Yanet написав:а якщо запит прийшов від юридичної особи поштою?
katya написав:добавлю, еще беру 100 грн. за шт. и записываю копию в реестр
dordy написав:Чи повинні ми десь фіксувати стягнення грошей за вчинення додаткових послуг, не повязаних з вчиненням нотаріальної дії?
Бедуин написав:нажаль, ніде не фіксується.
.
Veдьмо4ка написав:Бедуин написав:нажаль, ніде не фіксується.
.
кингу учета доходов забіли??.
Veдьмо4ка написав:Бедуин написав:нажаль, ніде не фіксується.
.
кингу учета доходов забіли??.
Бедуин написав:Відбираєте заяву у особи на підставі в якій вона зазначає Вам які документи та у зв"язку з чим вони їй потрібні.
Перевіряєте, чи має право така особа на отримання таких документів в межах ст. 8 ЗУ "Про нотаріат".
Записуєте все це в сраву 03-06 (ну це так для "пущей важности")
знімаєте копіх необхідних документів, зазначаєте на них, що це копія. ставите штамп з оригіналом згідно, дату підпис і прикладаєте печатку.
katya написав:а я считаю, что выдача копии из архива является платным действием, очень часто клиенты просят копию для предъявления её в государственные учреждения, значит эта копия должна иметь вид документа, поэтому свидетельствую нотариально
Veдьмо4ка написав:katya написав:а я считаю, что выдача копии из архива является платным действием, очень часто клиенты просят копию для предъявления её в государственные учреждения, значит эта копия должна иметь вид документа, поэтому свидетельствую нотариально
тогда давайте определяться, какие копии Ві відаете?... пришла продавец и просит копию заявления, которое она подавала по договору что в браке не состоит, - Вы и эту копию запишете в реестр?... или копию справки о прописанных... или копию Витяга с реестра заборон... этот хлам будете записывать как нотариальную копию?
Vanda написав:
Вот то, что Вы называете "хламом", у нас на самом деле называется документами, которые хранятся у нотариуса. Если Вы приняли "это" для совершения нотариального действия как документ, то почему у Вас в архиве "это" стало хламом?
katya написав:Бедуин,
а я считаю, что выдача копии из архива является платным действием, очень часто клиенты просят копию для предъявления её в государственные учреждения, значит эта копия должна иметь вид документа, поэтому свидетельствую нотариально
Vanda написав:А чого Ви на документ, який видаєте з архіву, ставите відмітку "з оригіналом згідно", яку проставляє нотаріус тільки на документи, які залишаються в його справах?
Бедуин написав:katya написав:Бедуин,
а я считаю, что выдача копии из архива является платным действием, очень часто клиенты просят копию для предъявления её в государственные учреждения, значит эта копия должна иметь вид документа, поэтому свидетельствую нотариально
а я і не кажу, що це треба робити безкоштовно, але плату за них слід брати не як за нотаріальні дії, а як за послуги правового харатктеру.
Коли Ви надаєте документи на запит органів ви ж теж видаєте копії документів, які зберігаються в Вашому архіві, але ж не засвідчуєте їх в якості нотаріальних копій, а вони можуть бути використані як речові докази і теж повинні мати вигляд документів.Vanda написав:А чого Ви на документ, який видаєте з архіву, ставите відмітку "з оригіналом згідно", яку проставляє нотаріус тільки на документи, які залишаються в його справах?
а чого видаючи документи зі свого архіву і вчиняючи при цьому нотаріальну дію Ви не керуєтесь п. 255, 256 Інструкції???
Veдьмо4ка написав:Vanda написав:
да вы что... не знала... мед. справка - это тож документ, только почему-то копию ее Вы ж не заверите... ...и таких документов, я могу Вам великое множество назвать. копию которых Вы не заверите не вжизнь, если к Вам просто прийдут с улицы с такой просьбой... а почему-то из архива аж бегом бежите...
Vanda написав:Коли я видаю документи на запит "органів", то я пишу їм лист-відповідь і в ньому вказую, що додатком до цього листа є така копія.
А з чого Ви взяли, що засвідчуючи копію з архіву я не додержуюсь п. 255, 256 інструкції? Додержуюсь обов'язково!
Бедуин написав:Vanda написав:
Крім того, якщо особа попросить Вас надати копію договору купівлі-продажу з Ваших справ та документи, на підставі яких вони посвідчувались, яким чином Ви це зробите???
Vanda написав:зроблю копії, про які вона просить, засвідчу їх, та й видам
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів