Форум

Інформаційний ресурс

Это ж-ж-ж неспроста!?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ksilex » 25 вересня 2008, 02:04

Така ситуація: Власник квартири в багатоповерховому будинку без жодного дозвільного документа самовільно в 2007 р. зробив перепланування квартири, але не якесь там із міжкімнатними стінами, а демонтував частину несучої стіни між кімнатою та лоджією, внаслідок чого в нього збільшилась житлова площа.Є акт відповідної комісії, де це все зафіксовано.Сусід цього громадянина, з метою захисту своїх інтересів, подає відповідний позов, оскільки інші держ.органи нічим не допомогли, так-як за цього спритного будівельника закинули слово вельмишановні особи.Відповідач на попереднє засідання не приходить, просить в клопотанні суд перенести засідання у зв’язку із неможливістю прибути до суду, так-як він “виготовляє” документи, які в нього повинні були ще бути до початку будівельних робіт (суд переніс таки засідання і визнав це проважною причиною….оце так поважність!, да Бог з ним) і водночас додає до клопотання: 1) рішення органу місцевого самоврядування від 2007 р., яким йому надано дозвіл на перепланування квартири, насправді його видали декілька днів назад на „прохання” тих же „поважних„ осіб…..це при тому, що в акті комісії за 2007р. вказано, що такого рішення цей громадянин немав, розпочавши будівництво…ну це окрема справа….для прокуратури (саме по собі це рішення – пустяк, воно не є підставою для початку будівельних робіт, адже для цього, як відомо, потрібно одержати відповідний дозвіл в інспекції ДАБК а для цього подати купу документів, в т.ч. висновок експертизи, проектну документацію і т.д, як передбачено порядком вся процедура, як має бути мені відома ) 2) копію замовлення до БТІ для проведення поточної інвентаризації цієї квартири (саме це він мав на увазі, коли вказував що не може прибути до суду, бо одержує ці документи). Так ось, на біса йому ця поточна інвентаризація квартири із самовільними переплануваннями??? Я наприклад, якщо і хотів би узаконити це, то хоч і пізніше, але йшов би по передбаченому шляху: робив би відповідну проектну документацію під вже здійснене перепланування. А тут хід конем – провидить інвентаризацію, чи він невідає що робить, чи я неможу второпати цей план? Я читав ту інструкцію про інвентаризацію нерухомого майна, здається нічого такого. І також ця інвентаризація непотрібна для того щоб одержати дозвіл на ці роботи, а якщо він не одержить цей дозвіл і погоджену проектну документацію (потім звісно треба щоб комісія прийняла здійснену відповідно до проекта роботу), то вважаю ніяка інвентаризація йому недопоможе… Що скажете? Що це може означати? Для чого йому може бути потрібна ця інвентаризація, адже я ніяк не можу второпати і мелафону немає:) ?ПИШУ В БІЛЬШ /[qoute]ДИНАМІЧНОМУ/[qoute] І ЗВІСНО АВТОРИТЕТНОМУ РОЗДІЛІ ФОРУМУ
ksilex

Номер повідомлення:#2

Повідомлення sello » 25 вересня 2008, 08:23

[qoute]Інвентаризація[qoute] - огляд техніком БТІ- передбачена процедурою підготовки для подальшого перепланування/перебудови. Інвентаризація проводиться до початку перебудови/перепланування і по завершенню цієї процедури. Щоб було видно, що було [до] і що стало [після].
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33497 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення AHgpeu » 25 вересня 2008, 12:34

Боцман, Вы не спите ночью?? Или уже на любимой работе в 5 утра?? ))
AHgpeu

Номер повідомлення:#4

Повідомлення СКІФ » 25 вересня 2008, 13:41

На то он и Боцман, чтобы [qoute] бдить порядок[qoute] на нотариальном корабле-форуме.
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення sello » 25 вересня 2008, 13:50

Эт я сегодня в ночную работал. Так сказать ночной нотариус:-)))
sello

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ksilex » 25 вересня 2008, 18:10

Боцман, Ви писали, що [qoute]Інвентаризація[qoute] передбачена процедурою підготовки для подальшого перепланування/перебудови, але я все передивився і ніде цього не знайшов. Навіть в роз'ясненні Держбуду, де все розписаноя к має бути цього немає: Порядок та умови надання дозволу на виконання будівельнихробіт з нового будівництва, розширення, реконструкції, технічногопереоснащення, реставрації та капітального ремонту об'єктів(далі - роботи з будівництва) визначено Положенням про порядокнадання дозволу на виконання будівельних робіт, затвердженимнаказом Держбуду України від 05.12.2000 N 273 ( z0945-00 ) тазареєстрованим у Мін'юсті України 25.12.2000 за N 945/5166.Положення обов'язкове для застосування усіма суб'єктамибудівництва незалежно від форм власності, відомчої належності таджерел фінансування. Дозвіл на виконання будівельних робітнадається інспекціями державного архітектурно-будівельногоконтролю, які одночасно ведуть реєстр наданих дозволів. Виконаннябудівельних робіт без вищезазначеного дозволу забороняється.Індивідуальним забудовникам житлових будинків, господарських тапобутових споруд дозволи на виконання будівельних робіт надаютьсяна підставі заяви забудовника, документа, що посвідчує правовласності чи користування (у тому числі на умовах оренди)земельною ділянкою, дозволу на будівництво об'єкта містобудування,який видається відповідним органом місцевої виконавчої влади,проектної документації, погодженої місцевими органами у справахмістобудування і архітектури. Для індивідуальних забудовниківінспекція держархбудконтролю зобов'язана у термін, що не перевищує15 днів, розглянути надані забудовником (замовником) документи іприйняти рішення про надання дозволу на виконання будівельнихробіт та видати його або надати обґрунтовану відмову. Тож якщо зомежете, будь-ласка, вкажіть де це написано. Можливо в кого є які ідеї навіщо це цього власнику квартири?
ksilex

Номер повідомлення:#7

Повідомлення sello » 25 вересня 2008, 18:42

ksilex, наскільки мені відомо, такої загальноукраїнської процедури не існує. В нас вона, процедура (порядок), затверджена на сесії міськради і оформлена відповідним рішенням та опублікова у газеті. Ним БТІ і інші служби і керуються. Стосується ций порядок тільки перепланування/перебудови житлових приміщень і переводу приміщень з житлового у нежитловий фонд.
sello

Номер повідомлення:#8

Повідомлення ksilex » 25 вересня 2008, 19:47

добре, щиро дякую Вам, Боцман.
ksilex

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів