Форум

Інформаційний ресурс

Заповіт

Номер повідомлення:#1

Повідомлення nati » 07 жовтня 2008, 18:45

Чи можна написати розпорядження в заповіті таким чином /[qoute]квартиру № ...заповідаю сину..., а все інше майно (не вказувати конкретно яке) доньці?
nati

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Вуаля » 07 жовтня 2008, 18:50

можно.[qoute]із належного мені майна квартиру - тому-то. інше - тому-то[qoute]
Вуаля

Повідомлення: 241
Дякував (ла): 44 раз.
Подякували: 34 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Весна :) » 07 жовтня 2008, 18:53

належну мені на праві приватної власності квартиру, що розташована в заповідаю онукам:---------будь – які грошові вклади, заощадження, нарахування та все інше моє майно, де б воно не було та з чого б воно не складалося, і взагалі все те що буде належати мені на день смерті і на що я за законом матиму право, заповідаю: дочці
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення nati » 07 жовтня 2008, 19:01

Дякую. А то у мене щось сумніви закралися. Коли все майно, де воно не було...заповідається одній особі, то питань не виникало, а от в такому варіанті роблю вперше.
nati

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення теріна » 07 жовтня 2008, 19:12

ВЕСНА*!!! Я не можу, прямо моїми словами все пишете :-)) !!!
теріна

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Сана » 07 жовтня 2008, 20:06

Точно!
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення alena_77 » 07 жовтня 2008, 20:24

Я бы не писала в заповіті родинні стосунки [qoute]дочці[qoute], [qoute]онуку[qoute] - достаточно полного ФИО, год, место рождения, и/код наследника. Потому что многие госнотариусы при оформлении наследства по таким завещаниям просят людей ещё и подтвердить эти родственные связи (раз в завещании написано), что бывает часто проблематично. Сами знаете, что при переводе на украинский язык из 1 фамилии могли получиться несколько, или просто утеряны документы. И тогда устанавливать родственные связи можно будет судом. Зачем усложнять наследникам жизнь.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Весна :) » 07 жовтня 2008, 20:31

alena_77 -я згідна, але це за побажанням заповідача. Чесно я вже так устала, всім пояснювати, що так краще або так, чим більше розпинаюсь, тим більше себе ідіоткою після цього відчуваю. Ось тільки но посвідчила заповіт, попросила дружину заповідача в коридор вийти... двері закрила.. ст.8 так там такі амбіції такі образи , я тут вже непонятно чим займаюсь, ніхто з нотарів так себе не веде, ось вони дарували квартиру і нотаріус себе так не вів..... Так і пішла дружина з високо піднятою головою і очим повними образи на такого нечемного нотаріуса...
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Сана » 07 жовтня 2008, 20:57

Удается написать, не указывая [qoute]дочке[qoute] и т.п. (о чем нас обычно просят госнотариусы), если завещатель просто не обращает на это внимание. Но если уже обратил, то переубеждать - [qoute]труба[qoute]... Себе дороже... А ведь, по идее, завещатель должен хотеть, чтобы жизнь наследников не усложнялась из-за лишних [qoute]бумаг[qoute]...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення sello » 07 жовтня 2008, 21:09

Цілком доречно державні нотаріуси прохають не вказувати в заповітах родинних стосунків тому, що при офомленні спадщини вони повинні витребувати від спадкоємців всі документи, підтверджуючі ці родинні стосунки. Слід пам[qoute]ятати, що [qoute]завтра[qoute] спадкоємці заповідача прийдуть до нас оформляти спадщину от тут і [qoute]випливе[qoute] питання родинни стосунків. Заповідач не повинен ігнорувати наших рекомендацій. Ми ж не просто так сидимо, фіксуємо волю.....
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення as » 07 жовтня 2008, 23:21

Боцман, при выдаче наследства за завещанием гос нотариус не требует документов подтверждающих родственные отношения, вот если за законом, тогда прослеживается наследник какого круга. Но вы правы, с юридической точки зрения будет правильно, и я вас поддерживаю, что не стоит указывать родственные отношения в завещании, так как фактически, указывая их мы должны проверить эти родственные отношения (это не правило, а больше отношение к документам которые выходят из нотариальной конторы и какие свединья в них написаны). В прочем, я считаю, что такое правило нужно применят и при составление заявлений о принятие или об отказе от наследства в которых некоторые нотариусы указывают: [qoute] 01.01.2001 р. померла моя мати або батько.... и так далее[qoute] но этого не стоит указывать, гос нотариус при выдаче разложит все по полочкам сам. Были случаи когда люди указывали что это их мать умерла в заявлении, а подтверждающих документов в итоге предоставить не могут, а оказываеться просто они всю жизнь ее считали за мать но....
as

Повідомлення: 303
Дякував (ла): 42 раз.
Подякували: 52 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Лиза » 08 жовтня 2008, 13:04

а в такій ситуації. коли заповідач хоче скласти два заповіта .В одному одне нерухоме майно заповідае онукам , а в другому заповіті інше нерухоме майно заповідає дітям . При цьому заповіти будуть укладатися не в один день.Чи можливо таке?
Никогда не злите женщин - вам же хуже будет
Лиза

Повідомлення: 715
Дякував (ла): 120 раз.
Подякували: 170 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення літо* » 08 жовтня 2008, 13:55

Можливо, аби тільки майно не пересікалось. В даному випадку можливе спадкування і за законом на решту майна. Чинні будуть обидва заповіти
літо*

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 37 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення ТТК. » 08 жовтня 2008, 14:24

Згодна з Боцманом,краще в заповіті не вказувати родинні стосунки, це для нотаріуса ДНК марна трата часу, а в майбутньому і кожному із нас таке випити прийдеться. ВЕСНА! з вами я також згодна, що наші колеги часом думають що вони кращі та краще роблять, клієнт чує та бачить все....... Вітаю колег з професійним святом,терпіння,терпіння та міцьного здоровя!
ТТК.

Повідомлення: 1631
Дякував (ла): 1114 раз.
Подякували: 1058 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення katya » 08 жовтня 2008, 15:41

Согласна и с Боцманом и с Весной, никогда не писала дочка-внучка, и если честно, то даже не помню чтобы о таком просили , обязательно требую паспорт (копию), свидетельство о рождении лица, на которое составляется завещание, поясняю людям, что у наследника возникнут проблемы и все сразу приносят, и документы на недвижимость тоже (исключение, если на все майно)
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення OLNIK » 14 грудня 2008, 16:21

Родинні стосунки, звісно, можна і не зазначати в тексті заповіту.Але нам не треба забувати про те, що спадщина оподатковується і ставка оподаткування залежить від ступеня споріднення між спадкодавцем та спадкоємцем.До того ж і ставки державного мита можуть зрости, заповіт буде реалізовуватися в майбутньому, Передбачити таку ситуацію щодо ставок як сьогодні, неможливо.Думаю, в кожному випадку треба обговорити це із заповідачем і якщо з документами про родинні стосунки все в порядку, нічого страшного не буде коли це буде зазначено.Спадкоємці і спадкодавці можуть бути і нерезидентами, а правовідносини щодо спадкування у них виникають з податковими органами, і те, що спростить порядок оформлення спадщити, може негативно вплинути на гаманець.Для визначення необхідності сплати податку, суми державного мита факт родинних стосунків прийдеться встановлювати в судовому порядку. То хай краще про це заздалегідь знають і заповідач, і потенційні спадкоємці. З досвіду знаю, що рідко який заповідач зберігає у таємниці від своїх дітей, факт складення ним заповіту.
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення MG » 15 грудня 2008, 00:43

Хоче заповідач вказати [qoute]дочці Шевченко Марії Іванівні-хх.хх.19хх року народження[qoute] хай вказує. Бо інакше в таких випадках без родинних відносин і не оформиш. А підтвердити родинні стосунки не так і важко. І для розуміння (в тому числі і спадкоємців) це давно не викликає проблем. І з податком відпадають проблеми. Нема чого лякатись.
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів