Форум

Інформаційний ресурс

Поділіться, будь-ласка, досвідом

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Сонька » 12 вересня 2007, 16:01

В 2005 році посвідчувався договір іпотеки. За договором в іпотеку передавалися два житлових будинки (належать одному власнику). В зв'язку з частковим виконнаням Іпотекодавцем зобов'язань за кредитним договором банк подає нотаріусу повідомлення про зняття заборони на відчуження одного із будинків та повідомлення про реєстрацію змін іпотеки. ЗАПИТАННЯ: чи можна зняти заборону на відчуження та внести відповідні зміни в реєстр іпотек, не посвідчуючи договір про внесення змін до договору іпотеки 2005 року? Чи спочатку договір про внесення змін (щодо предмета іпотеки), а потім все інше?
Сонька

Повідомлення: 527
Дякував (ла): 994 раз.
Подякували: 216 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення katya » 12 вересня 2007, 16:08

правильнее будет удостоверить сначала договор о внесении изменений. нужно смотреть, как в вашем договоре ипотеки прописано снятие, если по уведомлению кредитора - снимайте смело
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Сонька » 12 вересня 2007, 17:11

Дуже дякую, kate. Я теж такої думки, що правильніше буде внесення змін. Однак банк наполягає тільки на знятті заборони і т.д. От я й думаю, чого це я [qoute]парюся[qoute], коли сторони договору не наполягають на внесенні змін, хіба це повинна бути моя ініціатива? А з другої сторони заборону накладено ДО ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ ІПОТЕКИ, а він не припиняється в даному випадку. Як же правильно поступити? Не заставляти ж сторони вносити зміни, коли вони цього не бажають. Чи може наполягати на тому, що іншого бути не може і саме так буде правильно? В кінці кінців вилучити обтяження з реєстру вони можуть і в другого нотаріуса-реєстратора і власник продасть будинок без проблем, а я й знати про це не буду і не повинна знати. Ще раз дякую за увагу.
Сонька

Повідомлення: 527
Дякував (ла): 994 раз.
Подякували: 216 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення katya » 12 вересня 2007, 17:24

вот только в договоре ипотеки дом останется!!! - поясните это своим клиентам. у вас идет частичное исполнение обязательств, поэтому банк выводит часть залогового имущества - не вижу ничего страшного. я прописываю: [qoute]до припинення (розірвання, зміни) договору іпотеки або за письмовим повідомленням (заявою) кредитора[qoute]
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення igor » 12 вересня 2007, 19:23

Ця тема вже обговорювалась, потрібно булоб укладати два договори іпотеки і зараз не виникла б така проблема, такаж сама історія з довіреністю від кількох осіб.
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ХХХ » 13 вересня 2007, 13:20

При частковому виконанні зобов`язання іпотека зберігається. Тому щоб вивести з іпотеки один з будинків потрібно внести зміни до договору іпотеки. А вже на підставі цих змін знімати заборону відчуження на будинок, який виведено. А не за повідомленням банку.
ХХХ

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів