Форум

Інформаційний ресурс

знову власність подружжя

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Таня » 28 листопада 2006, 21:21

Шановні колеги як ви вважаєте, чи є договір про встановлення розміру часток в спільній сумсній власноті подружжя правовстановлюючим документом на 1/ 2, що замінює колишнє свідоцтво про право власності . Питання в тому, що до мене звернулось подружжя з правовстановлюючим-договором купівлі-продажу квартири на імя дружини. сторони хочуть оформити всю власність на імя чоловіка. Схема така як вже обговорювалась-договір впро встановлення розміру часток та договір дарування 1/2 на імя чоловіка. - з договорами питань немає, але в мене виникли сумніви, чи повинна я забирати правовстановлюючий документ-договір купівлі-продажу, адже саме на підставі цього документа у подружжя виникло право сумісної власності. хоча імя чоловіка там не фігурує. як я розумію у чоловіка на підставі договору про встановлення розміру часток не виникає право власності, цим договором сумісна власність перетворюється у часткову. Розмовляла з колегами (Київ)вони забирають правовстановлюючий документ. Хоча Інструкцією в загальних правилах про укладення таких договорів учасниками спільної сумісної власності передбачено, що цей договір (про встановлення розміру часток є невідємною частиною правовстановлюючого документа)Як вважаєте Ви?
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Passer » 29 листопада 2006, 13:13

Возможно коллеги имели в виду договора про раздел (выделение) имущества. А при установлении размров - ни в коем случае не изымается.В результате на руках у мужа должно оказаться два документа: На 1/2 - свидетельство с отметкой про отчуждение другой половины и прикрепленным договорм про определение размера частей. а на вторую 1/2 - договор дарения.
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Таня » 29 листопада 2006, 14:37

Дякую
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Повернутись в Загальний Форум