Форум

Інформаційний ресурс

Відмова від дітей

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Щаслива » 12 лютого 2007, 17:15

"До нотаріуса звернулись Воробей - мати трьох малолітніх дітей та Благодійний дитячий фонд ""Сонечко"", який має намір взяти на утримання цих дітей, підставою для чого може бути заява Воробей про відмову від дітей, справжність підпису на якій має бути засвідчена нотаріально. Які документи має витребувати нотаріус і чи посвідчує такі заяви приватний нотаріус?"
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення nots » 12 лютого 2007, 17:20

Подпись на таком заявлении нотариус заверить может. У меня были такие заявления, правда никаких фондов не было, просто, например, отец отказывается от ребенка, не имеет заперечень, если ребенка усыновит гр. такой-то. Мать с этим заявлением далее идет в суд. Была проверка - никаких проблем с такими заявами не было.
nots

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Samanta@I » 12 лютого 2007, 19:16

nots у Вас был не отказ от ребенка, а согласие (разрешение) отца на усыновление. Я считаю, что отказ от ребенка не возможен. Может быть заверить подпись матери на заявлении, о том, что содержать и воспитывать ребенка не в состоянии и на основании этого опекунский совет передасть ребенка на попечение детского фонда.
Я как идеальная девушка знаю, где промолчать...
Знаю же, зараза... но не могу. (С)
Samanta@I

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 313 раз.
Подякували: 150 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення irina » 12 лютого 2007, 19:42

"На заявление об отказе от ребёнка нотариус не может заверить подпись. Ст. 155 Семейного кодекса: ""Відмова від дитини є неправозгідною, суперечить моральним засадам суспільства"". Заверяю подпись под таким текстом: ""Я,___________________________, відмовляюсь від виконання батьківських обовязків по відношенню до моєї малолітньої дочки __________________, ____ року народження"". А документы, которые нужны - это паспорт и код родителя, свидетельство о рождении ребёнка. И всё. "
irina

Повідомлення: 362
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Щаслива » 12 лютого 2007, 21:00

Всім дякую
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення SV » 13 лютого 2007, 14:22

така нотаріальна дія суперечить нормам ст. 155 СК України, а на підставі ст. Ст. 150, 180 СК України, на батьків покладено обов’язок по вихованню, утриманню та розвитку дитини.При усиновленні дитини батьки мають надати згоду на усиновлення. Проте ця згода може бути надана батьками тільки після досягнення дитиною двомісячного віку, і має бути безумовною. Письмова згода батьків на усиновлення засвідчується нотаріально
SV

Повідомлення: 239
Дякував (ла): 0 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Таня » 13 лютого 2007, 22:33

SV тільки так
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21399 раз.
Подякували: 6258 раз.

Повернутись в Загальний Форум