Форум

Інформаційний ресурс

Довіренність-передоручення питання

Номер повідомлення:#61

Повідомлення ksilex » 24 вересня 2008, 03:22

Елена М, Вы мені задали питання вище, але бачу вже на нього відповіли і цілком правильно.
ksilex

Номер повідомлення:#62

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 12:38

мені ніхто не відповів на таке питання [QUOTE]якщо представник прийде оформляти, продаж квартири, а на довіреності буде відмітка про передоручення, Ви відмовите, в посвідчені такого правочину, і в відмові зішлетесь на названі статті?[/QUOTE]
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#63

Повідомлення ЮМ » 24 вересня 2008, 14:05

Ні, адже немає різниці хто з представників (чи за основною довіреністю, чи в порядку передоручення) принесе на посвідчення документи по даній квартирі, та буде представляти інтереси від імені довірителя. А які саме статті Ви маєте на увазі, ЦКУ?
ЮМ

Номер повідомлення:#64

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 14:09

Почитайте вище повідомлення тих хто вважає що представник який видав довіреність в порядку предоручення втрачає повноваження
igor

Номер повідомлення:#65

Повідомлення Per se » 24 вересня 2008, 14:13

Елена М, меня так тронули Ваши слова! Спасибо! Мы спорим и это хорошо. Это показатель того, что мы думаем и анализируем, а не просто штампуем документы… Был такой высновок про отмену передоверия представителем. Прикрепляю….Igor, я по-еврейски отвечу – вопросом на вопрос « А ВЫ лично захотите купить квартиру по такой доверенности? С учетом ст. 55 ЗУ «Про нотариат»… а у представителя еще при этом будет дубликат права собственности?
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#66

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 14:22

Не бачу тут нічого кримінального. А до чого тут ст 55?
igor

Номер повідомлення:#67

Повідомлення Летучая Мыша » 24 вересня 2008, 14:24

igor, а Вы бы взяли на себя такую ответственность? Я нет!
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10659
Дякував (ла): 9978 раз.
Подякували: 9873 раз.

Номер повідомлення:#68

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 14:27

про яку відповідальність іде мова?, і знову ж таке питання як Ви напишите постанову про відмову?
igor

Номер повідомлення:#69

Повідомлення Летучая Мыша » 24 вересня 2008, 14:39

igor, Вы на чьей стороне: клиентов или коллег-нотариусов?
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Номер повідомлення:#70

Повідомлення notaBene » 24 вересня 2008, 15:01

от до чого тут, хто на чиєму боці? при всій повазі, навіщо створювать хибну практику, яка на жодній нормі не грунтується? а тільки на твердженні, що повноваження - воно як річ, а якщо і право - то хіба що одноразове.
Человеку без докУментов строго воспрещается существовать (с)
notaBene

Повідомлення: 281
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#71

Повідомлення sello » 24 вересня 2008, 16:25

igor, Ви також не відповіли на моє запитання у повідомленні №9. Відповідаю на Ваше, так, неодноразово відмовляв, якщо приходили з основною, де вже була позначка про передоручення у повному обсязі. Неодноразово. Ні один не забажав отримати постанову. Якщо такий відвідувач з[qoute]явиться, - то буду виносити з посиланням на ти статті, які вже згадував, зокрема 240. Хай вирішує суд.Доречі, в тому ж ЦК відсутнє визнання того, що права після передовіри замісникові у повіреного залишаються. Кожний читає так, як читає. uk-lutsenko [Стаття 248 [qoute]Припинення представництва за довіреністю[qoute], чітко передбачає підстави з настанням яких представник не може виконувати покладені на нього повноваження.Такого пункту як передоручення - там немає. А такий пункт припинення, як виконання представником в повному обсязі повноважень там є? А питання для нас не теоретичне. Видавати, наприклад, дублікат довіреності на продаж квартири, якщо квартира вже продана?Стосовно практики ніколи її не створював і не нав[qoute]язував будь-кому, та й чужу використовую вибірково. А то за [qoute]створенням практики[qoute] не буде часу коли і випити:-)))
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33497 раз.

Номер повідомлення:#72

Повідомлення Оленка Справедлива » 24 вересня 2008, 16:29

За останній час перша тема, де коллеги ведуть здорову дискуссію, а не гавкають один на одного.Фуф, я думала, шо вже всьо зовсім пагано... :)
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#73

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 16:39

Боцман я вже відповів №15 [QUOTE] Боцман ви розумієте в буквальному смислі слово [qoute]передати[qoute] це не означає що Представник позбавляється повноважень, він наділяє повноваженнями іншу особу.[/QUOTE]Крім того на довіреності відмітка, передоручення на ім[qoute]я ФІО, там не переписується які повноваження передані, як ви будете встановлювати які повноваження передані а які ні.
igor

Номер повідомлення:#74

Повідомлення ksilex » 24 вересня 2008, 17:17

щодо ст.248 ЦК, то можна використати п.3 ч.1 (вважаю але не наполягаю)Стаття 248. Припинення представництва за довіреністю 1. Представництво за довіреністю припиняється у разі: 3) відмови представника від вчинення дій, що були визначені довіреністю Вважаю, що [qoute]ПЕРЕДАВШИ[qoute] свої повноваження представника в ПОВНОМУ обсязі ЗАМІСНИКУ, представник відмовився від вчинення дій, що були визначені довіреністю!?
ksilex

Номер повідомлення:#75

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 17:18

Відмову він повинен викласти довірителю, а не заміснику, так що не дуже вдала анологія
igor

Номер повідомлення:#76

Повідомлення ksilex » 24 вересня 2008, 17:23

....звісно це не прямим текстом написано, як це ми полюблаємо, але з огляду сутність і значення (з толкових, етимологічних і ін. словників) терміну [qoute]передача[qoute], дієслів [qoute]передати[qoute], [qoute]передавати[qoute], від якого утворено термін [qoute]передача[qoute] вважаю, що таким-чином представник відмовляється від своїх повноважень, а тому, думаю, в постанові про відмову цим можна мотивувати?
ksilex

Номер повідомлення:#77

Повідомлення ksilex » 24 вересня 2008, 17:24

igor, щось я не зрозумів, Ви про що?
ksilex

Номер повідомлення:#78

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 17:27

Я думаю що в суді така постанова не пройде, якщо не хочете посвідчувати краще знайти іншу причину. крім того так і не відповіли, як ви будете встановлювати обсяг переданих повноваженьідруге питання чи можливо зробити ще одне передоручення на іншу особу (з першої довіреності)
igor

Номер повідомлення:#79

Повідомлення ksilex » 24 вересня 2008, 17:39

Стаття 248. Припинення представництва за довіреністю 1. Представництво за довіреністю припиняється у разі: 3) відмови представника від вчинення дій, що були визначені довіреністю Стаття 240. Передоручення 2. Представник, який [U][B]передав [/B][/U]своє повноваження іншій особі, повинен [U]повідомити про це особу, яку він представляє[/U], та надати їй необхідні відомості про особу, якій передані відповідні повноваження (замісника). Невиконання цього обов'язку покладає на особу, яка передала повноваження, відповідальність за дії замісника як за свої власні. Стаття 250. Відмова представника від вчинення дій, які були визначені довіреністю 1. Представник має право відмовитися від вчинення дій, які були визначені довіреністю. 2. Представник зобов'язаний негайно повідомити особу, яку він представляє, про відмову від вчинення дій, які були визначені довіреністю. igor, я все ж думаю, що цей пункт можна використовувати, але не наполягаю, для такого і дискутуємо тут, можливо хтось аргументовано і заперечить чи навпаки розвине думку. А якщо вже писати постанову, то як на мене треба обгрунтувати і тим всім що писалось вище, і цим також! Все в купі, буде більш правдиво виглядати.
ksilex

Номер повідомлення:#80

Повідомлення ksilex » 24 вересня 2008, 17:42

до речі, слово [qoute]передав[qoute] у перфектній формі
ksilex

Номер повідомлення:#81

Повідомлення igor » 24 вересня 2008, 17:57

В даному випадку ми намагаємося викрутити з декількох статей те що нам потрібно. Я хочу почути всеж таки чи можна встановити ще одного замісника, якщо можна, то як бути з переданими повноваженнями, якщо ні то зновуж таки чому? І якщо можна скасувати довіреність видану в порядку передоручення, до чи повертаються до нього повноваження?
igor

Номер повідомлення:#82

Повідомлення Зав.господарством » 24 вересня 2008, 20:01

Це нескінченний спір, вічна дискусія. Пропоную підвести риску таким висновком: НЕ ВАЖЛИВО ПЕРЕДАСТ повноваження представник заміснику чи не ПЕРЕДАСТ, головне щоб людина була хороша. А з огляду на верховенство ПРАВА і РІВНІСТЬ всіх перед законом, якщо він не ПЕРЕДАСТ, то буде вчиняти правочин сам, а якщо ПЕРЕДАСТ то замісник вчинить правочин.
Зав.господарством

Номер повідомлення:#83

Повідомлення Летучая Мыша » 24 вересня 2008, 22:45

Я поняла одно: каждый остался при своем мнении, и бует делать так, как делал. Этот спор можно решить только на уровне законодательства.
Летучая Мыша

Номер повідомлення:#85

Повідомлення Астра » 26 вересня 2008, 21:23

Я тут бачу багато філологічних обгрунтовань разом з юридичними. Довіритель - це довіра. Видав довіреність, довірився особі. Втратила довіру - скасував довіреність.Чи то довіритель, чи замісник втратив довіру до особи, в чому різниця.
Астра

Повідомлення: 774
Дякував (ла): 322 раз.
Подякували: 661 раз.

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів