Номер повідомлення:#1
Natalya
» 11 листопада 2008, 16:01
Шановні колеги, допоможіть розібратися. Така ситуація: у громадян України, які тимчасово проживали на території Польської Республіки, народилась дитина. Реєстрацію народження здійснило Воєвудство Польської Республіки, про факт реєстрації народження видали Свідоцтво про народження відповідно до законодавства Польської Республіки. На сьогоднішній день подружжя разом з дитиною повернулось в Україну. Постало питання про виготовлення проїздного документу дитини на ім/[qoute]я їх дочки. Мені подано Свідоцтво про народження дитини (видане воєвудством Польщі)з перекладом у якому у графі мати: дівоче прізвище матері і її ім/[qoute]я (без по батькові), дані про дитину-Прізвище, ім/[qoute]я (без по батькові). У мене виникає питання, чому реєстрація народження громадянки України за кордоном була проведена Воєвудством Польщі, а не дипломатичним представництвом, консульською установою України з видачею відповідно вимог законодавства України Свідоцтва про народження встановленого зразка і чи за заявою батьків відділ РАЦС може у такій ситуації тепер видати Свідоцтво на Україні. Якщо ні, то як тоді Громадянка України буде набувати прав та обов/[qoute]язків і здійснювати їх під своїм ім/[qoute]ям (прізвище, ім/[qoute]я, по батькові-ст.28 ЦКУ)?
Тільки пристрасть до закону робить нотаріуса дійсно неупередженим