутатів, виконком, населення, бо я дру за заповіти "шалені гроші", а в них держмито плюс могорич.З часом заспокоїлися, але людей почали відправляти в сусідні сільради. Во как...
notаrk

Повідомлення: 18040
Дякував (ла): 10926 раз.
Подякували: 27175 раз.

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Провинциалка » 13 грудня 2011, 14:47

Сейчас от меня уехали посетители, специально заехавшие спросить "когда я нажерусь". Оказывается, в соседнем районе сельские советы преспокойно клепают доверенности согласно их старой инструкции, потому что их нотариус им "разрешает", а я своим запретила, чтобы побольше денег заработать.
Пусть клепают. А я сейчас позвоню в отдел зем.ресурсов (знаю, что клепают для них) и скажу, чтоб такие доверенности не принимали, как не соответствующие действующему законодательству. Вот такая я вредная.

А мои секретари сейчас составляют коллективное обращение в нашу управу и Минюст, чтобы те рассказали, как реализовывать ст.245 ЦК и ст.40 Закона о нотариате. Хорошо бы, чтобы и другие подключились, тогда бы нотариусов может бы не обвиняли в том, чего они не заслужили.
Провинциалка

Номер повідомлення:#43

Повідомлення notаrk » 13 грудня 2011, 14:54

Я теж деяким сільрадам відправила повідомлення, що інструкцію скасовано, є новий порядок.А вони дзвонять і не розуміють, до чого це я %)
notаrk

Номер повідомлення:#44

Повідомлення MG » 13 грудня 2011, 15:04

Мне всегда было интересно: а как же страны Европы, та же Италия, Германия, Франция, там - в латинском нотариате тоже секретари сельсоветов с образованием зоотехника, экономиста (в лучшем случае) вправе совершать нотариальные действия, без страховки, сертификации, образования, но "для покращення доступу населення" ??
MG

Повідомлення: 18357
Дякував (ла): 39710 раз.
Подякували: 28191 раз.

Номер повідомлення:#45

Повідомлення chudo » 13 грудня 2011, 15:08

Провинциалка написав:chudo, мы юристы, и не имеем права советовать "делать только доверенности в организации которым всё равно... лишь бы бумага с печатью была.."

Как они их будут делать? На основании Порядка, в котором есть сельсоветы, но нет такого нот.действия, как доверенности, или согласно Порядка, в котором есть доверенности, но нет сельсоветов, как удостоверяющих их органов? Какую удостоверительную надпись Вы им советуете применять?

До тех пор пока существуют ч.3 ст.245 ЦК и ст.40 ЗУ Н
ни один порядок
не ограничит полномочия с/с относительно удостоверения доверенностей не забывайте об этом
я лично вообще против совершения абсолютно не компетентными личностями нотариальных действий но как говорится [цензура] лекс сед лекс
а удостоверительная вообще не проблема... сдерут у нас.. и понесут клиенты как миленькие (дабы не дать нотарю нажиться на них) и в земресурсы и БТИ и т.д. везде где более не осведомленные будут принимать и не заморачиваться
запретить доверки сем органам ни вы ни я увы не в компетенции
вот и будут РАДЫ творить свои перлы допока им не запретят
ибо диспозитивность украинского законодательства это великая сила @}->--
Цвейг С.
chudo

Номер повідомлення:#46

Повідомлення notаrk » 13 грудня 2011, 15:09

та їм нотаріуси і не забороняють, просто пояснюють
notаrk

Номер повідомлення:#47

Повідомлення Провинциалка » 13 грудня 2011, 15:33

Я им не запрещаю, а рекомендую. Но когда мне задают вопросы, на которые я не знаю ответы (например, относительно госпошлины), я так и отвечаю, что не знаю. У меня на территории района тоже есть двое секретарей, которые на протяжении многих лет воспитанию не поддаются, но остяльные довольно-таки неглупые люди. И вопросы мне задают неглупые. И мои советы сделать "что-нибудь и как-нибудь" их не устроят.
Они не виноваты, что будучи зоотехниками, агрономами и т.д., они в силу своих должностей должны совершать нотдействия. И они тоже имеют право знать, как им работать правильно, а не тяп-ляп.
Знаете, как эти несколько секретарей радовались, когда у них на определенное время забрали эти полномочия? И как расстроились, когда их им опять вернули? Я тоже против, чтобы они занимались нотдействиями, но я не Верховниый Совет.
Поэтому я им и порекомендовала обратиться с письменным запросом в соответсвующие органы, чтобы потом ни люди не возмущались, ни налоговая с антикоррупционными органами не придрались.
Провинциалка

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Армани » 14 грудня 2011, 21:33

поцелуйте меня поручик в затылок...(с)
Повноваження щодо вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, посадовими особами органів місцевого самоврядування, консульськими установами України

У правовій системі нотаріат відіграє значну роль як орган безспірної цивільної юрисдикції та превентивного правосуддя. Професійна діяльність нотаріуса забезпечує превентивний правовий захист та унеможливлює порушення в майбутньому прав та інтересів суб’єктів права та виникнення спорів у судах.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про нотаріат» (далі-Закон) нотаріат в Україні - це система органів і посадових осіб, на які покладено обов’язок посвідчувати права, а також факти, що мають юридичне значення, та вчиняти інші нотаріальні дії, передбачені Законом, з метою надання їм юридичної вірогідності.

Діяльність нотаріату спрямована на охорону та захист прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, на запобігання правопорушенням шляхом правильного і своєчасного вчинення нотаріальних дій.

Законом України Про внесення змін до Закону України «Про нотаріат» від 1 жовтня 2008 року № 614-VI державних і приватних нотаріусів було урівняно в повноваженнях щодо вчинення нотаріальних дій.

Вчинення нотаріальних дій в Україні покладається на нотаріусів, які працюють в державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах (державні нотаріуси) або займаються приватною нотаріальною діяльністю (приватні нотаріуси). Документи, оформлені державними і приватними нотаріусами, мають однакову юридичну силу. У населених пунктах, де немає нотаріусів, нотаріальні дії вчиняються уповноваженими на це посадовими особами органів місцевого самоврядування. Вчинення нотаріальних дій за кордоном покладається на консульські установи України, а у випадках, передбачених чинним законодавством, - на дипломатичні представництва України.

Держава покладає на нотаріальні органи функцію вчинення нотаріальних дій і наділяє їх владними повноваженнями ( компетенцією). Відповідно до статті 34 Закону та пункту 2 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 2004 року ( зі змінами) нотаріуси вчиняють такі нотаріальні дії: посвідчують правочини (договори, заповіти, довіреності тощо); вживають заходів щодо охорони спадкового майна; видають свідоцтва про право на спадщину; видають свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя; видають свідоцтва про придбання майна з прилюдних торгів (аукціонів); видають свідоцтва про придбання майна з прилюдних торгів (аукціонів), якщо прилюдні торги (аукціони) не відбулися; провадять опис майна фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою або місце перебування якої невідоме; видають дублікати нотаріальних документів, що зберігаються у справах нотаріуса; накладають та знімають заборону щодо відчуження нерухомого майна (майнових прав на нерухоме майно) і транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації; засвідчують вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них; засвідчують справжність підпису на документах; засвідчують вірність перекладу документів з однієї мови на іншу; посвідчують факт, що фізична чи юридична особа є виконавцем заповіту; посвідчують факт, що фізична особа є живою; посвідчують факт перебування фізичної особи в певному місці; посвідчують час пред’явлення документів; передають заяви фізичних та юридичних осіб іншим фізичним та юридичним особам; приймають у депозит грошові суми та цінні папери; вчиняють виконавчі написи; вчиняють протести векселів; вчиняють морські протести; приймають на зберігання документи. На нотаріусів може бути покладено вчинення інших нотаріальних дій згідно із законом.

Згідно статті 35 Закону державні нотаріуси в державних нотаріальних архівах видають дублікати і засвідчують вірність копій і виписок з документів, які зберігаються в справах цих архівів.

Слід зазначити, якщо у населеному пункті де немає нотаріуса, уповноважені на це посадові особи органу місцевого самоврядування вчиняють такі нотаріальні дії: вживають заходів щодо охорони спадкового майна; посвідчують заповіти (крім секретних); видають дублікати посвідчених ними документів; засвідчують вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них; засвідчують справжність підпису на документах. Зазначені посадові особи органів місцевого самоврядування не мають права на оформлення документів, призначених для використання за межами державного кордону (стаття 37 Закону).

Консульські установи України вчиняють такі нотаріальні дії: посвідчують угоди (договори, заповіти, доручення тощо), крім іпотечних договорів, угод про відчуження та заставу жилих будинків, квартир, дач, садових будинків, гаражів, земельних ділянок, іншого нерухомого майна, що знаходиться в Україні; вживають заходів до охорони спадкового майна; видають свідоцтва про право на спадщину; видають свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя; засвідчують вірність копій документів і виписок з них; засвідчують справжність підпису на документах; засвідчують вірність перекладу документів з однієї мови на іншу; посвідчують факт, що громадянин є живим; посвідчують факт знаходження громадянина в певному місці; посвідчують тотожність громадянина з особою, зображеною на фотокартці; посвідчують час пред’явлення документів; приймають в депозит грошові суми і цінні папери; вчиняють виконавчі написи; приймають на зберігання документи; вчиняють морські протести. Законодавством України можуть бути передбачені й інші дії, що вчиняються консульськими установами України (стаття 38 Закону).

Разом з тим, відповідно до статті 40 Закону до нотаріально посвідчених заповітів прирівнюються: заповіти осіб, які перебувають на лікуванні у лікарні, госпіталі, іншому стаціонарному закладі охорони здоров’я, а також осіб, які проживають у будинках для осіб похилого віку та інвалідів, посвідчені головними лікарями, їх заступниками з медичної частини або черговими лікарями цих лікарень, госпіталів, інших стаціонарних закладів охорони здоров’я, а також начальниками госпіталів, директорами або головними лікарями будинків для осіб похилого віку та інвалідів; заповіти осіб, які перебувають під час плавання на морських, річкових суднах, що ходять під прапором України, посвідчені капітанами цих суден; заповіти осіб, які перебувають у пошукових або інших експедиціях, посвідчені начальниками цих експедицій; заповіти військовослужбовців, а в пунктах дислокації військових частин, з’єднань, установ, військово-навчальних закладів, де немає нотаріусів чи посадових осіб органів місцевого самоврядування, які вчиняють нотаріальні дії, також заповіти працівників, членів їх сімей і членів сімей військовослужбовців, посвідчені командирами (начальниками) цих частин, з’єднань, установ або військово-навчальних закладів; заповіти осіб, які тримаються в установах виконання покарань, посвідчені начальниками таких установ; заповіти осіб, які тримаються у слідчих ізоляторах, посвідчені начальниками слідчих ізоляторів.

Також не є нотаріальними діями, а прирівняні до нотаріальних дій: довіреності військовослужбовців або інших осіб, які перебувають на лікуванні в госпіталях, санаторіях та інших військово-лікувальних закладах, посвідчені начальниками цих закладів, їх заступниками з медичної частини, старшими або черговими лікарями; довіреності військовослужбовців, а в пунктах дислокації військової частини, з’єднань, установ, військово-навчальних закладів, де немає нотаріуса чи посадових осіб органів місцевого самоврядування, які вчиняють нотаріальні дії, також довіреності працівників, членів їх сімей і членів сімей військовослужбовців, посвідчені командирами (начальниками) цих частин, з’єднань, установ або військово-навчальних закладів; довіреності осіб, які тримаються в установах виконання покарань чи слідчих ізоляторах, посвідчені начальниками таких установ чи слідчих ізоляторів; довіреності осіб, які проживають у населених пунктах, де немає нотаріусів, посвідчені уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреності на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування та розпорядження транспортними засобами.

Таким чином, законодавцем визначено широкий спектр повноважень щодо вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, посадовими особами органів місцевого самоврядування, консульськими установами України, а також визначено осіб, що посвідчують дії, прирівняні до нотаріально посвідчених.

Є.О. Дідух,
спеціаліст I-ї категорії відділу методично-правового забезпечення
Управління нотаріату та фінансового моніторингу юридичних послуг
Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування
центрального засвідчувального органу

http://www.minjust.gov.ua/0/38185
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27525
Дякував (ла): 19477 раз.
Подякували: 14030 раз.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення notаrk » 15 грудня 2011, 10:44

і це писало Міністерство юстиції?
notаrk

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Вселенная » 15 грудня 2011, 11:14

В мене семінар з сільськими радами наступного тижня, ото вони "зрадіють", що довіреності посвідчувати не будуть)))
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#51

Повідомлення notаrk » 15 грудня 2011, 11:16

Вселенная написав:В мене семінар з сільськими радами наступного тижня, ото вони "зрадіють", що довіреності посвідчувати не будуть)))

як це не будуть?Дочитайте до кіця, який "розумний, зрозумілий і вичерпний " *WALL* висновок зробило міністерство
notаrk

Номер повідомлення:#52

Повідомлення OLNIK » 15 грудня 2011, 12:07

Суть в том, что я не могу найти в нашем законе статью, которая бы предписывала право МЮ устанавливать порядок совершения нотдействия органами местного самоуправления вообще, не говоря о действиях приравненных к нотариальным.
По положению о МЮ оно руководит именно нотариатом, все иные лица, которые совершают нотдействия или действия приравненные к таковым не есть структурными ветками МЮ. Поэтому не зря, для врачей, капитанов кораблей и пр., такой порядок устанавливает КМ, который есть органом охватывающим все сферы общества.
Но если уже утвердили такой порядок для исполкомовских (что вообще есть анахронизмом страшным), то если сам закон разрешил их удостоверять исполкомовскими, порядок должен быть выписан. Иначе и взять такую доверенность нельзя. Выходит какое-то половинчатое регулирование, хотя в ст.40 нашего закона в последней ее части, написано что все эти лица руководствуются нашим законом и иными НПА.
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25378 раз.

Номер повідомлення:#53

Повідомлення notаrk » 15 грудня 2011, 12:10

так само невідомо, перед ким посадові особи в частині вчинення нот дій несуть відповідальність.Мені колись сказали-ні перед ким, бо ми-Орган місцевого самоврядування!
notаrk

Номер повідомлення:#54

Повідомлення СОК » 18 січня 2012, 17:07

ну і на чому ми зупинились (тобто- що вирішили): посвідчує с/рада довіреність, який посвідч.напис, мито? чи ні? У кого з областей УЮ щось роз"яснило?
СОК

Повідомлення: 213
Дякував (ла): 597 раз.
Подякували: 84 раз.

Номер повідомлення:#55

Повідомлення chudo » 25 січня 2012, 16:56

СОК написав:ну і на чому ми зупинились (тобто- що вирішили): посвідчує с/рада довіреність, який посвідч.напис, мито? чи ні? У кого з областей УЮ щось роз"яснило?

завтра семинар с с/р... посмотрим до чего договоримся =-O
Цвейг С.
chudo

Номер повідомлення:#56

Повідомлення notаrk » 25 січня 2012, 17:05

вчора державні нотаріуси мого району теж проводили семінар з секретярями.Навіть не стояло питання в тому, щоб не посвідчувати довіреності.Але державний нотаріус зрештою не кабмін і не мінюст. Напишіть будь ласка після семінару що у вас говорили
notаrk

Номер повідомлення:#57

Повідомлення Вселенная » 25 січня 2012, 17:10

Ситуація така: заповіти,копії , справжність підпису - це нотаріальні дії, а от довіреності посвідчені секретарями с/с тільки прирівнюються до них.Два окремі реєстри ведуть, один по нот.діях , а інший для довіреностей.Там ще не втратила чинність постанова КМУ..але зараз у мене її пді рукою немає.Можу завтра уточнити.
Cамое прекрасное чувство — чувство, когда уверен, что поступаешь правильно.
Вселенная

Повідомлення: 2963
Дякував (ла): 10958 раз.
Подякували: 5927 раз.

Номер повідомлення:#58

Повідомлення chudo » 26 січня 2012, 16:52

Вселенная написав:Ситуація така: заповіти,копії , справжність підпису - це нотаріальні дії, а от довіреності посвідчені секретарями с/с тільки прирівнюються до них.Два окремі реєстри ведуть, один по нот.діях , а інший для довіреностей.Там ще не втратила чинність постанова КМУ..але зараз у мене її пді рукою немає.Можу завтра уточнити.
- це та про яку йдеться в пості № 32 теми...
в нас управа теж вважає що треба керуватися нею при посвідченні довіреностей с/р - Про порядок посвідчення заповітів і доручень, прирівнюваних до нотаріально посвідчених - неважливо що посадосіб с/р там немає... головне що є про порядок посвідчення...
дійшли до такої ж думки про 2 реєстри... д/мито не стягується... довіреність в 1 примірнику...
*WALL*
форми згідно
Приєднані файли
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ форми реєстру і написів.doc
(143 KIB) Завантажено 316 разів
Цвейг С.
chudo

Номер повідомлення:#59

Повідомлення igor » 27 січня 2012, 16:45

Це все хтось думає гадає. В кого є офіційні листи роз'яснення з цього приводу?
igor

Номер повідомлення:#60

Повідомлення notаrk » 27 січня 2012, 16:45

нема, принаймі я не чула
notаrk

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]