Номер повідомлення:#22
hachi
» 20 вересня 2008, 13:39
Інформація мамочкам-форумчанкам для самооборони20.02.2008Анна:Здравствуйте! Законно ли отстранение от посещения детского садика здорового ребёнка из-за отсутствия почти всех прививок? Законно.Відповідно до ст 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, у якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його. Згідно з Положенням про дошкільний навчальний заклад (п. 6), затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 р. № 305 прийом дітей до дошкільного навчального закладу здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров’я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження. Відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту» (ч. 2 ст. 18) зарахування учнів до загальноосвітнього навчального закладу проводиться наказом директора, що видається на підставі заяви, за наявності медичної довідки встановленого зразка. У Постанові Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. «Про затвердження Положення про загальноосвітній навчальний заклад» у п. 22 закріплено, що зарахування до загальноосвітнього навчального закладу здійснюється за наказом директора, що видається на підставі, зокрема медичної довідки встановленого зразка.Стаття 7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» передбачає обов’язок підприємства, установи, організації усувати за поданням відповідних посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби від роботи, навчання, відвідування дошкільних закладів осіб, які є носіями збудників інфекційних захворювань, хворих на небезпечні для оточуючих інфекційні хвороби, або осіб, які були в контакті з такими хворими, з виплатою у встановленому порядку допомоги з соціального страхування, а також осіб, які ухиляються від обов’язкового медичного огляду або щеплення проти інфекцій, перелік яких встановлюється центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров’я. 20.02.2008 Галина:У моєї дитини є ,підтверджені комісією,протипоказання до проведення щеплень.Чи можуть мені відмовити у прийомі дитини у дитсадок,мотивуючи це тим,що у неї нема довідок про проведені щепленняВідповідно до закону, не можуть. ми готові надати вам більш аргументовану відповідь на це питання. Просимо надіслати нам своє запитання листом на адресу, що вказана в горі.P.S.. А в горі адреса:Українська Гельсінська спілка з прав людини 04071, м.Київ, вул. Олегівська, 36, офіс 309, тел. 417 41 18.http://www.helsinki.org.ua/index.php?r=a1b4a1 (грузиться довго)