Номер повідомлення:#17
sello
» 21 грудня 2007, 20:42
Ага, якщо мене жінка вб[qoute]є за те, що другий вечір забуваю купити мандаринів, у цьому будете винні ви всі, особливо L та Ketrin.Тому ризикну життям але відповім на ваші повідомлення.L, Ви все правильно робите стосовно відміток на примірниках документів, дублікати яких видаєте. І відмітки про скасування довіреності - теж правильно. Я роблю так само. Пункт 37 Інструкції як згадав (може не зовсім коректно) стосовно того моменту, що у ньому говориться про кількість примірників [qoute]не меньш ніж у двох[qoute]. У Інструкції є згадування про кількість примірників (з привязкою до спецбланків) і у інших пунктах. Наприклад, подивимось пункт 5 Інструкції і в кінці переліку документів побачимо [qoute]дублікатів документів[qoute] і далі [qoute]опускаємось[qoute] нижче за текстом того ж 5 пункту і читаємо передостанній абзац. Прочитали? Я його розумію так, що при видачі дублікату я повинен використати спецбланк, а відтак - залишити в себе примірник (згідно Інструкції), на якому, у тому числі, указати серію та номер ..... Другий момент, який я не можу ігнорувати, це - реєстрація дублікату правочину у ДРП [qoute]4.1. Видача дубліката правочину, що зберігається у справах державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса, є підставою внесення запису до Реєстру. 4.3. У випадку, коли запис про правочин, дублікат якого видає нотаріус, відсутній у Реєстрі, реєстратор вносить запис про цей правочин. Після цього реєстратор реєструє дублікат правочину. Оплата за реєстрацію дубліката правочину стягується відповідно до тарифу за реєстрацію правочину. [qoute] Куди мені Витяги по дублікатам тулити? У окремий наряд? (ось з приводу цього моменту я і згадав, L, про письмові відмітки). Вважаю що ні, - всі документи, які стосуються окремої нотаріальної дії повинні зберігатися НЕРОЗДІЛЬНО разом із ЗАЯВОЮ про видачу дублікату. (а от якби до мене звернувся з заявою стороння особа, не участник правочину, що мою письмову відмову йому у видачі дублікату підшивати до вихідної?)Третій момент: видав дублікат, при цьому допустив помилку (чи шахраї [qoute]поколдували[qoute] над моїм дублікатом). Як мені з[qoute]ясувати всі обставини, коли в себе примірника не залишив? А дублікат, як нам відомо, має силу оригіналу. Правочин - не меньш ніж у двох примірниках, а дублікат, який має ту саму силу - в одному? Ну не хватило чогось чи завадило щось розробникам Інструкції більш детально виписати процедуру видачі дублікату!Ketrin, і я можу і Ви можете видати дублікат документу, який не посвідчували. Приклад: абзац 3-ї пункту 86 Інструкції.Так, здається все, адже головне не суть відповіді, а увага. Все, побіг за мандаринами, а то буде мені!