Номер повідомлення:#1
ksilex
» 25 вересня 2008, 02:04
Така ситуація: Власник квартири в багатоповерховому будинку без жодного дозвільного документа самовільно в 2007 р. зробив перепланування квартири, але не якесь там із міжкімнатними стінами, а демонтував частину несучої стіни між кімнатою та лоджією, внаслідок чого в нього збільшилась житлова площа.Є акт відповідної комісії, де це все зафіксовано.Сусід цього громадянина, з метою захисту своїх інтересів, подає відповідний позов, оскільки інші держ.органи нічим не допомогли, так-як за цього спритного будівельника закинули слово вельмишановні особи.Відповідач на попереднє засідання не приходить, просить в клопотанні суд перенести засідання у зв’язку із неможливістю прибути до суду, так-як він “виготовляє” документи, які в нього повинні були ще бути до початку будівельних робіт (суд переніс таки засідання і визнав це проважною причиною….оце так поважність!, да Бог з ним) і водночас додає до клопотання: 1) рішення органу місцевого самоврядування від 2007 р., яким йому надано дозвіл на перепланування квартири, насправді його видали декілька днів назад на „прохання” тих же „поважних„ осіб…..це при тому, що в акті комісії за 2007р. вказано, що такого рішення цей громадянин немав, розпочавши будівництво…ну це окрема справа….для прокуратури (саме по собі це рішення – пустяк, воно не є підставою для початку будівельних робіт, адже для цього, як відомо, потрібно одержати відповідний дозвіл в інспекції ДАБК а для цього подати купу документів, в т.ч. висновок експертизи, проектну документацію і т.д, як передбачено порядком вся процедура, як має бути мені відома ) 2) копію замовлення до БТІ для проведення поточної інвентаризації цієї квартири (саме це він мав на увазі, коли вказував що не може прибути до суду, бо одержує ці документи). Так ось, на біса йому ця поточна інвентаризація квартири із самовільними переплануваннями??? Я наприклад, якщо і хотів би узаконити це, то хоч і пізніше, але йшов би по передбаченому шляху: робив би відповідну проектну документацію під вже здійснене перепланування. А тут хід конем – провидить інвентаризацію, чи він невідає що робить, чи я неможу второпати цей план? Я читав ту інструкцію про інвентаризацію нерухомого майна, здається нічого такого. І також ця інвентаризація непотрібна для того щоб одержати дозвіл на ці роботи, а якщо він не одержить цей дозвіл і погоджену проектну документацію (потім звісно треба щоб комісія прийняла здійснену відповідно до проекта роботу), то вважаю ніяка інвентаризація йому недопоможе… Що скажете? Що це може означати? Для чого йому може бути потрібна ця інвентаризація, адже я ніяк не можу второпати і мелафону немає:) ?ПИШУ В БІЛЬШ /[qoute]ДИНАМІЧНОМУ/[qoute] І ЗВІСНО АВТОРИТЕТНОМУ РОЗДІЛІ ФОРУМУ