Форум

Інформаційний ресурс

Приватне підприємство

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Liliya » 10 січня 2008, 12:46

Приватне підприємство з одним засновником - юридичною особою. Хочуть внести зміни в Статут. Співзасновником має намір стати юр. особа - ТзОВ. Після цього 1 засновник - фізична особа хоче вийти із складу засновників ПП. Як вважаєте, що в цьому випадку краще було б зробити : договір купівлі-продажу чи провести все шляхом написання заяв та внесення змін до Статуту? Дякую всім, хто відгукнеться.
Liliya

Повідомлення: 31
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення sello » 10 січня 2008, 13:22

Liliya, не в образу Вам, скажу, я таким [qoute]хитрим[qoute] клієнтам відповідаю що мої міркування над їх проблемою будуть коштувати їм 1000,00 гривень і додаю, що позитивний результат не гарантую.
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27442 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення lenna » 10 січня 2008, 13:31

понимаете правильно все делать договором к-п, но в некоторых областях практикуют заявление, поэтому выбор за вами, хотя я бы делала договор купли-продажи, потому что по моему мнению -заявление это до первого судебного спора
lenna

Номер повідомлення:#6

Повідомлення evictia » 10 січня 2008, 18:36

Liliya, згідно ст. 113 Господарського кодексу України приватним визнається підприємство, що діє на основі приватної власності одного або кількох громадян приватним також визнається підприємство, що діє на основі приватної власності суб[qoute]єкта господарювання - юридичної особи. Таким чином юридична та фізична особи не можуть одночасно бути співвласниками ПП. У Вашому випадку - тільки договір купівлі-продажу.
Отпускайте идиотов и клоунов из своей жизни. Цирк должен гастролировать.
Фаина Раневская.
evictia

Повідомлення: 863
Дякував (ла): 2678 раз.
Подякували: 922 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Liliya » 10 січня 2008, 21:22

Всім дякую. Я теж вважала, що вірним буде варіант - договір купівлі-продажу. Тепер буду впевненішою у собі. Ще раз дякую. Людмила[qoute], я механічно набрала першого засновника - юридичну особу. Насправді засновник - фізична особа. Вибачте, запрацювалась. Після свят важко приступити до роботи.
Liliya

Повідомлення: 31
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Iren » 11 січня 2008, 15:57

Питання двозначне. Юридична особа може бути засновником Приватного підприємства без проблем.А для Вас матеріально вигідніше робити договір купівлі-продажу, хоча наші реєстратори задовільняються заявами.
Iren

Повідомлення: 673
Дякував (ла): 6 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення andy » 19 січня 2008, 16:13

Господарський кодекс, ст. 63, п. 1, ч. 2:[qoute]приватне підприємство, що діє на основі приватної власності громадян чи суб'єкта господарювання (юридичної особи)Господарський кодекс, ст. 113, ч. 1[qoute]Приватним підприємством визнається підприємство, що діє на основі приватної власності одного АБО КІЛЬКОХ громадян,..... Приватним підприємством є також підприємство, що діє на основі приватної власності суб'єкта господарювання - юридичної особи[qoute]Громадяни - можна кількаЮридичні особи - тільки однаФіз + юр - не можливо, порушення Господарського кодексу
andy

Повідомлення: 1261
Дякував (ла): 62 раз.
Подякували: 290 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів