Форум

Інформаційний ресурс

Обмежена дієздатність та договір довіч. утриман

Номер повідомлення:#1

Повідомлення SM » 28 серпня 2008, 15:04

Чи може укласти договір довічного утримання особа, яка за рішенням суду обмежена у цівільній дієздатності (зловживає спиртними напоями)та має піклувальника? Тобто в разі укладення такого договору чи не співпадуть обовязки Набувача майна по догляду та обовязки піклувальника?
SM

Номер повідомлення:#2

Повідомлення SM » 28 серпня 2008, 15:05

0
SM

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Брунгильда » 28 серпня 2008, 17:41

за цим договором піклувальник буде діяти у власних інтересах, та потрібна згода органу опіки та піклування на укладання будь-якого правочину від імені підопічного піклувальником
Брунгильда

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Чайка » 28 серпня 2008, 17:57

?!
Чайка

Номер повідомлення:#5

Повідомлення inna » 28 серпня 2008, 19:20

думаю, що не можна, піклувальник буде діяти в своїх інтересах, до того ж він виконує ці обов'язки згідно норм законодавства - піклується про нього бєзвозмєздно.
inna

Номер повідомлення:#6

Повідомлення SM » 28 серпня 2008, 21:01

Трохі невдало запитала. Особа вже має піклувальника, але зовсім стороня особа хоче укласти с цим обмежено дієздатним договір довічного утримання. Піклувальник не заперечує проти укладання такого договору та надає письмову згоду на підписання обмежено дієздатною особою договору довічного утримання ,є також згода органу опіки(!), але мені здається, що опіка як така виключає виконання обовязків по догляду строньою особою, тобто набувачем майна.У Правилах опіки від 26.05.1999 обовязки по піклуванню практично не описані, є тільки згадка про проживання та прописку на житвовій площі з підопичним, але зазначено : [qoute]як правило повинен проживати...[qoute] Чи достатньо для відмови у посвідченні договору відсилки на цю не дуже вдалу норму?
SM

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Олена » 29 серпня 2008, 19:14

Не бачу підстав для відмови у посвідченні такого договору.
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів