Форум

Інформаційний ресурс

фактичне пийняття спадщини

фактичне пийняття спадщини

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Лана » 20 червня 2011, 23:02

прошу допомогти... вперше прийняла заяву про видачу свідоцтва на спадщину :'( помер чоловік. Строк для прийняття спадщини сплинув. Насьогодні зіернувся один із синів, який зареєстрований з померлим за однією адресою, тобто той, що фактично пийняв спадщину. Заяву я прийняла. Також у померлого є ще два сини та дружина. Спадкове майно - це страхове відшкодування, більш нема нічого. Мене цікавить тільки одне питання: дружина матиме у даному випадку 1/2 у праві спільної сумісної власності? я знаю, що від цієї 1/2 вона не може відмовитися, але якщо вона не звертається за видачею свідоцтва, не хоче його отримувати, то чи можу я видати свідоцтво про право на спадщину за законом на сина? Як правильно це зробити? можливо це для когось дуже просто, та не для мене. Допоможіть, бо завтра буду кліпати очима *SORRY*
Лана

Re: фактичне пийняття спадщини

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Doroty » 20 червня 2011, 23:53

Лана написав:прошу допомогти... вперше прийняла заяву про видачу свідоцтва на спадщину :'( помер чоловік. Строк для прийняття спадщини сплинув. Насьогодні зіернувся один із синів, який зареєстрований з померлим за однією адресою, тобто той, що фактично пийняв спадщину. Заяву я прийняла. Також у померлого є ще два сини та дружина. Спадкове майно - це страхове відшкодування, більш нема нічого. Мене цікавить тільки одне питання: дружина матиме у даному випадку 1/2 у праві спільної сумісної власності? я знаю, що від цієї 1/2 вона не може відмовитися, але якщо вона не звертається за видачею свідоцтва, не хоче його отримувати, то чи можу я видати свідоцтво про право на спадщину за законом на сина? Як правильно це зробити? можливо це для когось дуже просто, та не для мене. Допоможіть, бо завтра буду кліпати очима *SORRY*

Стаття 57. Майно, що є особистою приватною власністю дружини, чоловіка
5. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є страхові суми, одержані нею, ним за обов'язковим особистим страхуванням, а також за добровільним особистим страхуванням, якщо страхові внески сплачувалися за рахунок коштів, що були особистою приватною власністю кожного з них.{ Частина п'ята статті 57 в редакції Закону N 524-V ( 524-16 ) від 22.12.2006 }

А з чого Ви взяли, що страхові відшкодування у Вашому випадку спільна сумісна власність ? Дружина померлого Вам доводила інше ?
Якщо у Вас немає таких, як у ч.4 ст.1268 ЦК (я маю наувазі двох синів та дружину), та звертатися за встановленням додаткового строку на прийняття спадщини до суду вони не будуть (можна в них відібрати такого змісту заяви), то видавайте сину, який фактично прийняв спадщину.
Doroty

Повідомлення: 1267
Дякував (ла): 560 раз.
Подякували: 544 раз.

Re: фактичне пийняття спадщини

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Лана » 21 червня 2011, 13:16

я Вам дуже вдячна, Doroty
Лана

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot]