Номер повідомлення:#12
sello
» 14 лютого 2007, 02:18
"А, trew, зрозумів. Ви маєте на увазі той випадок, коли Оксана заяву про прийняття спадщини подала без род.документів, а за видачею свідоцтва на спадщину не з""являється ні з документами про род.відносини ні без них. Так, дійсно, у цьому випадку Андрію доведеться чекати до ""білих мух"". Стосовно відсутності строків ОТРИМАННЯ свідоцтва, на превеликий жаль цей суттєвий недолік перекочував зі ""старого"" ЦК до ""нового""У цьому випадку нотаріус видасть йому свідоцтво на його частку, а певна частка спадщини залишиться відкритою. Яж описав ситуацію, коли Оксана прийшла до нотаріуса одразу після 6 місяців в вимогою про видачу свідоцтва але без род.документів. Мені Андрій нерви не зіпсує тому, що я Постановою направляю його до суду, оскільки в мене є заява від Оксани. Хто вона, аферистка чи дійсно дочка померлого на цій стадії мене не обходить. Це вже задача Андрія доказати в суді що вона не спадкоємиця. Чому законодавець написав у ЦК ""спадкоємець"", а не наприклад, ""громадянин"", може це і правильно, адже скільки б тоді дійсно хворих людей подавало б заяви. За нашою інструкцією нотаріус при отриманні заяви про прийняття спадщини не повинен перевіряти род.стосунки, а от при видачі свідоцтва відповідно до пункту 212 повинен. А якщо заява надійшла поштою, то прийму і зареєструю без свідоцтва про смерть. Доречі, в заяві про прийняття спадщини спадкоємець як законослухняний громадянин повинен надати інформацію про інших відомих йому спадкоємців. І нотаріус вподальшому не має права ігнорувати цю інформацію."