Форум

Інформаційний ресурс

дарування

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Танечка » 10 квітня 2008, 02:33

Батько хоче подарити сину хату, але щоб вказали його довічне там проживання, можливо?
Танечка

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Bona Mente » 10 квітня 2008, 02:40

Взагалі то договір дарування є безумовним, але, одного разу даруватель, настоював і я такий пункт вказувала.
Коллега, поздравляю вас с 1-м апреля !!!!Ну и что, что снег за окном? Ну и что , что елку позавчера наряжали ? Изучив, новые правила ведения нотариального деловодства.........
Bona Mente

Повідомлення: 733
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 79 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Bona Mente » 10 квітня 2008, 02:47

Стаття 717. Договір дарування 2. Договір, що встановлює обов'язок обдаровуваного вчинити накористь дарувальника будь-яку дію майнового або немайновогохарактеру, не є договором дарування.
Коллега, поздравляю вас с 1-м апреля !!!!Ну и что, что снег за окном? Ну и что , что елку позавчера наряжали ? Изучив, новые правила ведения нотариального деловодства.........
Bona Mente

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Тетяна Іванівна » 10 квітня 2008, 11:06

будь-яку дію ... А робдарований ніякої дії не вчиняє.... просто дарувальник проживає там....Вважаю що можна вбити пункт, що за дарителем зберігається право довічного проживання у будинку.....
Тетяна Іванівна

Повідомлення: 77
Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Людочка » 10 квітня 2008, 11:44

Повністю згодна з notarius22. Дарувальник може вказати право довічного проживання тільки на користь третьої особи.
Людочка

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Mega » 10 квітня 2008, 12:44

тільки на користь третьої особи
Mega

Номер повідомлення:#7

Повідомлення ayu » 10 квітня 2008, 12:53

згідна з Людочка і Mega
ayu

Повідомлення: 1411
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Брют » 10 квітня 2008, 13:48

На котристь 3-тьої особи
Брют

Номер повідомлення:#9

Повідомлення igor » 10 квітня 2008, 14:23

А якщо така фраза дарувальник має право довічного проживання в квартирі (не обовязок а право)
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Mega » 10 квітня 2008, 14:24

igor ну якщо дуже потрібно...))))))))))))
Mega

Номер повідомлення:#11

Повідомлення igor » 10 квітня 2008, 14:29

Мені не потрібно просто думки з приводу
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Mega » 10 квітня 2008, 15:18

якщо чесно то бачила такі договора де написано що має право, але сама ще не робила, і не знаю як правільніше, тому що дуже скупо написано в ЦК
Mega

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Bona Mente » 10 квітня 2008, 21:53

Ігор привів дуже хороший аргумент. Дуже правильно було б доповнити статтю ЦК про дарування правом проживати дарувателю в будинку і захистити хоч якось цих стареньких. Пенсіонери хочуть як краще для своїх дітей чи родичів, дарують(відмовити важко особливо якщо вже всі документи готові), а виходить потім такеееееееее , що краще і не писати.
Bona Mente

Номер повідомлення:#14

Повідомлення VicAmazona » 11 квітня 2008, 02:12

Думаю что нельзя такое указывать. Мае право, а откуда оно упало? Кто ему его предоставляет? Одаряемый? Предоставить право - это уже действие неимущественного характера. Дарит при условии что у него будет такое право. Праву дарителя корресподирует обязанность одаряемого. Не. Низя. Не гуманно, но низя. Хай не дарят. Если выходит такееееее, то оно будет выходить и с правом тоже.
Настроение бодрое - идем ко дну!!!
VicAmazona

Повідомлення: 1401
Дякував (ла): 352 раз.
Подякували: 881 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення lana00011 » 09 лютого 2010, 16:47

Підскажіть будь ласка - така ситуація:Батько і мати склали на мене договір дарування своєї трьохкімнатної квартири. Потім батько з матірю розійшовся, вигнав її з цієї квартири і не погоджується ділити майно. Оскільки квартира за законом моя, я можу вдатися до примусового виселення, проте не хочу цього. У матері є однокімнатна квартира, яка належала її матері і з якою їй доводиться проживати. З моєї точки зору - справедливо переселити батька в однокімнатну квартиру, а мати з бабусею - в трьохкімнатну(яка за вартістю коштує як дві однокімнатні). Проте спочатку батько поставив умову оформлення договору дарування однокімнатної квартири на мене, на що я погодилась. А потім висунув умову нотаріального оформлення договору довічного проживання у однокімнатній квартирі. [U]Чи можливо укласти такий документ? [/U][U]І чим він може обернутися для власника квартири? [/U]Зрозуміло, що я не хочу залишати батька без житла, напаки прагну справедливості та рівності поділу майна батьків. Проте, якщо батько буде висувати нові умови маючи такий договір, або приведе когось проживати в дану квартиру? [U]Допоможіть будь ласка розібратись![/U]
lana00011

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів