Форум

Інформаційний ресурс

Завещание с переводчиком и свидетелями

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Evropa » 04 червня 2008, 13:04

Бабушка владеет только молдавским языком (никакой другой язык не понимает- ни русский, ни, тем более, укаринский)хочет, чтобы ей удостоверили завещание на пай. С переводчиком она уже договорилась, два свидетеля будут. Как в удостоверительной отобразить усный перевод переводчиком? Прошу помощи, так как она ходит уже третий день, и настойчиво просит завещание.
Evropa

Номер повідомлення:#2

Повідомлення мышка - норушка » 04 червня 2008, 13:08

на каком языке просит?:)))))
мышка - норушка

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Jemini » 04 червня 2008, 13:18

п.9 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України - якщо особа, яка вернулася за вчиненням нотаріальної дії, не знає мови, якою ведеться діловодство, тексти оформлюваних документів мають бути перекладені їй нотаріусом або перекладачем у письмовій або усній формі, про що зазначається в посвідчувальному написі. Особа, що не володіє мовою, якою виготовлений документ, підписується тією мовою, яку вона знає.Але в даному випадку краще не усний переклад, а письмовий. Заповіт все ж таки...
Jemini

Номер повідомлення:#4

Повідомлення мышка - норушка » 04 червня 2008, 13:20

Джемини, мне кажется этот пункт под завещание не подходит (на каком языке будут читать свидетели?), только секретный заповит
мышка - норушка

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Fil » 04 червня 2008, 13:22

Делала завещание глухонемого, с участием переводчика и двух свидетелей, писала так [qoute]Я, ФИО и тд, в присутності двох свідків обраних мною особисто - ФИО, адреса и паспорта свидетелей, а також у присутності перекладача жестовой мови ФИО, адрес, паспорт, документ переводчика который подтверждает владение языком, в конце подпись того кто дает завещание, переводчика- перекладено мною и підписано власноручно - підпис, и свидетелей - зачинано мною и підписано власноручно-підписи, у посвідчувальноу написі так - Заповіт підписано ПІБ заповідача в моїй присутності та в присутності свідків їх ПІБ. Особу перекладача ПІБ встановлено, її повноваження перевірено. Особу свідків ПІБ встановлено. Все остальное как обычно.
Fil

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Evropa » 04 червня 2008, 14:05

Спасибки!
Evropa

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Evropa » 04 червня 2008, 16:02

Всем спасибо ! Отправила бабулю делать завещание в сельский Совет.
Evropa

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Jemini » 04 червня 2008, 17:37

Цікаво, а як відмовили?
Jemini

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Провинциалка » 04 червня 2008, 19:43

А мені цікаво, як буде посвідчувати заповіт сельсовет, і що потім з цим заповітом буде робити держнотаріус
Провинциалка

Повідомлення: 2902
Дякував (ла): 3294 раз.
Подякували: 6737 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Сана » 05 червня 2008, 02:27

Сельсовет-то удостоверит, можем не сомневаться...Но будет ли это завещание сделано правильно,- вот в чем вопрос...И, как следствие, какова будет его дальнейшая судьба...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Jemini » 05 червня 2008, 11:24

Evropa,а Вам бабусю та її спадкоємців не шкода, чи Вам однаково?
Jemini

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів