Форум

Інформаційний ресурс

Дурацкий вопрос про дубликат...

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Блондинка в законе » 21 грудня 2007, 15:26

Выдавая дубликат доверенности, мы копию этого самого дубликата у себя оставляем?! Ну скажем, подкалываем к заявлению о выдаче дубликата? Или к самой доверенности?! Мне кажеться что не надо оставлять даже копию... Но может я не правильно понимаю...
Блондинка в законе

Повідомлення: 1279
Дякував (ла): 15 раз.
Подякували: 12 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Lumen » 21 грудня 2007, 15:38

Не надо. Я ничего не оставляю только отметка на нашем оригинале о том. когда. кому и за каким номером выдан дубликат
Lumen

Повідомлення: 397
Дякував (ла): 298 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення sello » 21 грудня 2007, 15:42

Видача дубліката нотаріального документа - це окрема нотаріальна дія. Для неї навіть окремий наряд заводиться. Другий примірник дублікату разом з заявою і всім іншим залишаємо у себе в справі.
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27442 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Lumen » 21 грудня 2007, 15:44

Боцман, а зачем второй экз. дубликата, если есть оригинал в делах? А наряд не на выданные дубликаты, а на заявления на выдачу дубликатов
Lumen

Повідомлення: 397
Дякував (ла): 298 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ayu » 21 грудня 2007, 15:44

при видачі дублікату ми беремо у гр. заяву про видачу дублікату, дублікат робимо у 2-х примірника, один з яких на бланку, 1 примірник залишаємо у себе і ставимо разом із заявою у наряд [qoute]заяви про видачу дублікатів нотаріально посвідчених документів, які зберігаються у справах приватного нотаріуса (або державної нотаріальної контори) та виписок із реєстрів...такий наряд зберігаємо у себе у архіві 3 роки
ayu

Повідомлення: 1411
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Мисс Марпл » 21 грудня 2007, 16:01

Зачем усложнять себе жизнь? Тора верно говорит: [qoute]наряд не на выданные дубликаты, а на заявления на выдачу дубликатов[qoute]! Зачем же Вам второй экземпляр дубликата, если он у Вас и так хранится в делах?! Заявления, с отметкой о том когда и по какому реестровому номеру выдан дубликат, хранятся в наряде, который отображён в номенклатуре! А на договоре, по которому выдан дубликат, делается отметка о выдаче дубликата!Интересно, Вы когда заявления делаете, которые у Вас в делах не должны оставаться, за исключением конечно заявлений от несовершеннолетних, тоже оставляете себе второй экземпляр??????
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#9

Повідомлення sello » 21 грудня 2007, 17:22

О то тобі на! Пункт 6-й статті 34 ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute]. Пункти 5 і 37 Інструкції, а ще можна пригадати Положення про ДРП стосовно видачі дубліката правочину і його реєстрації і т.д. і т.п.І про все це робити відмітку???!!!
sello

Номер повідомлення:#10

Повідомлення ayu » 21 грудня 2007, 17:57

Ketrinрешта заяв - не залишаю собі
ayu

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Мисс Марпл » 21 грудня 2007, 18:04

Боцман, Вы утрируете ситуацию! Каким же образом Вы себе отметку (о регистрации дубликата в реестре сделок) оставите, если Вы обязаны изготовить выписку. Вот к заявленьицу эту выписку и приложите!!!!!По поводу п.6 ст.34 ЗУ [qoute]О нотариате[qoute] ...[qoute]выдаются дубликаты документов, которые хранятся в делах нотариальной конторы[qoute] ХРАНЯТСЯ ЖЕ НЕ ДУБЛИКАТЫ, А ДОКУМЕНТЫ, ДУБЛИКАТЫ КОТОРЫХ ВЫ ВЫДАЁТЕ!!!!Если следовать Вашей логике, то Вы можете выдать дубликат любого документа не удостоверенного Вами???????Инструкция: [qoute]Документи, у яких викладено зміст правочинів, що посвідчуються в нотаріальному порядку, виготовляються нотаріусом не менше ніж у двох примірниках, один з яких залишається у справах державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса, а інші, що мають силу оригіналу, видаються сторонам.[qoute] - ВЫ ЧТО ПРИ ВЫДАЧЕ ДУБЛИКАТА СДЕЛКУ УДОСТОВЕРЯЕТЕ????? [qoute] Усі примірники підписуються учасниками правочину. [qoute] - ПРИ ВЫДАЧЕ ДУБЛИКАТА У ВАС СТОРОНЫ ДОГОВОРА НА НЁМ РАСПИСЫВАЮТСЯ?????
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Per se » 21 грудня 2007, 18:32

Ketrin, не кричите… не нервничайте…. Голос сорвете, песни на Новый год петь не сможете…
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Vолодимир » 21 грудня 2007, 19:08

Шановні як у класиків ДУБЛІКАТ клієнту , а нам ТІЛЬКИ заяву і відмітка на оригіналі про видачу дубліката !!!!!!! Ні яких дублікатів у себе !!! Ось коли архіх загубите , ось тоді і будете робити дублікати ( ШУТКА , але у кожній з них є і правда ) !!! З повагою та сто грмами на Новий рік !!!
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Щаслива » 21 грудня 2007, 19:35

а я повністю підтримую Боцмана
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення sello » 21 грудня 2007, 20:42

Ага, якщо мене жінка вб[qoute]є за те, що другий вечір забуваю купити мандаринів, у цьому будете винні ви всі, особливо L та Ketrin.Тому ризикну життям але відповім на ваші повідомлення.L, Ви все правильно робите стосовно відміток на примірниках документів, дублікати яких видаєте. І відмітки про скасування довіреності - теж правильно. Я роблю так само. Пункт 37 Інструкції як згадав (може не зовсім коректно) стосовно того моменту, що у ньому говориться про кількість примірників [qoute]не меньш ніж у двох[qoute]. У Інструкції є згадування про кількість примірників (з привязкою до спецбланків) і у інших пунктах. Наприклад, подивимось пункт 5 Інструкції і в кінці переліку документів побачимо [qoute]дублікатів документів[qoute] і далі [qoute]опускаємось[qoute] нижче за текстом того ж 5 пункту і читаємо передостанній абзац. Прочитали? Я його розумію так, що при видачі дублікату я повинен використати спецбланк, а відтак - залишити в себе примірник (згідно Інструкції), на якому, у тому числі, указати серію та номер ..... Другий момент, який я не можу ігнорувати, це - реєстрація дублікату правочину у ДРП [qoute]4.1. Видача дубліката правочину, що зберігається у справах державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса, є підставою внесення запису до Реєстру. 4.3. У випадку, коли запис про правочин, дублікат якого видає нотаріус, відсутній у Реєстрі, реєстратор вносить запис про цей правочин. Після цього реєстратор реєструє дублікат правочину. Оплата за реєстрацію дубліката правочину стягується відповідно до тарифу за реєстрацію правочину. [qoute] Куди мені Витяги по дублікатам тулити? У окремий наряд? (ось з приводу цього моменту я і згадав, L, про письмові відмітки). Вважаю що ні, - всі документи, які стосуються окремої нотаріальної дії повинні зберігатися НЕРОЗДІЛЬНО разом із ЗАЯВОЮ про видачу дублікату. (а от якби до мене звернувся з заявою стороння особа, не участник правочину, що мою письмову відмову йому у видачі дублікату підшивати до вихідної?)Третій момент: видав дублікат, при цьому допустив помилку (чи шахраї [qoute]поколдували[qoute] над моїм дублікатом). Як мені з[qoute]ясувати всі обставини, коли в себе примірника не залишив? А дублікат, як нам відомо, має силу оригіналу. Правочин - не меньш ніж у двох примірниках, а дублікат, який має ту саму силу - в одному? Ну не хватило чогось чи завадило щось розробникам Інструкції більш детально виписати процедуру видачі дублікату!Ketrin, і я можу і Ви можете видати дублікат документу, який не посвідчували. Приклад: абзац 3-ї пункту 86 Інструкції.Так, здається все, адже головне не суть відповіді, а увага. Все, побіг за мандаринами, а то буде мені!
sello

Номер повідомлення:#18

Повідомлення ayu » 21 грудня 2007, 20:52

згідна з Боцман і з тих самих міркувіань, крім заяви, залишаю свій примірник дублікату (на якому пишу серію і номер спец.бланку)і якщо дублікат підлягає реєстрації у ДРП, то ще витяг до заяви і дублікату прикріплюю
ayu

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Vолодимир » 21 грудня 2007, 21:10

Шановні колеги , який дублікат у себе ??! Ви що загубили архів ??? Це дублікат з Вашого оригіналу і він ні куди у ВАс не дівся , він у Вас є у справах. Це Ваш клієнт загубив оригінал і це йому потрібен дублікат. Ви у себе робите тільки відмітку і відбираєте про це заяву. Залишати у себе дублікат це порушувати усі можливі основи діловодства і архівної справи.
Vолодимир

Номер повідомлення:#20

Повідомлення SAVA » 21 грудня 2007, 22:37

Згоден Vолодимиром. Серію та номер бланку пишу в реєстрі.
SAVA

Повідомлення: 560
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 237 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення sello » 21 грудня 2007, 23:01

Так, мандарини купив, можна відповісти на два останніх повідомлення.Архів не губився. Видача нотаріального документу, другий примірник якого залишиється у справах нотаріуса, як написано вище, - виконання пункту 5-го Інструкції.Пункт (стаття) основ діловодства і архівної справи, який (яку) порушують саме такі дії нотаріуса, відсутні. Про порядок роботи з ДРП та ЄРД не згадую (вже писав).З повагою!
sello

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Мисс Марпл » 22 грудня 2007, 14:34

Боцман, Вы читали название раздела, где расположен пункт 86 Инструкции...???И где вобще в Инструкции... указано, что нотариус имеет право выдать дубликат документа, который он не удостоверял и к которому он вобще не имеет никакого отношения??? Естественно кроме замещения и в том случае, если документация передана в архив!По поводу реестра сделок я писала выше!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Ток » 22 грудня 2007, 16:01

Если честно, то я тоже впервые не поняла Боцмана. И в Законе и в Инструкции речь идет о выдаче дубликата документа, выданного или удостоверенного нотариусом. Боцман, жаль отрывать Вас от поедания цитрусовых, но отзовитесь.
Ток

Повідомлення: 801
Дякував (ла): 746 раз.
Подякували: 545 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення sello » 23 грудня 2007, 12:52

Ketrin, я читав не тільки пункт 86 Інструкції і не тільки назву розділу до якого він відноситься. Згадка мною пункту 86 Інструкції було у відповідь на Ваше питання в повідомленні від 21.12. 15:04[qoute]Если следовать Вашей логике, то Вы можете выдать дубликат любого документа не удостоверенного Вами???????[qoute].За мене відповідає пункт 86 Інструкції:[qoute]Відчужувачу повертається приєднаний до примірника договору довічного утримання (догляду) первинний правовстановлювальний документ на майно або його ДУБЛІКАТ, який міститься у справах нотаріуса. Разом з листом нотаріуса про припинення дії договору довічного утримання (догляду) цей правовстановлювальний документ (або його ДУБЛІКАТ) подається відповідному реєструвальному органу для перереєстрації[qoute]. Всюди [qoute]ДУБЛІКАТ[qoute] виділено мною. А правовстановлювальним документом може бути, наприклад, Свідоцтво про право власності, видене відповідним органом приватизації. І я маю право видати його дублікат, якщо з якихось міркувань прийму рішення залишити оригінал в себе. Тільки не треба казати, що в мене, в архіві, разом з договором довічного утримання може зберігатися або правовстановлювальний документ або його дублікат! Адже ДУБЛІКАТ певного документу, виданого і НЕ нотаріусом, може бути ПРАВОВСТАНОВЛЮВАЛЬНИМ документом. Простіше кажучи: ДУБЛІКАТ ПРАВОВСТАНОВЛЮВАЛЬНОГО = ПРАВОВСТАНОВЛЮВАЛЬНИЙ. На підтвердження моєї позиції перечитую пункт 48 інструкції, де мова йде ТІЛЬКИ про правовстановлювальний документ і - ніяких ДУБЛІКАТІВ. (можна зауважити, що це - нечітко (некоректно) прописаний тект Інструкції, який допускає двояке тлумачення можливо (я таке не відкидаю)- моє невірне розуміння окремих пунктів Інструкції) Але маємо те, що маємо. Повторюватися не буду. Бо завжди намагаюся застосовувати Інструкцію комплексно.З введення у дію ДРП, ЄРД та й інших, роботи з видачею дублікатів документів нам добавилося тай порядок видачі їх, у зв[qoute]язку з цим де-що змінився. (наприклад перед видачею дублікату довіреності - перевірити її за ЄРД). І так далі і таке інше. Стисло про все це я писав у повідомлення від 21.12 17.42. Куди всі витяги тулити? Тільки до заяви? А чому не до заяви і примірника виданого дублікату? Тому що в пункті 29 Інструкції про це (примірник виданого дублікату) не записано? Але ж існує пункт 5 Інструкції, про який я теж згадував. Так що, будемо застосовувати Інструкцію тільки під конкретну дію - [qoute]точечно[qoute] чи [qoute]комплексно[qoute], пом[qoute]ятаючи і про всі інші специфічні моменти будь-якої нотаріальної дії?Про видачу дублікату будь-якого документа я речі не вів. Моє повідомлення від 21.12 17:42 не редагувалося. Пункт 86 Інструкції згадується мною на підтвердження того, що категоричність у нашій справі недоречна, а також - загальновідомої тези, що з кожного правила бувать винятки.Ketrin, ще раз уважно перечитав всі Ваші повідомлення за цією темою але не знайшов жодного згадування про реєстри. Юр, мандарини - клас! Ще трошки залишилося. Сподіваюсь, що всім сказаним вище Ketrin, відповів і на Ваше речення стосовно дублікату документа. На істину не претендую. Стосовно теми залишати в себе другий приміник дублікату чи ні, - залишаюся при своєму. Залишав і буду залишати.
sello

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Vолодимир » 24 грудня 2007, 15:22

Шановний Боцман. По перше питання стояло про порядок видачи дубліката. А при видачи дубліката у себе ні хто не залишає дублікат у себе бо у справах у нотаріуса і так є оригінал. По друге то що ви цітуєте має виключне відношення до повернення документів при довічному утриманні. Те що туди попала однозначнадурість ( це я про дублікат ) це безперечно і ми для того і маємо нормальні дипломи щоб це розуміти. Ну ніхто не може видати той клятий дублікат якщо він не робив оригінал. Той хто це писав хай сам це і виконує. Да і чого це я повинен не повернути особі його оригінал ? Подумайте та повертайтеся до нас , а не до писателя інструкції. Там ще багато чого цікавого написано , так ВИ же не виконуєте той бред. А мандарини мабуть дійсно клас.
Vолодимир

Номер повідомлення:#26

Повідомлення sello » 24 грудня 2007, 15:43

І ще, стосовно того як коректно чи некоректно виписана наша Інструкція (остання її редакція).Надаю текст ([qoute]старої[qoute]) Інструкції, затвердженої Наказом МЮ України від 18 червня 1994 року № 18/5 з усіма змінами та доповненнями на момент втрати нею чинності). Розділ III. Правила вчинення окремих видів нотаріальних дій. Глава І. Посвідчення угод. Пункт 38 абзац другий: [qoute]Органу, який провадить відповідну реєстрацію майна, крім угоди про розірвання договору про відчуження майна, для перереєстрації подається також правовстановлюючий документ, на підставі якого був посвідчений договір про відчуження, або виданий нотаріусом дублікат цього правовстановлюючого документа[qoute].Пункт 48 [qoute]нової[qoute] Інструкції передбачає вже повернення тільки привовстановлювального документа і ніяких дублікатів.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Надаю текст ([qoute]старої[qoute]) Інструкції, затвердженої Наказом МЮ України від 18 червня 1994 року № 18/5 з усіма змінами та доповненнями на момент втрати нею чинності). Посвідчення договорів довічного утримання. Пункт 58 абзац третій: [qoute]Відчужувачу жилого будинку (квартири) повертається приєднаний до примірника договору довічного утримання первинний правовстановлюючий документ на будинок (квартиру) або його дублікат, який знаходиться у справах державної нотаріальної контори. Разом з листом державного нотаріуса про анулювання договору довічного утримання цей правовстанолюючий документ (або його дублікат) подається відповідному реєструючому органу для перереєстрації[qoute].Пункт 86 [qoute]нової[qoute] Інструкції (ще раз наводжу його текст): [qoute]Відчужувачу повертається приєднаний до примірника договору довічного утримання (догляду) первинний правовстановлювальний документ на майно або його дублікат, який міститься у справах нотаріуса. Разом з листом нотаріуса про припинення дії договору довічного утримання (догляду) цей правовстановлювальний документ (або його дублікат) подається відповідному реєструвальному органу для перереєстрації[qoute].Як можна побачити, зазнав суттєвих змін тільки пункт 48 [qoute]нової[qoute] Інструкції, який унеможливив видачу нотаріусом дублікату правовстановлювального документа у разі розірвання договору відчуження майна. Пункт 86-й ніяких ЗМІСТОВНИХ змін не зазнав!!! З урахуванням того факту, що жодних змін до статті 53 Закону України [qoute]Про нотаріат[qoute] (видача дублікатів) що під час дії [qoute]старої[qoute] Інструкції, що за час дії [qoute]нової[qoute] Інструкції НЕ ВНОСИЛОСЯ, залишається, принаймі, два питання до колективу розробників [qoute]нової[qoute] Інструкції:1. Залишення без суттєвих змін пункту 86 [qoute]нової[qoute] Інструкції - це недолік чи свідома дія?2. Якщо свідома дія - то право видати дублікат правовстановлювального документа (не нотаріального) у разі смерті фіз.особи - набувача за договором довічного утримання у нотаріуса залишилося?Vолодимир, поки набирав це повідомлення висвітилося Ваше. Своє пояснення все ж таки надам на підтвердження мого переконання в тому, що в нашій роботі нічого безперечного і безапеляційного немає. Чим більше знаєш - тим меньше знаєш. Всього двічі довелося розривати договір довічного утримання за згодою сторін і завжди повертав власнику первинний документ, а не його дублікат. (але з інструкцій і старої і нової [qoute]слів не викинеш[qoute]!З повагою, Боцман.
sello

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Vолодимир » 24 грудня 2007, 16:50

То таракани і нехай вони залишаються для тих хто таке писав. З повагою.
Vолодимир

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Salk » 24 грудня 2007, 18:53

дублікат собі не залишаю
Salk

Повідомлення: 459
Дякував (ла): 262 раз.
Подякували: 132 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Клер. » 25 грудня 2007, 15:37

Для чого [qoute]клонувати[qoute] (від слова [qoute]клон[qoute]), якщо є другий екземпляр документу в справі?
Клер.

Повідомлення: 1381
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 254 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів